fbpx

Üzlethelyiségre hitel megoldható 2020-ban?

Üzlethelyiséget vásárol és a vételár finanszírozásához keres kedvező hitellehetőséget, vagy jelzálog alapú hitelfelvételhez már meglévő üzlethelyiségét szeretné fedezetként felajánlani, s arra kíváncsi, hogy kaphat-e így kölcsönt?

Kaphatok hitelt üzlethelyiségre?

Az elmúlt években – a pénzügyi válság hatására – a pénzintézetek szigorították a hitelnyújtás feltételeit. Ennek hatására szűkült azon ingatlantípusok köre is, melyeket a bankok elfogadnak fedezetként jelzáloghitel igénylésekor. Így a jelenlegi szabályok alapján üzlethelyiség sajnos nem fogadható el jelzáloghitel fedezeteként.

Ha azonban Önnek olyan üzlethelyisége van, amely egybeépült lakóházával és a lakófunkció meghaladja az 50%-ot, akkor felajánlható fedezetként.

Kaphatok hitel üzlethelyiség vásárlásához?

Lakáscélú jelzáloghitellel üzlethelyiség vásárlása nem finanszírozható, illetve mivel maga az üzlethelyiség sem fogadható el fedezetként, ezért üzlethelyiség vásárlásához lakossági jelzáloghitel nem vehető fel. A vételár kifizetése ez esetben lakóingatlanra felvett szabad felhasználású jelzáloghitelből történhet.

Ugyanakkor pénzügyi partnerünknél van lehetőség az üzlethelyiség lakáslízinggel történő finanszírozására. Lakáslízing a lakóingatlanhoz tartozó üzlethelyiség, valamint kereskedelmi ingatlan, ezen belül is önálló üzlethelyiség vételárának kifizetéséhez is igényelhető.

Lakáslízing esetén ugyan Ön csak a teljes lízingdíj megfizetése után válik az üzlethelyiség tulajdonosává, gyakorlatilag azonban ugyanazokkal a jogokkal (például lízingátvállalással eladhatja az üzlethelyiséget) és kötelezettségekkel rendelkezik, mintha tulajdonos lenne.

Milyen feltételekkel igényelhető lakáslízing üzlethelyiségre?

A lízingbevevő adatai nem szerepelhetnek negatív tartalommal a Központi Hitelinformációs Rendszerben, vagyis a BAR listán. Minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszony igazolása szükséges, melyből származó jövedelem eléri a mindenkori minimálbér összegét. (Minimálbéres jövedelem esetén azonban kisebb finanszírozási arányra lehet számítani.)

Mekkora összeget vehetek fel üzlethelyiség vásárlására lízing esetén?

A maximálisan adható lízing összegét az üzlethelyiség területi elhelyezkedése, értéke és a lízingbevevő jövedelmi helyzete határozza meg. Jogszabályi előírás alapján a lízing összege nem haladhatja meg az üzlethelyiség forgalmi értékének 80%-át.

Mennyi önerő szükséges üzlethelyiség lakáslízingje esetén?

Annak ellenére, hogy a jogszabályi rendelkezés 80%-os finanszírozást tesz lehetővé, 20% önerő általában nem elég a vásárláshoz. A szükséges saját erő mértékét Szakértőink a lízingügylet további részleteinek ismeretében tudják meghatározni.

Személyre szóló lízingajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, melyből megismerheti az üzlethelyiség vásárlásához igénybe vehető legkedvezőbb lízingkonstrukciókat, a várható lízingdíj összegét és a lízingügylet járulékos költségeit.

Az üzlethelyiség finanszírozásával kapcsolatos további kérdéseit tegye fel online Hitelszakértőinknek!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nekem van 50% tulajdonomban üzlethelyiség és szeretnék további 50% részt megvenni. Emiatt hitelre van szükségem.
Hogyan tudok hitelt kérni és milyen?
Köszi szépen.
Egyébként magyar állampolgár vagyok.

Tisztelt szakértő!
A kérdésem, hogy üzletvásárlás esetén mik a feltételek és mennyi a minimum önerő amivel rendelkezni kell és hogy külföldi munkahellyel rendelkező embereknek is van-e lehetőség?
Külföldön élek 9 éve, van adóbevallásom, banki kivonataim, munkaszerződés, minden ami szükséges lehet!
Köszönettel.
István

Egy budapesti belvárosi, újszerű állapotú üzlethelyiséget szeretnék megvásárolni magánszemélyként. A jelzálog az üzlethelyiségre kerülne.
Milyen hiteltípus, melyik bank kínál ilyen terméket és milyen főbb feltételekkel?

6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x