Üzlethelyiségre hitel megoldható 2020-ban?

Üzlethelyiséget vásárol és a vételár finanszírozásához keres kedvező hitellehetőséget, vagy jelzálog alapú hitelfelvételhez már meglévő üzlethelyiségét szeretné fedezetként felajánlani, s arra kíváncsi, hogy kaphat-e így kölcsönt?

Kaphatok hitelt üzlethelyiségre?

Az elmúlt években – a pénzügyi válság hatására – a pénzintézetek szigorították a hitelnyújtás feltételeit. Ennek hatására szűkült azon ingatlantípusok köre is, melyeket a bankok elfogadnak fedezetként jelzáloghitel igénylésekor. Így a jelenlegi szabályok alapján üzlethelyiség sajnos nem fogadható el jelzáloghitel fedezeteként.

Ha azonban Önnek olyan üzlethelyisége van, amely egybeépült lakóházával és a lakófunkció meghaladja az 50%-ot, akkor felajánlható fedezetként.

Kaphatok hitel üzlethelyiség vásárlásához?

Lakáscélú jelzáloghitellel üzlethelyiség vásárlása nem finanszírozható, illetve mivel maga az üzlethelyiség sem fogadható el fedezetként, ezért üzlethelyiség vásárlásához lakossági jelzáloghitel nem vehető fel. A vételár kifizetése ez esetben lakóingatlanra felvett szabad felhasználású jelzáloghitelből történhet.

Ugyanakkor pénzügyi partnerünknél van lehetőség az üzlethelyiség lakáslízinggel történő finanszírozására. Lakáslízing a lakóingatlanhoz tartozó üzlethelyiség, valamint kereskedelmi ingatlan, ezen belül is önálló üzlethelyiség vételárának kifizetéséhez is igényelhető.

Lakáslízing esetén ugyan Ön csak a teljes lízingdíj megfizetése után válik az üzlethelyiség tulajdonosává, gyakorlatilag azonban ugyanazokkal a jogokkal (például lízingátvállalással eladhatja az üzlethelyiséget) és kötelezettségekkel rendelkezik, mintha tulajdonos lenne.

Milyen feltételekkel igényelhető lakáslízing üzlethelyiségre?

A lízingbevevő adatai nem szerepelhetnek negatív tartalommal a Központi Hitelinformációs Rendszerben, vagyis a BAR listán. Minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszony igazolása szükséges, melyből származó jövedelem eléri a mindenkori minimálbér összegét. (Minimálbéres jövedelem esetén azonban kisebb finanszírozási arányra lehet számítani.)

Mekkora összeget vehetek fel üzlethelyiség vásárlására lízing esetén?

A maximálisan adható lízing összegét az üzlethelyiség területi elhelyezkedése, értéke és a lízingbevevő jövedelmi helyzete határozza meg. Jogszabályi előírás alapján a lízing összege nem haladhatja meg az üzlethelyiség forgalmi értékének 80%-át.

Mennyi önerő szükséges üzlethelyiség lakáslízingje esetén?

Annak ellenére, hogy a jogszabályi rendelkezés 80%-os finanszírozást tesz lehetővé, 20% önerő általában nem elég a vásárláshoz. A szükséges saját erő mértékét Szakértőink a lízingügylet további részleteinek ismeretében tudják meghatározni.

Személyre szóló lízingajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, melyből megismerheti az üzlethelyiség vásárlásához igénybe vehető legkedvezőbb lízingkonstrukciókat, a várható lízingdíj összegét és a lízingügylet járulékos költségeit.

Az üzlethelyiség finanszírozásával kapcsolatos további kérdéseit tegye fel online Hitelszakértőinknek!

Utolsó módosítás: 2020. március 24. kedd

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nekem van 50% tulajdonomban üzlethelyiség és szeretnék további 50% részt megvenni. Emiatt hitelre van szükségem.
Hogyan tudok hitelt kérni és milyen?
Köszi szépen.
Egyébként magyar állampolgár vagyok.

Kedves Kérdező!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról!

Tisztelt szakértő!
A kérdésem, hogy üzletvásárlás esetén mik a feltételek és mennyi a minimum önerő amivel rendelkezni kell és hogy külföldi munkahellyel rendelkező embereknek is van-e lehetőség?
Külföldön élek 9 éve, van adóbevallásom, banki kivonataim, munkaszerződés, minden ami szükséges lehet!
Köszönettel.
István

Kedves István!
Lakossági oldalról sajnos nem finanszírozható hitelcél az üzlethelyiség vásárlása. Esetleg másik, megfelelő értékű és típusú ingatlanfedezettel (lakóingatlan, hétvégi ház, nyaraló) szabad felhasználású hitel felvételére nyílna lehetősége, külföldi munkaviszony esetén is. Alapfeltétel azonban, hogy rendelkezzen állandó magyarországi lakcímmel is. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az esetleges hitellehetőségeket!

Egy budapesti belvárosi, újszerű állapotú üzlethelyiséget szeretnék megvásárolni magánszemélyként. A jelzálog az üzlethelyiségre kerülne.
Milyen hiteltípus, melyik bank kínál ilyen terméket és milyen főbb feltételekkel?

Kedves Dani!
Magánszemély által megvásárolni kívánt üzlethelyiség finanszírozásához piaci kamatozású lakáshitel igényelhető.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x