Utólagos CSOK feltételek, támogatás összege 2021

Először azt célszerű tisztázni, hogy mit értünk utólagos CSOK alatt! Az utólagos CSOK a később született gyermek után igényelt kedvezményt jelenti. Tehát korántsem arról van szó, hogy egy megvalósult lakáscél esetén visszamenőlegesen igényelhetjük a támogatást.

Utólagos családok otthonteremtési kedvezménye 2016. január 1. után kötött kölcsönszerződések esetén

Új lakás vásárlása, építése esetén

Utóbb született gyermek utáni támogatás igénybevételére nincs lehetőség.

Használt lakás vásárlása, bővítése esetén

Lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződéssel rendelkező támogatott személy esetén a családi otthonteremtési kedvezmény azon utóbb született gyermek után is igényelhető, akire tekintettel a támogatott személy nem részesült a családi otthonteremtési kedvezményben. Összege gyermekenként 400 000 forint, azzal, hogy lakás bővítése esetén a családi otthonteremtési kedvezmény nem haladhatja meg a hitelintézet által elfogadott bekerülési költség számlával igazolt összegének 50%-át.

Lássunk néhány gyakorlati példát az utóbb született gyermek utáni CSOK jogosultságot illetően!

Jár a kedvezmény, ha a lakásvásárláshoz munkáltatói/önkormányzati kölcsönt vettünk fel, amit még most is törlesztünk?

Válasz: Nem. Munkáltatói/önkormányzati kölcsön csökkentésére a támogatás nem használható fel.

Megkaphatjuk a CSOK-ot később született gyermekünk után, ha a lakáshitelünket időközben felmondta a bank?

Válasz: Nem. A kedvezmény iránti kérelem benyújtásakor fel nem mondott hitelintézeti kölcsönből a még fennálló tartozás csökkentésére vehető igénybe.

Vér szerinti gyermekünk után megkaptuk a CSOK-ot lakásvásárláshoz. Ha a későbbiekben örökbe fogadunk még egy gyermeket, utána is megkaphatjuk a támogatást?

Válasz: Igen. A fent leírtaknak megfelelően a támogatott személy a kölcsönszerződést követően örökbefogadott gyermeke után is jogosult lehet a támogatásra.

Lakásunkat hitel igénybevételével vettük, de nem igényeltük a CSOK-ot, mert még nem lehetett. Utólag megkaphatjuk 2 gyermekünk után a lakáshitelünk csökkentésére?

Válasz: Nem. A támogatás visszamenőleges igénybevételére nincs lehetőség.

Lakásvásárláskor nem volt gyermekünk, CSOK-ot nem, csak lakáshitelt vettünk igénybe. Azóta született egy gyermekünk. Utóbb született gyermekként igényelhetjük rá a CSOK-ot?

Válasz: Nem. Később született gyermek után akkor igényelhető a kedvezmény, ha a támogatott személy a kölcsön felvételekor az akkor már meglévő gyermekére tekintettel jogosult volt a kedvezményre és folyósították is neki.

5 éve vettünk fel lakásfelújítási hitelt, amit jelenleg is fizetünk. Azóta született 2 gyermekünk. Jár utánuk a CSOK?

Válasz: Nem. A szerződéskötést követően született gyermek utáni CSOK az adott lakás vásárlásához, építéséhez vagy bővítéséhez felvett banki kölcsön csökkentésére használható fel. Lakásfelújításra felvett hitel csökkentésére nem fordítható.

Szobával bővítjük házunkat, amihez 2 gyermekünk után a CSOK-ot is megkapjuk. Egy esetleges 3. gyermek születése után megkaphatjuk valamilyen formában az utólagos CSOK-ot?

Válasz: Igen, amennyiben a bővítéshez lakáshitelt is igényelnek és az a 3. gyermek utáni CSOK kérelem benyújtásakor is fennáll.

Utólagos családok otthonteremtési kedvezménye 2015. július 1. és december 31. között kölcsönszerződések esetén

Lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződésből eredő tartozás törlesztésére családok otthonteremtési kedvezményét igényelhet a családok otthonteremtési kedvezményét korábban született gyermeke után igénybevevő a később született gyermeke után is, a lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződés megkötésének időpontjában érvényes összegben és feltételek szerint.

Olyan 2015. július 1. után kötött kölcsönszerződésből eredő fennálló lakáscélú hitelintézeti tartozás csökkentésére használható fel, melyet a támogatott személy az érintett lakás vételárának megfizetéséhez vagy építés esetén a bekerülési költség finanszírozásához vett fel. Építés esetén amennyiben az utólagos CSOK igénylésére a használatbavételi engedély kiadása előtt kerül sor, a kedvezmény a bekerülési költség megfizetésére is felhasználható.

Mekkora összegű CSOK jár a később született gyermek után?

Az épített, vásárolt vagy bővített lakás hasznos alapterületétől és energetikai minősítési osztályától függetlenül – gyermekenként 400 000 Ft összegű kedvezmény vehető igénybe.

CSOK összege később született gyermek
 

A 2012. január 1-től – újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez – igényelhető lakásépítési támogatáshoz kapcsolódóan később született gyermeke után a támogatott személy utólagos lakásépítési támogatást igényelhet lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződésből eredő tartozása törlesztésére, ha a támogatást korábban született gyermeke után is megkapta, s az egyéb előírt feltételek is teljesülnek.

A lakásépítési támogatás később született gyermek után igényelhető összege – az épített vagy vásárolt lakás hasznos alapterületétől függetlenül – gyermekenként 400 000 Ft.

LEK utolagos

Utólagos szocpol a 2009. július 1. után benyújtott kölcsönszerződések esetén?

2009 július elsejétől felfüggesztésre került az addig lakástámogatási rendszer. Aki 2009. július 1. és 2011. december 31. között építkezett illetve vásárolt új vagy használt lakást, annak nem volt lehetősége gyermekek utáni támogatást igénybe venni. Ha Ön ebben az időszakban kötött kölcsönszerződést, akkor sajnos a kölcsönszerződés megkötését követően született gyermeke után sem jogosult az utólagos szocpolra.

Utolagos tamogatas

Utólagos szocpol új lakásra – 2009. július 1. előtt benyújtott kölcsönszerződések esetén

Új lakóingatlan építése vagy vásárlása esetén később született gyermeke után utólagos lakásépítési kedvezményre az a támogatott személy lehet jogosult, aki a kölcsönszerződését 2009. július 1. előtt aláírta, vagy kölcsönkérelmét 2009. július 1-jét megelőzően benyújtotta, és ennek tényét a hitelintézet által kiállított dokumentummal igazolja. További feltétel, hogy az adott kölcsön az utólagos támogatás iránti kérelem benyújtásakor is fennáll.

Az utólagos támogatás – melynek összege megegyezik a kölcsönszerződés aláírásakor érvényes támogatási összeggel – a fennálló lakásépítési/vásárlási hitel csökkentésére fordítható.

szocpol osszege utolag gyermekenkent

Utólagos szocpol használt lakásra – 2009. július 1. előtt benyújtott kölcsönszerződések esetén

Használt lakóingatlan vásárlása esetén később született gyermeke után utólagos otthonteremtési támogatásra (utólagos „félszocpolra”) az a támogatott személy lehet jogosult, aki már az adott ingatlan vételárának kifizetéséhez is megkapta a fiatalok otthonteremtési támogatását (FOT) legalább 1 meglévő gyermeke után. Az utólagos FOT a 2009. július 1. előtt – használt lakás vásárlására felvett vagy benyújtott – lakáshitel-szerződésből fennálló tartozásának csökkentésére fordítható, ha valamennyi jogosultsági feltétel teljesül.

Összege azonos a szerződés megkötésekor érvényben lévő támogatási összeggel. Az utólagos félszocpol lakásbővítésre, tetőtér-beépítésre felvett lakáshitel csökkentésére nem használható fel!

felszocpol utolag gyermekenkent

Utólagos szocpolra való jogosultság

Az utóbb született gyermekek utáni támogatásra való jogosultság elbírálásakor a hitelintézetek számára az adott lakáscél eléréséhez felvett kölcsönszerződés megkötésének időpontjában hatályos kormányrendelet az irányadó!

Aki az adott időpontban érvényes személyi és egyéb támogatási feltételeknek megfelel, annak a hitelszerződés aláírását követően született gyermeke után is jár a támogatás.

Hol igényelhető az utólagos szocpol?

Az utóbb született gyermek utáni szocpolkérelmet ahhoz a hitelintézethez kell benyújtani, amely az adott lakáscélú kölcsönt folyósította. A jogosultság megállapítása az érintett pénzintézet hatásköre.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
819 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
2020-ban vettünk egy új házat, akkor még nem igényeltük a CSOK-ot (nem mertük eü. okok miatt). 2021.02.-ben megszületett a babánk.
Kérdésem az lenne, hogy fel tudjuk-e venni utólag a CSOK-ot egy gyermek után?

Kedves Anikó!
A CSOK visszamenőleges igénybevételére sajnos nincs lehetőség. Újabb lakáscél esetén igényelhető a támogatás.

Kedves Szakértő!
Utólagos CSOK igénylésére a várandósság alatt is van már lehetőség vagy csak a gyermek megszületése után?
Köszönöm előre is a választ!

Kedves Judit!
Utóbb született gyermek utáni CSOK a gyermek megszületése után igényelhető.

Tisztelt Címzett!
Szeretném megkérdezni, hogy utólag van-e lehetőségem felvenni a CSOK-ot két gyermekem után?
Lakást vásároltam, de a vásárláskor még nem mondták ki a válást a volt férjemmel, ami azóta már megtörtént. Amikor vásároltam akkor érdeklődtem és mivel a vásárlás pillanatában még házas voltam, azt az információt kaptam, hogy nem lehet. A vásárlás 2018-ban volt a válást 2019-ben mondták ki.
Választ előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Mónika

Kedves Mónika!
A leírt esetben az akkor még folyamatban lévő válás miatt valóban nem lehetett jogosult a támogatásra. Visszamenőleges igénybevételre azonban sajnos nincs lehetőség. Újabb lakáscél esetén igényelhetné a CSOK-ot és a támogatott hitelt. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Tisztelt Cimzett!
Korábban 4 gyerek után vettünk igénybe szocpolt házépítésre. (2009-ben kaptunk utoljára a 4. gyermekre). 2012-ben született egy 5. gyermekünk. Jogosultak vagyunk az 5. gyermek után bármilyen támogatásra (utólagos szocpol hitelcsökkentésre vagy esetleg vásárlás-építkezés esetén a fennmaradó csok összegének igénybevételére vagy bármi más támogatásra, amit korábban nem vettünk igénybe)?
Köszönettel: Viktória

Kedves Viktória!
Amennyiben 2009-ben építési hitelt is vettek fel, ami még jelenleg is fennáll, akkor 5. gyermekük után jogosultak lehetnek utólagos szocpolra, amennyiben a további jogosultsági feltételek (pl. méltányolható lakásigénynek való megfelelés) is fennállnak. Erről az érintett hitelintézet tud Önöknek pontos tájékoztatást adni.
Újabb lakáscél esetén a vásárlásra, építésre igényelhető CSOK és a korábban kapott támogatás különbözete igényelhető.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Cím!
Milyen hitel csökkentő támogatást tudnék igénybe venni, most vagy visszamenőlegesen. Van ingatlan a tulajdonomban.
Van 2 hitelem. Első 2010-ben (üzlet vásárlásra, jelzálog alapú) felvett és a második 2015-ben (lakásvásárlásra, jelzálog alapú) felvett. Gyermekeim 2009-ben és 2016-ban születtek. Mire lennék jogosult? (szocpol?, otthonteremtés?)
Köszönöm
Üdv.
Andrea

Kedves Andrea!
A leírtak alapján utólagos támogatás (szocpol, CSOK, tartozáscsökkentő támogatás) igénybevételére sajnos nincs lehetőség. A témában bővebb információt fenti bejegyzésünkben olvashat.

Kedves Szakértő,
Decemberben vásároltunk egy falusi házat.
Utólag igénybe lehet-e venni az 5+5M 3 gyerekes falusi CSOK-t?

Kedves Ilona!
A vásárláshoz kapcsolódóan a falusi CSOK utólag már nem vehető igénybe. A falusi CSOK korszerűsítésre vonatkozó összege (3 gyermek esetén 5M Ft) azonban igényelhető lehet. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Szakértő!
2008-ban vettünk fel szabad felhasználású lakáshitelt. A hiteltartozásunk még tart. (2023 végéig) Akkor nem vettünk igénybe semmilyen állami támogatást. Azóta született egy gyermekünk és szeretnénk, amennyiben jogosultak vagyunk, a SZOCPOL-t utólag igénybe venni.
Már kétszer jártam a hitelintézetnél, de mindannyiszor elutasította mondván, hogy ez a termék már nem létezik. Vegyek fel új hitelt és ahhoz a CSOK-ot igényelhetem.
Újabb hitelt biztosan nem veszek fel, de ha lenne arra mód, hogy a meglévő költségeit csökkentsem, szeretnék élni vele!
Nem tudom mire hivatkozva kellene visszamenni a hitelintézetbe, hogy egyáltalán foglalkozzanak az ügyemmel? Vagy, ha ők nem, akkor kihez fordulhatok?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Anna

Kedves Anna!
Utólagos szocpolra a leírtak alapján nem lehet jogosult. Fenti bejegyzésünkből tájékozódhat arról, hogy utóbb született gyermek után mely esetekben vehető igénybe az utólagos szocpol a fennálló LAKÁSHITEL csökkentésére. Az Önök esetében a megadott információk alapján nem áll fenn az erre való jogosultság.
Másik lehetőség a meglévő jelzáloghitel csökkentésére a tartozáscsökkentő támogatás. Ez azonban 1 gyermek után még nem igényelhető. Amennyiben 2019. július 1. után második gyermekük születne, akkor 1M Ft összegű támogatás lenne igényelhető, ha a további feltételek is fennállnak. Erről részletes tájékoztató IDE kattintva olvasható.

Szép napot!
Fundamentánál van a lakáshitelünk. A csokot banktól igényeltük 2 gyermekre. Született egy nem vállalt gyermek. A bank most azt mondja, nem jár az utólagos csok, mert nem náluk van a hitelünk.

Kedves Brigi!
Úgy tudjuk, hogy Fundamentánál fennálló lakáshitel csökkentésére az utóbb született gyermek utáni CSOK nem használható fel.

Üdv. Köszönöm szépen.
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, vettünk egy használt lakást, amire 2 gyermek után felettük a csokot 1.430.000 Ft. Most úton van a 3. baba, igényeltük a babaváró hitelt is, és a 4 millió jelzáloghitel elengedést is. Kérdés hogy a 3. baba után igényelhetjük-e a csokot, vagy falusi csokot vagy mindkettőt, ha igen, akkor mennyit?
Köszi szépen.

Kedves Károly!
Ha a használt lakásvásárláshoz lakáshitelt is vettek fel, akkor annak csökkentésére 400.000 Ft összegű utóbb született gyermek utáni CSOK igényelhető. A támogatás iránti kérelemmel a hitelnyújtó bankhoz fordulhatnak.
Amennyiben meglévő lakásuk helyett másikat vennének preferált településen, úgy a falusi CSOK is elérhető lehet a használt lakásvásárlással egybekötött korszerűsítés és/vagy bővítés esetén. 3 gyermek után 10M Ft igényelhető. Adott esetben a 10M Ft és a korábban kapott 1,43M Ft különbözete lehet elérhető oly módon, hogy a vételár kifizetéséhez a különbözet maximum fele használható fel. A fennmaradó összeg a korszerűsítésre és/vagy bővítésre költhető. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Üdv!
Tavaly nyáron vásároltunk használt ingatlant önerő + sima CSOK (4 gyermekre) + Csok hitelből. A település szerepel a Falusi CSOK listáján, így bővítésre igénybe fogjuk venni az 5.000.000 Ft támogatást. Kérdésem, hogy úgy tűnik születik még egy kisbabánk. Ebben ezt esetben igénybe vehetjük-e pluszban az utólagos csok-kal a 400.000 Ft-ot? Illetve korábban nem éltünk a jelzáloghitel elengedésének lehetőségével, ezért jogosultak lennénk-e a 4.000.000 Ft-os jóváírásra is?
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Dorka!
A meglévő CSOK hitelre igényelhető az utóbb született gyermek utáni támogatás 400.000 Ft összegben, valamint a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás is. E támogatások mellett preferált településen történő lakásbővítéshez igényelhető a falusi CSOK is maximum 5M Ft összegben.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Kedves Címzett!
Idén felvettük két gyerekre a használt lakás csokot. A kérdés az lenne, ha mégis úgy döntenénk, hogy legyen harmadik gyerek, és új házat építenénk, a 10 millióra jogosultak lennénk, vagy azt már elveszítettük?
Köszönöm, Lívia

Kedves Lídia!
Új lakás építése esetén a 10M Ft CSOK és a használt lakásra kapott CSOK különbözetére lehetnének jogosultak. Ennek további feltételeiről részletes leírást IDE kattintva olvashat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Címzett!
Fundamenta által vásároltunk használt ingatlant 2014-ben, amelynek a lakáshitele még mindig folyamatban van. Vásárláskor még nem született gyermekünk. 2014 novemberében és 2017 októberében született gyermekünk. Akkor sem és azóta sem vettünk igénybe semmilyen támogatást. Utólagos CSOK-ra jogosultak vagyunk?
Most tervezzük igénybe venni a Falusi CSOKot. A kettőt lehet együtt igényelni?

Kedves Nóra!
A Fundamenta hitel vonatkozásában utólagos CSOK-ot nem tudnak igénybe venni. Újabb lakáscél esetén falusi CSOK-ra jogosultak lehetnek.
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet!
2005-ben használt lakást vásároltunk, akkor egy gyermekünk volt, aki után 450 000 Ft-ot beszámítottak a lakáshitelbe, 2011-ben született a 2. gyermekünk, aki után szintén beszámították a 750 000 Ft-ot a lakáshitelbe. 2013-ban született a 3 gyermekünk, aki után még be tudnám a lakáshitelbe számítani a szocpolból még igényelhető összegét?

Kedves Mária!
3. gyermek után is van lehetőség utólagosan kérni a támogatást fenti esetben. 2005-ben felvett lakáshitel esetén azonban az utólagos támogatás esetén meg kell felelni a méltányolható lakásigény feltételeinek is. Célszerű lenne az ügyben a hitelnyújtó bankot felkeresni, ahol az ügylet részleteinek ismeretében további pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Tisztelt Hitelnet!
2005-ben használt lakást vásároltunk, akkor egy gyermekünk volt, aki után 450 000 Ft-ot beszámítottak a lakáshitelbe, 2011-ben született a 2. gyermekünk, aki után szintén beszámították a 750 000 Ft-ot a lakáshitelbe. 2013-ban született a 3 gyermekünk, aki után még be tudnám a lakáshitelbe számítani a szocpolból még igényelhető összegét?

Használt lakást vásároltunk. 1 meglévő gyermekre csokkal + önkormányzati támogatással + lakáshitellel.
Fürdőszoba felújításhoz igénybe szeretnénk venni az 50-50%-os felújítási támogatást. Egy része már meg van a költségeknek, jön a második baba.
A felújításra igénybe vehető-e a második gyerek születése után csok?

Kedves Andrea!
CSOK felújításra nem igényelhető, kivéve preferált településen a falusi CSOK keretében. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Használt lakást vásároltunk. 1 meglévő gyermekre csokkal + önkormányzati támogatással + lakáshitellel.
Fürdőszoba felújításhoz igénybe szeretnénk venni az 50-50%-os felújítási támogatást. Egy része már meg van a költségeknek, jön a második baba.
A felújításra igénybe vehető-e a második gyerek születése után csok?

Kedves Andrea!
CSOK felújításra nem igényelhető, kivéve preferált településen a falusi CSOK keretében. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Cím!
2006-ban vásároltunk egy használt lakást hitel felvételével. Akkor semmilyen kedvezményt nem kértünk (szocpol), és nem is voltak gyermekeink. Majd 2008-ban és 2009-ben megszülettek a gyerekek.
Azt szeretném megtudni, hogy utólag tudunk-e valamilyen támogatást felvenni? A hitelünk még érvényben van.
Válaszát előre is megköszönve: Krisztián

Tisztelt Cím!
2006-ban vásároltunk egy használt lakást hitel felvételével. Akkor semmilyen kedvezményt nem kértünk (szocpol), és nem is voltak gyermekeink. Majd 2008-ban és 2009-ben megszülettek a gyerekek.
Azt szeretném megtudni, hogy utólag tudunk-e valamilyen támogatást felvenni? A hitelünk még érvényben van.
Válaszát előre is megköszönve: Krisztián

Kedves Krisztián!
A leírt időpontok alapján sajnos nincs lehetőség utólagos kedvezmények igénybevételére. Újabb lakáscél esetén azonban jogosultak lehetnek CSOK-ra.

Tisztelt Hitelnet!

2019. augusztusban vettem fel jelzáloghitelt használt lakás vásárlásához. Akkor már volt 2 kiskorú gyermekünk az élettársammal, de a Csok-ot nem vettük igénybe, mert nem akartunk állandó lakcímet létesíteni az ingatlanban. Jelenleg már egyedülállóként fizetem a hitelt.
A kérdésem az, hogy van-e rá lehetőség, hogy igényeljem /megkapjam a Csok-ot (2 gyermekre azt hiszem 1,4 millió), és azt a hitel tőkerészéből levonják. A Raiffeisen Banknál van a hitel.
Előre is köszönöm válaszukat!

Tisztelt Hitelnet!

2019. augusztusban vettem fel jelzáloghitelt használt lakás vásárlásához. Akkor már volt 2 kiskorú gyermekünk az élettársammal, de a Csok-ot nem vettük igénybe, mert nem akartunk állandó lakcímet létesíteni az ingatlanban. Jelenleg már egyedülállóként fizetem a hitelt.
A kérdésem az, hogy van-e rá lehetőség, hogy igényeljem /megkapjam a Csok-ot (2 gyermekre azt hiszem 1,4 millió), és azt a hitel tőkerészéből levonják. A Raiffeisen Banknál van a hitel.
Előre is köszönöm válaszukat!

Kedves Móni!
A CSOK visszamenőleges érvényesítésére sajnos nincs lehetőség.

Tisztelt Szakértő!
2019-ben, meglévő két gyermekre, és még meg nem született gyermekre igényeltünk CSOK támogatást. Azóta 2020-ban megérkezett a 3. gyermek is, így a 4 millió forintos jelzálog csökkentést is igénybe tudtuk venni. Jelenleg fizetjük a hitelünket, de úgy hozta a sors, hogy várandós lettem a 4. gyermekünkkel. A lakás sajnos elég kicsinek bizonyult, így a kérdésem leginkább arra irányulna, hogy milyen lehetőség van egy kicsit nagyobb lakásba költözni a gyermekekkel? Ön mit javasolna ebben a helyzetben?
Köszönöm előre is tisztelt válaszát!

Tisztelt Szakértő!
2019-ben, meglévő két gyermekre, és még meg nem született gyermekre igényeltünk CSOK támogatást. Azóta 2020-ban megérkezett a 3. gyermek is, így a 4 millió forintos jelzálog csökkentést is igénybe tudtuk venni. Jelenleg fizetjük a hitelünket, de úgy hozta a sors, hogy várandós lettem a 4. gyermekünkkel. A lakás sajnos elég kicsinek bizonyult, így a kérdésem leginkább arra irányulna, hogy milyen lehetőség van egy kicsit nagyobb lakásba költözni a gyermekekkel? Ön mit javasolna ebben a helyzetben?
Köszönöm előre is tisztelt válaszát!

Kedves Katalin!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Hello!
Nekem is kellene kölcsön csok-ra, mert jön a 2. baba és ahol vagyunk el kell, hogy menjünk, és ezért kellene, hogy tudjunk venni egy kis házat.

Hello!
Nekem is kellene kölcsön csok-ra, mert jön a 2. baba és ahol vagyunk el kell, hogy menjünk, és ezért kellene, hogy tudjunk venni egy kis házat.

Kedves Veronika!
A CSOK-ról és a jogosultsági feltételekről IDE, a Falusi CSOK-ról IDE kattintva tájékozódhat részletesen.
Amennyiben a jogosultsági feltételek teljesülnek, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitel ügyitézést!

Jó napot!
Annyit szeretnék megtudni, hogy mi 2008-ban igénybe vettük a fészekrakót 2 gyerekre, azóta született még 2 gyerek. Rájuk igényelhetem a Falusi Csokot?

Jó napot!
Annyit szeretnék megtudni, hogy mi 2008-ban igénybe vettük a fészekrakót 2 gyerekre, azóta született még 2 gyerek. Rájuk igényelhetem a Falusi Csokot?

Kedves Imre!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak, úgy igényelhető a falusi CSOK. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Szakértő,
2006-ban vettünk fel jelzálog alapú hitelt 20 évre egy újépítésű lakásra egy lakóparkban, tehát azóta is fizetjük. Gyermekünk akkor még nem volt, azóta született 2 gyermek 2009-ben és 2015-ben.
Az lenne a kérdésem, hogy tudunk-e bármilyen támogatást igénybe venni.
Köszönettel,
Edit

Tisztelt Szakértő,
2006-ban vettünk fel jelzálog alapú hitelt 20 évre egy újépítésű lakásra egy lakóparkban, tehát azóta is fizetjük. Gyermekünk akkor még nem volt, azóta született 2 gyermek 2009-ben és 2015-ben.
Az lenne a kérdésem, hogy tudunk-e bármilyen támogatást igénybe venni.
Köszönettel,
Edit

Kedve Edit!
Az utólagos szocpol esetleg elérhető lehet egyrészt az adott ingatlan hasznos alapterületétől, valamint a korábban felvett hitel típusától függően. A korábbi hitelnyújtó banknál van lehetőség a támogatás igénylésére, ott kellene érdeklődnie.

Tisztelt szakértő,
az lenne a kérdésem, még a szocpol idején igénybe vettük 4 gyerekre, de ugye megszűnt és jött a csok és született 3 gyerek.
Mi kihasználhatjuk újra a csokot?
Köszönöm a választ.

Tisztelt szakértő,
az lenne a kérdésem, még a szocpol idején igénybe vettük 4 gyerekre, de ugye megszűnt és jött a csok és született 3 gyerek.
Mi kihasználhatjuk újra a csokot?
Köszönöm a választ.

Kedves Miklós!
Újabb lakáscél esetén van lehetőség a korábban kapott támogatás és a jelenleg elérhető CSOK különbözetének igénylésére.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 44439 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

819
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x