Utólagos CSOK feltételek, támogatás összege 2021

Először azt célszerű tisztázni, hogy mit értünk utólagos CSOK alatt! Az utólagos CSOK a később született gyermek után igényelt kedvezményt jelenti. Tehát korántsem arról van szó, hogy egy megvalósult lakáscél esetén visszamenőlegesen igényelhetjük a támogatást.

Utólagos CSOK

Utólagos CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye) 2016. január 1. után kötött kölcsönszerződések esetén

Új lakás vásárlása, építése esetén

Utóbb született gyermek utáni támogatás igénybevételére nincs lehetőség.

Használt lakás vásárlása, bővítése esetén

Lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződéssel rendelkező támogatott személy esetén a családi otthonteremtési kedvezmény azon utóbb született gyermek után is igényelhető, akire tekintettel a támogatott személy nem részesült a családi otthonteremtési kedvezményben. Összege gyermekenként 400 000 forint, azzal, hogy lakás bővítése esetén a családi otthonteremtési kedvezmény nem haladhatja meg a hitelintézet által elfogadott bekerülési költség számlával igazolt összegének 50%-át.

Lássunk néhány gyakorlati példát az utóbb született gyermek utáni CSOK jogosultságot illetően!

Jár a kedvezmény, ha a lakásvásárláshoz munkáltatói/önkormányzati kölcsönt vettünk fel, amit még most is törlesztünk?

Válasz: Nem. Munkáltatói/önkormányzati kölcsön csökkentésére a támogatás nem használható fel.

Megkaphatjuk a CSOK-ot később született gyermekünk után, ha a lakáshitelünket időközben felmondta a bank?

Válasz: Nem. A kedvezmény iránti kérelem benyújtásakor fel nem mondott hitelintézeti kölcsönből a még fennálló tartozás csökkentésére vehető igénybe.

Vér szerinti gyermekünk után megkaptuk a CSOK-ot lakásvásárláshoz. Ha a későbbiekben örökbe fogadunk még egy gyermeket, utána is megkaphatjuk a támogatást?

Válasz: Igen. A fent leírtaknak megfelelően a támogatott személy a kölcsönszerződést követően örökbefogadott gyermeke után is jogosult lehet a támogatásra.

Lakásunkat hitel igénybevételével vettük, de nem igényeltük a CSOK-ot, mert még nem lehetett. Utólag megkaphatjuk 2 gyermekünk után a lakáshitelünk csökkentésére?

Válasz: Nem. A támogatás visszamenőleges igénybevételére nincs lehetőség.

Lakásvásárláskor nem volt gyermekünk, CSOK-ot nem, csak lakáshitelt vettünk igénybe. Azóta született egy gyermekünk. Utóbb született gyermekként igényelhetjük rá a CSOK-ot?

Válasz: Nem. Később született gyermek után akkor igényelhető a kedvezmény, ha a támogatott személy a kölcsön felvételekor az akkor már meglévő gyermekére tekintettel jogosult volt a kedvezményre és folyósították is neki.

5 éve vettünk fel lakásfelújítási hitelt, amit jelenleg is fizetünk. Azóta született 2 gyermekünk. Jár utánuk a CSOK?

Válasz: Nem. A szerződéskötést követően született gyermek utáni CSOK az adott lakás vásárlásához, építéséhez vagy bővítéséhez felvett banki kölcsön csökkentésére használható fel. Lakásfelújításra felvett hitel csökkentésére nem fordítható.

Szobával bővítjük házunkat, amihez 2 gyermekünk után a CSOK-ot is megkapjuk. Egy esetleges 3. gyermek születése után megkaphatjuk valamilyen formában az utólagos CSOK-ot?

Válasz: Igen, amennyiben a bővítéshez lakáshitelt is igényelnek és az a 3. gyermek utáni CSOK kérelem benyújtásakor is fennáll.

Utólagos családok otthonteremtési kedvezménye 2015. július 1. és december 31. között kölcsönszerződések esetén

Lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződésből eredő tartozás törlesztésére családok otthonteremtési kedvezményét igényelhet a családok otthonteremtési kedvezményét korábban született gyermeke után igénybevevő a később született gyermeke után is, a lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződés megkötésének időpontjában érvényes összegben és feltételek szerint.

Olyan 2015. július 1. után kötött kölcsönszerződésből eredő fennálló lakáscélú hitelintézeti tartozás csökkentésére használható fel, melyet a támogatott személy az érintett lakás vételárának megfizetéséhez vagy építés esetén a bekerülési költség finanszírozásához vett fel. Építés esetén amennyiben az utólagos CSOK igénylésére a használatbavételi engedély kiadása előtt kerül sor, a kedvezmény a bekerülési költség megfizetésére is felhasználható.

Mekkora összegű CSOK jár a később született gyermek után?

Az épített, vásárolt vagy bővített lakás hasznos alapterületétől és energetikai minősítési osztályától függetlenül – gyermekenként 400 000 Ft összegű kedvezmény vehető igénybe.

CSOK összege később született gyermek
 

A 2012. január 1-től – újépítésű lakóingatlan vásárlásához és új ház építéséhez – igényelhető lakásépítési támogatáshoz kapcsolódóan később született gyermeke után a támogatott személy utólagos lakásépítési támogatást igényelhet lakáscélú hitelintézeti kölcsönszerződésből eredő tartozása törlesztésére, ha a támogatást korábban született gyermeke után is megkapta, s az egyéb előírt feltételek is teljesülnek.

A lakásépítési támogatás később született gyermek után igényelhető összege – az épített vagy vásárolt lakás hasznos alapterületétől függetlenül – gyermekenként 400 000 Ft.

LEK utolagos

Utólagos szocpol a 2009. július 1. után benyújtott kölcsönszerződések esetén?

2009 július elsejétől felfüggesztésre került az addig lakástámogatási rendszer. Aki 2009. július 1. és 2011. december 31. között építkezett illetve vásárolt új vagy használt lakást, annak nem volt lehetősége gyermekek utáni támogatást igénybe venni. Ha Ön ebben az időszakban kötött kölcsönszerződést, akkor sajnos a kölcsönszerződés megkötését követően született gyermeke után sem jogosult az utólagos szocpolra.

Utolagos tamogatas

Utólagos szocpol új lakásra – 2009. július 1. előtt benyújtott kölcsönszerződések esetén

Új lakóingatlan építése vagy vásárlása esetén később született gyermeke után utólagos lakásépítési kedvezményre az a támogatott személy lehet jogosult, aki a kölcsönszerződését 2009. július 1. előtt aláírta, vagy kölcsönkérelmét 2009. július 1-jét megelőzően benyújtotta, és ennek tényét a hitelintézet által kiállított dokumentummal igazolja. További feltétel, hogy az adott kölcsön az utólagos támogatás iránti kérelem benyújtásakor is fennáll.

Az utólagos támogatás – melynek összege megegyezik a kölcsönszerződés aláírásakor érvényes támogatási összeggel – a fennálló lakásépítési/vásárlási hitel csökkentésére fordítható.

szocpol osszege utolag gyermekenkent

Utólagos csok használt lakásra – 2009. július 1. előtt benyújtott kölcsönszerződések esetén

Használt lakóingatlan vásárlása esetén később született gyermeke után utólagos otthonteremtési támogatásra (utólagos „félszocpolra”) az a támogatott személy lehet jogosult, aki már az adott ingatlan vételárának kifizetéséhez is megkapta a fiatalok otthonteremtési támogatását (FOT) legalább 1 meglévő gyermeke után. Az utólagos FOT a 2009. július 1. előtt – használt lakás vásárlására felvett vagy benyújtott – lakáshitel-szerződésből fennálló tartozásának csökkentésére fordítható, ha valamennyi jogosultsági feltétel teljesül.

Összege azonos a szerződés megkötésekor érvényben lévő támogatási összeggel. Az utólagos félszocpol lakásbővítésre, tetőtér-beépítésre felvett lakáshitel csökkentésére nem használható fel!

felszocpol utolag gyermekenkent

Utólagos CSOK jogosultság

Az utóbb született gyermekek utáni támogatásra való jogosultság elbírálásakor a hitelintézetek számára az adott lakáscél eléréséhez felvett kölcsönszerződés megkötésének időpontjában hatályos kormányrendelet az irányadó!

Aki az adott időpontban érvényes személyi és egyéb támogatási feltételeknek megfelel, annak a hitelszerződés aláírását követően született gyermeke után is jár a támogatás.

Hol igényelhető az utólagos CSOK?

Az utóbb született gyermek utáni szocpolkérelmet ahhoz a hitelintézethez kell benyújtani, amely az adott lakáscélú kölcsönt folyósította. A jogosultság megállapítása az érintett pénzintézet hatásköre.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
833 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Maga szerint 140 m2 alapterületű, 3 szobás, felújításra szoruló családi ház, gazdasági melléképületekkel, nagy udvarral, kerttel eladó. Villany, gáz, víz, szennyvíz közművekkel rendelkezik. Mennyi pénzt kapnánk, ha 2 vagy ha 3 gyereket vállalnánk be? A ház 3,7 millió forint. Mennyi önerő kell hozza?

Jó napot kívánok!
Azt szeretnem kérdezni, hogy 2 szobás házra kapunk hitelt vagy ha megvesszük a házat és átalakítják úgy, hogy három szoba legyen, akkor csak úgy?
Milyen házra jár a hitel? Rokon házát meg lehet venni?

Üdvözlöm!
2006-ban született kislányom, egyedül nevelem, az apja nem vette a nevére, nem vállalta. 2007-ben építkeztem, vettem fel hitelt. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy mivel nem családban nevelem a gyereket és elmúltam 35 éves, ezért nem jár a szocpol. Igaz lehet ez? Elbuktam a lakást, nem tudtam fizetni a hitelt, így eladtam és kitörlesztettem a hitelt.
Jelenleg már nem abban a házban élek, de volna mit költeni a meglévőre. Jövedelmem alapján hitelképes nem vagyok.
Járhat valami utólag?
Üdvözlettel,
Erzsébet

Tisztelt Hitelnet!
2008-ban építkeztünk, az akkori feltételekkel megelőlegezve felvettük a szocpolt 2 gyerekre, ők azóta meg is születtek. Az ingatlanon még jelenleg is van hitel, amit még 15 évig fizetünk. Tervezünk 3. gyermeket, ebben az esetben a 3. gyerekre járó szocpolt fel lehet venni és a hitelt tudjuk vele csökkenteni? Mivel 2008-ban már kötöttünk szerződést, az akkori feltételek vonatkoznak a 3. gyermekre, vagy a jelenlegi feltételeknek kell megfelelni? Ez ugyebár jelentősen eltér a 2008-astól, így jó lenne tudni mire számíthatunk.
Válaszukat előre is köszönöm, Tamás

Jó napot kivanok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egyik ismerősöm mondta, hogyha a második babánk akkor születik meg mielőtt az első betölti a 2 éves kort, dupla csok jár .
Ez hogyan van, ha egyáltalán így van?
Köszönöm válaszát.

Tisztelt hitelnet!
Az élettársammal szeretnénk igénybe venni a csok-ot, viszont, ha jól értelmeztem, akkor gyermeket csak házastársak vállalhatnak, illetve csak 2 gyermek vállalása esetén jár?
Sajnos mi nem vagyunk házasok, és gyermeket csak egyet szeretnénk vállalni, ilyen esetben nem lennénk rá jogosultak?
Köszönöm válaszát!
üdvözlettel: Éva

2011-ben vásároltunk egy régi családi házat (120 nm-es), melyre felújítási hitelt vettünk fel, 3,3 millió Forintot (amiből most még kb. 2 millió van hátra) 2009, 2012, 2014-ben születettek gyermekeink. A most behozott CSOK-kal lehetséges lenne -e betörleszteni a hitelt? Szerintem sok embernek ez lenne a segítség.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Pár mondatban leírnám, hogy mi a helyzetem/helyzetünk.
2005-ben vásároltam egy lakást Győrben, 8 millió forintért, amire felvettem 4 milliót. (100% tulajdon)
Ezt a lakást eladtam 2010-ben és vásároltam egy családi házat (100% tulajdon) 8,5 millióért, amire felvettem 7 milliót. Ez jelenleg is tart, már forintos hitel.
1978-as születésű vagyok, 2007-ben nősültem, 2008-ban megszületett a fiam, 2011-ben a második fiam, és 2014-ben a kislányom.
Jelenleg ott tartok, hogy van 3 gyermekem, de sem a szocpolt sem az államilag támogatott hitelt sem tudtam felvenni.
Milyen lehetőségeim vannak?
Előre is köszönöm a válaszát.
Köszönöm:
Attila

Olyan 5 gyermeket nevelő házaspár vagyunk, akik az első 3 gyermek (ők már felnőttek) után már felvettük a szocpolt 20 éve. A két kisebb gyermekünk után semmilyen lakásvásárlási támogatást sem kaptunk, mert nem volt már hitelünk, amikor ők születtek.
Kérdésem: jár-e valamilyen támogatás a két kiskorú gyermekünk után, ha elmúltunk 40 évesek.
Köszönöm a segítséget.

2009-ben új lakást vásároltunk. Igénybe vettünk megelőlegező kölcsönt 2 gyermek után, a 3. után pedig utólagos szocpolt szerettünk volna igénybe venni. Sajnos elutasítottak, mivel a bank csak 2009.07.02-án kötött velünk szerződést, a törvény pedig csak a 2009.07.01-ig megkötöttekre vonatkozik. A Magyar Államkincstár is elutasított, ők nem dönthetnek méltányosságról. A kérdésem az lenne, hogy tudnak-e esetleg arról, hogy tudok-e valahová fordulni méltányossági kérelemmel, illetve volt-e arra példa, hogy valaki kapjon is. Nálunk ugye egyetlen napról van szó, ráadásul a bank hibájából csúsztunk a hitelügylettel. Válaszukat köszönöm. Gréta

Kedves Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy a 2010 decemberében vásárolt ingatlanunkra igénybe vehetjük-e az utólagos szocpolt? (Az ingatlan 2009 márciusában épült.) Kislányunk 2012-ben megszületett, kitesóját 2015 októberében várjuk, az ingatlanra felvett nyílt végű, maradvány érték nélküli lízinget jelenleg is törlesztjük.
Válaszát előre is köszönjük, kellemes napot kívánok.
Brigitta

Tisztelt Hitelnet!
Én használt lakás vásárlására 2009. márciusban egyedülállóként vettem fel lakáskölcsönt és igénybe vettem meglévő 1 gyermekem után a fiatalok Otthonteremtési támogatását. A kölcsön még fennáll. A kölcsön felvétele után házasságot kötöttem és született még 2 gyermekem. Szeretném igénybe venni a támogatást az utóbb született gyermekeimre is a kölcsön előtörlesztése céljából. Nekem azóta ajándékozással került egy ingatlan 50%-a a nevemre. Milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy igénybe vehessen az utóbb született gyermekekre is a támogatást?
Köszönöm válaszukat!

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakást vásárolnánk önerővel + lakáshitellel. Ha tegyük fel májusban már megtörténik a hitelfelvétel illetve az adásvétel, utólag igénybe vehetjük az új szocpolt júliusban? Ha igen, az igénylés jár-e költséggel?
Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel: Beáta

Tisztelt Hitelnet!
Dunántúlon községben vásárolnánk házat 23,5 millió forint értékben, két gyermekünk van. Jár-e a CSOK vagy kiestünk, mert a Dunántúlon az egyéb településeken 18 millió forint a határ? A jelenlegi lakásunkban, melyet adás-vételi szerződéssel vásároltunk meg, egyikőnknek 65% tulajdona van, a másik félnek 35%, ez is lehet kizáró ok?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem az utólagos szocpol igénylésével kapcsolatos. Kölcsönszerződésünket 2009. július 1-je előtt kötöttük, így jogosultak voltunk utólagos szocpolra 2011-ben született első gyermekünk után.
Fedezetcserével tovább költöztünk egy nagyobb lakásba még 2011-ben, így teljesült az előírás, miszerint 2 szobával kell rendelkezni, második gyermek szocpol igényléséhez szükséges előírásnak.
Második gyermekünk 2014-ben született. A bank elutasított minket arra hivatkozva, hogy az első lakás paramétereit veszi figyelembe, (jogszabályi előírás, 2 gyerekhez 2 szoba kell) független a jelenlegi helyzettől.
Mit érdemes ilyenkor tenni? Érdemes-e fellebbezni vagy várjuk meg júliustól hatályba lépő új előírást? Tervezzük a lakás értékesítését és szeretnénk építkezni.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözletem!
Az lenne a kérdésem, hogy 4 gyermekünk van és 2 gyerekre felvettük a szocpolt 2004-ben. Volt és van hitelünk, de közben kiváltottuk és így szabad felhasználású jelzáloghitel lett. Azóta született még 2 gyerek és még rájuk nem vettük fel a szocpolt. Szeretném tudni, hogy a jelzáloghitelbe nem lehetne beletörleszteni a 2 gyerek utáni szocpolt.
Tisztelettel és köszönettel.
N. Andrásné

Tök jó. 2007-ben házasodtunk össze, és 2008-ban született első gyermekünk. 2008-ban vásároltunk egy használt ingatlant bírósági árverésen, úgy, hogy kölcsön kellett kérnünk, mert a bank nem adott kölcsönt. Megjegyzem, hogy az illetékfizetés miatti felértékelés szerint piaci áron vettük meg, így nem igazán volt jó vétel, de szükséges volt, mert jött a kicsi. Bíztunk abban, hogy majd megkapjuk az akkor még élő szocpolt, de NEM. A bankok szerint, mivel nem közös tulajdon, ezért nem kaphatunk rá. Mondom miért ne lenne közös. Közös bankszámláról, szülői kölcsönből fizettük ki. Az más, hogy a bírósági árverésen ugye csak 1 ember állhat árverési vevőként, ezért került minden az Én nevemre. Szocpolt nem kaptunk, támogatott lakásvásárlási kölcsönt nem kaptunk, így majd 3 évig kínlódtunk még az albérletben, mire be tudtunk költözni a házba. Mondjuk ez is csak egy sima piaci jelzálogkölcsönnel ment, mert a 2010-ben megszületett második gyermekünk miatt a költözés már elodázhatatlan volt.
Szóval a kérdés, hogy mi kaphatunk, vagy kaphattunk volna bármiféle otthonteremtési támogatást?

Kedves Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy a szocpolt két megszületett gyermekem után igénybe vehetem-e úgy, hogy azt hitelembe törleszteném. A lakást 2005-ben vettem, a gyermekek 2013 és 2014-ben születtek.
Köszönettel: Bella

Köszönöm gyors előző válaszát! Akkor megkérdezném, hogy a félszocpol mire használható, megint toldani kell, vagy felújításra esetleg jár? Mik a feltételek, hogy ezt megkaphassuk, és mennyi ez az összeg?
Köszönöm!

2001-ben vettünk önerőből egy kis házat. 2001-ben született gyerekemre felvettük a félszocpolt, amiből fürdőszobát és plusz szobát csináltunk. 2007-ben devizahitelt (szabad felhasználásút) vettünk fel plusz toldásra. Azóta született még egy gyerekünk 2011-ben. Kérdésem, hogy felhasználható-e a félszocpol a hiteltörlesztésre?

Tisztelt Szakértő!
A férjemmel közösen van egy épülő, jelenleg szerkezetkész családi házunk. Van egy 3 éves gyermekünk, és szeretnénk még egy gyereket vállalni (ami sajnos egyelőre nem jön össze 🙁 ) Az én nevemen már van egy családi ház.
Ilyen esetben mi igényelhetünk valamilyen támogatást, amit az épülő házunkra fordítanánk? Ha igen, hogyan kell nekikezdeni? Hova kell fordulni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Csámpainé

Kedves Hölgyem/Uram!
2008 decemberében vásároltam új építésű lakást devizahitel igénybevételével. 2010-ben született gyermekem. Akkor és azóta sem igényeltem meg a szocpol összegét. Én és a gyermek lakunk életvitelszerűen a lakásban, egyedülállóként nevelem.
Jogosult vagyok utólagos szocpolra? Ha igen, akkor milyen összegre számíthatok ami a lakáshitelemet csökkentené?
Előre is köszönöm válaszukat.
Üdvözlettel: Ágnes

Üdvözletem!
A kérdésem a következő lenne: 2007 októberében vásároltunk egy használt családi házat, melyre 3 meglévő gyermekünk után megkaptuk a félszocpolt, valamint FOT-os kölcsönt. Később még 2 gyermekkel bővült a családunk, így szeretném megtudni, hogy utánuk hitel betörlesztésre megkaphatjuk-e a fennmaradó összeget, illetve ha igen, akkor milyen feltételeknek kell ehhez teljesülnie?
Tisztelettel:
Péter

Tisztelt Szakértő!
Én ebben az évben vettem egy lakást, amelyre személyi kölcsönt vettem fel. A lakás tulajdonosa vagyok. Párommal és az ő gyermekeivel élünk a lakásban. Nekem nincs még saját gyermekem, a páromnak van 3 gyermeke (1999, 2003, 2010). Együtt élünk, de semmilyen házassági, vagy élettársi kapcsolat még nincs köztünk. Tervezgetjük, de a párom már volt egyszer férjnél és nem igazán szeretne újból, megvagyunk így is.
Érdeklődnék, hogy erre a lakásra tudnánk felvenni valamilyen támogatást utólagosan. És ha igen, mik lennének a feltételek. Párom idén lesz 35 éves, én 34.
Tisztelettel: István

Tisztelt Hitelnet!
2014-ben költöztünk be újonnan épült házunkba. Van egy 10 hónapos babánk és szeretnénk hamarosan még egy gyermeket. 33 évesek vagyunk. Hitelt vettünk fel a Fundamentánál és azt szeretném megtudni, hogy a meglévő hitel törlesztésére használható az új CSOK?
2 gyermek után mekkora összeget lehet betörleszteni a hitelbe?
Előre is köszönettel:
Péter

Tisztelt Hitelnet!
Utólagos szocpol igénylésünknél jelezték felénk, hogy a 2009-ben kötött adásvételi szerződés nem tartalmazza a vásárolt ingatlan vételárát telek + felépítményre megbontva, így nem megállapítható a jogszabályban meghatározott Ft/nm jogosultsági érték.
Ingatlan szakértő által készített, friss becsléssel ez pótolható? Ha nem, hogy tudnánk pótolni, hogy 3 gyermekünk után az utólagos szocpolt igénybe tudjuk venni?
Köszönjük!

Tisztelt !
Feleségemmel 2007 novemberében írtunk egy adásvételi szerződést, ami 2008 januárban volt kifizetve egy használt lakásra, ami 80 m2-eres. Azóta született 2 gyermekünk, 2010 illetve 2013-ban születtek. Azt szeretném megkérdezni, hogy jár-e nekünk a csok? Amennyiben jár, az az összeg mennyi? Vagy nem jár és így kisemmizett minket a kormány? Vagy más jár?

Érdeklődök, hogy esetünkben 2011-ben hitelre vásárolt használt lakásra érvényesíthető-e utólag a szocpol:
2004-ben megelőlegező kölcsönszerződéssel lakást vásároltunk, majd két gyermekünk megszületése után, hitelt visszafizetve 2011-ben nagyobb házat vásároltunk. A vásárolt használt ház széljegyzékébe be kellett vezettetnünk a mákot, ami jelenleg nincs törölve. 2011-ben született meg 3. gyermekünk és most várjuk 4.-et.
Köszönöm válaszát!
Andrea

Tisztelt Szakértő!
2006-ban új lakás vásárlásakor 1 meglévő gyerekre és 1 vállalt gyerekre kaptunk szocpol támogatást. Időközben eladtuk az ingatlant, a vállalt gyerek után visszafizettük a támogatást. 2010-ben építkeztünk, melyre forint alapú lakásépítési hitelt vettünk fel a K&H Banktól 2010-ben. Az építési engedély 2006-os, a használatba vételi engedély 2013-as.
Időközben babát várunk áprilisra.
Kérdésem az lenne, ha megszületik a 2. gyermek, jogosultak vagyunk-e utólagosan igényelni a szocpolt hiteltörlesztéshez?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Egy gyerek után szeretnénk igénybe venni az utólagos szocpolt hitel előtörlesztés céljából. A deviza alapú jelzáloghitelt 2007. végén vettük fel, a gyermekünk 2013 végén született.
Lehetséges-e a dolog?
Válaszát előre is köszönöm.

833
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x