Termőföld fedezettel hitel megoldható?

Jelzáloghitelt szeretne felvenni, aminek fedezetként termőföldet tudna bevonni, de nem tudja, hogy kaphat-e erre kölcsönt? Az alábbi írásunkból kiderül, hogy a pénzintézetek elfogadják-e a termőföldet fedezetként, s ha igen, milyen feltételekkel.

Jóllehet a bankok többsége termőföldet nem fogad el fedezetként, pénzügyi partnereink között akad olyan bank, ahol meghatározott feltételekkel igényelhető hitel termőföldre. Ez lehet külterületi szántó, egyéb külterületi ingatlan – régebbi földhivatali nyilvántartás szerint zárkert-, kert, gyep, művelési ágban nyilvántartott ingatlan, továbbá mezőgazdasági művelés alatt álló belterületi föld.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Milyen feltételekkel igényelhető hitel termőföldre?

  • feltétel, hogy minimum 5 hektár egybefüggő területet alkosson.
  • Ha a fedezetül felajánlani kívánt termőföldet illetően telekalakítás van folyamatban, akkor nem fogadható el a hitelügylet fedezeteként.
  • A termőföldön szolgalmi jog, földmérési jelek, illetve a villamos berendezések elhelyezését biztosító használati jog, vízvezetési és bányaszolgalmi jog, építési és telekalakítási tilalom elrendelése, esetleg egyéb építésügyi korlátozás, természetvédelmi jelleg, bányatelek, elővásárlási jog, használati jog fennállása nem jelent kizáró okot.
  • Ha haszonélvezeti, használati, örökösödési vagy özvegyi jog van a termőföldön, akkor e jogok jogosultjának adósként vagy készfizető kezesként szerepelnie kell a hitelügyletben.

Fenti feltételek teljesülése és megfelelő jövedelemfedezettség esetén termőföldre piaci kamatozású jelzáloghitel vehető fel. Állami kamattámogatású kölcsön igénybevételére ez esetben nincs lehetőség. A piaci konstrukció forint alapon érhető el.

Az adósnak legalább 3 hónapos, folyamatos, nem próbaidős munkaviszonyt és legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelmet kell igazolnia. Adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán.

Amennyiben kíváncsi a termőföldre felvehető hitelkonstrukciókra, azok kamat- és költségkondícióira, valamint a havi törlesztő részlet összegére, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az elérhető jelzáloghiteleket.

A termőföld hitelezésével kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Utolsó módosítás: 2020. március 24. kedd

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Mezőgazdasági ingatlan vásárlását tervezem. Ezzel kapcsolatban érdeklődöm, hogy milyen hitelfelvételi lehetőség van. Milyen feltételeknek kell megfelelni, mennyi önerő szükséges, milyen dokumentumok szükségesek, mennyi a futamidő, lehetséges kamatperiódus mennyi? A futamidő lejárta előtt milyen feltétellel lehet visszafizetni a hitelt?
Személyes megbeszélésre időpont foglalható-e?

Kedves Rózsa!
Mezőgazdasági ingatlan vásárlásra kevesebb konstrukció érhető el, azonban van olyan bankpartnerünk, ahol lehetősége lehet a hitelfelvételre.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot és készséggel segít Önnek a teljes körű hitelügyintézésben.

1,3 hektár belterületi legelő, rét művelési ágú ingatlanra tudok-e hitelt felvenmi? Hajdú-Bihar megye, Biharkeresztes városban található a terület, tehermentes. Ezen kívül én 147.840 Ft nyugdíjat kapok, a férjem 90.070 Ft-ot.

Kedves Asszonyom!
Van olyan hitelkonstrukció, melynek fedezeteként elfogadható az önálló helyrajzi számmal rendelkező legalább 1 hektár termőföld – szántó,
gyep, legelő művelési ágú terület. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet!
Termőföld 3,14 ha, erdő 1,36 vásárlásához szeretnék hitelt igényelni. A 6 milliós vételárból 2 millió önerővel rendelkezem. Munkaviszonyom próbaidő. A földterület fedezetként bejegyezhető volna részemről.
Tudna javasolni megoldást?

Kedves Erzsébet!
Termőföld korlátozottan fogadható el fedezetként. Próbaidős munkaviszonnyal viszont nem lehetséges a hitelfelvétel.

Hitelt szeretnék felvenni gyümölcsös vásárlásához. Kedvező kamatozásút, birtokösszevonási hitelt, birtoknövelő hitelt. Gumiszerelő műhelyem van, egyéni vállalkozó vagyok, minimálbér után fizetem a járulékokat.
Norbi

Kedves Kérdező!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Családi gazdálkodó vagyok. Termőföldre tett jelzálogra szeretnék hitelt felvenni. Telefonon szeretnék tájékoztatást kérni.

Kedves Andrea!
A lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet iroda telefonos elérhetőségét IDE kattintva tekintheti meg.

10
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x