fbpx

Termőföld fedezettel hitel megoldható?

Jelzáloghitelt szeretne felvenni, aminek fedezetként termőföldet tudna bevonni, de nem tudja, hogy kaphat-e erre kölcsönt? Az alábbi írásunkból kiderül, hogy a pénzintézetek elfogadják-e a termőföldet fedezetként, s ha igen, milyen feltételekkel.

Jóllehet a bankok többsége termőföldet nem fogad el fedezetként, pénzügyi partnereink között akad olyan bank, ahol meghatározott feltételekkel igényelhető hitel termőföldre. Ez lehet külterületi szántó, egyéb külterületi ingatlan – régebbi földhivatali nyilvántartás szerint zárkert-, kert, gyep, művelési ágban nyilvántartott ingatlan, továbbá mezőgazdasági művelés alatt álló belterületi föld.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Milyen feltételekkel igényelhető hitel termőföldre?

  • feltétel, hogy minimum 5 hektár egybefüggő területet alkosson.
  • Ha a fedezetül felajánlani kívánt termőföldet illetően telekalakítás van folyamatban, akkor nem fogadható el a hitelügylet fedezeteként.
  • A termőföldön szolgalmi jog, földmérési jelek, illetve a villamos berendezések elhelyezését biztosító használati jog, vízvezetési és bányaszolgalmi jog, építési és telekalakítási tilalom elrendelése, esetleg egyéb építésügyi korlátozás, természetvédelmi jelleg, bányatelek, elővásárlási jog, használati jog fennállása nem jelent kizáró okot.
  • Ha haszonélvezeti, használati, örökösödési vagy özvegyi jog van a termőföldön, akkor e jogok jogosultjának adósként vagy készfizető kezesként szerepelnie kell a hitelügyletben.

Fenti feltételek teljesülése és megfelelő jövedelemfedezettség esetén termőföldre piaci kamatozású jelzáloghitel vehető fel. Állami kamattámogatású kölcsön igénybevételére ez esetben nincs lehetőség. A piaci konstrukció forint alapon érhető el.

Az adósnak legalább 3 hónapos, folyamatos, nem próbaidős munkaviszonyt és legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelmet kell igazolnia. Adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán.

Amennyiben kíváncsi a termőföldre felvehető hitelkonstrukciókra, azok kamat- és költségkondícióira, valamint a havi törlesztő részlet összegére, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az elérhető jelzáloghiteleket.

A termőföld hitelezésével kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szántó + erdő területet szeretnék vásárolni, de a vállalkozásomnak nincs jelenleg agrár jellegű bevétele.
Van olyan bank, ami hitelez erre a célra?
Köszönettel.

Üdv,
15 illetve 5 hektárom van 30 feletti AK értékkel. 30 millió hitelt szeretnék felvenni.

Mezőgazdasági ingatlan vásárlását tervezem. Ezzel kapcsolatban érdeklődöm, hogy milyen hitelfelvételi lehetőség van. Milyen feltételeknek kell megfelelni, mennyi önerő szükséges, milyen dokumentumok szükségesek, mennyi a futamidő, lehetséges kamatperiódus mennyi? A futamidő lejárta előtt milyen feltétellel lehet visszafizetni a hitelt?
Személyes megbeszélésre időpont foglalható-e?

1,3 hektár belterületi legelő, rét művelési ágú ingatlanra tudok-e hitelt felvenmi? Hajdú-Bihar megye, Biharkeresztes városban található a terület, tehermentes. Ezen kívül én 147.840 Ft nyugdíjat kapok, a férjem 90.070 Ft-ot.

Tisztelt Hitelnet!
Termőföld 3,14 ha, erdő 1,36 vásárlásához szeretnék hitelt igényelni. A 6 milliós vételárból 2 millió önerővel rendelkezem. Munkaviszonyom próbaidő. A földterület fedezetként bejegyezhető volna részemről.
Tudna javasolni megoldást?

Hitelt szeretnék felvenni gyümölcsös vásárlásához. Kedvező kamatozásút, birtokösszevonási hitelt, birtoknövelő hitelt. Gumiszerelő műhelyem van, egyéni vállalkozó vagyok, minimálbér után fizetem a járulékokat.
Norbi

Családi gazdálkodó vagyok. Termőföldre tett jelzálogra szeretnék hitelt felvenni. Telefonon szeretnék tájékoztatást kérni.

14
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x