Telekvásárlási hitel fedezete

Üdvözletem!

A vidéki városban, ahol jelenleg albérletben lakom, találtam egy eladó telket, ami ár és fekvés szempontjából is megfelelő lenne a későbbiekben építkezésre. Egyelőre építési hitelt nem tudok felvenni, de a telket nem szeretném elszalasztani.

Arról szeretnék érdeklődni, hogy önerő nélkül kaphatok-e másfél millió forint hitelt erre a célra úgy, hogy nincsen ingatlanom, amit fedezetként fel tudnék ajánlani. Megoldható, hogy a telek legyen maga a fedezet? Két éve ugyanannál a cégnél dolgozom, jövedelmem 125 000 forint.

Várom válaszát.
Üdvözlettel: Imre

Kedves Imre!

A telekvásárlásra nyújtott hitel fedezeteként elfogadható a megvásárolni kívánt telek, ha az a bank szempontjából megfelelő értéket képvisel. Mivel önerő nélküli finanszírozásról ír és 1,5 millió forint lenne a hiteligény, feltételezhető, hogy a telek vételára, értéke is ennyi. Ebben az esetben azonban nem tudjuk elfogadni a telket hitelfedezetként az alacsony értéke miatt. Fedezetként akkor lenne elfogadható, ha a jelenlegi piaci értéke elérné legalább az 5-6 millió forintot.

Mivel egyéb ingatlanfedezetet nem tud biztosítani, ezért még a fedezet nélkül elérhető személyi hitelek igénylése jöhetne szóba. De ez esetben a keresete nem elég a 1,5 millió forint felvételéhez. Fedezet nélkül ugyanis a nettó munkabérnek hozzávetőlegesen az 5-6-szorosa vehető fel, ami 125 ezres kereset esetén nem éri el a 1,5 millió forintot.

Ha nem akarja elszalasztani a telekvásárlást, akkor esetleg adóstárs bevonásával lehetne növelni a hitelösszeget. Amennyiben erre van lehetőség, kérjük, küldje el ajánlatkérését, s Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket! Természetesen előre tájékozódhat a legkedvezőbb hitel kondíciókról is.


Utolsó módosítás: 2014. február 21. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Gordos Balázs szerint:

2014-03-07 - 10:47

Tisztelt Hitelnet!
Ingatlant szeretnék vásárolni 25 millió Ft értékben, önerőm megvan.
Az ingatlan építési/használatbavételi engedéllyel rendelkező új építésű családi ház. A gond, hogy a telek mezőgazdasági övezetként (régebben zártkert) van nyilvántartva, és a ház “pihenőépületként” van regisztrálva.
Ad-e ma valamelyik bank hitelt erre az ingatlanra?
Tisztelettel:
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-07 - 11:02

Kedves Balázs!
Pihenőépületként nyilvántartott ingatlant a pénzintézetek nem fogadnak el fedezetként. Mivel az ingatlan valójában egy családi ház, javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, és a további részletek – például területi elhelyezkedés, stb. – ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy van-e lehetőség valamelyik pénzügyi partnerünknél a finanszírozásra.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések