Telekvásárlás lehetséges-e más ingatlanfedezet nélkül?

Tisztelt Hitelnet!

Egy építési telek vásárlása kapcsán az lenne a kérdésem, hogy igényelhetek-e úgy hitelt, hogy maga a telek lesz a fedezet? Az egyik banknál azt mondták, hogy ilyen nincs.

Másik kérdésem az lenne, hogy hitelintézettől független hiteltanácsadó eljár-e a banki ügyintézésnél? Régebben úgy vettem fel hitelt lakásra, hogy egy tanácsadó mindenben eljárt fizetés nélkül, nekem csak a szerződést kellett aláírni.

Köszönettel.
István

Kedves István!

Telekvásárlás esetén valóban nem minden pénzintézet fogadja el fedezetként a megvásárolni kívánt telket, hanem egyéb típusú ingatlanfedezet bevonását kéri. Pénzügyi partnereink között azonban van olyan hitelnyújtó bank, amely a telekvásárlási hitelt a célingatlan fedezete mellett nyújtja. Így kérdésére válaszolva, megoldható, hogy a belterületi építési telekre jegyezzék be a telekvásárlási kölcsönt.

Mint minden lakáshitelnél, a telekvásárlásnál sem vehető fel a telek értékével megegyező összegű kölcsön. A telekvásárláshoz tehát önerőre is szükség van. Az önerő összegét a bank az igénylő jövedelmi helyzete (igazolható, rendszeres havi bevételek és kiadások) és a telek területi elhelyezkedése, értéke alapján határozza meg. Amit a jogszabály kiköt a finanszírozás mértékét illetően, az a következő: a telekre bejegyzett hitel összege nem haladhatja meg forgalmi értékének 80%-át. A banki gyakorlatot tekintve ennél általában kisebb mértékű finanszírozásra lehet számítani. Másik ingatlanfedezet bevonása csak akkor válhat szükségessé, ha nem áll rendelkezésre a szükséges önerő.

Ahhoz, hogy konkrét tájékoztatást tudjanak Tanácsadóink Önnek adni a maximálisan felvehető hitelösszegről, további információkra lenne szükség, melyet online ajánlatkérő adatlapunkon adhat meg. Ez alapján elkészítjük személyre szóló, díjmentes telekvásárlási hitelajánlatunkat, melyből a várható havi törlesztés összege mellett tájékozódhat a hitelfelvétel járulékos költségeiről és a jelenleg elérhető díjkedvezményekről!

A telekvásárlás esetén elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukció havi törlesztő részletét előzetesen Ön is kiszámolhatja online Hitelkalkulátorunk segítségével! A kölcsön forint alapon, maximum 35 éves futamidőre vehető fel.

Az országszerte elérhető Hitelnet egy független hiteltanácsadói iroda, ahol Szakértőink leveszik az Ön válláról az ügyintézés terhét. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést a hitelkérelem benyújtásától a folyósításig.

Kérjük, küldje el online ajánlatkérését! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2014. április 01. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések