Szlovák állampolgárként milyen feltételeknek kell megfelelni telekvásárlási hitel felvételénél?

Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődni szeretnék, hogy szlovák állampolgárként milyen feltételei vannak a hitelfelvételnek Magyarországon?

A helyzetem az alábbi:
– 2006. óta rendelkezem letelepedési engedéllyel, azóta itt folytatok munkavállalást.
– Van bejelentett magyarországi lakcímem.
– 3 éve házas vagyok, férjem és 2 éves gyermekem magyar állampolgár.

A hitelt telekvásárlásra szeretnénk felvenni közösen a férjemmel.

Milyen feltételeknek kell a fentieken kívül megfelelni?

Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Tisztelettel.
Kata

Kedves Kata!

A leírtak alapján szlovák állampolgárként is van lehetősége arra, hogy a magyar állampolgárságú férjével történő telekvásárláshoz hitelt igényeljen. A telekvásárláshoz jelzáloghitel, ezen belül is piaci kamatozású lakáshitel vehető fel, amit forint alapon nyújtanak a hazai pénzintézetek. Fedezetként elfogadható maga a vásárolandó telek, ha annak ingatlan-nyilvántartásban való megnevezése beépítetlen terület, vagyis amennyiben építési telket vásárolnak.

A telek teljes vételárát nem hitelezik meg a pénzintézetek. A vonatkozó törvényi előírás alapján legfeljebb 80%-os finanszírozás lehetséges, vagyis a telek forgalmi értékének maximum 80%-a adható hitelként. Azt, hogy pontosan mekkora összeget kaphatnak, függ attól is, hogy hol található helyileg a telek és mekkora igazolt jövedelemmel rendelkeznek Önök.

Amennyiben a telek vételárának kifizetéséhez szükséges önerő nem áll rendelkezésre, akkor a hitelügyletbe további ingatlan is bevonható. A fedezetként felajánlott ingatlannak Magyarországon kell lennie, de nem feltétel, hogy a hitelfelvevők tulajdonában legyen. Más személy is felajánlhatja ingatlanát kiegészítő fedezetként.

Nem kaphat hitelt olyan személy, aki a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján szerepel. Alapvető feltétel legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő kereset igazolása. Az igénylők munkaviszonyának a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapja meg kell lenni és nem lehetnek próbaidőn. Nem jelent problémát, ha nem folyószámlára érkezik a munkabér, de ebben az esetben NAV (Nemzet Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást is mellékelni kell a 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás mellé.

Az ügylet további részleteinek ismeretében Szakértőink díjmentes hitelajánlatot tudnak Önöknek készíteni, melyből az elérhető legkedvezőbb telekvásárlási hitelekről tájékozódhatnak. A szükséges adatokat online űrlapunkat kitöltve küldhetik el. A telekvásárlási hitelcél kiválasztásával online lakáshitel kalkulátorunk segítségével pedig kiszámolhatják a hitel várható törlesztő részletét.


Utolsó módosítás: 2014. augusztus 13. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Stefan szerint:

2019-01-03 - 10:10

Jó napot kivánok.
Szeretnék érdeklödni, ha szlovák állampolgár vagyok, de Magyarországon dolgozom, letelepedési engedéllyel, lakcímkártyával és adószámmal rendelkezem, akkor vehetek fel én is hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-03 - 10:34

Kedves Stefan!
A leírtak alapján működhet a hitelfelvétel. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések