Milyen hitel igényelhető telekvásárláshoz?

Tisztelt Hitelnet!

Jó áron találtam telket, és bár még nem tervezek építkezést, de szeretném megvenni a telket. Azt szeretném megkérdezni, hogy önerő nélkül kaphatok-e hitelt valamelyik banktól a vásárlásra, vagy gyűjtögetnem kell ahhoz, hogy az enyém lehessen?

Rendszeres jövedelemmel (95 000 forint) rendelkezem, viszont ebből diákhitelt és személyi kölcsönt törlesztek havonta, ami összesen 19 000 forintot jelent. Számít ez az elbíráláskor, vagy esetleg kezes biztosítékot jelenthet?

Várom válaszát, nem szeretnék lemaradni erről a lehetőségről.
Köszönettel: Ferenc

Kedves Ferenc!

A telekvásárlási hitelcél – mint ahogy a lakásvásárlás – sem valósítható meg önerő nélkül, vagyis a megvásárolni kívánt telek teljes vételára nem vehető fel úgy, hogy csak a vásárolandó telek legyen a kölcsön fedezete. Ha nincs készpénze, akkor plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet megoldást. Ebben az esetben ugyanis a két ingatlan együttes értéke fedezheti azt az összeget, amely a vételár kifizetéséhez szükséges.

A telekvásárlási hitelkérelem elbírálásakor meghatározó az igénylő nettó keresete. A személyi hitel és a diákhitel törlesztésére havonta kifizetett összeg csökkenti az Ön szabad jövedelmét, vagyis azt, amit a telekvásárlási hitel törlesztésére fordíthat. Fizetőképességet növelő adóstárs bevonásával a kölcsönösszeg egy bizonyos szintig növelhető, a fedezetül bevont ingatlanok értéke azonban felső határt szab. Jogszabály előírja, hogy az ingatlanfedezet piaci értékének 80%-át nem haladhatja meg a hitel.

Ha szeretné megtudni, hogy jövedelmi helyzetét tekintve az adott telek megszerzéséhez mennyi önerőt kell összegyűjtenie, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Szakértőink személyre szólóan fogják tájékoztatni.


Utolsó módosítás: 2013. június 29. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Réka szerint:

2012-11-22 - 13:38

Tisztelt Hitelnet!
Építési telket szeretnénk vásárolni a párommal. A telek egy nagyváros központi részén, mégis csendes környezetben található és nagyon jó vételnek tűnik, mivel tulajdonosa áron alul eladná. Ezért nem szeretnék kihagyni ezt a lehetőséget. Építkezni egyelőre még nem akarunk. A telek vételára most csak 9 millió forint lenne. Ebből kb. 4-5 millió forintot össze tudnánk szedni. A maradék összeg kifizetéséhez milyen kölcsönt kaphatnánk?
Előre is köszönöm tájékoztatásukat.
Tisztelettel: Réka

Hitelnet szerint:

2012-11-22 - 13:41

Kedves Réka!
Beépítetlen terület, vagyis építési telek vásárlásához kimondottan erre a célra felvehető telekvásárlási hitelt tudunk Önöknek ajánlani. A kölcsön forint alapon érhető el és piaci kamatozás mellett nyújtják a bankok. 50% saját erővel a vételár hiányzó része felvehető. Konkrét hitelajánlatunkat ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével igényelheti. A személyre szabott telekvásárlási hitelajánlatot Szakértőink díjmentesen elkészítik Önöknek!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések