Kamatkedvezmény telekvásárlási hitelre?

Tisztelt Hitelnet!

A következőkkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni: mellékjövedelemként mezőgazdasággal szeretnék foglalkozni. Ehhez szeretnék telket vásárolni, amivel kapcsolatban azt kérdezném, hogy felajánlható-e fedezetként a telek. Ez tehát nem egy építési telek lenne. Ingatlanként egy 5,4 milliós nyaralóm van, de ha van rá mód, akkor ezt nem terhelném meg.

Valamint az érdekelne még, hogy a telekvásárlásra felvett hitel esetében létezik-e valamilyen kamatkedvezmény, vagy bármiféle könnyítés, amit igénybe vehetnék?

Rendszeres jövedelmem havi 91 000 forint és 1,5 millió forintra lenne szükségem a telek kifizetéséhez. Ha szükséges, akkor a jövedelem miatt be tudnám vonni a feleségemet is a hitelügyletbe, akinek biztos állása van. Az ő keresete 98-100 ezer forint havonta. A munkabérünket mindketten bankszámlára kapjuk. 1 eltartott gyermekünk van. A háztartásban még a nagyszülők laknak velünk, akik nyugdíjasok. Őket nem szeretnénk bevonni, és mivel ők a ház tulajdonosai is, ezért ezt a házat sem tudjuk fedezetként felajánlani.

Köszönöm a választ.
Géza

Kedves Géza!

Hitelfedezetként a lakóingatlan mellett egyes pénzintézetek építési telket, vagyis beépítetlen területet és termőföldet akkor fogadnak el, ha annak hitelbiztosítéki értéke eléri minimum a 4 millió forintot. Ha az Ön által vásárolni kívánt telek a termőföld kategóriába is tartozik, a megadott értéke miatt (1,5 millió forint) sajnos nem fogadható el a telekvásárlási hitel fedezeteként.

Létezik olyan hitelintézet, amely üdülőként nyilvántartott ingatlant elfogad fedezetként, ám kimondott telekvásárlási hitelt csak lakó- vagy üdülőtelek megvásárlásához nyújt. Így az Ön által megvásárolni kívánt telek vételárának finanszírozásához szabad felhasználású jelzáloghitel felvételét javasoljuk, melynek fedezetéül bevonható a megfelelő értékű nyaraló.

A szabad felhasználású jelzáloghitel forint alapon és piaci kamatláb mellett érhető el. A hitel felhasználása szabadon történhet, tehát a kölcsönt Önnek folyósítja a pénzintézet és ebből igény szerint finanszírozhatja a megvásárolni kívánt terület vételárát. A telekről adásvételi szerződést tehát nem szükséges benyújtani.

Telekvásárlásra egyébként sem igényelhető kedvezményes, kamattámogatott kölcsön, még akkor sem, ha építési telek megvásárlásáról van szó. Államilag támogatott lakáshitellel jelenleg az új és használt lakóingatlan vásárlása, lakóház építése, bővítése és korszerűsítése finanszírozható.

Amennyiben szeretné megismerni a nyaralóra is felvehető szabad felhasználású jelzáloghitelek aktuális kondíciót, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!


Utolsó módosítás: 2014. február 14. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Attila szerint:

2014-01-21 - 15:21

Kedves Hitelnet!
Nekem van egy osztatlan közös tulajdonban viszonylag nagy, saját tulajdonú ingatlan részem Kispesten, és nekem itt a kis cégem (BT) és a lakásom is. Szeretném csak a cégemet itt tartani a mostani címen, és szintén Kispesten a kertvárosban szeretnék venni kb. 14-15 millióért egy építési telket, amire idővel egy kb. 120 m2 házat is fel szeretnék húzni. Milyen legjobb, legkedvezőbb támogatott konstrukciók vannak ilyen esetre?
Üdvözlettel, Attila

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-22 - 10:13

Kedves Attila4
Telekvásárlásra államilag támogatott hitelt nem nyújtanak a pénzintézetek. Erre a hitelcélra piaci kamatozású telekvásárlási hitel vehető fel, ami jelenleg szintén kedvező kamatláb mellett érhető el. Személyre szabott hitelajánlatunkhoz további információk szükségesek, melyeket online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével adhat meg. Ezt követően Szakértőink díjmentes hitelajánlatban fogják ismertetni a legkedvezőbb hitellehetőségeket.

Szabolcs szerint:

2013-04-23 - 13:51

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségeim vannak önerő nélkül egy 3700 m2-es vidéki belterületi ingatlan megvásárlásához kb. kétmillió forintot hitelként felvenni. A telken egy kb. 70 m2-es parasztház található. A jövedelmem nettó 140 ezer forint, a páromé 130 ezer. Minden lehetőség érdekelne.
Köszönöm a segítséget.

Hitelnet szerint:

2013-04-23 - 13:55

Kedves Szabolcs!
Ahhoz, hogy a célingatlan elfogadható legyen hitelfedezetként, a bank által megállapított forgalmi értékének el kell érnie legalább az 5 millió forintot. Önerő nélkül azonban így is csak kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával vásárolható meg az ingatlan. Ha van lehetőségük egyéb ingatlanfedezet bevonására, kérjük, töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések