Illetékkedvezmény telekvásárlásra

Ha Ön ingatlant vásárol, akkor a vagyonszerzés után illetéket köteles fizetni. A vagyonszerzési illeték mértéke attól függ, hogy Ön milyen típusú ingatlant vesz. Az ingatlant vásárlók számára azonban pozitívum, hogy illetékkedvezmény is érvényesíthető.

Ha az Ön által vásárolt ingatlan telek, akkor az illeték mértéke, valamint a telekvásárlás után igénybe vehető illetékkedvezmény az alábbiak szerint alakul: [ad#Illeték telek]

Aki nem rendelkezik a telekvásárláshoz szükséges készpénzzel, az igényelhet hitelt a vételár kiegyenlítéséhez. A telekvásárlási hitel jelzálog alapú, s a kölcsön fedezetét maga a megvásárolni kívánt telek képezi.

A telekvásárlási hitelek a következő devizanemben igényelhetők:[ad#Devizanem telekvásárlási hitel].

A finanszírozás mértékére pedig az alábbi előírás vonatkozik: [ad#MAXHITEL TELEKVÁSÁRLÁS]
A telekvásárlás nem államilag támogatott hitelcél, ezért sem vissza nem térítendő állami támogatás, sem kamattámogatott lakáshitel nem vehető igénybe. A telekvásárlási hitel piaci kamatozású konstrukciót takar.

A telekvásárlási hitel 18 éves kortól vehető fel. A kölcsön futamideje maximum 35 év. A hitel lejáratakor az adós nem lehet 70-75 évnél idősebb.
Ha Ön bárlistás személyként kíván telket vásárolni, nem kell lemondania a banki finanszírozásról, ugyanis pénzügyi partnereink egyikénél az alábbi feltétekkel Ön is igényelhet telekre hitelt. [ad#PASSZÍV BAR – TELEKHITEL]

A legkedvezőbb telekvásárlási hitelt Ön is megtalálhatja Hitelkalkulátorunk segítségével, mely honlapunkon elérhető. A hitelcélok közül válassza a „Telekvásárlás” elnevezésűt és tájékozódjon a kívánt összegű és futamidejű telekhitel várható törlesztő részletéről! Az eredményt megjelenítő táblázatban megtalálhatja az adott telekvásárlási konstrukció teljes hiteldíj mutatójának (THM) mértékét is.

Ha személyre szóló telekvásárlási hitelajánlatot szeretne kérni, kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat!

A telekvásárlási illetve egyéb ingatlanszerzési illetékkel, vagy illetékkedvezménnyel kapcsolatban felmerülő kérdéseit Hitelszakértőnknek is felteheti!


Utolsó módosítás: 2013. június 24. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Andrea szerint:

2018-07-19 - 14:49

Tisztelt Szakértő!
Eladnám lakásomat, pl. 20M Ft-ért, ebből még az idén telket vásárolnék, pl. 9 M Ft-ért, és a fennmaradó összegből építeni szeretnék erre a telekre egy kis házat.
A vásárlás miatt lesz-e adó és illetékfizetési kötelezettségem?
A fennmaradó 11 M Ft-ot milyen számlákkal fedhetem le: pl.: áram, víz bevezetés díja? Építőanyag ára? Tereprendezési munkák díja?
Köszönöm válaszát, Andrea
,

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-20 - 07:28

Kedves Andrea!
Nincs illetékfizetési kötelezettség építési telek vásárlása esetén, ha arra 4 éven belül lakóházat épít, melynek hasznos alapterülete eléri a maximális beépíthetőség 10%-át.
Amennyiben az építkezéshez CSOK-ot vagy támogatott hitelt szeretne felvenni, a hitelintézet által elfogadott bekerülési költség legalább 70%-át számlával kell igazolni. Arról, hogy milyen munkálatokat tartalmazó számlák fogadható el, IDE kattintva tájékozódhat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések