TB jogviszony Falusi Csok igényléshez

A vonatkozó kormányrendelet meghatározza azokat a személyi és egyéb jogosultsági feltételeket, melyek teljesülése elengedhetetlen Falusi CSOK igényléséhez. Egyik ilyen követelmény a megfelelő TB jogviszony igazolása.

Falusi CSOK-hoz szükséges TB jogviszony

Az, hogy falusi CSOK igénylése esetén a TB jogviszony igazolására vonatkozóan milyen feltételeknek kell megfelelni, attól függ, hogy a támogatást hány gyermek után kívánjuk igénybe venni.

Legfeljebb 2 gyermek után igényelt Falusi CSOK-hoz szükséges TB jogviszony

Az igénylő – házastársak, fiatal házaspár vagy élettársak esetén legalább az egyik fél – 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy a falusi CSOK iránti kérelem benyújtásának időpontjában a Tbj. 5. §-a szerint, azaz a magyar társadalombiztosítási rendszerben biztosított, és legalább egy éve – legfeljebb 30 nap megszakítással – folyamatosan

  • a Tbj. 5. §-a alapján (magyar társadalombiztosítási rendszerben) biztosított,
  • a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, vagy
  • a magyar állampolgár vagy annak tekinthető igénylő kereső tevékenysége alapján valamely más állam vagy nemzetközi szerződéssel létrehozott nemzetközi szervezet társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozott, és ezt az illetékes külföldi hatóság vagy a nemzetközi szervezet által kiállított igazolással igazolja.

A 3 vagy több gyermek esetén igényelhető 10 milliós falusi CSOK jogosultság esetén szükséges TB jogviszony:

Az igénylő – házastársak, fiatal házaspár vagy élettársak esetén legalább az egyik fél – a falusi CSOK iránti kérelem benyújtásának időpontjában 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy a Tbj. 5. §-a szerint, azaz a magyar társadalombiztosítási rendszerben biztosított ide nem értve a közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személyt -, vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, valamint

  • legalább 2 éve folyamatosan – ideértve azt is, ha a legalább 2 év folyamatos biztosításban legfeljebb 30 nap megszakítás van –
    a) a Tbj. 5. §-a alapján (magyar társadalombiztosítási rendszerben) biztosított,
    b) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, vagy
    c) kereső tevékenysége alapján valamely más állam vagy nemzetközi szerződéssel létrehozott nemzetközi szervezet társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozott, és ezt az illetékes külföldi hatóság vagy a nemzetközi szervezet által kiállított igazolással igazolja.
kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Függetlenül attól, hogy hány gyermek után igényeljük a falusi CSOK-ot:

lehetőség van arra, hogy a magyar állampolgár igénylő – házastársak, fiatal házaspár vagy élettársak esetén legalább az egyik fél – ha a kérelem benyújtásának időpontjában kereső tevékenysége alapján valamely másik állam vagy a nemzetközi szerződéssel létrehozott nemzetközi szervezet társadalombiztosítási rendszerének hatálya alatt áll, ezt az illetékes külföldi hatóság vagy a nemzetközi szervezet által kiállított igazolással igazolja, valamint teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan vállalja, hogy a támogatási szerződés megkötését követő 180 napon belül a Tbj. 5. §-a szerinti biztosítottá válik.

A TB jogviszonyra vonatkozó előírást nem kell figyelembe venni, ha az igénylő a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalának végleges határozata alapján gyermekek otthongondozási díjában vagy ápolási díjban részesül.

Falusi CSOK felételeiről honlapunkon bővebben is olvashat.

Utolsó módosítás: 2020. június 11. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Nikolett szerint:

2020-09-28 - 17:09

T.Cim! Előző levelemben az volt a kérdésem, hogy milyen arányban kell tulajdonrészt szereznünk a Férjemmel ?Válaszuk az volt, hogy a tulajdonrész arányára nincs előírás .Azóta három bankban is érdeklődtem ,
mindenütt azt a tájékoztatást kaptam , hogy fele-fele arányban kell tulajdonjogot szerezni! Nem tudom mit értettem félre?

Hitelnet szerint:

2020-09-29 - 09:35

Kedves Nikolett!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében mindkét félnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonnal kell rendelkeznie. A tulajdoni arányra vonatkozó korlátozás nincs, tehát nem feltétel az 50-50% tulajdoni hányad.

Eszter szerint:

2020-09-24 - 14:21

Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy jogosultak vagyunk-e a férjemmel a vissza nem térítendö falusi csokra. Van egy 7 éves kislányunk. Mindketten be vagyunk jelentve, én 2 év,e a férjem 3.

Hitelnet szerint:

2020-09-24 - 16:15

Kedves Eszter!
A leírtak alapján jogosultak lehetnek a támogatásra.
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Nikolett szerint:

2020-09-22 - 05:56

T. cím!
Az 5-5 milliós falusi CSOK igényléséhez csak a Férjemnek van TB. jogosultsága. Ebben az esetben a megvásárolni kívánt ingatlanban milyen arányban kell, illetve lehet, hogy tulajdonjogot szerezzünk?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet szerint:

2020-09-22 - 08:35

Kedves Nikolett!
Az igényléshez elegendő, ha az igénylők legalább egyike rendelkezik az előírt TB jogviszonnyal.
A minimum tulajdonrész arányára nincs előírás, ez bármilyen arányban megfelelő. A lényeg, hogy mindketten rendelkezzenek tulajdonrésszel a támogatott ingatlanban.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Nikolett szerint:

2020-09-16 - 14:41

T. cím!
A falusi CSOK-ot szeretnénk igényelni. 4 gyermekünk van. 2018. 07. hó-tól 2019. 07. hóig a férjem volt gyeden. Erre az időre utánam fizettük a havi 7.500 Ft járulékot, majd ezután 2020. 07. hóig GYES-en voltam. Most pedig GYET-en vagyok.
Kérdésem: megvan-e a TB jogosultságom?
Köszönettel!

Hitelnet szerint:

2020-09-18 - 11:18

Kedves Nikolett!
A GYED, GYES, GYET önmagában nem keletkeztet TB jogvszonyt, csak abban az esetben ha munkaviszonya nem szűnt meg ezalatt az idő alatt. A saját maga után fizetett TB nem keletkeztet társadalombiztosítási jogviszonyt, csak egészségbiztosítási jogviszonyt.

Dávid szerint:

2020-09-12 - 15:22

Tisztelt Címzett!
Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy külföldi cégnél dolgozom, de magyar bejelentéssel. Arra hivatkozott a TB, hogy hiába fizetem a teljes járulékot, akkor sem tudja kiállítani az igazolást.
Kérnék egy kis segítséget önöktől.
Üdvözlettel Dávid!

Hitelnet szerint:

2020-09-21 - 17:08

Kedves Dávid!
Ha itthon van bejelentett munkahelye véleményünk szerint meg kellene kapnia az igazolást.
Fontos azonban, hogy a saját maga után fizetett TB nem keletkeztet társadalombiztosítási jogviszonyt, csak egészségbiztosítási jogviszonyt.

Roxána szerint:

2020-09-08 - 10:41

Üdv.
Azt szeretném kérdezni hogy 4 órás munkaviszonnyal amely 2,5 éve folyamatos jogosultak lennénk e a falusi Csokra?
Válaszát előre is köszönöm

Hitelnet szerint:

2020-09-08 - 11:12

Kedves Roxána!
A részmunkaidős munkaviszony is keletkeztet TB jogviszonyt, így jogosultak lehetnek a Falusi CSOK-ra, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Ibolya szerint:

2020-09-05 - 14:55

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, 3 gyerekre szeretném felvenni a falusi csokot 5+5 millió Ft-ot. Vízügynél dolgozom közfoglalkozottként.
Így is elfogadják a tb igazolást a bankban?
Köszönöm a választ.

Hitelnet szerint:

2020-09-08 - 10:14

Kedves Ibolya!
3 gyermek után igényelhető 10M Ft Falusi CSOK esetében a közfoglalkozatotti viszony sajnos nem fogadható el. A 2.600.000 Ft-os támogatáshoz azonban már elfogadható a közfoglalkoztatotti Tb jogviszony is.
Elegendő, ha az igénylők egyike rendelkezik az előírt TB jogviszonnyal.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Barbara szerint:

2020-09-04 - 18:59

Jó napot! Falusi csokkal kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy 4 éve dolgozom kisebb megszakításal de ez idő alatt is volt érvényes tb-ém mivel kaptam az álláskeresői támogatást! Kérdésen így is tudom igényelni? Köszönöm

Hitelnet szerint:

2020-09-05 - 10:33

Kedves Barbara!
A Falusi CSOK feltétele, hogy az igénylők legalább egyike rendelkezzen 1, 3 gyermek esetén a 10M Ft támogatáshoz 2 éves TB jogviszonnyal. Mivel az álláskeresési támogatás TB jogviszonyt keletkeztet, így ha nincs 30 napnál több megszakítás, úgy jogosult lehet a támogatásra, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. A falusi CSOK-ról bővebben IDE kattintva tájékozódhat.
További, személyre szabott, díjmnetes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Róbert szerint:

2020-08-30 - 10:38

Üdv!
Falusi Csokkal kapcsolatos kérdésem lenne. 2 éves folyamatos tb jogviszonyom november elején lesz meg a Falusi Csokhoz. De sajnos létszámleépítés miatt a munkáltatóm megvált tőlem. Az lenne a kérdésem, hogy aktív álláskeresőként megszakad-e a 2 év? Vagy Falusi Csokhoz beleszámít a tb jogviszny álláskeresőként?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet szerint:

2020-08-31 - 08:42

Kedves Róbert!
Az álláskeresési támogatás is létesít TB jogviszonyt, így ezalatt az idő alatt nem szakad meg a folyamatos TB jogviszonya. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Tibor szerint:

2020-08-11 - 09:24

Üdvözlöm!
Falusi CSOK-kal kapcsolatos kérdésem lenne. Van 2 meglévő gyermekünk és vállalnánk még egy gyermeket. A TB jogviszonyom december 7.-én lesz meg 2 év. Ha jól tudom 3 gyermekre 2 év a követelmény. Decemberben ha beígérünk még 1 babát, akkor jogosultak leszünk-e a 10 milliós támogatásra? Körülbelül 15 milliós ingatlant szeretnénk 400 ezer Ft keresettel. Önerőre sajnos még csak 400-500 ezer Ft áll rendelkezésre.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-11 - 13:45

Kedves Tibor!
3 gyermek után igényelt falusi CSOK esetén 2 éves TB jogviszony szükséges, amennyiben használt lakásvásárlással egybekötött korszerűsítés és/vagy bővítésre. A 10 milliós falusi CSOK-nak maximum a fele, 5M Ft fordítható az ingatlan vételárának kifizetéséhez. A vételár fennmaradó része a CSOK hitelből finanszírozható megfelelő ingatlanfedezettség esetén. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Niki szerint:

2020-08-03 - 14:47

Tisztelt Hitelnet! Èrdeklődni szeretnèk önöktől.
Van 2 kiskorú gyermekem, és most jön a 3. Másfél évig dolgoztam egy gyárban, aztán a koronavírus miatt fel kellett mondanom. 45 napig álláskeresési járadékot kaptam. 1 hétig voltam munkanélküli, de most újra van munkám.
Kérdésem az lenne, hogy a 45 nap álláskeresésői befolyásolja azt, hogy a 10 millió forintos falusi csok-ot fel tudjam venni?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-06 - 12:55

Kedves Niki!
A leírtak alapján véleményünk szerint kiadható Önnek a 10 milliós CSOK jogosultsághoz szükséges TB jogviszony igazolás. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

László szerint:

2020-08-02 - 16:12

Helló. Szeretném a falusi csokot igénybe venni! 3 gyermek van.A munkaviszony az elmúlt 2-2,5 évben úgy alakult hogy 2018.04-2019.04.29. aztán 2019.04.30-2019.06.26. állás keresési járadék volt. Közben 2019.06.11-2019.08.08. egyszerűsített foglalkoztatásban voltam.2019.09.02- jelenleg is egyéni vállalkozó vagyok! Kérdés az jogosult vagyok e a falusi csokra? Választ előre is köszönöm!
Üdvözlettel: László

Hitelnet szerint:

2020-08-03 - 10:57

Kedves László!
Az egyszerűsített foglalkoztatás sajnos nem keletkezetett TB jogviszonyt, így több, mint 30 nap megszakítás van a szükséges 2 éves folyamatos TB jogviszonyban.

Renáta szerint:

2020-07-15 - 12:21

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnék érdeklődni Önöktől.
Van 5 kiskorú gyermekem. 2 éve külön élek gyermekeim apjától. Volt bírósági tárgyalás, amiben nálam vannak elhelyezve a gyerekek. Jelenleg főállású anya vagyok.
Új párommal szeretnénk igénybe venni családi ház vásárlására a Csok-ot. Neki saját gyermeke nincs. Neki van munkaviszonya, TB jogviszony.
Ez lehetséges lenne így?
Köszönöm segítségüket!
Renáta

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-17 - 17:20

Kedves Renáta!
Együttes igényléssel jogosultak lehetnek a támogatásra, ha a további feltételek is fennállnak. Ezekről IDE kattintva tájékozódhatnak. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a tejes korú CSOK ügyintézést is!

Tímea szerint:

2020-07-09 - 13:37

A falusi csokhoz a két évet több munkahelyről tudná a férjem igazolni kisebb megszakítással. Azt elfogadja a bank? Nincs korhatár a csokot igénylőnek a meglévő gyerekek után?

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 10:27

Kedves Tímea!
Több munkahelyről származó TB jogviszony összeadódhat. Lényeg, hogy 30 napnál hosszabb megszakítás ne legyen. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nincsen felső életkorhatár az igénylőket tekintve. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Laci szerint:

2020-06-29 - 22:27

Üdvözletem!
A jövőben tervezzük a falusi csok igénybevételét. De én munkanélküli lettem a veszélyhelyzet alatt, előtte 2007 óta folyamatos TB jogviszonyom volt. Kaptam álláskeresési járadékot, ami most járt le. Olvastam a jogszabályt, hogy a vészhelyzet megszűnését követően 90 napom van újból munkába állni. Akkor ezek szerint jól értelmezem, hogy ha pl. 42 nap múlva lesz munkám csak, akkor még nem fogunk a támogatásról elesni? Nem a 30 napot nézik, hanem 90-et!? Jó lenne ezzel pontosan tisztába lenni, mert nem szeretnénk 2 évet várni, ha kicsúszunk a 30 napból, mert sajnos most igen nehezebb munkát találni.
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-30 - 06:31

Kedves Laci!
Ha a támogatott személy TB jogviszonya a veszélyhelyzet alatt, vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos időszakon belül szakad meg, akkor a megszakítást a veszélyhelyzet megszűnésétől számítva a veszélyhelyzet fennállásának időtartamával megegyező ideig, de maximum 90 napig nem kell figyelembe venni.
Ha az igénylő a veszélyhelyzet időtartama alatt vagy annak megszűnését követően a veszélyhelyzet időtartamával megegyező, de legfeljebb 90 napos határidőn belül újabb jogviszonyt létesít, akkor a veszélyhelyzet időtartamát, de új lakásra igényelt 10M Ft CSOK esetén legfeljebb 180 napot – a vonatkozó jogszabályi rendelkezés szerinti további összegben igényelt CSOK esetében 90 napot – biztosítási jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Mariann szerint:

2020-06-29 - 13:31

Üdv.
A párom most külföldön dolgozik. Dolgozott itthon is Magyarországon. Megvan az 1 éves Tb jogviszonya. Kettő kiskorú gyermekünk van. A falusi csokot szeretnénk igénybe venni. Már az ingatlant kinéztük 1 millió 500 ezer Ft-ba kerül, és ezt szeretnénk korszerűsíteni.
Érdeklődöm, hogy így tudnánk-e igénybe venni a falusi csokot.
Válaszát előre köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-29 - 14:20

Kedves Mariann!
A leírtak alapján igényelhető a falusi CSOK, amennyiben az ingatlan falusi CSOK által preferált településen található és a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Ezekről IDE kattintva tájékozódhatnak. A kérelem benyújtásakor külföldi TB jogviszony is elfogadható, azonban párjának vállalnia kell, hogy a támogatási kérelem megkötését követő 180 napon belül magyarországi TB jogviszonyt létesít.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Diána szerint:

2020-06-25 - 15:06

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy a falusi csokhoz kell-e munkaviszony.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-29 - 15:04

Kedves Diána!
A falusi CSOK-hoz legalább 1 éves TB jogviszony szükséges, illetve a 10 milliós összeg esetén legalább 2 éves. Bővebb információt minderről fenti bejegyzésünkben olvashat.

István szerint:

2020-06-22 - 10:32

Üdv!
Falusi csokhoz szeretnék tb igazolást.
Honnan tudom letölteni?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-22 - 10:37

Kedves István!
A TB jogviszony igazolást a területileg illetékes OEP-nél tudja kikérni vagy Ügyfélkapunk keresztül online igényelni.
A további szükséges dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Katalin szerint:

2020-06-22 - 05:24

Tisztelt Szakértő!
33 éves egyedülálló anyuka vagyok egy 8 éves gyerekkel, a második úton. Van egy 1/1 tulajdonú ingatlanom. Viszont személyi kölcsönöm is van. Ez köztartozásnak minősül? Igénybe vehetem-e a vissza nem térítendő falusi csokot bővítésre, felújításra még a második gyermek megszületése előtt? Mik a feltételek? Milyen esélyeim vannak? 2017 áprilistól 2020 február 28-ig egy munkaviszony. 2020. 03. 10 – 06 07-ig munkanélküli járadék. 2020 06 17-től új munkahely, jelenleg próbaidős.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-22 - 11:06

Kedves Katalin!
A leírtak alapján TB jogviszonya megfelelő a falusi CSOK igényléséhez. A meglévő személyi kölcsön nem minősül köztartozásnak. A betöltött 12. várandóssági hét után a magzat már meglévő gyermeknek minősül, így nem feltétele az igénylésnek a házastársi kapcsolat, egyedülállóként is igényelhető. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Szilvia szerint:

2020-06-16 - 09:45

Üdv.
Kérdésem, hogy a falusi csokhoz elfogadják-e az aktív korúak ellátásából fizettet tb-t? Megvan az egy éves tb jogviszony, csak a munkaügyi kp. által vonva.
Válaszukat köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-16 - 11:35

Kedves Szilvia!
Információink szerint az aktív korúak ellátása után egészségbiztosítási járulék kerül megfizetésere, ami nem keletkeztet TB jogviszonyt, így ez CSOK igényléshez nem elegendő.

Elisabeth szerint:

2020-05-28 - 06:40

Jó napot!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy egyedülálló anyaként fel tudom venni úgy a falusi csokot, hogy gyesen vagyok és mivel iskolába jártam ezelőtt nem volt még munkaviszonyom?
Köszönöm.
Elisabeth

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-28 - 11:24

Kedves Elisabeth!
A gyes önmagában nem keletkeztet TB jogviszony, így adott esetben nincs lehetőség a támogatás igénybevételére. Bővebb információt fenti bejegyzésünkben olvashat.

Anita szerint:

2020-05-14 - 13:19

Szép napot!
Arra lennék kíváncsi, hogy közmunkára jár a Falusi csok vagy sem? Mert az egyik bank ezt mondja, a másik azt! Ha jár, melyik banknál lehet intézni, mivel nekünk 2 gyermekünk van és szeretnénk még 1-et. Van lakás is, amit szeretnék megvenni!
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel : Anita

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-14 - 13:25

Kedves Anita!
A vonatkozó kormányrendelet alapján a falusi CSOK-ra közfoglalkoztatottak is jogosultak lehetnek, kivéve a 10 milliós támogatási összeget. Erről bővebb információt fenti bejegyzésünkben olvashat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is.

Mária szerint:

2020-05-06 - 16:46

Jó napot!
Szeretném a tb igazolást és a köztartozásmentes igazolást kikérni a falusi csokhoz az ügyfélkapun, de sajnos semmire nem jutok se telefonon, se cheten, nem elérhetőek. Esetleg tudna nekem segíteni.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-08 - 15:35

Kedves Mária!
Ebben a kérdésben irodánk nem illetékes.

Zoli szerint:

2020-05-06 - 11:39

Helló!
Igénybe szeretném venni a csokot.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-06 - 11:43

Kedves Zoli!
A CSOK-ról IDE, a falusi CSOK-ról IDE kattintva részletes leírást olvashat. További, konkrét kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére.

Krisztina szerint:

2020-05-04 - 09:10

Két gyermekem van, 17 és 22 éves, nem dolgoznak. Támogatást rájuk nem kaptunk. Korszerűsítésre szeretném felhasználni, de a lakás tulajdonosa a férjem. 27 éve vagyunk házasok. Ő jelenleg külföldön dolgozik, de van itthon kataja. Én Magyarországon dolgozok 20 éve.
Érdekelne, hogy egyáltalán jogosult lehetek-e rá és hogy kell elindítani?
Várom válaszát és köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-04 - 15:09

Kedves Krisztina!
A leírtak alapján Ön rendelkezik a jogosultsághoz szükséges legalább 1 éves TB jogviszonnyal. További feltétel azonban, hogy az ingatlanban Önnek is legyen tulajdonrésze. A tulajdoni arányra vonatkozóan nincsen előírás, minimális tulajdonjog is elegendő. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Péter szerint:

2020-04-23 - 21:56

Üdvözlöm, érdeklődni szeretnék!
Április 3-án megszűnt a munkaviszonyom. Meddig él a TB jogviszonyom falusi csok kérelmében!

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-29 - 17:24

Kedves Péter!
Ha álláskeresési járadékban fog részesülni, úgy tudjuk, ezen idő alatt is megmarad a TB jogviszony. Valamint a veszélyhelyzet alatti, illetve a megszűnését követő 30 napos időszakon belül bekövetkező megszakítást a veszélyhelyzet megszűnésétől számítva a veszélyhelyzet fennállásának időtartamával megegyező ideig, de max. 90 napig nem kell figyelembe venni. Minderről bővebb információt IDE kattintva olvashat.

Edó szerint:

2020-04-16 - 08:38

Jó napot!
Azt szeretném megtudni, hogy felvett csok mellé (2 gyerek mellé bevállaltunk 2 gyereket) lehet-e falusi csokot felújításra felvenni?
Ha igen, mennyi tb viszonyra van szükség? A közmunkára lehet?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-21 - 17:11

Kedves Edó!
Korszerűsítésre a falusi CSOK-ot a már meglévő gyermekek után tudják igényelni, mivel az előző támogatási szerződésben vállalt gyermekek még nem születettek meg. Ennek összege 1,3M Ft. 1 éves TB jogviszony szükséges hozzá. Közmunka is elfogadható.

Nóra szerint:

2020-04-16 - 07:45

Helló!
Kérdésem lenne: falusi csokot megkaphatjuk-e? Fiatalok vagyunk, 3 gyermekünk van, semmiféle tartozásunk nincsen, település listán rajta van a falu, ahol a házat kinéztük.
Kérdésem a jogviszonnyal kapcsolatos, hogy elfogadják-e úgy, hogy pár hónap közmunka, pár nap álláskeresői támogatás és pár hónap rendes munkahelyi napokból áll az 1 és a 2 év? Fizetetlen tb nap nincsen.
Ezek alapján megkapnánk-e?
Várom válaszukat.
Köszönöm.

Hitelnet szerint:

2020-04-17 - 15:38

Kedves Nóra,
A 10 millió Ft Falusi CSOK igényléshez az igénylők legalább egyikének 2 év TB jogviszony szükséges legfeljebb 30 nap megszakítással. Az álláskeresési támogatásban részesülőknek TB biztosítottak, viszont a 10M Ft Falusi CSOK esetén a Közfoglalkoztatotti jogviszony nem vehető figyelembe. Azonban, ha nem a 10 millió Ft Falusi CSOK-ot igénylik, úgy már figyelembe vehető.
A szükséges TB jogviszonyról IDE kattintva tájékozódhat bővebben.

Angéla szerint:

2020-04-15 - 14:26

Szeretném megkérdezni, hogy hol tudom letölteni a falusi Csokhoz szükséges tb. jogviszony igazolást, mert ezt nem találtam. Köszönettel: Angéla

Hitelnet szerint:

2020-04-17 - 21:27

Kedves Angéla,
Elektronikus formában Ügyfélkapun keresztül lehet ki kérni, és ugyanígy meg is küldik Önnek.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA