Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után

2019. július elsejétől bővítésre kerül a nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatása!

2019. július 1.-től születendő

 • 2. gyermek után – 1 millió forint,
 • 3. vagy további gyermek után – 4 millió forint
 • az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint

jóváírásra kerül a fennálló tartozásból.

2019. július 1. előtt érvényes rendelkezések

2018 január elsejétől igényelhető az a vissza nem térítendő állami támogatás, melyet a három, vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel tartozásaik csökkentésére használhatnak fel gyermekenként 1 millió forint összegben. Az alábbiakban összefoglaljuk e támogatás jogosultsági feltételeit.

1M Ft támogatás minden 3. vagy további gyermek után

Az év eleje óta hatályos kormányrendelet értelmében a harmadik és minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a nagycsaládosok fennálló jelzáloghitelük csökkentésére.

Ha a kérelem benyújtásának időpontjában a jelzáloghitel fennálló tőketartozása és annak járulékai összege alacsonyabb a támogatás összegénél, akkor legfeljebb a tőketartozás és járulékai vehetők támogatásként figyelembe. A különbözet későbbi igénybevételére nincs lehetőség.

Mely gyermekek után igényelhető?

Az igénylő 2018. január 1. után

 • született vér szerinti vagy
 • örökbefogadott gyermeke után,
 • a kérelem benyújtásának időpontjában a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után.

Meglévő első és második gyermek után a támogatás nem kérhető. Ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában van lehetőség.

A gyermekszám meghatározására vonatkozó előírások:

 • Az igénylővel közös háztartásban élő gyermek vehető figyelembe, kivéve, ha a gyermek nagykorú. (Nagykorú gyermek esetén nem feltétel az igénylővel közös háztartás.)
 • A más személy által igényelt támogatásnál már számításba vett gyermek az igénylő támogatásánál nem vehető figyelembe.
 • Házastársak, illetve élettársak együttes igénylése esetén a velük közös háztartásban élő közös, valamint nem közös gyermekeket együttesen kell figyelembe venni.

Mely hitelek csökkenthetők a támogatással?

2018 január 1. előtt felvett hitelek esetében minden olyan forint alapú jelzáloghitel csökkentésére igényelhető, melynek fedezete Magyarország területén lévő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás, lakóház, tanya vagy birtokközpont megjelöléssel nyilvántartott ingatlan.

2018 január 1. után kötött hitelszerződések esetén csak lakáscélú hitel csökkentésére igényelhető a támogatás, vagyis

– melyet akóingatlan vásárlására, építésére, bővítésére, korszerűsítésére felújítására vettek fel,

– melynek igazolt célja a fentiekben meghatározott célokra nyújtott kölcsön kiváltása és ennek összege kizárólag a hitelnyújtók közötti árfolyamkülönbség miatt, valamint az eredeti hiteltartozás lezárásához és az új hitel folyósításához kapcsolódó igazolt díjakkal és költségekkel haladhatja meg az eredeti hiteltartozás kiváltásakor fennálló összeget. 

Ki lehet a támogatás igénylője?

Igénylő a jelzáloghitel szerződés adósa, továbbá annak házastársa vagy élettársa lehet. Házastársak és élettársak kizárólag együttesen igényelhetik a támogatás akkor is, ha az érintett hitelszerződésnek csak az egyik fél az alanya. Ebben az esetben az igénylőn kívül más adós a jelzáloghitel-szerződésben nem szerepelhet. Az igénylőnek – együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen – legalább 50% tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük a fedezetül szolgáló lakásban.

További jogosultsági feltételek

 • Büntetlen előélet – 16/2016. (II. 10.) Kormányrendelet 1. melléklete alapján
 • Köztartozás mentesség

A támogatás igénylése

A kérelmet a területileg illetékes járási hivatalhoz kell benyújtani. Az igénybevételhez szükséges feltételeket a kérelem benyújtásának időpontjában kell teljesíteni.

A járási hivatal a kérelem elbírálásáért díjat és egyéb költséget az igénylő részére nem számíthat fel.

A járási hivatal az elbírálást követően határozatot küld az igénylő részére, valamint a támogatást megállapító határozatot annak véglegessé válását követő napon megküldi a pénzügyi intézmény részére.

A támogatás folyósítása

A pénzügyi intézmény a támogatást megállapító határozat beérkezését követő 4 napon belül egy összegben, előtörlesztésként a támogatott személy pénzügyi intézménynél vezetett hitelszámlájára teljesít.

A pénzügyi intézmény az előtörlesztésért a támogatott személy terhére díjat és egyéb költséget nem számíthat fel. Az előtörlesztés díját az állam téríti meg a pénzügyi intézmény részére.

A folyósítást követő 10 napon belül a pénzintézet köteles változatlan futamidő mellett a támogatott személy havi törlesztő részleteit újraszámolni és arról a támogatott személyt és a járási hivatalt értesíteni.

Utolsó módosítás: 2019. május 22. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ákos szerint:

2019-04-02 - 10:18

Tisztelt Szakértő!
2 gyermekünk van jelenleg, a 3. most születik meg 2019. április közepén. Ha nincs jelzáloghitelünk, akkor – hacsak nem kötök egy hitelszerződést a következő 2 hétben – nem vagyunk jogosultak a későbbiekben tartozáscsökkentő támogatásra, igaz? Feltéve persze, hogy nem kívánunk 4. gyermeket tervezni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 13:56

Kedves Ákos!
Igen, tartozáscsökkentő támogatás igénylésének feltétele, hogy a hitelszerződés korábbi dátumú, mint a gyermek születési időpontja.

Anett szerint:

2019-04-02 - 08:28

Szabad felhasználású jelzálogot is leírnak, ha jogosult vagyok rá?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:06

Kedves Anett!
Szabad felhasználású jelzáloghitel esetében a tartozáscsökkentő támogatásra csak akkor lehetnek jogosultak, ha a hitelfelvétel 2017. november 14. előtt történt.

Norbert szerint:

2019-04-02 - 04:05

Tisztelt szakértő!
Kérdésem, hogy ha 3. gyermekünk július elseje előtt pár héttel születik, 4 millió helyett csak 1 millió hitel elengedésére vagyunk jogosultak? Ha ez így van, méltányosságból kérhető-e a 4 millió elengedése vagy egyszerűen így jártunk? Elvégre a “nagy bejelentés” után születik meg a 3. gyerek!?

Iván szerint:

2019-04-01 - 22:57

Kedves Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy a fenti cikkben és a hozzászólásokban leírtak már egy jogszabályon alapulnak, vagy még csak a kormány szóbeli bejelentésein? Magyarán mennyire lehet az egyes élethelyzetekre adott válaszokat készpénznek venni ebben a pillanatban? Úgy is kérdezhetem, hogy ehhez az intézkedéshez megjelent-e már a vonatkozó rendelet?
Nagyon köszönöm a válaszukat!
Iván

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:07

Kedves Iván!
A vonatkozó kormányrendelet 2019. március 12-én jelent meg a Magyar Közlönyben.

Miklós szerint:

2019-04-01 - 13:04

Tisztelt Hitelnet.hu!
Két gyermekem van, az egyik 2013-ban, a második 2016-ban született. A harmadik gyermeket 2019 augusztusára várjuk. Olvasgatva a hozzászólásokat a szakértőjük szerint 4 millió forint hitelcsökkentésre vagyok jogosult. Más portálokon olvasva (Portfolio) azonban azt látom, hogy a meglévő gyermekekre nem lehet igényelni, tehát még két gyermeknek kellene ahhoz születni július 1. után, hogy 4 millió forintra legyek jogosult.
Köszönöm válaszát!
Miklós

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:29

Kedves Miklós!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében tartozáscsökkentő támogatásra azok a támogatott személyek lehetnek jogosultak, akiknek 2019. július 1. után születik 2. gyermekük – ez esetben 1 millió forint vehető igénybe. 3. vagy további gyermek után 4 millió forintot, az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forintot írnak jóvá a fennálló tartozásukból.

Dömötör szerint:

2019-03-29 - 06:54

Tisztelt Szakértő!
Segítségét szeretném kérni, ugyanis van 3 gyermekem, akik 2015. előtt születtek, a 4. gyermek most úton van. A lakáshitelemből kereken 1 millió Ft van hátra.
Így, ha jól értem nekem 4+1 millió járna.
Azt már értem, hogy ha a jelenlegire igénylem, akkor a fennmaradó összeget nem tudom igyenybe venni, de mi van akkor ha a 4. gyerek születése előtt vásárolok egy új ingatlant, abba kérhetem a 4+1 milliót?
Illetve felvehetem a hitelt a gyerek születése után is?
Segítségét előre is köszönöm.
Döme

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:32

Kedves Döme!
A július 1-től hatályos kormányrendelet értelmében a július elsejét követően született 4. gyermek után 4 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igénybe vehető. Ha a 4. gyermek születése előtt újabb lakáscélú hitel kerül felvételre, akkor annak csökkentésére is fordítható a támogatás. A gyermek születése után felvett lakáshitel csökkentésére a támogatás nem lesz igénybe vehető.

Gábor szerint:

2019-03-28 - 23:40

Tisztelt Szakértő!
Valahol azt olvastam, hogy csak a lakáscélú jelzáloghitelnél feltétel, hogy az igénylő legalább 50%-ban tulajdonnal rendelkezzen a fedezetül szolgáló ingatlanban. A 2017. előtt felvett szabad felhasználású jelzáloghitel kiváltásánál van a tulajdoni hányadára vonatkozó megkötés? Ha a 4. gyermekünk 2018. augusztusában született, akkor is 1 millió Ft jár, ha jól gondolom, ugye?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:28

Kedves Gábor!
Ha a 4. gyermekük 2018 augusztusában született, akkor utána 1 millió Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás vehető igénybe. Információink szerint a fedezetet képező lakásban az igénylőnek − együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen − legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie mindkét hiteltípus esetén.

Erika szerint:

2019-03-28 - 13:44

Jó napot kívánok!
Nekem van házam. Bővíteni nem szeretném, de a meglévő lakáshitelem egy részének kifizetésére is lehet-e igényelni a falusi csokot 2 gyermek után?
Nekem azt mondták, hogy van egy ilyen pont, viszont csak a 2019.07.01. után született gyermek alapján érvényesíthető. Ha ez tényleg így van, akkor az előtte született gyermekek mért nem számítanak bele?
A választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 13:48

Kedves Erika!
A falusi CSOK meglévő lakáshitel előtörlesztésére nem lesz igénybe vehető. Ön valószínűleg a tartozáscsökkentő támogatásra gondol, melynek feltételeit fenti bejegyzésünkből ismerheti meg. A támogatás a már meglévő 2 gyermek után azonban sajnos nem vehető igénybe.

Zsuzsanna szerint:

2019-03-28 - 13:28

Üdvözlöm!
Nem pont CSOK-kal kapcsolatos kérdésem lenne, de remélem mégis tudnak rá válaszolni. Meglévő jelzáloghitelünk van a családi házunkon. Két gyermekünk mellé 2019 áprilisában születik meg harmadik csemeténk. Nem látjuk tisztán, hogy megkaphatjuk-e a 2019 júliusától érvényben lévő 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatást. Ha esetleg nem (mert áprilisban születik a 3. gyermek, és nem július 1. után), akkor milyen összeget kaphatunk a hitelcsökkentésre?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 13:30

Kedves Zsuzsanna!
Fenti esetben 1 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Anna szerint:

2019-03-28 - 09:43

Tisztelt Szakértő!
Kettő különböző jelzálog hitelem van (2M és 3M forintosak). Negyedik gyermekem 2019 júliusa után fog születni. Lesz lehetőségem a teljes 4M támogatást felhasználni annak ellenére, hogy két különböző hitelszerződésem van? (Egyidejűleg lehetséges, hogy a 3M hitel teljesen törlesztésre kerül, és a 2M hitel 1M-ra csökken?)

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:47

Kedves Anna!
A rendelet hatálybalépését követően született ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető a támogatás.

Anett szerint:

2019-03-27 - 21:35

Ha nincs annyi jelzáloghitelem, ami fedezi a 4 milliót, akkor ami fennmarad, azt kilehet használni bővítésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 09:37

Kedves Anett!
A tartozáscsökkentő tartozás kizárólag a felvett hitel csökkentésére használható fel, bővítésre nem.
A bővítés esetén elérhető CSOK-ról IDE kattintva tájékozódhat.

Anett szerint:

2019-03-27 - 21:29

Ha 2 gyermekem van és mind a 2 2018. január előtt született és a 3. gyermek július után születik, akkor mennyi összegü hiteltörlésre vagyok jogosult: 1 millió vagy 4 millió?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:51

Kedves Anett!
A 2019. július 1. után születendő 3. gyermek után 4 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igénybe vehető.

Vivien szerint:

2019-03-27 - 20:38

Tisztelt Szakértő!
A férjemmel 3 közös gyerekünk van, a legkisebb 2018 júliusában született. Mi csak 2M forint lakáshitelt vettünk fel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen alacsony hitelösszegnél is jár-e a támogatás, vagy van valami alsó összeg határ?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 11:17

Kedves Vivien!
A tartozáscsökkentő támogatás – a fennálló tartozás összegének erejéig – ez esetben is igénybe vehető.

Tünde szerint:

2019-03-27 - 16:54

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, ha júniusra várjuk harmadik gyerekünket és most vennénk fel (pár héten belül, a gyerek születéséig) lakáscélú (felújítási) jelzáloghitelt a meglévő ingatlanunkra, abban az esetben is jár az 1M Ft hitelelengedés? A lényeg, hogy a gyerek megszületésekor legyen fennálló hitelünk? Ugyanis tervezzük még a csok és lakáscélú hitel felvételét is új lakás vásárlására, de valószínűleg abból a gyerek megszületéséig nem lesz kölcsönszerződés (a vállalkozó csúszása miatt), és ha jól gondolom, az év második felében felvett hitelbe nem tudjuk beszámítani a júniusban született gyerekünkre a hitelelengedést.
Köszönettel: Tünde

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:55

Kedves Tünde!
A tartozáscsökkentő támogatás csak olyan hiteltartozás csökkentésére vehető igénybe, amely a gyermek születése előtt felvételre került.

Anett szerint:

2019-03-27 - 14:19

Kedves szakértő!
Ha a 2014-ben az első, a második gyermekem 2016-ban születtett és a 3. gyermekem 2019 július után születik, akkor jogosultak vagyunk a 4 millió hiteltörlésre?v Vgy mind a 3 gyermek 2019. július után kell, hogy szülessen meg? Azok jogosultak csak a 4 millióra?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-27 - 14:41

Kedves Anett!
A 4 milliós tartozáscsökkentéshez elegendő, ha a 3. gyermek születik 2019. június 30. után. Nem feltétel, hogy mindhárom gyermek ezen időpont után szülessen.

Miccs szerint:

2019-03-25 - 15:57

2018.07.05-én született 1 gyermekem, a 2. várhatóan 2019 októberében fog megszületni.
Jogosult vagyok-e a jelzáloghitelemből 1 millió Ft elengedésére?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-26 - 15:01

Kedves Miccs!
A gyermekek születési dátuma alaján jogosult lehet 1M Ft tartozáscsökkentésre, ha a jogosultság további feltételei is teljesülnek.

Geri szerint:

2019-03-17 - 19:46

Tisztelt szakértő!
Érdeklődnék, hogy ha július után megszületendő 2. gyerekre igénybe veszünk 1 millió forint támogatást, akkor a 2 év múlva esetleg születendő 3. gyermek után a 4 millió forint támogatást igénybe lehet-e venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 14:10

Kedves Geri!
Igen, amennyiben az egyéb jogosultsági feltételek is fennállnak.

Attila szerint:

2019-03-16 - 13:27

Tisztelt Szakártő!
3. gyermekünk várhatóan szeptemberben születik. Július 1. után szükséges beadnunk az igénylést és ha jól értem 4 millió forint kedvezményt kapunk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 13:08

Kedves Attila!
A 3. gyermek utáni 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatás igénylésére 2019. július 1-től lesz lehetőség.

István szerint:

2019-03-15 - 14:16

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg egy gyermekünk van, Ő 2016-ban született. Most várjuk az ikreket, 2019. július 30.-ra vagyunk kiírva.
Ha a gyerekek akkor születnének, akkor mi jogosultak vagyunk az 1+4 millió forintra?
Köszönöm.
István

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 12:13

Kedves István!
A leírtak alapján meglévő lakáshitelük csökkentésére felvehető lehet az 1+4 milliós támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Karola szerint:

2019-03-14 - 10:48

Üdvözlöm!
1 éve vettük igénybe a csok-ot 2 meglévő, illetve egy 3. vállalt gyermekre. Plusz 2,4 millió lett hozzá hitel felvéve. Így tudtuk megvenni az ingatlant. (Használt ingatlan). Most várandós vagyok 20. hét és július végére várjuk a 3. gyermekünket. Hallottuk, hogy ha a 3. gyermek megszületik, valamennyi hitelt elengednek, de pontosan nem tudjuk, hogy működik ez, így ebben kérnénk a tájékoztatását.
Köszönöm.
Karola

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 08:16

Kedves Karola!
Július elseje után 3. gyermekük után 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető a fenti bejegyzésünkben olvasható feltételek teljesülése esetén.

Gábor szerint:

2019-03-14 - 00:06

Tisztelt Szakértő!
3 gyermekünk van. Az első 2014-ben született, majd az ikrek 2018 augusztusban. Nem igényeltük még a tartozáscsökkentő támogatást.
Milyen összegre lehetünk jogosultak? Előfordulhat, hogy nem is kaphatunk, ha július 1. után igényeljük?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-14 - 09:54

Kedves Gábor!
Akár most, akár július 1. után igénylik a tartozáscsökkentő támogatást, 1 millió forintra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

Orsolya szerint:

2019-03-13 - 21:52

Tisztelt Szakértő,
érdeklődöm, hogy a 2014-ben forintosított eredetileg deviza alapú jelzáloghitel, forint alapú jelzálog hitelnek minősül-e.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 07:15

Kedves Orsolya!
Véleményünk szerint a tartozáscsökkentő támogatás fenti jelzáloghitel esetében is igényelhető. Az ügyben további pontos tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal tud adni.

Éva szerint:

2019-03-12 - 15:51

Tisztelt Szakértő.
Májusban születendő 2. gyerekre esetleg jogosult vagyok-e az 1 millió elengedésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 23:47

Kedves Éva!
Második gyermek esetében akkor lesz igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Bernadett szerint:

2019-03-12 - 11:24

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy van egy gyermekünk, tervezzük a másodikat. A jelzáloghitelünket végtörlesztenénk.
Érdemes-e várnunk vele, második gyermekre is igénybe vehetjük-e az 1M Ft támogatást július 1-től?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 23:38

Kedves Bernadett!
A tartozáscsökkentő támogatás a július elsején vagy azt követően születendő második gyermek után is igényelhető lesz.

András szerint:

2019-03-11 - 17:18

Tisztelt Szakértő!
2 gyermekünk van, tervezzük a harmadikat. Rendelkezünk egy régebbi lakáshitellel, aminek tőketartozása nem éri el a 4 milliót, valamint van egy CSOK lakáshitelünk is.
Kérdésem az lenne, hogy a CSOK hitelből is levonható-e a támogatás? Vagy esetleg elképzelhető egy megosztás a két hitel között?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 07:28

Kedves András!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető a támogatás.

Kitti szerint:

2019-03-11 - 06:45

Tisztelt Szakêrtő.
Július vêgên születik meg a 2. Gyermekünk. Az egyêrtelmű, hogy a meglêvőre mâr nem ês a magzatra is csak 1 milliót tudunk majd êrvênyesíteni, de mindezt a támogtási formát mikortól, hogyan, hol tudjuk igényelni? A mikortólnál arra gondolok, hogy a gyerek megszületése után közvetlenül – például augusztusban – a mâr meglévő csecsemőre vagy a 12 hetet betölt magzatra is êrvényesíthető-e már?
Köszönöm szépen a vâlaszát.
Kitti

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:38

Kedves Kitti!
A jelenlegi feltételekből kiindulva a támogatás július 1. után várhatóan már a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után is igényelhető lesz.

Gábor szerint:

2019-03-10 - 20:28

Tisztelt Szakértő!
2-ik házasság, 5 gyermek. 1. házasságból 2, 2. házasságból 3. Születési évek: 2001, 2003, 2015, 2016, 2017.12.25.
Van-e lehetőség lakáshitel csökkentésre? Ha igen, mekkora összegre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:29

Kedves Gábor!
A tartozáscsökkentő támogatás 2018. január elsején vagy azt követően született gyermekek után igényelhető.

Anikó szerint:

2019-03-08 - 22:26

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel: gyermekeink 2007, 2009, 2011, 2013-ban születtek, mekkora támogatásra számíthatunk, ha szeretnénk még egy gyermeket?
Köszönettel várom válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 00:51

Kedves Anikó!
2019. július 1. után történő igénylés esetén 4 millió forintra lehetnének jogosultak, ha minden további feltétel is teljesül.

Balázs szerint:

2019-03-07 - 11:35

Üdvözlöm, kérdésem az lenne, hogy gyermekemet július hetedikére várjuk, de az is lehet, hogy előbb fog megszületni. A kedvezményprogramba csak július elseje után lehet regisztrálni, de azt olvastam Önöknél, hogy: ” Az igénylő 2018. január 1. után született vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeke után”
E szerint akkor, ha gyermekem most 20 hetes, már jogosultak vagyunk a támogatásra? (Egy gyermekünk már van, a második születésével szeretnénk az 1 millió Ft jelzáloghitel elengedést kérni.)

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:25

Kedves Balázs!
A második gyermek utáni 1 millió forintos tartozáscsökkentő támogatásra csak akkor lehetnek majd jogosultak, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Zoltán szerint:

2019-03-06 - 10:00

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel mekkora támogatásra számíthatunk?
Első gyermekünk 2010-ben, második 2018.10.19-én született.
Jár-e az 1 millió forint a lakáshitelbe?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:23

Kedves Zoltán!
Tartozáscsökkentő támogatás a 2. gyermek után csak akkor lesz igényelhető, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik. A 2018. október 19-én született második gyermek után a támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Katka szerint:

2019-03-05 - 21:22

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg még 2 kiskorú gyermekünk van, szeretnénk még egyet. Kérdésem, hogy júl. 1-től vajon a 4 millió forint hitelelengedés vonatkozik-e az alábbi szerződéseimre: 9 évvel ezelőtt kötött ingatlanvásárlási célú egyedi kölcsönszerződés, amelynek fedezetéül a megvásárolt ingatlan szolgál (jelzálog). A másik szerződés szintén 9 éve kötött lakáscélú kölcsön szerződés, amelyben a munkáltató az adott ingatlan vásárlásához a lakásépítési alap számlájáról kamatmentes kölcsönt biztosított, amelynek a célja az ingatlan megvásárlása volt. A kölcsön visszafizetésének biztosítékául jelzálog alapítás történt. Mind a két szerződés célja egy ugyanazon ingatlan megvásárlása volt.
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:18

Kedves Katka!
3. gyermekük után 4.000.000 Ft tartozás csökkentésre lehetnek jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Információnk szerint fenti lakáshitel csökkentésére igényelhető a támogatás. A jogosultsággal kapcsolatban bővebb tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önöknek.

Zsolt szerint:

2019-03-05 - 20:18

Tisztelt szakértő úr!
2009-ben építettünk lakóházat. Államilag támogatott hitelt vettünk fel. Gyermekeim 2009-ben, 2011-ben, 2019 márciusban születtek.
Kérdésem az lenne, hogy igénybe bírjuk-e venni az állami hitelelengedést.
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 06:42

Kedves Zsolt!
Információink szerint 2019-ben született 3. gyermekük után július elsejétől történő igénylés esetén jogosultak lehetnek a támogatásra, ha a további jogosultsági feltétel is teljesül.

Lajos szerint:

2019-03-05 - 18:45

Tisztelt szakértő!
2017-ben vásároltunk a lakásunkat 3,5 millió forintért. Három gyerekre vettük igénybe a CSOK-ot. Ez ugye 2,2 millió forint, a többit lakáshitellel potoltuk ki, ami 1,3 millió forint. Első gyerek 2017-ben született, a testvérek jelenleg még tervben vannak. Az lenne a kérdésem, hogy nekünk igénybe lehetne-e venni ezt az állami támogatás, hogy kevesebb legyen a tartozásunk?
Köszönönettel, Lajos

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-04 - 15:03

Kedves Lajos!
2019. július 1. után 2. és 3. gyermekeik után igényelhető lesz a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Zoltán szerint:

2019-03-04 - 19:45

Tisztelt Szakértő!
Milyen csökkentéssel számolhatok a hitelbe, ha 2019. július 1. után ikreim születnek?
Köszönettel: Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:07

Kedves Zoltán!
Fenti esetben 1 millió forintos csökkentésre számíthat, ha a támogatásra vonatkozó további feltételek is teljesülnek.

Kitti szerint:

2019-03-04 - 19:09

Tisztelt Szakértő!
Négy gyermekünk van, a legkisebb 2016-ban született. Ötödik gyermek vállalása esetén az 1, vagy a 4 millió Ft-os hitelelengedés vonatkozna ránk az új szabályok szerint?
Köszönöm:
Kitti

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:06

Kedves Kitti!
Ötödik gyermek születése esetén – információink szerint – 4 millió forint összegű hitelelengedésre lenne lehetőségük, amennyiben a támogatásra vonatkozó további feltételek is teljesülnek.

Katka szerint:

2019-03-03 - 21:47

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg 2 kiskorú gyermekünk van. A közeljövőben szeretnénk még egy gyermeket. A 3-dik gyermek kapcsán igényelhető 4 millió forint tartozás elengedés vonatkozhat-e a következő szerződéseimre? 2010-ben kötött deviza alapú /kb. 3 éve forintosított/ ingatlanvásárlási célú egyedi kölcsönszerződésre, amelynek a megvásárolt ingatlan szolgál fedezetéül. Továbbá a fenti hitelen kívül van egy lakéscélú kölcsönszerződésem, amekyben az áll, hogy a Munkáltatóm az ingatlan vásárlásához a lakásépítési alap számlájáról Xx összegű kamatmentes kölcsönt biztosított. A kölcsön visszafizetésének biztosítására a Munkáltató javára jelzálogjog alapítás történt. (A munkáltató pénzintézet.)

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 14:14

Kedves Katka!
Információink szerint munáltatói lakáscélú kölcsöntartozás csökkentésére is felhasználható a támogatás, ha a munkáltatói kölcsön aláírásának időpontja korábbi, mint a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése. A jogosultság megállapítása azonban a területileg illetékes járási hivatal hatásköre. Javasoljuk az ügyben az érintett hivatal felkeresését.

Gergő szerint:

2019-03-03 - 17:38

Jó napot kívánok,
Két kérdésem lenne, mert számomra nem világos a dolog:
Két gyermekem van jelenleg (2010 és 2013) és most áprilisban születik a harmadik.
Ha jól tudjuk, jelenleg 1m forint támogatásra vagyunk jogosultak. A kérdésem úgy hangzik, hogy mekkora támogatásra leszünk jogosultak 2019 júliusát követően az új törvényi szabályozás szerint?
Tehát van-e létjogosultsága elodázni a támogatás igénybevételének kérvényét július utánra, vagy ezzel kockáztatjuk esetleg a most kapható 1m forintos támogatást?
Köszönettel: Gergő

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 13:58

Kedves Gergő!
Önök az áprilisban születendő 3. gyermekük után 4M Ft összegű támogatásra lehetnek jogosultak, ha a támogatás iránti kérelmet 2019 július elsején vagy azt követően nyújtják be.

Balázs szerint:

2019-03-03 - 09:24

“Mely gyermekek után igényelhető?
Az igénylő 2018. január 1. után
született vér szerinti vagy”
_______
Ez elírás? Kérem pontosítson, hogy 2018 július 1. után, vagy 2019 július 1. után született gyermekek után vehető fel a támogatás?
Köszönettel,
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 13:09

Kedves Balázs!
A 3. gyermek utáni tartozáscsökkentő támogatás a 2018. JANUÁR 1. után született vagy örökbefogadott gyermek, illetve a várandósság 12. hetét betöltött magzat után vehető igénybe. A 4M Ft-os támogatásra való jogosultsághoz a támogatás iránti kérelem 2019. július elsején vagy azt követően történő benyújtása szükséges.

Tamás szerint:

2019-02-28 - 21:55

Sziasztok!
A 4 millió forint hitelcsökkentést 2019 júniusa után született 3. gyerekre lehet igényelni vagy 2019 júniusa után kell születnie mind a 3 gyereknek és azokra lehet igényelni?
Válaszotokat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-12 - 23:54

Kedves Tamás!
A 4 millió forint tartozáscsökkentő támogatás igénybevételéhez a 3. gyermek utáni támogatási kérelmet 2019 júliusától szükséges benyújtani. A jogosultság feltétele, hogy a 3. gyermek 2018. január 1. vagy azt követő születésű legyen.

Zsolt szerint:

2019-02-28 - 10:25

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel mekkora támogatásra számíthatunk?
Első gyermek 2008-as születésű. Második 2016-os. Ha szeretnénk még egy gyermeket, akkor jár a 4 millió a lakáshitelbe?
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-28 - 13:08

Kedves Zsolt!
Tervezett harmadik gyermekük után igényelhető lesz a 4 millió forintos támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Minderről bővebb információ fenti bejegyésünkben olvasható.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA