Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után - Hitelnet.hu

Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után

2019. július elsejétől bővítésre kerül a nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatása!

2019. július 1.-től születendő

 • 2. gyermek után – 1 millió forint,
 • 3. vagy további gyermek után – 4 millió forint
 • az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint

jóváírásra kerül a fennálló tartozásból.

2019. július 1. előtt érvényes rendelkezések

2018 január elsejétől igényelhető az a vissza nem térítendő állami támogatás, melyet a három, vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel tartozásaik csökkentésére használhatnak fel gyermekenként 1 millió forint összegben. Az alábbiakban összefoglaljuk e támogatás jogosultsági feltételeit.

1M Ft támogatás minden 3. vagy további gyermek után

Az év eleje óta hatályos kormányrendelet értelmében a harmadik és minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a nagycsaládosok fennálló jelzáloghitelük csökkentésére.

Ha a kérelem benyújtásának időpontjában a jelzáloghitel fennálló tőketartozása és annak járulékai összege alacsonyabb a támogatás összegénél, akkor legfeljebb a tőketartozás és járulékai vehetők támogatásként figyelembe. A különbözet későbbi igénybevételére nincs lehetőség.

Mely gyermekek után igényelhető?

Az igénylő 2018. január 1. után

 • született vér szerinti vagy
 • örökbefogadott gyermeke után,
 • a kérelem benyújtásának időpontjában a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után.

Meglévő első és második gyermek után a támogatás nem kérhető. Ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában van lehetőség.

A gyermekszám meghatározására vonatkozó előírások:

 • Az igénylővel közös háztartásban élő gyermek vehető figyelembe, kivéve, ha a gyermek nagykorú. (Nagykorú gyermek esetén nem feltétel az igénylővel közös háztartás.)
 • A más személy által igényelt támogatásnál már számításba vett gyermek az igénylő támogatásánál nem vehető figyelembe.
 • Házastársak, illetve élettársak együttes igénylése esetén a velük közös háztartásban élő közös, valamint nem közös gyermekeket együttesen kell figyelembe venni.

Mely hitelek csökkenthetők a támogatással?

2018 január 1. előtt felvett hitelek esetében minden olyan forint alapú jelzáloghitel csökkentésére igényelhető, melynek fedezete Magyarország területén lévő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás, lakóház, tanya vagy birtokközpont megjelöléssel nyilvántartott ingatlan.

2018 január 1. után kötött hitelszerződések esetén csak lakáscélú hitel csökkentésére igényelhető a támogatás, vagyis

– melyet akóingatlan vásárlására, építésére, bővítésére, korszerűsítésére felújítására vettek fel,

– melynek igazolt célja a fentiekben meghatározott célokra nyújtott kölcsön kiváltása és ennek összege kizárólag a hitelnyújtók közötti árfolyamkülönbség miatt, valamint az eredeti hiteltartozás lezárásához és az új hitel folyósításához kapcsolódó igazolt díjakkal és költségekkel haladhatja meg az eredeti hiteltartozás kiváltásakor fennálló összeget. 

Ki lehet a támogatás igénylője?

Igénylő a jelzáloghitel szerződés adósa, továbbá annak házastársa vagy élettársa lehet. Házastársak és élettársak kizárólag együttesen igényelhetik a támogatás akkor is, ha az érintett hitelszerződésnek csak az egyik fél az alanya. Ebben az esetben az igénylőn kívül más adós a jelzáloghitel-szerződésben nem szerepelhet. Az igénylőnek – együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen – legalább 50% tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük a fedezetül szolgáló lakásban.

További jogosultsági feltételek

 • Büntetlen előélet – 16/2016. (II. 10.) Kormányrendelet 1. melléklete alapján
 • Köztartozás mentesség

A támogatás igénylése

A kérelmet a területileg illetékes járási hivatalhoz kell benyújtani. Az igénybevételhez szükséges feltételeket a kérelem benyújtásának időpontjában kell teljesíteni.

A járási hivatal a kérelem elbírálásáért díjat és egyéb költséget az igénylő részére nem számíthat fel.

A járási hivatal az elbírálást követően határozatot küld az igénylő részére, valamint a támogatást megállapító határozatot annak véglegessé válását követő napon megküldi a pénzügyi intézmény részére.

A támogatás folyósítása

A pénzügyi intézmény a támogatást megállapító határozat beérkezését követő 4 napon belül egy összegben, előtörlesztésként a támogatott személy pénzügyi intézménynél vezetett hitelszámlájára teljesít.

A pénzügyi intézmény az előtörlesztésért a támogatott személy terhére díjat és egyéb költséget nem számíthat fel. Az előtörlesztés díját az állam téríti meg a pénzügyi intézmény részére.

A folyósítást követő 10 napon belül a pénzintézet köteles változatlan futamidő mellett a támogatott személy havi törlesztő részleteit újraszámolni és arról a támogatott személyt és a járási hivatalt értesíteni.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. május 22. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mónika szerint:

2019-08-09 - 11:20

Tisztelt Szakértő!
Azzal a kérdessel szeretnék önhöz fordulni, hogy van három gyerekem 2008, 2013, 2017-es születésüek és 2015-ben vásároltuk a házat, de az első két gyerekünkre felvettük akkor a csokot, a harmadik után utólag.
Most tervezzük a negyedik babát. Ha összejön, mi is jogosultak lesszünk a 4 milliós jelzálog csökkentésre?
A férjemmel 50/50 százalékos tulajdonosok vagyunk a házban, amire még fizetjük a hitelt.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Mónika

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 09:46

Kedves Mónika!
4. gyermekük után jogosultak lehetnek majd a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Dóra szerint:

2019-08-09 - 09:13

Üdv!
Jelenleg 3 gyermek édesanyja vagyok, akik 2010-ben, illetve 2014-ben születtek. Most várandós vagyok a 4. gyermekünkkel.
Ebben az esetben milyen összegű támogatásra vagyunk jogosultak?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 09:40

Kedves Dóra!
4. gyermekük után 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A támogatás iránti kérelem a területileg illetékes járási hivatalhoz nyújtható be.

Tamás szerint:

2019-08-08 - 20:21

Üdvözlöm.
Volt egy 2008-ban felvett lakáshitelem és ebben a hónapban egy jelzálog alapú kiváltó hitelt vettem fel, hogy kiváltsam a régi hitelemet.
A következő kérdésem lenne, hogy van egy 2 éves gyermekük és tervezzük a másodikat, a második után mi megkapnánk az 1 millió támogatás?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 09:17

Kedves Tamás!
2. gyermekük után akkor igényelhető az 1M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás, ha a felvételre kerülő jelzáloghitel szintén lakáscélú hitel és teljesülnek a további jogosultsági feltételek is.

József szerint:

2019-08-06 - 11:42

Szeretném megkérdezni, hogy hányszor lehet igényelni a támogatást 3 gyerek után? már egyszer elutasították. állítólag a NAV-nál nem egyezik valami. Ha korrigáljuk a hiányt, akkor újra igényelhető a támogatás?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv.
József

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 14:10

Kedves József!
A részletek ismerete nélkül sajnos nem tudunk tájékoztatást adni Önnek. Ez ügyben a területileg illetékes járási hivatallal kellene egyeztetnie.

Attila szerint:

2019-08-05 - 19:33

Tisztelt Hitelnet.
Kérdésem:
3 gyerekünk van, 2001, 2010, 2015 születtek. A negyedik gyermekünk 2020. januárban születik.
Szeretnék érdeklődni, hogy mekkora összeget vehetek igénybe a meglévő hiteltartozás csökkentéshez.
Köszönettel.
A

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 11:18

Kedves Attila!
Ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak, 4. gyermekük után 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Dömötör szerint:

2019-08-05 - 18:06

Tisztelt Szakértő!
Július 1. után születendő gyermekünk után szerettünk volna 800 ezer Ft hitelelengedest kérni (4. gyermek), már csak ennyi a tartozásunk. Viszont függő határozatot kaptunk.
A kérdésem az lenne, hogy a lakashitelünket (chf) a 180 Ft-os árfolyamon átváltottuk, akkor az új szerződésben már szabad felhasználású lakáshitel megnevezés szerepel, ez esetleg kizáró ok lehet?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 11:08

Kedves Dömötör!
Véleményünk szerint ez nem kizáró ok. A kérdésben azonban a jogosultság megállapításában illetékes járási hivatal tud Önnek pontos felvilágosítát adni.

Marcsi szerint:

2019-08-04 - 10:26

Jó napot kívánok!
A férjemnek mikor összeházasodtunk volt egy 20 éves jelzáloghitele. Közben összeházasodtunk és született 3 gyermekünk.
Kérdésen, hogy megkaphatjuk-e a csökkentést abban az esetben, ha a ház és a hitel is kizárólag a férjem nevén van és nem ott lakunk életvitelszerűen (más lakcímen)?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 10:50

Kedves Marcsi!
A jogosultságnak feltétele, hogy Ön is rendelkezzen tulajdonrésszel a célingatlanban. Nem feltétel azonban, hogy a hitelben is szerepeljen és az sem, hogy életvitelszerűen ott lakjanak.

Vivien szerint:

2019-08-03 - 18:34

Tisztelt Hitelnet!
Csokra vettem házat 2018-ban négy gyerekre. Tervezünk egy ötödiket is. Ebben az esetben csökkentik a felvett hitelt és ha igen, mennyivel? Törlesztő összege vagy futamideje változik?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-07 - 12:33

Kedves Vivien!
Az 5. gyermek születése után a korábban felvett hitel törlesztése céljából 4M Ft-ra lehetnek majd jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

Adrienne szerint:

2019-08-03 - 14:58

Tisztelt Hitelnet!
A hitelünket 2016-ban vettük fel. 3 gyermekünk van, a legkisebb 6 éves. Akkor a 4 millió Ft támogatás igényelhető?
Köszönöm előre is a segítséget.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-07 - 10:59

Kedves Adrienne!
A 4 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatás csak akkor lenne igényelhető, ha 3. gyermekük 2019. július elsején vagy azt követően született volna. Illetve 1 milió forint összegben a tartozáscsökkentő támogatás akkor lenne igénybe vehető, ha 3. gyermekük 2018. január elsején vagy azt követően született volna.

Pál szerint:

2019-08-03 - 08:00

Tisztelt Szakértő!
Ha a harmadik gyermekünk október végén születik majd meg és most veszünk fel 4.5 millió Ft jelzálog alapú hitelt felújítás címen, de a hitel jelzálog alapú szabadon felhasználható, (Takarék csoport – nem kell igazolni a teljesítést), akkor igénybe tudjuk majd venni a 4 millió forint támogatást?
A választ előre is köszönöm!
Üdv.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-07 - 10:43

Kedves Pál!
Ha a felvételre kerülő jelzáloghitel megnevezése szabad felhasználású és nem lakáscélú, akkor a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatást sajnos nem fogják tudni igénybe venni.

Miklós szerint:

2019-08-02 - 19:10

2002-2002-2004 gyerekek után nem jár a 3 millió forint?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-06 - 14:21

Kedves Miklós!
2018. január elsején vagy azt követően született 3. vagy további gyermek, illetve 2019. július elsején vagy azt követően született 2. gyermek után igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás.

László szerint:

2019-08-02 - 07:11

Tiszteletem!
Érdeklődnék, hogy van három gyermekem, 15, 6, 5 évesek, jövőre tervezzük a negyediket.
Mennyi támogatást kaphatnánk?
1 vagy 4 millióra lehetnénk jogosultak?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-06 - 13:10

Kedves László!
Ha minden további jogosultsági feltételnek is megfelelnek, 4. gyermekük után 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Attila szerint:

2019-08-01 - 13:17

Jó napot kívánok.
2018-ban vásároltuk csok+kamatmentes hitellel házat. 3 gyermekem van. 2010-ben, illetve 2016-ban ikreink születtek.
Jogosultak lehetünk-e a hitelünk csökkentésére vagy nem?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-06 - 08:55

Kedves Attila!
A tartozáscsökkentő támogatásra sajnos nem lehetnek jogosultak, mivel 3. gyermekük nem 2018. január elsején vagy azt követően született.

Bianka szerint:

2019-08-01 - 10:10

Kedves Hitelnet!
Van egy 2 éves kislányom, tervezzük a 2. gyermeket, de még nem vagyok állapotos.
Jól értelmezem, ha ez megtörténik, és betöltöm a 12. hetet a várandósságnál, akkor 1M Ft igényelhető?
Az illetékes Járási Hivatalban nem tudtak erre vonatkozóan teljes körű tájékoztatást adni. Csak 3 gyerekkel kapcsolatban.
Mindenképp meg kell várni, hogy állapotos legyek, vagy van olyan lehetőség, hogy 1 meglévő és 1 tervezett?
Jelzáloghitelünk van házvásárláshoz.
Köszönöm szépen előre is!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-06 - 08:43

Kedves Bianka!
A tartozáscsökkentő támogatás 2. gyermek után akkor vehető igénybe, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik. A támogatás iránti kérelem a betöltött 12. terhességi hét betöltését követően nyújtható be. Tervezett gyermekre előre nem igényelhető.

Ágnes szerint:

2019-07-31 - 14:55

Kedves Hitelnet!
Ha van már egy gyermekem, aki 2011-ben született, idén novemberre várjuk a másodikat és most veszünk fel lakóingatlanra jelzáloghitelt (CSOK10+15), akkor is elengedésre kerül a gyermek megszületése után az 1 millió forint?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-01 - 07:41

Kedves Ágnes!
Ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak, akkor igen!

Lilla szerint:

2019-07-31 - 12:31

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy gyermekek után járó tartozáscsökkentést azt a tőkéből vonják le?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-31 - 14:22

Kedves Lilla!
Igen.

András szerint:

2019-07-30 - 16:56

Tisztelt Hitelnet,
2007-ben felvett devizahitelünket 2015-ben forintosították. Az eredeti kölcsönszerződésünk még svájci frankról szól, a forintosítás után nem írattak alá velünk új szerződést. A banktól megkérdeztük, és azt mondták, hogy forint alapú a hitelünk. Az elbírálásnál ebben az esetben mire számíthatunk? Forintnak fogják nézni vagy devizának?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 10:48

Kedves András!
Forint alapúnak számít a hitelük. Ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak, úgy érvényesíthető a tartozáscsökkentő támogatás.

Lilla szerint:

2019-07-29 - 19:04

Kedves Hitelnet!
4 gyermekünk van. A negyedik gyermek 2018-ban született. Nem igényeltük még az 1 millió hitelelengedést. Jövőre tervezünk még egy babát.
Ilyenkor 1 vagy 4 millió érvényes?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-31 - 10:28

Kedves Lilla!
Információink szerint 4. gyermekük után 1M Ft, 5. gyermekük után 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, ha minden további jogosultsági feltétel is teljesül.

István szerint:

2019-07-29 - 15:46

Kedves Hitelnet.
Meglévő 3 gyermekem (2008, 2011, 2013) után tudnék-e vmennyi összeget igényelni?
Válaszát előre is köszönöm.
U. I. :több gyermeket nem tervezünk:))

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-31 - 12:06

Kedves István!
A leírt esetben tartozáscsökkentő támogatás igénybevételére sajnos nincs lehetőség.

Noémi szerint:

2019-07-29 - 11:48

Tisztelt Szakértő!
Nyáron szeretnénk ingatlant venni CSOK+10 milliós hitellel.
3. gyermekünk 2018.12.25-én született.
Milyen támogatásra vagyunk jogosultak?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-31 - 09:25

Kedves Noémi!
Tartozáscsökkentő támogatás igénylésénél feltétel, hogy a kölcsönszerződés aláírása megelőzze a gyermek születését. Mivel a lakáshitelt még ezt követően fogják felvenni, 3. gyermekük pedig már 2018.12.25-én megszületett, ezért utána tartozáscsökkentő támogatásra sajnos nem lehetnek jogosultak.

Irénke szerint:

2019-07-29 - 11:41

Üdvözlöm!
Párommal nem vagyunk élettársak, hivatalosan nem nálunk lakik. 2020 elejére várjuk közös gyermekünket, úgy hogy előző házasságomból született 2 gyermekem velünk lakik. A ház az én tulajdonomban van 1/1-es hányadban, illetve 2006-os felvételű lakáshitelem van, amiben én vagyok az egyedüli adós. Ha egyedül igénylem meg, akkor megkapom az új gyermek után az elengedést? Ha így nem, akkor ha párom bejelentkezik hozzánk, élettársként neki is szükséges lenne, hogy tulajdonrésze legyen a házban, vagy elég, hogy az enyém 100%-ban?
Előre is köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-31 - 08:42

Kedves Irénke!
Egyedülállóként véleményünk szerint jogosult lehet a támogatásra. Élettársi kapcsolat esetén szükséges lenne, hogy párja is rendelkezzen tulajdonrésszel az ingatlanban. A jogosultsággl kapcsolatban további pontos tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Gabriella szerint:

2019-07-29 - 07:27

Kedves Hitelnet!
A párommal van 2 közös gyermekünk. 2009 és 2013-ban születtek, a harmadikat tervezzük.
2015-ben vettünk fel lakáshitelt csokkal együtt.
Kérdésem, hogy így jár-e a három gyerek után a támogatás vagy csak a születendő baba után?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 14:34

Kedves Gabriella!
A tartozáscsökkentő támogatás a 3. gyermek után vehető figyelembe. A gyermekszámba beleszámítanak a 2018. előtt született gyermekek is.

Gabriella szerint:

2019-07-28 - 20:58

Kedves Hitelnet!
A párommal van 2 közös gyermekünk 2009-ben és 2013-ban születtek, harmadikat tervezzük. 2015-ben csokkal egy bekötött lakáshitelt vettünk fel.
Kérdésem, hogy így a 4m támogatásra vagy csak a harmadik baba után jár nekünk 1 millió?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-29 - 14:49

Kedves Gabriella!
Ha minden további feltétel is teljesül, a leírtak alapján jogosultak lehetnek a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra.

Nikoletta szerint:

2019-07-28 - 19:38

Kedves hitelnet!
Most szeptember fog megszületni a 3. gyermekem. Az első 2-re építkezéskor kihasználtuk a szocpolt.
Azt szeretném megkérdezni, hogy jogosult lennénk-e valamilyen összegre, hogy törlesztés esetében.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-29 - 14:35

Kedves Nikoletta!
Utóbb született gyermek utáni támogatásra is jogosultak lehetnek, ha az építéshez kölcsönt is vettek fel, ami jelenleg is fennáll. A jogosultság megállapítását a hitelnyújtó banknál kérhetik. Ugyanakkor jogosultak lehetnek a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra is, ha a jogosultsági feltételek fennállnak. Ezzel kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhatnak.

Kinga szerint:

2019-07-27 - 14:44

Kedves Hitelnet,
van két ikergyermekünk, 2012.07-ben születtek, s jelenleg hármas ikrekkel vagyok várandós (a 24. hét végén járok). Van egy jelzáloghitelünk, kb. 3.700.000 Ft még egy 2008-ban vásárolt ingatlan kapcsán. Ennek a törlesztését pár hete megigényeltük. Reméljük hamarosan tehermentessé válik az az ingatlanunk.
Kérdés: Házat szeretnénk vásárolni a közeljövöben, jelzáloghitelre, már ki van nézve. Nekünk ebben az esetben az 5 gyerek után 6.000.0000 Ft elengedés jár, azaz a 6-3,7=2.300.000 Ft a jövöben vásárolando ingatlanból még leírható?! Gyerekek megszületése után is, vagy csak előtte?! Illetve, ha elötte (azaz sietve döntsünk), akkor milyen szinten kell lennie minimálisan a szerződèsnek (3 hónapom már biztos nincs…annyi meg biztos van a kiutalás)… szóval elég egy hitelkérelem, ami megelőzi a születés dátumát?!
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 09:29

Kedves Kinga!
Ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető a támogatás.
Ebben az esetben fontos, hogy a lakáshitel aláírásra kerüljön a gyermekek megszületése előtt.

István szerint:

2019-07-27 - 02:08

Kedves Hitelnet!
2017-ben CSOKos állami támogatással és kamattámogatott lakáshitellel vásároltuk meg az ingatlanunkat 1 meglévő, és 2 vállalt gyermekre vonatkozóan. A második gyermekünk 2018-ban megszületett, a harmadikat pedig 2020 márciusára várjuk. Jól értelmezzük a jogszabályt, hogy a harmadik gyermekünk (magzat) 12 hetes kora után jogosultak lennénk a 4 milliós jelzáloghitel csökkentés igénylésére?
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Üdvözlettel: István

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 13:53

Kedves István!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak, igénybe vehető a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás.

Bianka szerint:

2019-07-26 - 20:53

Kedves Hitelnet!
A jelzáloghitel kedvezmény a terhesség 12. hetétől már igényelhető. De mi történik akkor, ha a terhesség időközben megszakad? (Ne legyen úgy, de szerintem ezt is fontos tudni.) Vissza kell fizetni úgy tudom. 1 összegbe kérik vissza? Vagy mi a folyamata?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-29 - 13:00

Kedves Bianka!
Úgy tudjuk, hogy fenti esetben nincsen visszafizetési kötelezettség. További pontos tájékoztatást a támogatás elbírálásában illetékes járási hivatal tud adni.

Erik szerint:

2019-07-26 - 11:04

Üdvözlöm!
Kicsit ködös ez a dolog nekem, ezért inkabb kérdezek! A kérdésem az, hogy most született júniusban kettő kisfiunk, tehát ikrek. Szeretnénk harmadik gyereket is. Így ha a 3. gyerek július 1. után születik értelemszerűen, akkor végülis is mennyit engednek el a hitelünkből 1 milliót vagy 4 milliót? A hitelünket tavaly vettük fel, ha ez számít!
Köszönöm a választ!
Üdvözlettel!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-29 - 10:23

Kedves Erik!
Fenti esetben 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, amennyiben a további előírások is teljesülnek.

András szerint:

2019-07-26 - 02:18

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy jogosult lennék-e a 4M forintos jelzáloghitel elengedésre, ha a 3. gyermek 2019. július 01. után születik, de a jelzálogszerződésben a feleségem csak adóstársként szerepel, tulajdona nincs a szerződésben szereplő ingatlanban, az 1/1-ben az én tulajdonomban van?! A jogszabály alapján házastársként együttes igénylőként igényelhetnénk, de neki mint mondottam nincs tulajdonrésze, viszont együttesen a jogszabályban szereplő 50% megvan.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-29 - 10:02

Kedves András!
A jogosultsághoz mindkettejüknek kell tulajdonrésszel rendelkezni a támogatott ingatlanban. Megoldás lehet, ha Ön egy bizonyos tulajdoni hányadot ajándékoz feleségének.

Edit szerint:

2019-07-25 - 16:42

Kedves Hitelnet!
Szeretném kérdezni, hogy 1991, 1994, 2004-ben született gyermekeim után a jelzálog hitelem csökkenthető-e valamivel?
Köszönettel.
Edit

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 13:15

Kedves Edit!
A leírt esetben tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem igényelhető.

Árpád szerint:

2019-07-25 - 16:27

Tisztelt Szakértő!
Van egy lakás jelzáloghitelünk 2016 óta. 2018.11.09-én született meg 3. gyermekünk. Most vásárolunk egy másik ingatlant (CSOK és hitel), és a jelenlegit eladjuk. De a jelenlegi házhoz tartozó jelzáloghitel csökkentését kérnénk.
Ilyenkor nincs elidegenítési tilalom?
Előre is köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 13:15

Kedves Árpád!
Információink szerint a leírt esetben nincsen elidegenítési és terhelési tilalom.

Edina szerint:

2019-07-24 - 14:18

Érdeklődni szeretnék, hogy a jelzáloghitelből elengedést tudjuk-e érvényesíteni 2002 és 2004-ben született gyerekek után is?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 09:06

Kedves Edina!
Fenti esetben a hitelelegedésre sajnos nem lehetnek jogosultak.

Gergő szerint:

2019-07-23 - 15:29

Kedves Hitelnet!
3. gyermekünk 2018.01.01. után született és van lakáscélú jelzáloghitelünk, amire eddig még nem vettük igénybe az állami támogatást. A 2019.07.01-én módosított és hatályba lépett vonatkozó (337/2017. (XI. 14.) Korm. rendelet) jogszabály alapján a támogatásra való jogosultság feltétele a 2019.07.01. után született gyermek.
E szerint 3. gyermekünk után már nem igényelhetjük a támogatást?
Köszönöm válaszát, üdvözlettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-24 - 14:30

Kedves Gergő!
2018. január 1. és 2019. július 1. között született 3. gyermek után is jogosultak lehetnek a támogatásra 1.000.000 Ft összegben. A támogatás iránti kérelem most is banyújtható a területileg illetékes járási hivatalhoz.

Anikó szerint:

2019-07-23 - 12:52

Érdeklődnék, hogy második gyermekünk után igényelhetünk-e jelzáloghitel kedvezményt? 2018.01.10-én született.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-23 - 13:18

Kedves Anikó!
2. gyermek után csak akkor vehető igénye tartozáscsökkentő támogatás, ha a gyermek 2019. július elsején vagy ezt követően született. 2018. január 10-én született második gyermek után sajnos nem érvényesíthető a kedvezmény.

Pál szerint:

2019-07-22 - 16:57

Kedves György!
A feleségemmel most vettünk egy lakást, amire fel akarunk venni 4.5 millió forint jelzálog alapú hitelt házfelújításra!
Pillanatnyilag nekem van egy 18 éves gyermekem az első házasságomból és a páromnak egy 14 éves gyermeke, akiket közösen nevelünk, de Ő nem volt házas előtte!
Úton van a közös gyermekünk, aki október végén fog megszületni!
Ha a Baba születése előtt vesszük fel a jelzáloghitelt, akkor ezen esetben mi jogosultak leszünk a harmadik gyermek után járó 4 millió forint jelzálog alapú hitel csökkentésre?
A választ előre is köszönöm!
Üdv.
Pál

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-23 - 14:22

Kedves Pál!
A leírtak alapján véleményünk szerint igényelhető lehet a tartozáscsökkentő támogatás. A további feltételekkel kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatallal lenne célszerű egyeztetniük.

György szerint:

2019-07-21 - 22:16

Üdvözlöm!
Mi vettünk fel 2007-ben egy svájci frank alapú szabad felhasználású jelzáloghitelt, amit 5 éve átváltottak forint alapúra! Most fog születni 3. Gyermekünk.
Érdeklődnék, hogy mi jogosultak vagyunk a hitel csökkentésére?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-22 - 08:21

Kedves György!
2017. november 14. előtt felvett szabad felhasználású hitel csökkentésére is felhasználható a tartozáscsökkentő támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A jogosultság megállapítása iránti kérelem a területileg illetékes járási hivatalhoz nyújtható be.

Ilona szerint:

2019-07-21 - 16:43

4 gyermekem van, ebből 2 kiskorú, 2 nagykorú. 16 milliós jelzáloghitelemet nekem is tudjak csökkenteni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 12:30

Kedves Ilona!
Ennnyi információ alapján sajnos nem tudunk Önnek pontos tájékoztatást adni. Javasoljuk, hogy az ügyben a támogatás elbírálásában illetékes járási hivatalhoz forduljon.

Annamária szerint:

2019-07-21 - 14:04

Már 3 gyermek megvan, de a 3. gyerek 2018. január 1. előtt született.
Azok a családok miért nem kaphatnak lakáshitel törlesztő kedvezményt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-22 - 09:34

Kedves Annamária!
Erre a kérdésre a jogszabályalkotók tudnak Önnek választ adni az illetékes minisztériumnál.

Zsuzsa szerint:

2019-07-21 - 08:05

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne, hogy 2014-ben szabad felhasználású jelzáloghítelt vettem fel 3.000.000 Ft-ot. Lakást cseréltem, mert bővűlt a család, akkor született a 2 kisebb gyermekem (ikrek). Az első gyermekem 2007-ben és a két kisebb 2014-ben.
Szeretném kérdezni, hogy van-e számomra lehetőség ebben a helyzetben a hítel csökkentésére? Még soha semmilyen támogatást nem vettem ígénybe szocpol, csok stb.
Válaszukat köszönöm: Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-22 - 10:08

Kedves Zsuzsa!
Tartozáscsökkentő támogatás 2007-ben, illetve 2014-ben született gyermekek esetében sajnos nem vehető igénybe.

Csilla szerint:

2019-07-20 - 21:51

Kedves Hitelnet!
3 gyermekünk van. A 4.-et 2020.01.19-re várjuk. Tehát betöltött 12 hét megvan.
A kérdésem, hogy 2006-ban felvett lakáshitel, ami svájci frank volt, de forintosították már, csökkenthető-e, mert itt forinthitelt ír. És beadható így már a kérelem, ha igen? Vagy majd csak a születés után?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-22 - 10:26

Kedves Csilla!
A támogatási iránti kérelem már most is benyújtható a területileg illetékes járási hivatalhoz.

Eszter szerint:

2019-07-20 - 18:54

Tisztelt Hitelnet!
2016-ban született első gyermekünk. 2019.06.25.-én ikreink születtek. Most igényeltünk Csok-os és sima jelzáloghitelt.
Jogosultak vagyunk bármilyen jóváírásra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-30 - 12:29

Kedves Eszter!
A leírtak alapján tartozáscsökkentő támogatásra sajnos nem lehetnek jogosultak.

Dorina szerint:

2019-07-19 - 20:03

Kedves Hitelnet!
2017.09.18-án született első gyermekünk és most várjuk a másodikat 2019.09.30-ra.
Jogosultak vagyunk a tartozáscsökkentő támogatásra, mert a mai napon 2 órás sorban állás után elküldtek minket.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 23:02

Kedves Dorina!
A leírtak alapján jogosultak lehetnek a tartozáscsökkentő támogatásra 2. gyermekük után, amennyiben a többi jogosultsági feltétel is fennáll.

Barna szerint:

2019-07-19 - 13:04

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 3 (2009, 2011, 2014-ben született) gyermekünk után 2017-ben igényeltük a CSOK-ot családi ház építése kapcsán.
Élhetünk-e a a hitelcsökkentő támogatással?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 23:27

Kedves Barna!
A megadott születési dátumok alapján sajnos nem lehetnek jogosultak tartozáscsökkentő támogatásra.

Tivadar szerint:

2019-07-19 - 11:37

Üdvözlöm!
Fogalmakkal nem vagyok tisztában:
teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozat a közös háztartásban élésről
teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozattal kell azt tudomásul vennie, hogy a más személy által igényelt támogatásnál már számításba vett gyermek a támogatás igénylésénél nem vehető figyelembe
a kérelem benyújtásának napján fennálló tőketartozás? Ennek mennyire kell frissnek lennie? Ezt nem lehet napra pontosan kérni
Az első kettőt pedig miképpen tudom igazolni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 23:38

Kedves Tivadar!
Az említett nyilatkozatokról a támogatásra való jogosultság megállapításában illetékes járási hivatal tud Önnek pontos tájékoztatást adni.
A fennálló tartozás igazolás a kérelem benyújtásakor nem lehet 30 napnál régebbi. Az igazolás kiadható adott napra vonatkozóan és általában tartalmazza a napi kamatot.

Anita szerint:

2019-07-19 - 08:55

Üdv.
Minket érdekelne a Tartozáscsökkentő támogatás. Van két gyerkőcünk (2017.03.04., 2019.06.11.) és egy jelzáloghitelünk. (Forint alapú, de az osztrák Raiffeisen banknál van. Mi élhetünk az 1 millió forint támogatással?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 12:19

Kedves Anita!
A tartozáscsökkentő támogatást sajnos két okból sem tudják igénybe venni. Az egyik, hogy a 2. gyermekük 2019.07.01. előtt született. A másik pedig az, hogy osztrák banknál fennálló tartozás csökkentésére a támogatás nem használható fel.

K. C. szerint:

2019-07-18 - 04:04

Üdvözlöm,
fix10 lakáshitel jelzaloghitelünk van férjemmel.(50-50) Csok + önerő, + ugye a hitel.
Kisfiam 2015-ben, Kislányom 2018-ban született. A 3. baba 2020. márciusban várható. A hitelt 2017-ben vettük fel.
Jogosultak vagyunk a hitel csökkentésre 1 vagy 4 millióra?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 10:12

Kedves K.C.!
A leírtak alapján jogosltak lehetnek 3. gyermekük után a 4M Ft-os hitelcsökkentésre, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A támogatás iránti kérelem a várandósság betöltött 12. hete után benyújtható a területileg illetékes járási hivatalhoz.

László szerint:

2019-07-17 - 23:44

Tisztelt Hitelnet!
Elváltam. Újraházasodtam. Első házasság 1 gyermek, második házasság 2 gyermek.
1. gyermek: szül. év 2000, vér szerinti (csak nekem), nem velünk lakik
2. gyermek: szül. év 2008, vér szerinti (mindkettőnknek), velünk lakik
3. gyermek: szül. év 2019. 08, vér szerinti (mindkettőnknek) velünk lakik
Kérdések: – nem gond, hogy páromnak 2.,3., nekem mindhárom vér szerinti?
– melyik igaz, 1 ha már a gyermek nagykorú mindegy, hogy vér szerinti és velem lakik, akkor sem lehet számolni vele, vagy 2 ha már nagykorú és vér szerinti nem feltétlen kell velem laknia, hogy számolni lehessen vele
A lakáscélú jelzáloghitelnek az 50%-nak, stb megfelelek.
Jogosult/ak vagyok/unk-e a jelzáloghitel-elengedésre és mekkora mértékben a megadott információk alapján?
Válaszukat köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 10:19

Kedves László!
A közös háztartásban élő gyermekek után igényelhető a támogatás. A közös háztartásban élést azonban nem kell figyelembe vennia gyermek nagykorúvá válását követően. Elegendő, ha legalább egyikük vér szerinti gyermeke.
Fenitek alapján úgy véljük, hogy 2019. augusztusban született gyermekük után 4M Ft-os hitelelengedésre lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is fennállnak.
A kérdésben pontos tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal tud adni Önöknek.

Dóra szerint:

2019-07-17 - 18:48

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy jogosultak lennénk-e a második gyermek után járó 1 millió Ft-os tartozás csökkentésre. 2017. 08. hóban vásároltunk családi házat Fundamentával. Első kisfiam 2017. 02. hóban született, a másodikat most várjuk 2019. 10. hóra kiírva. A babaváró hitelen is gondolkodunk. Ha jól tudom, a kettő nem zárja ki egymást.
Köszönöm szépen előre is válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-19 - 11:03

Kedves Dóra!
A leírtak alapján jogosultak lehetnek 2019. októberben születendő 2. gyermekük után 1M Ft tartozáscsökkentő támogatásra, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A babaváró hitel és a tartozáscsökkentő támogatás nem zárja ki egymást.

Robi szerint:

2019-07-17 - 15:56

Tisztelt Hitelnet!
Nekünk 3 gyermekünk van, a harmadik gyerkőc tavaly novemberben született és akkor felvettük a gyermek után a mínusz 1 millió forintot.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség, hogy felvegyük a 1 és 4 millió különbözetét?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-17 - 22:22

Kedves Robi!
A különbözet érvényesítésére nincs lehetőség, mivel a 4M Ft-os támogatás csak a 2019. júliustól született gyermekek után érvényesíthető.

Gergő szerint:

2019-07-16 - 21:50

Tisztelt Hitelnet!
Ha mostanában veszünk fel jelzálogkölcsönt, és a 3. gyerekünket 2021-re terveznénk, akkor jogosultak lehetünk a 4M Ft elengedésére?
Tisztelettel.
Gergő

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-07 - 14:30

Kedves Gergő!
Ha minden további feltételnek is megfelelnek, akkor igen.

Judit szerint:

2019-07-16 - 14:40

Üdvözlöm!
Mennyi idő, míg elbírálják, hogy jogosult vagyok a hiteltörlesztésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 09:11

Kedves Judit!
Ezzel kapcsolatban a támogatás elbírálásában illetékes járási hivatal tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Gabriella szerint:

2019-07-16 - 13:15

T hitelnet.hu!
Fundamentára is érvényes. Áthidaló kölcsönre.
Köszönöm.
Gabriella

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-15 - 08:20

Kedves Gabriella!
Ha a fundamenta áthidaló kölcsönük a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény 6. § (1) bekezdés 76. pontja szerinti forintalapú lakáscélú hitel- vagy kölcsönszerződés, akkor igénybe vehető a tartozáscsökkentő támogatás. További tájékoztatást az ügyben a Fundamenta tud adni Önnek.

Zoltán szerint:

2019-07-16 - 11:47

Üdv!
A 3. Baba születését követően meddig lehet igényelni a 4 millió forint elengedését? Van erre valami időkorlát?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-16 - 14:01

Kedves Zoltán!
Nincs információnk időkorlátról.

László szerint:

2019-07-16 - 10:03

Tisztelt Szakértő.
Van 2 gyermekünk (2014, 2017) és jövőre szeretnénk a harmadik gyerekünket. 2019.02-ben vettünk fel csok támogatott lakáshitelt és érdeklődni szeretnék, hogy ha megszületik jövőre a harmadik gyermekünk, milyen mértékű lakás hitel elengedésre lennénk jogosultak.
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-16 - 14:11

Kedves László!
Fenti esetben 4M Ft összegű hitelengedésre lehetnének jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

Renáta szerint:

2019-07-15 - 19:33

Tisztelt Hitelnet!
2016-ban vettem egy családi házat CSOK segítségével 2 gyermek utáni 1.43M Ft + lakáshitelből. 2019 januárjában született meg 3. gyermekem.
Az érdekelne, hogy én jogosult vagyok-e a jelzáloghitel támogatásra? Egyéb feltételeknek megfelelnék, csak nem tudom hogy kaphatom-e.
Segítségét köszönöm!
Tisztelettel: Renáta

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 08:54

Kedves Renáta!
2019 januárjában született 3. gyermeke után 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehet jogosult.

Zoltán szerint:

2019-07-15 - 16:33

Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy abban az esetben is jár-e a 3. baba után a 4 milliós tartozáselengedés, ha a hitelszerződésbe bevonunk egy 3. személyt, aki a munkabérével felel a tartozásért, a megvásárolt ingatlanban tulajdoni résszel nem fog rendelkezni.
Válaszukat köszönöm!
Zoltán

R-né szerint:

2019-07-15 - 15:06

Akkor aki 2016-ban született 3. gyerek, azután nem lehet igénybe venni a támogatást.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 09:01

Kedves Asszonyom!
Sajnos nem.

Enikő szerint:

2019-07-14 - 14:55

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem a következő lenne.
Van egy 2012-ben felvett jelzáloghitelünk, amelyben én adósként, férjem és édesanyám adóstársként szerepel. Zálogkötelezettek ketten vagyunk a férjemmel, az ingatlan is a miénk fele-fele arányban. Van már 2 gyermekünk, és idén októberre várjuk a 3. babánkat.
Ebben az esetben jogosultak vagyunk a 4 millió forintos hitel-elengedésre?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-14 - 23:26

Kedves Enikő!
Kérdésére a területileg illetékes járási hivatal tud pontos tájékoztatást adni.

Béla szerint:

2019-07-13 - 16:53

Üdv!
Feleségemmel együtt 45. életévünkben járunk. Úgy néz ki, hogy érkezik a 3. gyerekünk. A másik kettő 20 és 17 éves. Most vettünk egy 41 négyzetméteres lakást. Eddig 2 havi törlesztőrészletet fizettünk be. Jogosultak leszünk a 4M Ft támogatásra? Eladhatjuk és nagyobbat vehetünk helyette, melyre Csok-ot is felhasználhatunk? Az idősebbik lányunk egyetemista lesz. Ez nem gond? Van kérdés bennem bőven.
Mit érdemes, mit lehet tenni a helyzetünkben?
Várom a segítségét!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-15 - 09:06

Kedves Béla!
A leírtak alapján véleményünk szerint igényelhető lesz 3. gyermekük után a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. A jogosultság kérdésben a járási hivatalok illetékesek. Az alapfeltételeket fenti bejegyzésünkben találja.
25 év alatti eltartott gyermek után igényve vehető a támogatás, tehát 20 éves egyetemista gyermekük után is. Másik lakás vásárlása esetén jogosultak lehetnek CSOK küönbözetre, amennyiben az erre vonatkozó feltételeknek megfelelnek.
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz javasoljuk online adatlapunk kitöltését vagy a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet iroda megkeresését. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést!

Edit szerint:

2019-07-13 - 15:55

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő lenne, a férjemmel 2015-ben vásároltunk egy lakást, 5.800.000 Ft fundamenta hitellel. 2 évvel később, fedezetcserét csináltuk, hogy el tudjuk adni a lakást, és építkezni tudjunk csok segítségével. A csok hitel részét nem vettük fel. A hitelünk fedezete a szüleim házára került. Most szeretnénk az új házunkra visszatenni a fedezetet. Jelenleg 3 gyermekünk van.
A kérdés az lenne, ha születne egy 4. Gyermekünk, élhetnénk-e az 5 millió jelzálogjóváírassal, a sok fedezetcsere miatt. Az új házunk 50-50% tulajdoni hányadban van a férjem és köztem. De még most jelen pillanatban a szüleim házán van a teher, ahol nincs tulajdonrészem.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-15 - 09:08

Kedves Edit!
A támogatásra való jogosultság megállapításában az ebben illékes járási hivatal tud Önnek pontos felvilágosítást adni.

Edina szerint:

2019-07-12 - 22:29

Üdvözlöm!
Van már 3 gyermekünk a férjemmel, a negyediket szeptemberre várjuk. Ha a 3. után már megkaptuk az 1 millió támogatást, akkor a negyedikre mennyit kapunk 4 vagy 1 milliót?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-15 - 10:05

Kedves Edina!
Információink szerint a fenti esetben 4M Ft támogatásra lehetnek jogosultak. További pontos tájékoztatást ez ügyben a területileg illetékes járási hivatal tud adni.

András szerint:

2019-07-12 - 19:18

Tisztelt Szakértő!
AZ lenne a kérdésem, 2018 előtt született 3 gyermek után jár-e a jelzálog elengedés?
Köszönettel várom válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-15 - 10:16

Kedves András!
A leírt esetben sajnos nincs lehetőség a tartozáscsökkentő támogatás igénybevételére.

Tibor szerint:

2019-07-12 - 15:16

Tisztelt Hitelnet!
Egyedülálló elváltként 3 gyermek 50-50% közös felügyelete esetén is igénybe vehetek ilyen támogatást meglévő jelzáloghitelem csökkentésére?
Köszönöm a választ: Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-16 - 09:25

Kedves Tibor!
Amenniyben jogerús bírósági határozat alapján a gyermekek a közös felügyelet mellett Önnél kerültek elhelyezésre, úgy véleményünks szerint igényelhető lehet a támogatás. Javasoljuk azonban a területileg illetékes járási hivatallal történő egyeztetést.

Béla szerint:

2019-07-12 - 11:42

Tisztelt cím!
3 gyermekem van. (1999, 2003, 2005). Decemberben születik a 4. gyermekünk.
Milyen összegü jelzaloghitel elengedésére leszek jogosult?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-16 - 09:26

Kedves Béla!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak, úgy 4. gyermekük után 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Attila szerint:

2019-07-12 - 11:13

Jó napot kívánok!
2018.08. hóban vásároltunk ingatlant, majd ugyanebben az évben terhes lett a párom és a kisfiam 2019. 04. hóban meg is született. A páromnak van már egy másik gyermeke, előző kapcsolatából.
Kérdésem az, hogy a jelzáloghitel csökkentésére jogosultak vagyunk-e és ha igen, akkor a kérelmet hol kell beadni?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-16 - 09:58

Kedves Attila!
2019 áprilisában született 2. gyermek esetén a tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Dóra szerint:

2019-07-11 - 08:37

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem a következő: jól értelemezem, hogy semmilyen támogatásra (se tartozáscsökkentésre, se diákhitel elengedésre) nem vagyunk jogosultak, ha a három gyermekünk közül a legfiatalabb 2016-ban született? Sőt úgy látom, hogy a CSOK-ot sem tudjuk igénybe venni lakásbővítésre, mert 2 gyerek után már igényeltük annak idején a szocpolt (2.400.000), mikor építkeztünk, és jelenleg bővítésre 2,2 millió jár 3 gyerekre…
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-17 - 07:31

Kedves Dóra!
A tartozáscsökkentő támogatás nem igényelhető, ha a legkisebb gyermek is 2018. előtti születésű. A bővítésre adható CSOK-ból le kell vonni a korábban kapott szocpol összegét, így jelen esetben sajnos bővítés esetén sem tudják érvényesíteni a támogatást.

Marianna szerint:

2019-07-10 - 23:29

Kedves hitelnet!
Szeretném megkérdezni, hogy a 2. gyerekünk júniusban született meg, akkor jogosult vagyunk-e az 1 millió tartozáscsökkentésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-17 - 08:19

Kedves Marianna!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében tartozáscsökkentő támogatásra abban az esetben lehetnének jogosultak, ha a 2. gyermek 2019. július 1-én vagy azt követően született volna.

Gergő szerint:

2019-07-10 - 23:14

Tisztelt Hitelnet!
Mind két igénylőnek le kell kérni az erkölcsi bizonyítványt vagy elég csak az adósnak vagy egyik félnek? A nyomtatványon van egy olyan rész, hogy “A köztartozásmentes adózói adatbázisban szerepelnek-e”. Ez pontosan mit jelent? Ezt nem teljesen értem.
A válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-17 - 08:25

Kedves Gergő!
Mindkét igénylő részéről szükséges az erkölcsi bizonyítvány. A köztartozásmentes adózói adatbázisban szerepelnek, azt jelenti, hogy nincs NAV felé fennálló tartozásuk és ez az erről szóló nyilvántartásban szerepel.

Judit szerint:

2019-07-10 - 18:54

Tiszteletem!
A kérdésem az lenne, van 3 gyerkőc, a legkisebb 2018-as születésű. Igenyeltük és meg is kaptuk az akkor érvényben lévő szabályoknak megfelelően az 1 M jóváírást.
A kérdésem az, ha lenne 4. poronty, mennyit tudnánk levonatni a tőketartozasunkból (1 vagy 4 MT)?
Válaszukat köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-17 - 07:42

Kedves Judit!
4. gyermek születése esetén 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnének jogosultak.

Petra szerint:

2019-07-10 - 09:08

Tisztelt Hitelnet!
Két kérdéssel fordulnék Önökhöz.
Ha a második gyermek születésekor igénybe veszem az 1 millió forintos támogatást, később a harmadik gyermeknél jogosult vagyok a 4 millió forintos támogatásra? Tehát ezt a támogatást többször is igénybe lehet venni?
Amennyiben igénylem a támogatást tesznek elidegenítési jogot az ingatlanra?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-19 - 00:10

Kedves Petra!
Ha a második gyermek születésekor igénybe veszem az 1 millió forintos támogatást, később a harmadik gyermeknél jogosult lehet a 4 millió forintos támogatásra. Ugyanazon gyermek után egyszer igényelhető a támogatás, de újabb gyermek születésével nem ugyanazon gyermek után történne az igénylés.
Elidegenítési és terhelési tilalom nem kerül bejegyzésre.

Judit szerint:

2019-07-09 - 22:27

Tisztelt Hitelnet!
Férjemmel első közös gyermekünket októberre várjuk, és még egy gyermeket tervezünk néhány éven belül. Férjemnek van egy 20 éves fia az előző házasságából, akit ő nevelt fel. A nagykorú fiú beleszámít a gyermekszámba, tehát a támogatás szempontjából az októberre várt lesz a második, és ha néhány éven belül jön még egy, ő a harmadik? Így az 1, illetve 4 millió Ft támogatást vehetjük utánuk igénybe? Függ ez attól, hogy mindeközben a nagykorú gyermek velünk lakik-e, és van-e önálló keresete?
Előre is köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-26 - 14:32

Kedves Judit!
A 20 éves fiú információink szerint akkor számít bele a gyermekszámba, ha Önökkel közös háztartásban él. További felvilágosítást az ügyben az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önöknek.

Zsuzsa szerint:

2019-07-09 - 13:40

Tisztelt Szakértő!
2 gyermekünk van, tervezzük a 3.-at. Házunk már van, nem szeretnénk költözni, viszont fel kellene újítanunk (tetőcsere, szigetelés, fürdő stb.)
Jelenleg nincs jelzáloghitelünk.
Kérdésem az lenne, hogy fel lehet-e venni még a 3. gyerek születése előtt olyan hitelt a felújításra, amiből majd elengednek 4 milliót.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-09 - 14:30

Kedves Zsuzsa!
Amennyiben még a 3. gyermek születése előtt vesznek fel lakásfelújítási hitelt, akkor a gyermek születése után jogosultak lehetnek a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Antal szerint:

2019-07-09 - 10:19

Tisztelt Hitelnet!
Amennyiben minden feltételnek megfelelünk a 4M támogatáshoz és van “friss” babaváró hitel, csok és lakáshitel, akkor melyikből engedik el ezt az összeget? Lehet választani? Illetve van megkötés, hogy a szerződéskötéstől számítva mennyi idővel lehet felhasználni ezt az előtörlesztést, valamint mekkora az a minimum összeg, amelyből levonódik a 4M Ft?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-09 - 15:23

Kedves Antal!
A támogatással lakáscélú jelzáloghitel csökkenthető. A babaváró hitel nem jelzálog alapú, a CSOK pedig nem hitel, hanem támogatás.
Nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy mekkora a minimum összeg, amiből levonódik a támogatás. Ha a lakáshitel tartozás összege nem éri el a 4M Ft-ot, akkor csak a fennálló tartozás összegének erejéig tudják igénybe venni. A további részletszabályokról a területileg illetékes járási hivatal tud pontos felvilágosítást adni.

Ica szerint:

2019-07-09 - 09:38

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, igényelhető-e a 4 milliós támogatás abban az esetben, ha a harmadik gyermek koraszülöttként július 15. helyett június 28-án született.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-19 - 00:00

Kedves Ica!
Június 28.-ai születési időpont esetén is igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás a harmadik gyermek után, de sajnos nem 4, hanem 1M Ft összegben.

Éva szerint:

2019-07-09 - 08:18

Kedves Hitelnet!
Segítséget és ha van rá lehetőség hivatkozást szeretnék kérni.
A jelzáloghitel elengedési kérelmen fel van tüntetve a 4. pontban “Fedezetet képző ingatlan adatai”
Jelen helyzetünkben a fedezet anyósomék ingatlana volt, ezen nem változtattunk a hitel felvétele óta.
Ez akadály lehet az elengedés során?
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 11:12

Kedves Éva!
Ez sajnos akadály lehet. A vonatkozó kormányrendelet értelmében a lakáscélú jelzáloghitel fedezetét képező lakásban az igénylőnek − együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen − legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie.

Emese szerint:

2019-07-08 - 20:14

Tisztelt Hitelnet.
Az lenne a kérdésem, ha a lakáshitelem tőketartozása minden egyéb költséggel nem haladja meg a 4 milliós támogatást, akkor lehet-e belőle végtörleszteni. Első gyemekünk 2014-ben, második gyermekünk 2017-ben, tervezett gyermekünk 2020-ra várható. A hitelt CSOK-kal 2017-ben vettük fel.
Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 12:29

Kedves Emese!
A leírtal alapján 3. gyermekük után jogosultak lehetnek a támogatásra, ami elsősorban az igénylő jelzáloghitel-szerződéséből eredő tőketartozása csökkentésére használható fel. Ha a tőketartozás összege nem éri el a támogatás összegét, úgy a támogatás a tőketartozás járulékai – ide nem értve a késedelmi kamatot − csökkentésére használható fel.

Krisztián szerint:

2019-07-08 - 16:59

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy 2018. szeptemberben kötöttem szerződést a hitelintézettel. Új házat építünk. Már van két gyermekünk, mindkettő kiskorú, de 2018. előtt születtek (2015 dec. és 2017. dec). Még lesz egy 3. gyermekünk, terveink szerint ebben az évben várandós lesz feleségem. Amikor betölti a 12. hetet a várandósság, jelen állás szerint mennyi támogatásra lehetünk jogosultak?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 13:56

Kedves Krisztián!
A leírt esetben 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

Krisztina szerint:

2019-07-08 - 16:32

Tisztelt Hitelnet!
1. Gyermekünk 2016-ban, második 2018 áprilisban született, a harmadikat pedig már tervezzük. A lakáshitelünket 2018 januárban vettük fel csokkal.
Mennyi támogatásra leszünk jogosultak?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 13:58

Kedves Krisztina!
A leírtak alapján 4M Ft tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Edit szerint:

2019-07-08 - 15:53

Tisztelt hitelnet.
1 gyerekünk 1998-ban, a 2. gyerekünk 2010-ben, a 3. gyerekünk 2014-ben született.
Jogosultak vagyunk a hitelcsökkentő támogatásra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 14:01

Kedves Edit!
Tartozáscsökkentő támogatás 2018. január 1. előtt született gyermekek után sajnos nem vehető igénybe.

Krisz szerint:

2019-07-08 - 13:56

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék 4. Gyerek születésekor mennyi hitelelengedést kapok, ha még egyik gyerekre se vettem igénybe a kedvezményt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-08 - 15:44

Kedves Krisz!
2019. július 1. után született 4. gyermek esetén 4 millió forint tartozáscsökkentő támogatásra lehet jogosult, ha még ilyen támogatást nem vett igénybe és a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Kriszta szerint:

2019-07-08 - 13:14

Tisztelt Hitelnet!
3 gyermekem van. 2003, 2006, 2009 születésűek. A CSOK-ot 2017-ben vettük fel.
Nekünk van lehetőségünk a tartozáscsökkentő támogatásra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 14:05

Kedves Kriszta!
2018. előtt született gyermekek után sajnos nem igényelhető tartozáscsökkentő támogatás.

Sz-né szerint:

2019-07-08 - 10:54

Üdvözlöm.
Férjem nevén van a hitel! 2 gyerekünk van!
Hol tudnánk igénybe venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 14:20

Kedves Asszonyom!
A tartozáscsökkentő támogatás a járási hivataloknál igényelhető, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Ezekről fenti bejegyzésünkből tájékozódhat.

Andrea szerint:

2019-07-07 - 18:24

Tisztelt Hitelnet!
Első gyermekünk 2013 augusztusában, a második 2016 januárjában, a harmadik pedig 2018 novemberében született.
Kérdésem, hogy jogosultak vagyunk-e a jelzaloghitel csökkentésére vonatkozó támogatásra?
Előre is köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 14:44

Kedves Andrea!
Harmadik gyermekük után 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Kata szerint:

2019-07-03 - 21:22

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem a következő lenne.
Első házasságból van két gyermekek, akik 2007 és 2012 születésűek. 2018-ban igényeltünk CSOK támogatást és lakáshitelt vettünk fel jelenlegi férjemmel, mely házasságból 2019. június 24-én megszületett közös gyermekünk. Mindhárom gyermeket együtt neveljük.
Jogosultak vagyunk a jelzáloghitel csökkentő támogatásra? Ha igen, mekkora összegre?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-22 - 14:34

Kedves Kata!
A leírtak alapján jogosultak lehetnek a támogatásra 1M Ft összegben.

Zsolt szerint:

2019-06-20 - 09:48

Tisztelt Hitelnet!
Első gyerekünk 2014-ben, második gyerekünk 2017-ben született! Harmadik gyereket tervezünk jövőre!
A kérdésem az lenne, hogy mekkora összegű támogatásra vagyunk jogosultak így, és hogy ha ezt a támogatást kihasználjuk jogosultak leszünk-e még a babaváró hitelre! Jelzáloghitelünket 2017 januárban vettük fel!
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-20 - 12:21

Kedves Zsolt!
A leírtak alapján jogosultak lehetnek a támogatásra, ha a további feltételek is fennállnak. A tartozáscsökkentő támogatás és a babaváró hitel nem zárja ki egymást.

Márton szerint:

2019-06-19 - 14:00

Kedves Hitelnet!
Első gyermekünk 2015-ben született, második gyermekünk 2018 októberben. A CSOK-hitelt 2018 márciusban vettük fel. 2020-re tervezzük harmadik gyerekünket.
Az lenne a kérdésem, hogy jogosultak vagyunk-e tartozáscsökkentő támogatásra, illetve ha igen, melyikre?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-20 - 08:45

Kedves Márton!
3. gyermekük után jogosultak lehetnek majd a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra, amennyiben a további feltételek is teljesülnek.

Judit szerint:

2019-06-19 - 10:46

Tisztelt Hitelnet!
Első gyermekünk 2016 szeptemberében született, ebben az évben vettünk fel lakáshitelt is (CSOK-ot is igényeltük). Idén (2019-ben) tervezzük a második gyermeket.
Kérdésem, hogy jogosultak vagyunk-e az 1 millió forintos támogatásra?
Válaszát előre is megköszönve üdvözlettel: Judit

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-20 - 08:17

Kedves Judit!
A leírtak alapján igényelhető lesz 2. gyermekük után a tartozáscsökkentő támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Gergely szerint:

2019-06-18 - 22:15

Tisztelt Hitelnet!
Első gyermekünk 2015-ben született. A második idén májusban. A lakáshitelünket 2018 áprilisban vettük fel.
Jogosultak vagyunk-e az 1 millió forint támogatásra?
A választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-19 - 09:41

Kedves Gergely!
Mivel második gyermekük nem 2019. július elseje utáni születésű, ezért a támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Dóri szerint:

2019-06-18 - 14:59

Tisztelt cím!
Érdeklődnék, hogy ha 2015 augusztusában vettünk fel szabad felhasználású jelzáloghitelt, és 3. gyermekünk 2020. januárra várható, megkaphatjuk-e a 4 millió forint hitelelengedést?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-19 - 08:51

Kedves Dóri!
A leírtak alapján igényelhető a 4M Ft-os támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Gerda szerint:

2019-06-18 - 10:02

Üdvözlöm.
Már van 2 gyerekünk. Most 15 hetes terhes vagyok ikrekkel. Ha igényeljük a jelzáloghitel jóváírást a gyerekek után, a lakást eladhatom? Mivel 4 gyerekkel így kicsi.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-18 - 14:58

Kedves Gerda!
Tartozáscsökkentő támogatás igénybevétele esetén nincsen korlátozás a lakáseladásra vonatkozóan.

Tibor szerint:

2019-06-18 - 08:50

Tisztelt Hitelnet!
A 3-dik gyermekünk októberben fogy születni, és szeretnénk a napokban felvenni lakáscélú jelzáloghitelt.
A kérdésem az lenne, hogy ebből is levonható a 4 millió Ft? Nem vagyunk házasok és bejegyzett élettársak sem vagyunk. Nem vettünk meg igénybe semmilyen családtámogatást eddig. Köszönöm a válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-18 - 14:46

Kedves Tibor!
A leírtak alapján igényelhető lesz a támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételeknek is megfelelnek.

Ádám szerint:

2019-06-18 - 06:50

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném megérdeklődni, hogy a feleségemmel 2018 májusában vettük fel a Csokot, illetve a hitelt a házunkra! Az első gyermekünk 2018 májusában született meg, illetve most a második babával várandós, aki majd 2019 novemberében fog majd megszületni!
Azt szeretném megkérdezni, jogosultak vagyunk-e mi tartozáscsökkentő támogatásra ilyen születési feltételekkel és ha igen, mekkora összeg?
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-18 - 07:45

Kedves Ádám!
A leírtak alapján igényelhető lesz 2. gyermekük után a tartozáscsökkentő támogatás 1M Ft összegben, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Norbert szerint:

2019-06-17 - 12:59

Tisztelt Hitelnet!
A kormányrendelethez tudnának linkelni egy hivatkozást?
Üdv.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 13:59

Kedves Norbert!
A tartozáscsökkentő támogatást a 337/2017. (XI.14.) számú kormányrendelet szabályozza.

Csaba szerint:

2019-06-17 - 11:09

Tisztelt Hitelnet!
Júliusban szeretnénk felvenni használt lakásra lakáshitelt. Ha minden jól megy, akkor az elbírálást követően aláírhatjuk a hitelszerződést. Úgy tudom, hogy a hitelbírálat elhúzódhat, de minimum 30 nappal számolunk. Tudomásom szerint a lakáshitelt legtöbb esetben csak az önerő befizetése után folyósítják. A kérdésem az volna, hogy ha a gyermekem várhatóan korábban érkezik mint a folyósítás/kiutalás, akkor elbukhatjuk a tartozáscsökkentő támogatást, vagy csakis a hitelszerződés dátuma számít? Abban az esetben ha még nincs kiutalva a hitel összege, már beadhatom a tartozáscsökkentési kérelmet?

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 11:21

Kedves Csaba!
Információink szerint elegendő, ha a kölcsönszerződés aláírásra kerül a gyermek születése előtt. További pontos tájékoztatást ebben a kérdésben az illetékes járási hivatal tud adni Önöknek.

Zsanett szerint:

2019-06-17 - 07:39

Tisztelt Hitelnet!
Kisfiam 2018 áprilisában született, tervezünk további két gyermeket. A gyerek születése előtt vettük igénybe a CSOK-ot, illetve jelzáloghitelet is.
Kérdésem az lenne, hogy a 3. gyermek születése után jogosultak leszünk a 4M Ft elengedésére, vagy csak akkor lennénk erre jogosultak, ha mindhárom gyerek július 1-je után születne.
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 09:49

Kedves Zsanett!
2. gyermekük születése után jogosultak lehetnek az 1M Ft, 3. gyermekük születése után pedig a 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Az első gyermek 2019. július előtt született is lehet.

Ivett szerint:

2019-06-17 - 07:18

Tisztelt Hitelnet.
Szeretném megkérdezni, hogy a 2016-ban felvett CSOKra vonatkozik-e a jelzáloghitel csökkentés? A legkisebb harmadik gyermek 2016-os születésű.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 09:59

Kedves Ivett!
A 2016-ban született 3. gyermek után a tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Norbert szerint:

2019-06-16 - 14:33

Tisztelt Hitelnet!
Egy kérdés kapcsán ez volt a válaszuk
“Kedves István!
A sajtóban elhangzott, kezdeti információk arról szóltak, hogy a támogatást a 2019. július elsején vagy azt követően született gyermekek után lehet majd igényelni. A vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után azonban egyértelmű lett, hogy fenti dátum a második gyermek után történő igénylés esetén lesz mérvadó. Harmadik gyermek után igényelt támogatás esetén az a feltétel, hogy a gyermek 2018. január 1. vagy azt követő születésű legyen és a támogatás iránti kérelem 2019. július elsején vagy azt követően kerüljön benyújtásra.”
Az én kérdésem az lenne, hogy amennyiben az első gyermekem 2017.11.25-én született a második 2019.05.21.-én. A jelzáloghitelünk pedig 2016 decemebreben került megkötésére. (És nem tervezünk harmadik gyereket.) Jogusultak vagyunk a 1M értékű hiteljóváírásra? Vagy csak három gyerek esetében elfogadható a 2018.01.01 utáni születés?

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 10:54

Kedves Norbert!
Második gyermek után sajnos nem lehetnek jogosultak a támogatásra, ha a gyermek 2019. július 1. előtt született.

Ivett szerint:

2019-06-15 - 20:20

Kedves Hitelnet.
Szeretném megkérdezni, hogy mi 2018. július 1. előtt vettük fel a Csok-ot (2016-ban). Gyerekek 2012, 2013, 2016-ban születtek.
Mi is jogosultak vagyunk jelzáloghitel csökkentésre, és ha igen, mekkora összegre?
Köszönöm válaszát előre!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 14:47

Kedves Ivett!
A megadott születési dátumok alapján sajnos nem lehetnek jogosultak tartozáscsökkentő támogatásra.

Sándor szerint:

2019-06-15 - 20:11

Tisztelt Hitelnet!
Feleségemmel három éve vettünk fel jelzáloghitelt és vettük igénybe a csokot már meglévő gyerekünkre, és vállaltuk a másodikat. Novemberben fog megszületni a második gyerek. Kérdésem az lenne, hogy a második gyerekre igénybe tudom-e venni az 1 millió forint hiteltámogatást? Illetve babaváró hitelt is szeretnénk felvenni kiváltva a maradék jelzáloghitelt.
Köszönöm a segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 14:57

Kedves Sándor!
A leírtak alapján második gyermekük után igényelhető lesz a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további feltételek is teljesülnek.
A babaváró hitel szintén igénybe vehető megfelelő jövedelemefedezettség és a jogosultsági feltételek fennállása esetén. Erről bővebb információ ITT olvasható.

Lajos szerint:

2019-06-13 - 22:23

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem az lenne, ha feleségemmel van jelzáloghitelünk, de nem a mi közös lakásunkon van a jelzálog bejegyezve, így is igényelhető a tartozáscsökkentés?

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-14 - 13:21

Kedves Lajos!
A tartozáscsökkentő támogatás információink szerint csak akkor vehető igénybe, ha a támogatott személyek nevén van a jelzáloggal terhelt ingatlan.

András szerint:

2019-06-12 - 08:13

Tisztelt Hitelnet!
Augusztusban fog megszületni 1. gyerekünk. Jól értem, hogy az 1M hitel elengedéséhez elegendő a 2. gyerek születése előtt felvenni a hitelt, amiből elengednének 1M-t? A 3. gyerek esetén pedig további 4M-t engednek el? Ha a hitelt csak a 2. gyerek születése után vennénk fel akkor jól értem, hogy a 3. gyerek születésekor 4M-t engednének el és nem 4+1M-t?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-12 - 10:20

Kedves András!
Az 1M Ft hitelelengedéshez elegendő a 2. gyermek születése előtt felvenni a lakáshitelt. 3. gyermek után további 4M Ft kerül elengedésre. Ha a hitelt csak a 2. gyermek születése után vennék fel, akkor csak a 3. gyermek utáni 4M Ft-os támogatás lenne igényelhető.

Zsuzsa szerint:

2019-06-11 - 20:11

Kedves Hitelnet!
Korábban írt üzenetemmel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy miért nem vgyunk jogosultak ha július 1-je előtt születne meg a baba?
Több olyan választ is olvastam az Önök részéről, ahol pl. 3 gyermek már megszületett és a 3. 2019 áprilisában. Mégis azt írták, hogy az illető jogosult a 4 milliós támogatásra. Mi azért nem, mert a 4. babánk születik már? Vagy mert esetleg nem 2018-ban?
Szeretném megérteni.
Nagyon köszönöm!
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-12 - 11:28

Kedves Zsuzsa!
A tartozáscsökkentő támogatásra vonatkozó kormányrendeletet májusban módosították, ezért lehetséges, hogy korábbi kérdésre még más választ adtunk. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.

Anna szerint:

2019-06-11 - 08:49

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg egy 4 éves gyermekünk van, három éve vettünk lakást CSOKkal, két gyerekre, a másodikra az állami jelzálog még a lakáson rajta van. Jelenleg négy hónapos terhes vagyok. Szeretnénk felújítani a lakást.
Kérdésem, hogy felvehetünk-e a jelenlegi jelzálog mellé a felújításra lakáscélú ingatlan jelzáloghitelt? Ha igen, akkor abból a gyermek megszületésekor elengednek 1 milliót? Köszönöm segítségét.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-11 - 09:16

Kedves Anna!
A támogatást biztosító jelzálogjog mellett is igényelhető lakásfelújítási hitel. Az elérhető legkedvezőbb felújítási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!
A leírtak alapján igényelhető lesz második gyermekük után az 1 millió forintos tartozáscsökkentő támogatás, ha a további feltételek is teljesülnek. Fontos azonban, hogy a hitelszerződés aláírása megelőzze a gyermek születését.

Zsuzsa szerint:

2019-06-10 - 14:47

Tisztelt Hitelnet!
3 gyermekünk van (2012, 2014, 2016) a negyedik gyermekünkkel 2019.06.26-ra vagyok kiírva. Legkésőbb július 1-jén indítanak, ha addig nem születne meg. A lakáshitelünket 2015 februárban vettük fel. CSOK-ot nem igényeltünk, csak szocpolt tudtunk felvenni az első 2 gyermekünk után.
Azt szeretném megkérdezni, hogy jogosultak lennénk-e a 4 millió Ft-os tartozáscsökkentő támogatásra, ha a 4. gyermekünk július 1-je előtt születik?
Igénybe vehetjük a 4 gyermekünk után a 10 millió Ft-os kamatmentes szabad felhasználású hitelt?
Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-11 - 10:15

Kedves Zsuzsa!
Ha a 4. gyermek 2019. július 1. előtt születik meg, akkor sajnos nem lesz igényelhető a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás.
A babaváró hitel kedvezményeinél információink szerint szintén csak a 2019. július 1. után, a babaváró hitelszerződés megkötését követően született gyermekek lesznek figyelembe vehetők.

Zsóka szerint:

2019-06-06 - 18:03

Kedves Szakértők!
Érdeklődnék hogy 2018-ban igényeltünk 1 millió Ft-os jelzálogcsökkentést a 4. gyermekünk után. Ezt meg is kaptuk akkor. Most jön az 5. gyermekünk, aki év végén érkezik. Érdeklődnék, hogy ilyenkor a 4 milliós támogatásra jogosultak lennénk-e? Mivel azt nem vettük igénybe.
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-07 - 09:10

Kedves Zsóka!
Ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak, igényelhető lesz 5. gyermekük után a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás.

Csilla szerint:

2019-06-05 - 17:46

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy ha 2019. július után kapjuk meg a jelzálog típusú hitelt, akkor is jár a 4 millió? Júliusban születik a 3. gyermekünk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-07 - 14:00

Kedves Csilla!
Az a lényeg, hogy a hitelszerződés megkötése megelőzze a gyermek születését.

Klaudia szerint:

2019-05-30 - 10:34

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogy mi szeptember 21-re várjuk 3. gyermekünket. Ő közös gyermekünk lesz és áprilisban házasodtunk!
A kérdésem az lenne, hogy mi az 1 milliós támogatásra vagyunk jogosultak vagy a 4 millióra is? Az ingatlant én vásároltam, a férjemnek nincs benne tulajdonrésze!
Válaszát előre is köszönöm.
Klaudia

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-30 - 11:45

Kedves Klaudia!
A leírtak alapján igényelhető lenne a 4M Ft, de információink szerint csak akkor, ha az ingatlanban férjének is lenne tulajdonrésze. Pontos tájékoztatást ezzel kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Ildi szerint:

2019-05-29 - 23:00

Tisztelt ügyintéző!
A jelzáloghiteles ingatlanon édesanyámnak haszonélvezeti joga van.
Így valamilyen formában szerepel a szerződésben. Ez kizáró ok?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-30 - 12:45

Kedves Ildi!
Információink szerint igen, de pontos tájékoztatásért az ebben illetékes járási hivatalhoz fordulhat.

Csilla szerint:

2019-05-29 - 08:54

Üdözlöm!
Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy amennyiben 2019. 06. hó végén születik 3. gyermekem, abban az esetben 4 millió hitelelengedés helyett csak 1 millióra leszünk jogosultak pár nap miatt? Vagy van valami türelmi idős méltányosság? Korábban arról olvadtam, hogy elegendő 07. 01. után beadni a kérelmet. Az egyéb jogosultsági feltételek fennállnak.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Csilla

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-29 - 13:16

Kedves Csilla!
A tartozáscsökkentő támogatás jogosultsági feltételeinek módosulása miatt a 4M Ft összegű támogatásra csak akkor lehetnek jogosultak, ha a gyermek 2019. június 30. után születik. Erről bővebb információt ITT talál.

Melinda szerint:

2019-05-27 - 21:29

Üdvözletem.
A tartozáscsökkentéshez szükség van OEP igazolásra tb jogviszonyról?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-28 - 15:04

Kedves Melinda!
A tartozáscsökkentő támogatás igényléséhez nem szükséges TB jogviszony igazolás.

Miklós szerint:

2019-05-27 - 11:02

Tiszteletem!
Szeretném kérdezni, hogy a sima személyi hitelre a tartozáscsökentő támogatás nem vehető igénybe?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-27 - 14:27

Kedves Miklós!
Személyi hitel esetén a tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Dóra szerint:

2019-05-27 - 10:12

Érdeklődnék, hogy a jelzáloghitel csökkentő támogatást egyedülálló anyaként is igénybe lehet-e venni (3. gyerekem év végén fog megszületni)?
A jelzáloghitel adósa én vagyok, édesanyám adóstársként szerepel a szerződésben.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-27 - 11:25

Kedves Dóra!
Ha a támogatott személye kívül más személy is szerepel a kölcsönszerződésben, akkor információink szerint nem vehető igénybe a támogatás. További pontos tájékoztatást az ügyben illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Brigi szerint:

2019-05-26 - 15:48

Üdvözlöm!
Csokot (3 gyermekre) és 2 millió forint hitelt igényeltünk 2016-ban új családi ház építéséhez. Az első gyermekünk 2016-ban született meg (szerződéskötés után pár héttel). A második gyermekünk 2018-ban született.
Ez esetben igényelhetünk-e tartozáscsökkentő támogatást?
Előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-27 - 10:43

Kedves Brigi!
Csak a 2019. júliustól születendő második gyermek után igényelhető tartozáscsökkentő támogatás.

Sándor szerint:

2019-05-23 - 21:08

Tisztelt szakértő.
Az lenne a kérdésem, hogy 1/1 tulajdonos vagyok a házban, amin jelzálog van. A hitel az én nevemen van. Az idén várjuk az élettársammal a második gyermekünket.
A kérdésem az lenne, hogy igényelhetem az 1 milliót úgy, hogy nem vagyunk házasok és nincs tulajdonrésze a házban?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-24 - 08:53

Kedves Sándor!
Információink szerint a jogosultsághoz párjának is kellene tulajdonrésszel rendelkeznie az ingatlanban. A jogosultság megállapításával kapcsolatban további tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud Önnek adni.

Lilla szerint:

2019-05-23 - 21:05

Kérdésem az lenne, hogy augusztusban születik a 3. gyerek, de még nincs meg a használatbavételi engedély a házon, de a hitelt már kiutalták, csak annyit tartanak vissza, amit a használatbavételi engedély után kapunk még.
Már beadhatom a kérvényt a 4 millió elengedésre július 1. után?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-24 - 08:59

Kedves Lilla!
A kérelem benyújtásával kapcsolatos kérdésére az ebben illetékes járási hivatal tud pontos választ adni.

Bernadett szerint:

2019-05-22 - 13:29

Kérdésem az lenne, hogy aki 2018. január 1. után vette fel a kölcsönt, de a harmadik gyermek még nem született meg (2019. szeptemberi lenne), az a család is igényelheti-e ezt a tartozáscsökkentőt új építésű ház esetén?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 14:46

Kedves Bernadett!
A leírt esetben igényelhető lesz a támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Andrea szerint:

2019-05-22 - 09:50

Érdeklődnék, hogy már meglévő gyermekek után, akik velem élnek és egyedül nevelem őket, milyen támogatást lehet igénybe venni? A gyermekeim 22, 18 és 8 évesek. Soha nem tudtam igénybe venni szocpolt, mert az eddigi rendelkezések mindig kizárták a jogosultságomat, ugyanis a tulajdonosi jog kizárta eddig ennek igénylési lehetőségét.
Most van valami lehetőség, amivel élhetek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 10:22

Kedves Andrea!
A tartozáscsökkentő támogatás fennálló jelzáloghitel csökkentésére igényelhető. A hatályos rendelkezések értelmében a 2018. január elsején vagy azt követően született 3. gyermek után vehető igénybe 1M Ft összegben. 2019 júliusától 4M Ft összegben lesz elérhető, de csak a 2019. júliustól születendő 3. gyermek után.
CSOK-ra, falusi CSOK-ra újabb lakáscél esetén lehető jogosult. Ezek igénylési feltételeiről honlapunkon tájékozódhat. További, konkrét kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Krisztina szerint:

2019-05-22 - 09:15

Tisztelt Cím!
2016-ban vettük a lakásunkat, illetve vettük fel 2 gyermek (1 meglévő – 1 pedig tervezett) a csokot.
A kérdésem, hogy a második babával most vagyok terhes (17. hét), 2019. november 22-re vagyok kiírva. Kérdésem, hogy igényelhetjük az 1 millió forint jelzáloghitel elengedését?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 09:34

Kedves Krisztina!
A leírtak alapján 2019. júliustól benyújtható lesz a tartozáscsökkentő támogatás iránti kérelmük.

Csaba szerint:

2019-05-22 - 08:57

Tisztelt Hitelnet!
2015-ben vettünk családi házat. A negyedik gyermekünk idén augusztusban fog megszületni. A ház a feleségem nevén van. A hitelben viszont rajtam kívül szerepel apám is, mivel devizahitel tartozásom volt és ezért kellett ő is. OTP apámat nem engedi kivenni, mivel bar listán vagyok.
Milyen módon tudnánk igénybe venni a 4 milliós kedvezményt? Ha elválunk esetleg, akkor nem kell az 50%-os hitelrész a feleségem részéről?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 09:03

Kedves Csaba!
A leírtak alapján – véleményünk szerint válás esetén sem – áll fenn a jogosultság. További tájékoztatást az ügyben illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Évi szerint:

2019-05-21 - 22:03

Tisztelt Hitelnet!
2008 óta van lakáshitelünk. 2017-ben és 2019-ben született gyermekeink után igénybe lehet-e venni az 1 milliós adósságcsökkentő hitelt, illetve van-e bármilyen formaja a csok-os hiteleknek, amit igénybe vehetnénk, ha még soha semmilyen formában nem kaptunk és nem is igényeltünk semmilyen állami támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-22 - 07:52

Kedves Évi!
Második gyermek után csak akkor lesz igényelhető az 1M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.
Megvalósult lakáscéllal összefüggésben, visszamenőleg nem vehető igénybe CSOK hitel.

Sándor szerint:

2019-05-21 - 14:41

Tisztelt hitelnet! 2004-ben vettünk lakáshitelt, kettő gyermekre megelőlegező szocpolra. Ők 2015-ben születtek. Harmadik gyermekünk 2019 októberében érkezik.
Jogosultak vagyunk tartozáscsökkentő támogatásra?
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-21 - 14:59

Kedves Sándor!
2019 októberében születendő 3. gyermekük után jogosultak lehetnek a 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatásra, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

István szerint:

2019-05-21 - 14:36

Érdeklődni szeretnék, ha már nekunk van 3 kiskorú gyermekünk és 2019 július után megszūletne a negyedik gyermekünk, akkor a jelzálogkölcsönből 4 millió forint kerülne jóváírásra?
Köszönöm a választ előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-21 - 15:00

Kedves István!
Fenti esetben jogosultak lehetnének a 4M Ft-os támogatásra, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Attila szerint:

2019-05-21 - 13:49

Tisztelt hitelnet!
2018 júniusában született meg a harmadik gyermekünk. Márciusban beadtuk a kérelmünket az egy millió forint elengedésére, majd pár hét múlva kaptunk egy emailt a magyar államkincstártól, hogy vonjuk vissza az igényünket, mert ha július 1. után adjuk be, akkor négy millióra leszünk jogosultak. Ennek nagyon megörültem és vissza is vontam a kérelmet. Aztán pár napja Novák katalin bejelentette, hogy csak a 19. júl. 1. után született gyermekekre vonatkozik a négy milliós támogatás.
Kérdezném, hogy akkor most mi az igaz? Miért nem értesítenek?
Köszönöm a visszajelzést!
Attila

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-21 - 15:18

Kedves Attila!
A 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás – a korábbi hírekkel ellentétben – valóban csak a 2019. július 1. után születendő 3. gyermek után lesz igénybe vehető. Erről bővebb információt ITT olvashat.

Miklós szerint:

2019-05-21 - 07:43

Tiszteletem!
Ha lakáshitelt veszek fel a feleségem nélkül egy kezes bevonásával, akkor is igénybe tudom venni a tartozáscsökentő támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-21 - 08:14

Kedves Miklós!
Fenti esetben információink szerint nem lesz lehetőség a támogatás érvényesítésére.

Antal szerint:

2019-05-21 - 00:05

Üdvözlöm!
Leegyszerűsítve a kérdés, ha van két gyermekem, akik 2010 és 2017-ben születtek és a harmadik gyerek remélhetőleg 2020-ban fog megszületni, akkor mekkora támogatásra lennénk jogosultak?
Illetve kombinálható-e a CSOK-kal és a babaváró támogatással együtt felvett lakáshitelre?
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-21 - 08:23

Kedves Antal!
Fenti esetben 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A CSOK és babaváró hitel nem zárja ki egymást.

Tamás szerint:

2019-05-20 - 21:22

Kedves hitelnet.
Nekünk van egy 2015-ben születet gyerekünk és egy 2016-ban született gyerek. Most 2019 májusában indítotuk el a hietelkérelmet, amit elvileg júniusban megkapunk. 8 milliós ingatlan /5.8 millió hitel 2.2 millio csok /. 2019 júliusban születne meg a 3. gyermekünk.
Akkor igénybe tudnánk venni a 4 millió tartozáscsökkentést?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-21 - 10:47

Kedves Tamás!
A leírt esetben véleményünk szerint igényelhető lesz a támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Edina szerint:

2019-05-20 - 19:03

Tisztelt Szakértő!
A harmadik babánk 2019. július elején fog születni. 2018-ban vettük fel a CSOK 10+10 hitelt.
A kérdésem az lenne, hogy a 10 milliós jelzáloghitelre is érvényesíthető a 4 millió forintos 3. gyermek után járó kedvezmény?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-21 - 11:00

Kedves Edina!
Igen, a tartozáscsökkentő támogatás fenti esetben is érvényesíthető, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Mónika szerint:

2019-05-20 - 17:43

Jó napot!
Szeretnék érdeklődni, hogyha az első gyermekünk 2015 augusztusában, a tesó 2020 februárban születik, akkor egy meglévő lakáshitelből lehet igényelni az 1 millió forintot? És ha igen, mikortól?
Köszönöm a választ!
Üdv.
Mónika

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-21 - 11:27

Kedves Mónika!
Fenti esetben igényelhető az 1M Ft-os támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. A támogatás iránti kérelem 2019. július 1-től, a várandósság betöltött 12. hetét követően nyújtható be.

László szerint:

2019-05-20 - 11:50

Tisztelt Hitelnet!
Három gyermekem van /2004, 2008, 2017/. Gondolkodunk a negyediken. Lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelünk van.
A kérdésem az, hogy a negyedik gyermek érkezése esetén 4M vagy 1+4M /5/ hitelelengedésre van lehetőség, illetve a két hitel ebben a formában összevonható-e vagy csak az egyikre tudom igénybe venni? Pl. okaként: 3,2M, a másik 4,3M összeg!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-20 - 13:32

Kedves László!
A tartozáscsökkentő támogatás harmadik, illetve további gyermekek után akkor igényelhető, ha a gyermek 2018. január elsején vagy azt követően született. Így Önök negyedik gyermek után lehetnének jogosultak a támogatásra 4M Ft összegben. A támogatás csak egy jelzáloghitel vonatkozásában vehető igénybe, amely jelzáloghitel 2017. november 14. előtt kötött szerződés alapján folyósított olyan forintalapú jelzáloghitel, amelynek fedezete Magyarország területén lévő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás, lakóház, tanya vagy birtokközpont megjelöléssel nyilvántartott ingatlan, vagy 2017. november 14-ét követően kötött forintalapú lakáscélú hitel- vagy kölcsönszerződés.

Miklós szerint:

2019-05-20 - 10:12

Tiszteletem!
Olyan kérdésem lenne, hogy a falusi csokkal szeretnénk használt lakást vásárolni, ha hatályba fog lépni. Jelenleg van 2 gyermekünk, az egyik 2004, másik 20007-ben született, de október elején fog megszületni a 3-ik gyermekünk. A tervezett vásárláshoz hitelt is szeretnénk felvenni.
A kérdésem arra irányulna, hogy a felvett hitelből lesz-e lehetőség a kormány által hirdetett jelzáloghitel csökkentésére? ha igen, akkor mekkora összeggel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-20 - 11:12

Kedves Miklós!
A felvett lakáshitel csökkenthető lesz a tartozáscsökkentő támogatásból, ha minden további jogosultsági feltételnek is megfelelnek, melyekről fenti bejegyzésünkből tájékozódhat. Ekkor a támogatás összege 4 millió forint.

Eszter szerint:

2019-05-20 - 00:33

Tisztelt Szakértő!
Két gyermekem 2005-ben született az első házasságomból. Őket 2015 júniusa óta jogerős bírósági határozat alapján én nevelem. Második házasságomból 3. gyermekem 2016 júniusában született, 4. gyermekem 2019 júniusában fog születni. Eddig nem nyújtottam be kérelmet.
Milyen összegű támogatásra vagyunk jogosultak, ha van lakáshitelünk, melyet 2015-ben vettünk fel?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-20 - 14:54

Kedves Eszter!
Negyedik gyermeke után – 2019. július 1. után történő igénylés esetén – 4 millió forint tartozáscsökkentő támogatásra lehet jogosult, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Tibor szerint:

2019-05-19 - 22:03

10 éve vettünk a feleséggemmel egy használt lakást forint alapon. Csokot nem vettünk fel,. Azóta 2 gyermek született.
Mire vagyok jogosult?
köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-20 - 09:15

Kedves Tibor!
A tartozáscsökkentő támogatásra való jogosultság megállapításához fontos lenne tudni a gyermekek születési idejét. A jogosultságra vonatkozóan fenti bejegyzésünkben talál információt.
Meglévő lakás esetén annak bővítéséhez lehet igényelni a normál CSOK-ot, illetve felújításhoz, korszerűsítéshez és szintén bővítéshez a falusi CSOK keretében vissza nem térítendő állami támgoatást. Előbbiről IDE, utóbbiról IDE kattintva tájékozódhat.

Mariann szerint:

2019-05-19 - 19:27

Tisztelt Címzett!
A kölcsönszerződésünkben adós és adóstársként vagyunk megnevezve férjemmel. 1/2 arányban tulajdonosak vagyunk.
Akkor nekünk nem jár a 3. gyermekünk után a támogatás? Novemberre várjuk a picit. Értelmezésem szerint együtt igényelhetjük, de csak egyikünk lehet adós? Hogy is van ez?
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-20 - 14:57

Kedves Mariann!
Ha a kölcsönszerződésben ketten szerepelnek adós-adóstársként és ketten tulajdonosai az ingatlannak, akkor jogoslultak lehetnek a támogatásra a leírtak alapján.

Rita szerint:

2019-05-10 - 10:42

Tisztelt Hitelnet!
Július 5.-re várjuk 3. gyermekünket, aki valószínű tervezett császármetszéssel fog születni a korábbi előzmények miatt. Viszont épp ezért, lehetséges, hogy ez még június hónapban fog megtörténni.
Kérdésem, hogy ha június végén születik a baba, akkor is érvényes a 3. gyermek után járó 4 millió Ft-os hitel elengedés? Ilyen kedvezményt még nem vettünk igénybe. A meglévő két gyermekünk után már igénybe vettük a CSOK-ot 2015-ben.
Másik kérdésem, hogy a bevezetésre kerülő kamatmentes 10 millió Ft-ot fel tudnánk-e venni, ugyanezen feltételekkel?
Előre is köszönöm válaszukat:
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 11:08

Kedves Rita!
A 3. gyermek utáni tartozáscsökkentő támogatás 2019. július 1. előtt született gyermek után is igényelhető lesz 4M Ft összegben, ha a támogatás iránti kérelem július elsején vagy azt követően kerül benyújtásra.
A babaváró hitelről részletes információt ITT talál. Itt a kedvezmények szempontjából (kamatmentesség, tartozáselengedés) csak a 2019. júliustól született gyermekek lesznek figyelembe vehetők.

Beatrix szerint:

2019-05-10 - 10:33

Jó napot!
Lakáslízing esetén meglévő 2 gyerek után ha bevállalunk egy 3.-at, akkor igényelhető a 4 millió jelzálog elengedés?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 10:55

Kedves Beatrix!
Lakáslízing esetén sajnos nem érvényesíthető a tartozáscsökkentő támogatás.

István szerint:

2019-05-10 - 09:44

Tisztelt Szakértő!
A régebbi hozzászólásoknál úgy írták, hogy a 3. születendő gyermeknek július 1. után kell születnie, hogy lehessen igényelni a 4 millió forintos elengedést. A frissebb hozzászólásoknál pedig már olyan válaszokat látok, hogy ha a 3. gyermek 2018-ban született, akkor is lehet igényelni a 4 millió forintos elengedést.
Tudnák ezt tisztázni?
Üdv.
István

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 10:26

Kedves István!
A sajtóban elhangzott, kezdeti információk arról szóltak, hogy a támogatást a 2019. július elsején vagy azt követően született gyermekek után lehet majd igényelni. A vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után azonban egyértelmű lett, hogy fenti dátum a második gyermek után történő igénylés esetén lesz mérvadó. Harmadik gyermek után igényelt támogatás esetén az a feltétel, hogy a gyermek 2018. január 1. vagy azt követő születésű legyen és a támogatás iránti kérelem 2019. július elsején vagy azt követően kerüljön benyújtásra.

Judit szerint:

2019-05-09 - 14:13

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy tartozáscsökkentő támogatásra jogosult lennék-e, ha az első gyermek 2011-ben, a második 2015-ben, és a harmadik gyermek most fog születni 2019 júniusában? Lakáshitelünk 2010. óta van.
Előre is köszönöm válaszát!:)

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 14:57

Kedves Judit!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, a leírtak alapján júliustól benyújtott kérelem esetén 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Brigitta szerint:

2019-05-09 - 09:45

Üdvözlöm!
Azt szeretném megtudni, hogy van 3 gyermekem, akik (2010. 2015. 2018.) születéssűek.
Mekkora összeget igényelhetünk utánuk júlisusban?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 14:00

Kedves Brigitta!
2018-as születésű 3. gyermekük után 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak július 1.-től történő igénylés esetén, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Katalin szerint:

2019-05-09 - 08:33

Üdvözlöm!
Társasházi telken lévő ingatlant vásároltunk meg. A ház 100 százalékban a miénk, ahogyan a hitel is. Viszont a telek tulajdoni hányada nem éri el az 50 százalékot.
Így is jogosultak vagyunk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 08:43

Ha osztatlan közös tulajdonról van szó és használati megállapodás alapján az adott ingatlanhoz tartozó telekrész az Önöké, véleményünk szerint az is elfogadható. Ezzel kapcsolatban pontos tájékoztatást a jogosultság megállapításában illetékes járási hivatal tud Önöknek.

Edina szerint:

2019-05-09 - 07:03

Üdvözlöm!
Nekem van egy 11 és egy 1 éves gyermekem. Most veszek fel lakáscélú jelzáloghitelt. Ha a későbbiek során születne még egy gyermekem, akkor én jogosult lennék erre a támogatásra?
Előre is köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 08:49

Kedves Edina!
Amennyiben a tartozáscsökkentő támogatás további jogosultsági feltételeinek is megfelel, úgy a leírtak alapján igényelhető lenne a támogatás.

Judit szerint:

2019-05-08 - 22:26

Tisztelt Szakértő!
2009-ben vettünk fel ingatlanvásárlásra jelzáloghitelt. 2015-ben és 2017-ben születtek gyermekeink. 3. babát 2020-ra tervezzük. Igénybe szeretnénk venni a 10 millió forintos kamatmentes babaváró támogatást az ingatlanunk bővítésére. Amennyiben ezt a támogatást igénybe vennénk, úgy is lenne lehetőségünk a meglévő jelzáloghitelünk 4 millió forintos tartozáscsökkentésére? Valamint ezen túlmenően van-e lehetőségünk a bővítésre bármilyen támogatás igénybe vételére? Gondolok itt akár a “régi” CSOK támogatásra. (Vagy a 10 milliós babaváró mellett nem lehet/nem érdemes?)
Válaszát nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 11:25

Kedves Judit!
Lakáscélú jelzáloghitelük csökkentésére igénybe vehető lenne 3. gyermekük után a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további igénylési feltételek is teljesülnek. Emellett igénybe vehető a babaváró hitel is. A bővítéshez fel tudják használni mindezek mellett a CSOK-ot. Az erre vonatkozó feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Timi szerint:

2019-05-08 - 18:22

4. várandósságomra tekintettel benyújtottam az 1M Ft jelzáloghitel csökkentési kérelmet. A kérelmemre állítólag hiánypótlást kellett volna beadnom, de a levelem nem kereste jelzéssel visszament hozzájuk, így azt nem tudtam beadni. Most tájékoztatott az ügyintéző, hogy új kérelmet kell beadnom, de adjam be július 1. után és akkor a magasabb összeget kaphatjuk meg. A közlönyven úgy olvastam, hogy ha egy gyermekre már beadtam az igénylést, akkor csak az alacsonyabb összeget kaphatjuk meg. A mi esetünkben ez hogy van? Ha július 1. után beadom újra a papírokat, akkor melyik összeget kapjuk? 4. gyermek, még nem kaptunk ilyen támogatást.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 14:25

Kedves Timi!
Ebben a kérdésben a járási hivatal illetékes. Ők tudnak Önnek pontos tájékoztatást adni ebben a kérdésben.

Andrea szerint:

2019-05-08 - 10:53

Üdvözlöm!
Már megkaptuk a 3. gyerekre az 1 millió forintos hitelelengedést. Olvastam, hogy a különbözet ígénylésére nincs lehetőség.
Kérdésem az lenne, hogy ha visszafizetnénk az 1 millió forintot, akkor újból ígényelhetnénk július 1. után, az akkor már 4 millió forintot?
Köszönöm válaszát.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-08 - 12:40

Kedves Andrea!
Információink szerint erre nem lesz lehetőség. További tájékoztatást ezzel kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatal tud adni.

Zoltán szerint:

2019-05-07 - 09:06

Üdvözlöm!
Második kisfiam 2018.04.26. napján született! Tervezünk 3. Babát 2020-ra. CSOK-os kedvezményes hitelt vennénk fel 2019. júliusban. A 3. Baba érkezésekor jogosultak leszünk a 2. Baba után 1 millió, valamint a 3. Baba után 4 millió tartozáscsökkentésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:09

Kedves Zoltán!
A leírtak alapján 3. gyermekük után lehetnek majd jogosultak 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Tünde szerint:

2019-05-06 - 22:56

Üdvözlöm!
Azt szeretném megtudni, hogy ha már van 3 gyermekem (2006, 2008, 2013) és 2008, illetve 2018. óta van jelzáloghitelem (mindkettő lakáscélú), jogosult vagyok-e bármilyen támogatásra? Vagy csak abban az esetben, ha vállalunk egy negyedik babát is?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:00

Kedves Tünde!
A 2018. január 1. előtt született gyermekek után tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem érvényesíthető.

Ádám szerint:

2019-05-06 - 14:24

Üdvözlöm!
2015-ben májusban vettünk fel hitelt. Első gyerek 2015 augusztusban, a második pedig 2019 júniusra van kiírva.
Kérdésem lenne, hogy a tartozáscsökkentésre jogosultak vagyunk-e valamilyen formában?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 14:30

Kedves Ádám!
2. gyermek után csak akkor lesz igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha a 2. gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Döme szerint:

2019-05-06 - 09:23

Üdvözlöm!
Azt szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben, ha 2019. 07 hónap után fog születni a 4. gyermekem, van egy lakástulajdonunk, amelyen nincs hitel.
Igénybe tudom-e venni a lakáshitel elengedést, ha mondjuk vidéken veszek egy házat, de nem jelentkezünk oda be, illetve el tudom-e adni, egy éven belül, ha a hitelelengedés megtörtént?
Előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 10:59

Kedves Döme!
A tartozáselengedés egyik alapfeltétele, hogy a lakáshitel felvétele a gyermek születése előt történik. Nincs olyan információnk, miszerint állandó lakcímként kellene szerepelnie az ingatlannak, melynek vonatkozásában a tartozáselengedés történik. Elidegenítésre vonatkozó tilalomról szintén nem tudunk. Javasoljuk azonban, hogy a jogosultsági feltételekkel kapcsolatban az ebben illetékes járási hivatalnál érdekldőjön.

Péter szerint:

2019-05-06 - 09:17

Tisztelt Szakértő!
Az első házasságomból van egy 19 éves gyermekem, akit közösen nevelünk az édesanyjával, bírósági döntés alapján 50-50 %-ban. Az új kapcsolatomban van egy két éves gyermekünk, illetve augusztusra várjuk a harmadik gyermekünket. 2018-ban CSOK-os lakáshitel szerződést kötöttünk. Jelenleg mind a négyen az új ingatlanba vagyunk bejelentve.
Ezen adatok alapján jogosultak vagyunk a támogatásra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 11:15

Kedves Péter!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében elvált szülők kiskorú gyermekeinek elhelyezését jogerős bírósági ítélettel és a lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal kell igazolni. Az a meghatározó tehát, hogy a közös felügyelet mellett kinél van a határozat szerint elhelyezve a gyermek. Információink szerint közös felügyelet esetén is tartalmazza ezt a bírósági határozat.

Attila szerint:

2019-05-06 - 09:12

Üdvözlöm!
Három gyermekem van, az első házasságból 2006-ban született, de nem lakik velem, második házasságból 2017, 2019 márciúsban születtek.
Igényelni tudok-e tartozáscsökkentő támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 11:06

Kedves Attila!
A támogatásnál csak az igénylővel közös háztartásban élő gyermekek vehetők figyelembe. A második gyermek után azonban csak 2019. július elsejétől történő születés esetén lesz igénybe vehető a támogatás.

Attila szerint:

2019-05-06 - 07:11

Üdvözlöm!
2 gyermekünk van, 2017 februárban és 2019 márciusban születtek. Van egy lakáshitelünk.
Milyen támogatást tudunk igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 08:50

Kedves Attila!
A leírtak alapján sajnos sem a jelenleg, sem a július elsejétől hatályos korményrendelet alapján nem lesznek jogosultak a tartozáscsökknető támogatásra.

Tamás szerint:

2019-05-05 - 19:39

Tisztelt Szakértő!
Két gyermekem 2015-ben illetve 2017-ben született. A 3. gyermekem 2019 áprilisában. Jelzáloghitelt 2018 májusában vettük fel. Ebben az esetben, ha a tartozás-elengedés igénylést 2019. július 1. után indítjuk akkor 1M vagy 4M forint támogatásra vagyunk jogosultak?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 11:09

Kedves Tamás!
A leírt esetben 4M Ft öszegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető, amennyiben a többi jogosultsági feltétel is teljesül.

Erika szerint:

2019-05-05 - 14:02

Kedves Hitelnet!
Kérelmünket elutasították, mert a megterhelt ház, amire kértük a hitelt, nemcsak a férjem tulajdonos, a testvérével együtt 50-50 %-ban tulajdonosak.
Érdemes még júl. 1-től újra próbálkozni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 13:15

Kedves Erika!
Fenti feltételben július elsejétől sem várható módosulás.

Lajos szerint:

2019-05-05 - 11:38

Tisztelt Hitelnet!
Kérem erősítsenek meg a lentiekben, hogy jól értelmeztük.
Két gyerekünk van, 2015-ben és 2017-ben születtek. Jelzáloghitelünket 2014-ben vettük fel közösen feleségemmel. A harmadik gyerekünket 2019 decemberére várjuk. A 12. hét betöltése után már igényelhetjük a 4m Ft jelzáloghitel jóváírást a 3. gyerek után? Természetesen július 1-től.
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 13:24

Kedves Lajos!
A leírtak alapán július 1-től igényelhető lesz a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás.

Norbert szerint:

2019-05-04 - 16:58

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy én jogosult vagyok-e a 4 millióra. 2004.04.23, 2017.05.04 a gyerekeim születési dátuma és a feleségem 2019.07.12-re van kiírva a harmadik gyerekkel és a hitelt 2017 augusztusában vettük fel a házra.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 14:29

Kedves Norbert!
A leírtak alapján jogosultak lehetnek júliustól harmadik gyermekük után a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra, ha az egyéb jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Márk szerint:

2019-05-04 - 15:48

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg van egy gyermekem és használt házvásárláshoz igénybe vettük a 2 gyermekre járó vissza nem térítendő támogatást (CSOK 1.430.000 HUF). 2020-ra tervezzük a második gyermekünket.
Kérdésem, ha házfelújításra veszünk most fel jelzálog alapú hitelt 1,5M-ot és a Babaváró támogatást is fel szeretnénk venni, akkor ezek befolyásolják-e egymást? Konkrétan a jelzálog alapú hitelre megkapnánk-e az 1M támogatást és a Babaváró támogatás kamatmentessé válna-e, ha mindkettőt megkapnánk? Befolyásolja-e az egészet, hogy a CSOK-ra már felvettük a második gyermekre a támogatást vagy nem.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 14:36

Kedves Márk!
A támogatások nem zárják ki egymást. Megfelelő jövedelemfedezettség esetén igényelhető a babaváró és a felújítási hitel is.

Zoltán szerint:

2019-05-03 - 15:58

Tisztelt hitelnet!
Nekem a harmadik gyermekem 2018.05.28.-án született!
Most melyik összeget igényelhetem az 1 vagy a 4 milliót?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 23:00

Kedves Zoltán!
Ha július 1. előtt nyújtaná be támogatás iránti kérelmét, akkor 2018.05.28-án született harmadik gyermeke után 1M Ft lenne igényelhető. Ha a támogatás igénylésére július elsején vagy azt követően kerül sor, akkor 4M Ft-ra lehet jogosult, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Sándor szerint:

2019-05-03 - 15:54

Tisztelt Szakértő!
Eddig 3 gyermekünk született 2010, 2012 és 2015-ben. A 4-dik gyermeket 2019. szeptemberre várjuk. Jelzáloghitelt 2016-ban vettünk fel.
A kérdésem az, hogy mekkora jelzáloghitel átvállalásra lehetünk jogosultak 2019. július 1-je előtt és után?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 23:05

Kedves Sándor!
4. gyermekük után július 1. előtti igénylés esetén 1M Ft-ra, júliustól történő igénylés esetén 4M Ft-ra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

Melinda szerint:

2019-05-03 - 15:26

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy 3. gyermekünk 2018.01.01. után született, majd ezt követően 2019-ben vettünk fel CSOK-os lakáscélú jelzáloghitelt. Még nem igényeltünk a gyermek után semmilyen más kedvezményt.
Jogosultak vagyunk-e a 2019.07.01. után beadott kérelem esetén a 4 millió forintos elengedésre?
Köszönöm válaszát.
Melinda

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 23:10

Kedves Melinda!
Mivel a gyermek születése megelőzi a lakáshitel felvételét, ezért tartozáscsökkentő támogatásra sajnos nem lehetnek jogosultak.

József szerint:

2019-05-03 - 09:49

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem a következő lenne: Első házasságomból 1997-ben született egy gyermekem, akivel jelenleg is egy háztartásban élünk. 2019 májusra várjuk második gyermekünk.
Jogosult vagyok-e az 1 millió forint elengedésére a jelenleg még meglévő jelzáloghitelemből?
Válaszát előre is köszönöm!
József

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 10:49

Kedves József!
A második gyermek utáni 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás csak abban az esteben lesz igénybe vehető, ha a második gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Norbert szerint:

2019-05-03 - 07:30

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy van 1 ingatlanunk és szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk felvenni. 2 gyermekünk van és a jövőben terveznénk a 3-at.
Járna az elengedés, ha megszületne a harmadik baba?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 07:41

Kedves Norbert!
Tartozáselengedésre szabad felhasználású jelzáloghitel esetén csak akkor van lehetőség, ha a kölcsön 2017. november 14. előtt került felvételre. Ha most vesznek fel szabad felhasználású hitelt, abból nem lesz jóváírható a támogatás 3. gyermek születése esetén.

Zsuzsa szerint:

2019-05-02 - 21:25

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogyha a harmadik gyermek után már igénybe vettük az egy milliós támogatást, akkor a negyedik gyermek után (akivel jelenleg várandós vagyok), mekkora összegű támogatásra leszünk jogosultak?
Köszönettel.
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 09:46

Kedves Zsuzsa!
Adott esetben információink szerint 4M Ft öszsegű támogatás lesz igényelhető 4. gyermekük után, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Réka szerint:

2019-05-02 - 18:08

Tisztelt Szakértő!
3. gyermekünk 2018 májusában született. 2018 novemberében új ingatlant vásároltunk, melyre új hitelt vettünk fel, amiből részben visszatörlesztettük a korábbi jelzáloghitelünket. Tehát jelzáloghitelünk volt a gyermek születése előtt, és után is, de nem ugyanazon az ingatlanon.
Ebben az esetben jogosultak vagyunk a támogatásra?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 09:56

Kedves Réka!
Információink szerint a tartozáscsökkentő támogatás csak olyan kölcsönből írható jóvá, amely a gyermek születése előtt került felvételre. Az ügyben további tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Adrienn szerint:

2019-05-02 - 14:23

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy én melyik összeg elengedésére vagyok/leszek jogosult, ha a lakáshitelt és a CSOK-ot 2018.01.01. után kaptuk meg? Van már 2 gyermekem, az első 2016-ban született, a második baba 2018.01.01. után és most várjuk a 3-dik babát, aki várhatóan 2019. december vége vagy 2020. január elején születik?
Ez esetben 1+4 millió vagy csak a 4 millió Ft elengedést igényelhetjük?
Köszönöm!
Tisztelettel.
Adrienn

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 13:03

Kedves Adrienn!
A leírtak alapján 3. gyermekük után 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek majd jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Andrea szerint:

2019-05-02 - 13:58

Akkor akinek a harmadik gyereke 2017.10.11.-én született, az semmilyen formában nem igényelheti a jelzáloghitel csökkenését?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 13:05

Kedves Andrea!
Ha a harmadik gyermekük 2018. január 1. előtt született, akkor sajnos nem vehető igénybe a tartozáscsökkentő támogatás.

Barna szerint:

2019-05-02 - 12:30

Tisztelt Szakértő,
Még egy kérdésem lenne: 2018. februárban született 4. gyermekem. Ő utána megkaptuk az 1 milliós támogatást a 337/2017. (XI. 14.) Korm. rendelet alapján.
Az új rendelet alapján (aminek sajnos nem tudom a számát, címét) megkérhetem a különbözetet?
Ilyenre van példa a CSOK esetében. Aki régen a szocpolt megkapta, az is igényelhette a 10 millánál a különbözetet.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 10:41

Kedves Barna!
A júliustól hatályos módosítás alapuján a tartozáscsökkentő támogatás esetében különbözet igénybevételére sajnos nincs lehetőség:
“A Módr. által megállapított 7. § (1) bekezdés b) pontja szerinti támogatási összegre vagy a 2019. július 1-jétől, illetve az azt megelőzően hatályos támogatási összegek különbözetére nem jogosult az, aki ugyanazon gyermekre tekintettel a 2019. június 30-án hatályos 7. § (1) bekezdése szerinti összegű támogatást már igénybe vette, vagy a 2019. június 30-án hatályos 7. § (1) bekezdése szerinti összegű támogatás iránti kérelmet nyújtott be.”

Barna szerint:

2019-05-02 - 12:22

Mi a rendelet pontos száma?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 10:38

Kedves Barna!
A jelenleg hatályos tartozáscsökkentő rendelet száma: 337/2017. (XI. 14.) Korm. rendelet a három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentéséről. A július elsejétől hatályos módosításokat Az egyes otthonteremtési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 46/2019. (III. 12.) Korm. rendelet tartalmazza.

Zsuzsa szerint:

2019-05-02 - 09:05

Tisztelt Szakértő!
Augusztusra várjuk a harmadik gyermekünket. Jelzáloghitelt lakásfelújításra vettünk fel, melyet részletekben utal a bank.
Az lenne a kérdésem, hogy a támogatás igénylését mikor adhatjuk be? Meg kell várni, míg minden részletet kiutal a bank?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 13:15

Kedves Zsuzsa!
Információink szerint megkötött kölcsönszerződés esetén már benyújtható a támogatás iránti kérelem.

Krisztián szerint:

2019-05-01 - 22:57

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi feltételekkel jogosult vagyok-e az 1 millió tartozáscsökkentésre? Már van egy gyermekem (2005), a második gyermekem 2019. 09-re várható! 2019. 01. a jelzálogszerződésem. Első házasság, közös lakcím, egy háztartás. A hitelben csak a feleségem mint adóstárs és jómagam, mint adós vagyunk.
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 13:23

Kedves Krisztián!
A leírtak alapján úgy véljük, hogy jogosultak lehetnek az 1M Ft-os tartozáscsökkentő támogatásra.

János szerint:

2019-05-01 - 11:26

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő: van 3 gyermekünk, a 3. 2018-ban született! Folyamatban van egy lakásvásárlásunk (CSOK + jelzáloghitel), és várhatóan idén érkezik a 4. gyermek! Akkor így mi 1 vagy 4 millió forintra lennénk jogosultak, ha megszületik majd a 4. gyerek!
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 13:34

Kedves János!
A tartozáscsökkentő támogatást csak a lakáshitel felvételét követően született 4. gyermek után tudják majd érvényesíteni 4M Ft összegben, ha a többi jogosultsági feltételnek is megfelelnek.

S. szerint:

2019-05-01 - 10:31

Tisztelt Ügyintéző!
2019 év elején született 3. gyerekünk, elméletileg júliustól 4M hitelelengedésre leszünk jogosultak. Jelenlegi jelzáloghitelbe a szülők adóstársként szerepelnek, ez kizáró ok. Hitelkiváltással, ha az ingatlanra lenne jelzáloghitel és nem lenne adóstárs, akkor ez járható lehetőség? A beterhelendő ingatlanba a férjem 1/1-ben tulajdonosn az nem gond? Vagy nekem is részem kell legyen benne?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 13:41

Kedves Asszonyom!
A tartozáscsökkentő támogatás csak olyan lakáshitel esetében vehető igénybe, amely a gyermek születése előtt került felvételre. A hitelkiváltó kölcsön felvételét azonban megelőzné adott esetben a gyermek születése, ezért ez esetben nem lenne érvényesíthető a támogatás.

Adrienn szerint:

2019-04-30 - 17:24

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy én melyik összeg elengedésére vagyok/leszek jogosult?
Ha a lakáshitelt és a CSOK-ot 2018.01.01. után kaptuk meg?! Van már 2 gyermekem, az első 2016-ban született, a második baba 2018.01.01. után és most várjuk a 3. babát, aki várhatóan 2019. december vége vagy 2020. január elején születik?
Ez esetben 1+4 millió vagy csak a 4 millió Ft elengedést igényelhetjük?
Köszönöm!
Tisztelettel.
Adrienn

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-02 - 15:07

Kedves Adrienn!
Fenti esetben 3. gyermekük után 4M Ft tartozáselengedésre lehetnek jogosultak, amennyiben a további igénylési feltételek is teljesülnek.

Laci szerint:

2019-04-30 - 16:09

Tisztelt ügyintéző!
Kérdésem az lenne, hogy 2 gyermekünk van, 2016 és 2018 decemberi születésűek. Ez esteben mi nekünk is jár 1 millió Ft 2019.07.01. után?
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 14:41

Kedves Laci!
Tartozáscsökkentő támogatás két gyermek esetén csak akkor vehető igénybe, ha a második gyermek 2019. július 1. után születik.

Katka szerint:

2019-04-30 - 14:06

Tisztelt Szakértő !
A tartozáscsökkentő támogatás kapcsán szeretném a véleményét kérni: amennyiben 2 féle jelzáloghitel szerződésem van egy ugyanazon ingatlan megvásárlása kapcsán (tehát mind a két hitelemnek egyértelműen az adott ingatlan megvásárlása volt a célja, egy időben köttetett mind a két szerződés). Az egyik lakáscélú kölcsönszerződés (jelzálogszerződés), ezt mint munkavállaló kötöttem a munkáltatómmal. A másik ingatlanvásárlási egyedi kölcsönszerződés (jelzálogszerződés), fogyasztóként kötöttem a hitelintézettel, amely a munkáltatóm is. Ilyen esetben ha minden egyéb feltétel teljesül, akkor a két hiteltartozásomat egyszerre tudom csökkenteni? Vagy csak az egyik hitel csökkentése választható? Vagy az alapított jelzálogjog rangsor szerint döntik el melyik hitel csökkenthető?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 10:11

Kedves Katka!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében a tartozáscsökkentő támogatás egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető. A jogosultsággal kapcsolatban további tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Viktória szerint:

2019-04-30 - 12:19

Tisztelt ügyintéző!
A második babát várjuk. Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, szülés várható időpontja október lesz.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mikortól lehet elkezdeni intézni az 1 millió forintos jelzálog hitel törlesztést?
Köszönettel: Viktória

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 14:52

Kedves Viktória!
A 2. gyermek utáni tartozáscsökkentő támogatás 2019. július elsejétől, a várandósság betöltött 12. hetét követően lesz igényelhető.

Bea szerint:

2019-04-30 - 08:31

Tisztelt Ügyintéző!
A kérdésem az lenne, hogyha 2018 októberében született első gyerekünk és tervezünk másodikat, (de még nincs), harmadikat viszont nem tervezünk, így is jár a gyerekek után 1+1 millió?
Mi van abban az esetben, ha mondjuk nem lehet már 2. gyermek se? Akkor 1 milliót igényelhetünk?
Segítségét előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-30 - 08:33

Kedves Bea!
1 gyermek után nem lesz igénybe vehető a tartozáscsökkentő támogatás. A második gyermek július 1. utáni születése esetén 1M Ft összegű támogatás igényelhető, amennyiben a többi jogosultsági feltétel is teljesül.

Anita szerint:

2019-04-29 - 14:55

Üdvözlöm!

2 gyerekünk van, 2002 és 2008-ban születtek. A harmadik babánk októberben fog megszületni.
Jól értem, hogy a 3 gyerek után elengednének 4 milliót a tartozásunkból?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 15:01

Kedves Anita!
Amennyiben a támogatás további jogosultsági feltételei is teljesülnek, úgy igen.

Viola szerint:

2019-04-29 - 14:28

Jó napot kívánok.
2 gyermekünk van, akik 2014 és 2017-en születtek. Tervben van a 3. babó, aki 2020-ban születne meg.
Így jogosultak lennénk a 4M Ft-os tartozás csökkentésére?
Estlegesen 3 gyermekre tudnánk igényelni a csok-ot korszerűsítésre? Vagy a 2 támogatás már nem mehet?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 14:42

Kedves Viola!
A leírtak alapján igényelető lenne a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnének.
A falusi CSOK keretében korszerűsítésre igénybe lehetne venni ettől függetlenül a CSOK-ot.

Zsuzsanna szerint:

2019-04-29 - 14:27

Tisztelt szakértő!
Jelenleg 2 gyermekünk van, a harmadikkal vagyok várandós, év vége felé várjuk a kicsit. Az lenne a kérdésem, hogy július 1-e után már igényelhetjük a 4 millió forintos hitel elengedést úgy, hogy a harmadik gyermek még nem született meg, de betöltötte a magzati 12 hetes kort,vagy csak a megszületése után lehet benyújtani?
Köszönöm!
Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 14:45

Kedves Zsuzsanna!
A várandósság betöltött 12. hetét követően magzat után is igényelhető már a támogatás.

László szerint:

2019-04-29 - 14:16

Üdv!
Kérelmünket elutasították, mert nem volt jól kitöltbe a kérelem. Nem volt időnk 15 napon belül újra beadni, így az elutasítás véglegessé vált. Innentől nem vagyunk jogosultak a támogatásra?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 14:49

Kedves László!
Ebben a kérdésben a területileg illetékes járási hivatal tud Önöknek választ adni.

Zoltán szerint:

2019-04-29 - 13:15

Üdvözlöm!
A alábbiakat olvasva a következő kérdésem lenne:
Már van 2 gyermekünk (2016 és 2018). 2019 július 1-et követően szeretnénk felvenni kamattámogatott CSOK hitelt és ezt követően tervezzük a 3. babát. Megszületéskor már az 1+4 millió hitelelengedésre leszünk jogosultak a párommal?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:48

Kedves Zoltán!
A második gyermek után csak akkor lenne igényelhető az 1 millió forint tartozáselenegedés, ha a gyermek július után születne és születését megelőzné a hitelfelvétel. A támogatásra a leírtak alapján majd a 3. gyermek születése után lehetnek jogosultak 4M Ft összegben.

Máté szerint:

2019-04-29 - 11:39

Üdvözlöm!
4 gyermekünk született 2009 és 2015 között. 2019 második felében születik ötödik gyermekünk, így mekkora összegre leszünk jogosultak?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 12:58

Kedves Máté!
A leírtak alapján 2019-ben születenő gyermekük után 4M Ft-ra lehetnek jogosultak, amennyiben a további feltételek is teljesülnek. Ezekről fenti bejegyzésünkben tájékozódhat.

Magdolna szerint:

2019-04-29 - 11:06

Tisztelt Szakértő!
Elvált, egyedülálló szülőként igényeltem és kaptam 10+10 CSOK-ot 2017 májusában 2 meglévő (2008 és 2015) gyermekemre, valamint a 3. magzatom után, aki 2017 augusztusban született. 100 %-os tulajdonrésszel rendelkezem.
Így jogosult lehetek-e tartozáscsökkentésre? Illetve, ha élettársammal vállalunk 4. gyermeket, mi a helyzet? Bár tulajdonrészt akkor sem tudnék neki adni az eldigenítési tilalom miatt.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:00

Kedves Magdolna!
Mivel 3. gyermeke nem 2018. január elsején vagy azt követően született, ezért tartozáscsökkentő támogatásra sajnos nem lehet jogosult. A további jogosltsági kérdésekkel kapcsolatban az ebben illetékes járási hivatal tud Önnek segíteni.

András szerint:

2019-04-29 - 11:00

Üdvözlöm!
Olvasva a cikket és olvasva a kérdésekre adott válaszait ellentmondást látok:
A cikk egyik mondata az, hogy:” 1 millió forint támogatás minden 3. vagy további gyermek után”
a másik: “meglévő első és második gyermek után támogatás nem igényelhető”
harmadik: Az igénylő 2018. január 1. után született gyermek”
Ha jól látom, az idézetek a 2018.jan.1.-től jelenleg is érvényben lévő támogatás része. Mindez
2019.07.01.-től módosul, kiegészül a szerint, hogy a harmadik gyermeket nem 1, hanem 4 millióval “támogatják”, amennyiben a gyermek 2018.01.01.-ét követően született.
Valószínűleg az a zavaró, hogy egy cikkben benne van a jelenleg érvényes és az idén júliustól érvényes támogatási rendszer is.
Én is érintett vagyok: 2013, 2015 és 2018.-ban született gyermekeim vannak és 2018 előtti állami kamattámogatott jelzáloghitelem. Ha ma bemennék támogatást kérelmezni, csak 1 milliót kaphatnék, ha megvárom a július elsejét, akkor négy milliót.
Jól értelmezem?
Köszönet, szép napot.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:07

Kedves András!
Köszönjük észrevételét. Igen, jól értelmezi, július elsejétől a 2018 január elsején vagy azt követően született 3. gyermeke után már 4 millió forint tartozáscsökkentő támogatásra lehet jogosult.

Dániel szerint:

2019-04-28 - 20:07

Érdeklődnék, hogy van 2 gyermekünk (2006-ban és 2014-ben születtek), a 3. 2019. szeptemberben fog megszületni.
Igénybe vehető-e az 1M-os jelzáloghitel támogatás?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:54

Kedves Dániel!
A leírtak alapján a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető, amennyien a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Viktor szerint:

2019-04-25 - 14:10

Amennyiben idén márciusban született a 3. gyermekem (másik kettő 12-15 évesek), és még nem vettem igénybe a jelzálogelengedést, akkor ha 2019. júl. 01. után igénylem, akkor jogosult vagyok akár a 4 millió elengedésére is?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-25 - 14:22

Kedves Viktor!
Igen, 2019. júliustól történő igénylés esetén 4M Ft tartozáselengedésre lehet jogosult, amennyiben a további feltételek is teljesülnek.

Katalin szerint:

2019-04-24 - 00:38

Üdvözlöm!
Nekünk a 4. gyermekünk 2018 októberi és mi még nem vettük igénybe a jelzáloghitel csökkentést. Van a gyermek születése előtt felvett jelzáloghitelünk.
Mennyire vagyunk jogosultak július 1-jétől? 1 vagy 4 millió? A kijött módosítasok szerint nemcsak a július után született gyermek a mérvadó?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-24 - 10:54

Kedves Katalin!
Július elsejétő benyújtott kérelem esetén 4 millió forint igényelhető 4. gyermekük után, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Gergő szerint:

2019-04-21 - 19:59

Kedves Szakértő!
2015-ben született egy gyermekünk, majd 2018-ban egy ikerpár. Így 2018-ig 3 közös gyermeknél tartunk egy háztartásban. Most 2019 márciusában vettük fel a CSOK 10M hitelrészét.
Jogosultak lehetünk a 4M Ft-os elengedésre ezek alapján?
Köszönöm!
Üdv,
Gergő

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 10:14

Kedves Gergő!
A tartozáscsökkentő támogatás információink szerint nem vehető igénybe, ha a lakáshitel felvétele a gyermek születése után történt.

Kitti szerint:

2019-04-18 - 14:20

Tisztelt szakértő!
Már van egy kisfiúnk, aki 2017 októberében született, az ikreket pedig 2019 július 01-re várjuk. Ez esetben ugye 1+4 millió járna, de ha már június 30-án születnének, akkor 1 millió? 2017 májusában vettük fel a lakáscélú jelzáloghitelünket.
Válaszát előre köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-18 - 14:33

Kedves Kitti!
Ha július elsején vagy azt követően születnek a gyermekek, akkor 1+4 millió forintra lehetnek jogosultak. Ha előtte, akkor a 3. gyermek utáni 4 millió forintos támogatás igényelhető a vonatkozó kormányrendelet értelmében.

Péter szerint:

2019-04-17 - 22:09

Azt szeretném kérdezni, hogy mik a feltételek hogy a 3. gyerek után megkapjam a 4 millió Ft-os támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-18 - 07:07

Kedves Péter!
A jogosultsági feltételeket fenti bejegyzésünkből ismerheti meg. További tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal tud adni Önnek, ahol a támogatás július elsejétől igényelhető lesz.

Sándor szerint:

2019-04-15 - 13:35

Tisztelt Hitelnet Szakértő!
2010-ben, 2013-ban és 2018-ban születtek a gyermekeink. Melyik jogszabályi szakasz alapján lehetünk – ha lehetünk – jogosultak a 4M Ft összegű kölcsön tartozás elengedésére?
Köszönettel a válaszért!
Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 13:51

Kedves Sándor!
A Kormány 46/2019. (III. 12.) Korm. rendelete az egyes otthonteremtési tárgyú kormányrendeletek módosításáról, 3. pont alapján lesz igényelhető a támogatás.

Márkó szerint:

2019-04-15 - 12:38

Tisztelt Szakértő!
2019. februárban kérelmet nyújtottunk be a tartozáscsökkentő támogatás igénybevétele céljából a júliusban születendő 3. gyermekünkre tekintettel, amit később visszavontunk.
Azt szeretném kérdezni, hogy 2019. július 1-től igényelhetjük a magasabb 4 millió Ft összeget?
A törvénymódosítás szövegében benne van egy bekezdés, amely szerint az már nem nyújthat be kérelmet, aki már adott be 2019. június 30-án érvényben lévő rendelet alapján. Itt úgy kell értelmezni, hogy nem lehet az új rendelet és a régi rendelet szerint is beadva egy-egy kérelem?
Köszönöm szépen előre is a segítségét!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 13:44

Kedves Márkó!
Mivel a támogatás iránti kérelmüket visszavonták, ezért véleményünk szerint július elsejétől igényelhetik a magasabb összegű támogatást. Pontos felvilágosítást ez ügyben az illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Orsolya szerint:

2019-04-15 - 06:36

Tisztelt szakértö!
Férjemmel 2017-ben CSOK-ra vásároltunk ingatlant. Van egy közös gyermekünk (2016) és a páromnak van egy 16 éves lánya, viszont ő közös nevelésben van a volt párjával. Úton a 2. közös gyermekünk!
Így mi jogosultak vagyunk az 1 millió Ft hitelelengedésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 09:06

Kedves Orsolya!
Elvált szülők kiskorú gyermekeinek elhelyezését jogerős bírósági ítélettel és a lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal kell igazolni a jogosultsághoz. Ha előző élettársi kapcsolatban született a gyermek, szintén feltétel a közös lakcím. Ha a nem közös gyermek nem vehető figyelembe, akkor a 2. gyermek július 1. utáni születése esetén lehetnek jogosultak 1 millió forint összegű támogatásra, amennyiben a további feltételek is teljesülnek.

Zoltán szerint:

2019-04-14 - 19:07

Tisztelt Szakértő!
Van két gyermekünk (2016, 2018), a harmadik babát 2021-re tervezzük! Idén júliusban vennénk fel CSOK-os hitelt. Kérdésem az lenne, hogy ebből a jövőben felvett hitelből is megkapjuk a kamatcsökkentést (4 millió), amikor érkezik a 3. Baba?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 10:28

Kedves Zoltán!
Igen, jogosultak lehetnek fenti esetben is a tartazáscsökkentésre.

András szerint:

2019-04-11 - 10:41

Tisztelt Szakértő,
érdeklődni szeretnék, hogy ránk is érvényes a tartozáscsökkentő támogatás?
2016-ban vettem fel jelzáloghitelt, jelenleg 2 gyermekünk van (2014; 2016) és 2019 végére várjuk a harmadikat.
Érvényes a 4 millió vagy mivel a számolás csak 2018-tól értendő, így az új gyermek csak elsőnek lesz beszámítva, amire semmi nem jár?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-11 - 14:54

Kedves András!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, úgy 3. gyermekük után jogosultak lehetnek a 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatásra.

Ani szerint:

2019-04-11 - 06:59

Első gyermekem 2014-ben született, második 2018-ban, a harmadik pedig útban van.
Milyen mértékű jelzáloghitel mérséklésre leszünk jogosultak?
A házunk a férjemmel közös tulajdon, a hitelt 2018 márciusában vettük fel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-11 - 13:03

Kedves Ani!
A leírtak alapján 3. gyermekük után 4.000.000 Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lesznek jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

András szerint:

2019-04-10 - 06:30

Tisztekt Szakértő,
Feleségemmel 2007 óta fizetjük a lakáshitelünket. Feleségem 1/1 tulajdonosa az ingatlannak, én mint adóstárs szerepelek a szerződésben. Feleségem első házasságából 1999-ben született gyermeke velünk él közös háztartásban. Első közös gyermekünk 2012-ben született, a másodikat pedig 2019 július végére várjuk. Eddig semilyen támogatást nem vettünk igánybe.
Ezek alapján mire leszünk jogosultak?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-10 - 09:34

Kedves András!
A lakáscélú jelzáloghitel fedezetét képező lakásban az igénylőnek − együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen − legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie.

Mili szerint:

2019-04-09 - 11:10

Tisztelt Szakértő!
2017 júliusában kötöttünk szerződést a bankkal, építési CSOK-ot és kamattámogatott hitelt vettünk fel. Sajnos az építkezés nagyon elhúzódott/húzódik, várhatóan ősszel kapjuk meg a használatbavételi engedélyt. Ezután tudjuk majd elkezdeni törleszteni a hitelt is. A CsOK és a hitel nagy részét már kiutalták, beépítettük. Idén július végén születik a 3. gyermekünk.
Ki tudjuk használni a 4 millió forint hitelcsökkentést?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-09 - 15:04

Kedves Mili!
Információink szerint, ha a hitelszerződés a gyermek születése előtt megkötésre került, akkor igényelhető lesz a támogatás. További pontos tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal (kincstár) tud adni Önnek.

Zsanett szerint:

2019-04-09 - 08:14

Meglévő gyermekek estén igenyelhető-e a jelzáloghitel csökkentés?
Gyermekek születesi éve: 2006, 2010, 2017, 2017.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-09 - 09:15

Kedves Zsanett!
Tartozáscsökkentő támogatás igénybevételére a 2018. január elsején vagy azt követően született gyermekek után van lehetőség.

Péter szerint:

2019-04-08 - 18:36

Üdvözletem!
1. Ha jól értem, megint módosították a jogszabályt úgy, hogy már a 2018. január 1. után született 3. gyerekre is igényelhető a támogatás? (Hol található ez a jogszabály? Én a 2019/40. március 12-i Magyar Közlönyben megjelentet ismerem.)
2. Ezek szerint ha már igényelve lett egy 3. gyerekre az 1 millió forint, akkor a 3 milliós különbözet már nem jár? (Ha ez így van, jobban jártunk volna, ha nem csinálunk semmit, nem igényeljük az 1 milliót, mert jogosultak vagyunk.)
3. Esetleg érdemes valamiféle méltányossági kérelemmel élni? Végül is megfeleltünk az igénylési feltételeknek, minden papírunk megvan a Kincstárnál.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 09:51

Kedves Péter!
A rendelkezést az Ön által említett kormányrendelet tartalmazza. Fenti esetben a különbözet érvényesítésére sajnos nincs lehetőség. Méltányossági lehetőségről nem tudunk. Ezzel kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatlhoz fordulhat.

István szerint:

2019-04-05 - 17:59

Tisztelt Szakértő!
4. gyermekem 2018 elején született. A 10 milliós CSOK hitel szerződést építésre 2018 végén kötöttük. Jogosultak vagyunk ez alapján valamekkora jelzáloghitel elengedésre?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-06 - 00:23

Kedves István!
A tartozáscsökkentő támogatás csak az érintett gyermek születése előtt felvett hitel csökkentésére használható fel.

Alexandra szerint:

2019-04-05 - 12:01

Jó napot.
Ha CSOK-ból és lakáshitelből vásároltam a lakásomat, akkor is igénybe lehet venni a támogatást, hogy csökkentsem a lakáshitel tartozásomat?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 12:28

Kedves Alexandra!
A fenti bejegyzésben olvasható feltételek teljesülése esetén igen.

Renáta szerint:

2019-04-04 - 16:01

Tisztelt Szakértő!
2007-ben vettünk fel deviza alapú hitelt. Sajnos Anyósomék háza lett beterhelve, mert a miénk nem volt elég az akkor 8 milliós hitelhez. Azóta forintosítva lett. Fizetjük, soha semmilyen támogatásban nem részesültünk. Tavaly márciusban megszületett a 3. gyermekünk. Szerettük volna igénybe venni a 3. gyerek után járó 1 millió forint elengedését, de mivel jelzálogkötelezettek Anyósomék a hitelügyletben, így nem sikerült sajnos. 2007 óta fizetünk és még kb. 9 millió van vissza.
Kérdésem az lenne, hogy semmilyen kedvezményt nem tudunk igénybevenni, csak ha eladjuk a házunkat és vásárolunk egy másik ingatlant? Ez sajnos kicsi ötünknek, 57 négyzetméter 2 szobával. A tetőteret gondoltuk beépíteni, de nincs önerőnk sajnos. Innen nem akartunk elköltözni, de valami segítség jól jönne. El vagyunk keseredve.
Segítsegét előre is köszönöm!
Reni

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 10:10

Kedves Renáta!
A tartozáscsökkentő támogatásra a leírtak alapján sajnos valóban nem jogosultak.
Bővítéshez jogosultak lehetnek CSOK-ra, amennyiben a további feltételek is teljesülnek. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat. Ha a CSOK összege nem fedezi a bővítés teljes költéségét, úgy további hitelfelvétel jelenthet megoldást, amennyiben ezt jövedelmi helyeztük is lehetővé teszi.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Ildikó szerint:

2019-04-03 - 15:55

Tisztelt Szakėrtő!
2017 tavaszán lakáscélú jelzáloghitelre vásároltunk ėpítési telket. A jelzálog a telekre van bejegyezve. 2018. decemberben született a 4. gyermekünk. Ha jól értem, mégsem tudjuk igénybe venni az 1 millió forintos támogatást/jóváírást, mivel a hitel fedezete nem lakóingatlan, tanya, birtokközpont, hanem építési telek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-04 - 10:59

Kedves Ildikó!
Építési telekre bejegyzett jelzáloghitel csökkentésére – a vonatkozó kormányrendelet értelmében – a tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem használható fel.

Csaba szerint:

2019-04-03 - 15:43

Tisztelt szakértő!
Két gyermekre megelőlegező csokot vettünk igénybe 2016-ban. Az első gyermekünk meg is született 2017-ben, a következő babát novemberre várjuk.
Ilyen esetben is megkaphatjuk a támogatást a második, születendő gyermekünkre, ha már előre igényeltünk rá csokot? Vagy a kettő független egymástól?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-04 - 11:01

Kedves Csaba!
A kettő nem zárja ki egymást. Ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, igényelhető lesz a tartozáscsökkentő támogatás is.

Sándor szerint:

2019-04-03 - 09:43

Kedves Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbiak szerint mire számíthatunk?
2007-ben vásároltunk lakást jelzáloghitellel. A feleségem a 2006-ban született gyerekünk (lakásépítési kedvezmény), illetve második gyerekre (2008-ban meg is született) felvett megelőlegező hitelben szerepel mint kezes, a lakáshitelben csak anyós és após zálogkötelezett, adóstársként. Most várjuk a 3. gyerekünket, 2019 novemberében fog születni. A lakás az én nevemen van 1/1 tulajdonban.
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-03 - 10:30

Kedves Sándor!
Úgy tudjuk, hogy e támogatásra való jogosultsághoz az igénylőn kívül más adós a jelzáloghitel-szerződésben nem szerepelhet. A tartozáscsökkentő támogatásra való jogosultság megállapítása azonban a területileg illetékes járási hivatal hatásköre. Az érintett hivatalnál kérhet a jogosultsággal kapcsolatban további pontos felvilágosítást.

Gábor szerint:

2019-04-03 - 08:49

Tisztelt szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogy van 3 gyermekem 2004, 2008, 2014.-ben születtek.
Jogosult vagyok-e a támogatásra? A hitel már fennállt a harmadik gyermek születésekor. Vagy a kormány szerint ez nem 3 gyermek?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-03 - 10:44

Kedves Gábor!
A hatályos kormányrendelet értelmében tartozáscsökkentő támogatás a 2018. január elsején vagy azt követően szülelett 3. gyermek után igényelhető. Mivel az Önök 3. gyermeke 2014-ben született, ezért utána sajnos nem lehetnek jogosultak rá. 3 gyermekük után azonban igényelhető az új és használt lakásra vonatkozó CSOK egyaránt újabb lakáscél megvalósításához.

Andrea szerint:

2019-04-02 - 13:58

Tisztelt Szakértő!
2014 februárban és 2018 januárban születtek a kislányaink. Nekünk nem jár hitelcsökkentés?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:03

Kedves Andrea!
A 2018. január elsején vagy azt követően született gyermek után csak akkor igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha az érintett gyernmek a 3. gyermek. 2019. július esején vagy azt követően született gyermek esetében már akkor is igényelhető lesz a támogatás, ha az érintett gyermek a második. A fenti születési dátumok alapján az Önök esetében azonban sajnos nem vehető igénybe ez a támogatási forma.

Ani szerint:

2019-04-02 - 13:43

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, lakáshitel csökkentésére mennyi támogatást kapunk, ha az első házasságomból van két gyermekem, 2001 és 2003-as születésűek és most januárban születtek ikreink!
Köszönöm.

Norbert szerint:

2019-04-02 - 13:01

Tisztelt Szakértő!
Nekem 5 gyermekem van. A 3-as ikrek 2016-ban születtek, picit nagyobb 2015-ben, a legnagyobb 2004-ben, de ő nem közös!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi igényelhetjük-e a tartozáscsökkentőt?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 13:54

Kedves Norbert!
Tartozáscsökkentő támogatás csak 2018. január elsején vagy azt követően született gyermekek után vehető igénybe.

Ákos szerint:

2019-04-02 - 10:18

Tisztelt Szakértő!
2 gyermekünk van jelenleg, a 3. most születik meg 2019. április közepén. Ha nincs jelzáloghitelünk, akkor – hacsak nem kötök egy hitelszerződést a következő 2 hétben – nem vagyunk jogosultak a későbbiekben tartozáscsökkentő támogatásra, igaz? Feltéve persze, hogy nem kívánunk 4. gyermeket tervezni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 13:56

Kedves Ákos!
Igen, tartozáscsökkentő támogatás igénylésének feltétele, hogy a hitelszerződés korábbi dátumú, mint a gyermek születési időpontja.

Anett szerint:

2019-04-02 - 08:28

Szabad felhasználású jelzálogot is leírnak, ha jogosult vagyok rá?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:06

Kedves Anett!
Szabad felhasználású jelzáloghitel esetében a tartozáscsökkentő támogatásra csak akkor lehetnek jogosultak, ha a hitelfelvétel 2017. november 14. előtt történt.

Norbert szerint:

2019-04-02 - 04:05

Tisztelt szakértő!
Kérdésem, hogy ha 3. gyermekünk július elseje előtt pár héttel születik, 4 millió helyett csak 1 millió hitel elengedésére vagyunk jogosultak? Ha ez így van, méltányosságból kérhető-e a 4 millió elengedése vagy egyszerűen így jártunk? Elvégre a “nagy bejelentés” után születik meg a 3. gyerek!?

Iván szerint:

2019-04-01 - 22:57

Kedves Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy a fenti cikkben és a hozzászólásokban leírtak már egy jogszabályon alapulnak, vagy még csak a kormány szóbeli bejelentésein? Magyarán mennyire lehet az egyes élethelyzetekre adott válaszokat készpénznek venni ebben a pillanatban? Úgy is kérdezhetem, hogy ehhez az intézkedéshez megjelent-e már a vonatkozó rendelet?
Nagyon köszönöm a válaszukat!
Iván

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:07

Kedves Iván!
A vonatkozó kormányrendelet 2019. március 12-én jelent meg a Magyar Közlönyben.

Miklós szerint:

2019-04-01 - 13:04

Tisztelt Hitelnet.hu!
Két gyermekem van, az egyik 2013-ban, a második 2016-ban született. A harmadik gyermeket 2019 augusztusára várjuk. Olvasgatva a hozzászólásokat a szakértőjük szerint 4 millió forint hitelcsökkentésre vagyok jogosult. Más portálokon olvasva (Portfolio) azonban azt látom, hogy a meglévő gyermekekre nem lehet igényelni, tehát még két gyermeknek kellene ahhoz születni július 1. után, hogy 4 millió forintra legyek jogosult.
Köszönöm válaszát!
Miklós

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:29

Kedves Miklós!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében tartozáscsökkentő támogatásra azok a támogatott személyek lehetnek jogosultak, akiknek 2019. július 1. után születik 2. gyermekük – ez esetben 1 millió forint vehető igénybe. 3. vagy további gyermek után 4 millió forintot, az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forintot írnak jóvá a fennálló tartozásukból.

Dömötör szerint:

2019-03-29 - 06:54

Tisztelt Szakértő!
Segítségét szeretném kérni, ugyanis van 3 gyermekem, akik 2015. előtt születtek, a 4. gyermek most úton van. A lakáshitelemből kereken 1 millió Ft van hátra.
Így, ha jól értem nekem 4+1 millió járna.
Azt már értem, hogy ha a jelenlegire igénylem, akkor a fennmaradó összeget nem tudom igyenybe venni, de mi van akkor ha a 4. gyerek születése előtt vásárolok egy új ingatlant, abba kérhetem a 4+1 milliót?
Illetve felvehetem a hitelt a gyerek születése után is?
Segítségét előre is köszönöm.
Döme

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:32

Kedves Döme!
A július 1-től hatályos kormányrendelet értelmében a július elsejét követően született 4. gyermek után 4 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igénybe vehető. Ha a 4. gyermek születése előtt újabb lakáscélú hitel kerül felvételre, akkor annak csökkentésére is fordítható a támogatás. A gyermek születése után felvett lakáshitel csökkentésére a támogatás nem lesz igénybe vehető.

Gábor szerint:

2019-03-28 - 23:40

Tisztelt Szakértő!
Valahol azt olvastam, hogy csak a lakáscélú jelzáloghitelnél feltétel, hogy az igénylő legalább 50%-ban tulajdonnal rendelkezzen a fedezetül szolgáló ingatlanban. A 2017. előtt felvett szabad felhasználású jelzáloghitel kiváltásánál van a tulajdoni hányadára vonatkozó megkötés? Ha a 4. gyermekünk 2018. augusztusában született, akkor is 1 millió Ft jár, ha jól gondolom, ugye?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:28

Kedves Gábor!
Ha a 4. gyermekük 2018 augusztusában született, akkor utána 1 millió Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás vehető igénybe. Információink szerint a fedezetet képező lakásban az igénylőnek − együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen − legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie mindkét hiteltípus esetén.

Erika szerint:

2019-03-28 - 13:44

Jó napot kívánok!
Nekem van házam. Bővíteni nem szeretném, de a meglévő lakáshitelem egy részének kifizetésére is lehet-e igényelni a falusi csokot 2 gyermek után?
Nekem azt mondták, hogy van egy ilyen pont, viszont csak a 2019.07.01. után született gyermek alapján érvényesíthető. Ha ez tényleg így van, akkor az előtte született gyermekek mért nem számítanak bele?
A választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 13:48

Kedves Erika!
A falusi CSOK meglévő lakáshitel előtörlesztésére nem lesz igénybe vehető. Ön valószínűleg a tartozáscsökkentő támogatásra gondol, melynek feltételeit fenti bejegyzésünkből ismerheti meg. A támogatás a már meglévő 2 gyermek után azonban sajnos nem vehető igénybe.

Zsuzsanna szerint:

2019-03-28 - 13:28

Üdvözlöm!
Nem pont CSOK-kal kapcsolatos kérdésem lenne, de remélem mégis tudnak rá válaszolni. Meglévő jelzáloghitelünk van a családi házunkon. Két gyermekünk mellé 2019 áprilisában születik meg harmadik csemeténk. Nem látjuk tisztán, hogy megkaphatjuk-e a 2019 júliusától érvényben lévő 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatást. Ha esetleg nem (mert áprilisban születik a 3. gyermek, és nem július 1. után), akkor milyen összeget kaphatunk a hitelcsökkentésre?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 13:30

Kedves Zsuzsanna!
Fenti esetben 1 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Anna szerint:

2019-03-28 - 09:43

Tisztelt Szakértő!
Kettő különböző jelzálog hitelem van (2M és 3M forintosak). Negyedik gyermekem 2019 júliusa után fog születni. Lesz lehetőségem a teljes 4M támogatást felhasználni annak ellenére, hogy két különböző hitelszerződésem van? (Egyidejűleg lehetséges, hogy a 3M hitel teljesen törlesztésre kerül, és a 2M hitel 1M-ra csökken?)

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:47

Kedves Anna!
A rendelet hatálybalépését követően született ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető a támogatás.

Anett szerint:

2019-03-27 - 21:35

Ha nincs annyi jelzáloghitelem, ami fedezi a 4 milliót, akkor ami fennmarad, azt kilehet használni bővítésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 09:37

Kedves Anett!
A tartozáscsökkentő tartozás kizárólag a felvett hitel csökkentésére használható fel, bővítésre nem.
A bővítés esetén elérhető CSOK-ról IDE kattintva tájékozódhat.

Anett szerint:

2019-03-27 - 21:29

Ha 2 gyermekem van és mind a 2 2018. január előtt született és a 3. gyermek július után születik, akkor mennyi összegü hiteltörlésre vagyok jogosult: 1 millió vagy 4 millió?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:51

Kedves Anett!
A 2019. július 1. után születendő 3. gyermek után 4 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igénybe vehető.

Vivien szerint:

2019-03-27 - 20:38

Tisztelt Szakértő!
A férjemmel 3 közös gyerekünk van, a legkisebb 2018 júliusában született. Mi csak 2M forint lakáshitelt vettünk fel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen alacsony hitelösszegnél is jár-e a támogatás, vagy van valami alsó összeg határ?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 11:17

Kedves Vivien!
A tartozáscsökkentő támogatás – a fennálló tartozás összegének erejéig – ez esetben is igénybe vehető.

Tünde szerint:

2019-03-27 - 16:54

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, ha júniusra várjuk harmadik gyerekünket és most vennénk fel (pár héten belül, a gyerek születéséig) lakáscélú (felújítási) jelzáloghitelt a meglévő ingatlanunkra, abban az esetben is jár az 1M Ft hitelelengedés? A lényeg, hogy a gyerek megszületésekor legyen fennálló hitelünk? Ugyanis tervezzük még a csok és lakáscélú hitel felvételét is új lakás vásárlására, de valószínűleg abból a gyerek megszületéséig nem lesz kölcsönszerződés (a vállalkozó csúszása miatt), és ha jól gondolom, az év második felében felvett hitelbe nem tudjuk beszámítani a júniusban született gyerekünkre a hitelelengedést.
Köszönettel: Tünde

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:55

Kedves Tünde!
A tartozáscsökkentő támogatás csak olyan hiteltartozás csökkentésére vehető igénybe, amely a gyermek születése előtt felvételre került.

Anett szerint:

2019-03-27 - 14:19

Kedves szakértő!
Ha a 2014-ben az első, a második gyermekem 2016-ban születtett és a 3. gyermekem 2019 július után születik, akkor jogosultak vagyunk a 4 millió hiteltörlésre?v Vgy mind a 3 gyermek 2019. július után kell, hogy szülessen meg? Azok jogosultak csak a 4 millióra?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-27 - 14:41

Kedves Anett!
A 4 milliós tartozáscsökkentéshez elegendő, ha a 3. gyermek születik 2019. június 30. után. Nem feltétel, hogy mindhárom gyermek ezen időpont után szülessen.

Miccs szerint:

2019-03-25 - 15:57

2018.07.05-én született 1 gyermekem, a 2. várhatóan 2019 októberében fog megszületni.
Jogosult vagyok-e a jelzáloghitelemből 1 millió Ft elengedésére?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-26 - 15:01

Kedves Miccs!
A gyermekek születési dátuma alaján jogosult lehet 1M Ft tartozáscsökkentésre, ha a jogosultság további feltételei is teljesülnek.

Geri szerint:

2019-03-17 - 19:46

Tisztelt szakértő!
Érdeklődnék, hogy ha július után megszületendő 2. gyerekre igénybe veszünk 1 millió forint támogatást, akkor a 2 év múlva esetleg születendő 3. gyermek után a 4 millió forint támogatást igénybe lehet-e venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 14:10

Kedves Geri!
Igen, amennyiben az egyéb jogosultsági feltételek is fennállnak.

Attila szerint:

2019-03-16 - 13:27

Tisztelt Szakártő!
3. gyermekünk várhatóan szeptemberben születik. Július 1. után szükséges beadnunk az igénylést és ha jól értem 4 millió forint kedvezményt kapunk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 13:08

Kedves Attila!
A 3. gyermek utáni 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatás igénylésére 2019. július 1-től lesz lehetőség.

István szerint:

2019-03-15 - 14:16

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg egy gyermekünk van, Ő 2016-ban született. Most várjuk az ikreket, 2019. július 30.-ra vagyunk kiírva.
Ha a gyerekek akkor születnének, akkor mi jogosultak vagyunk az 1+4 millió forintra?
Köszönöm.
István

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 12:13

Kedves István!
A leírtak alapján meglévő lakáshitelük csökkentésére felvehető lehet az 1+4 milliós támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Karola szerint:

2019-03-14 - 10:48

Üdvözlöm!
1 éve vettük igénybe a csok-ot 2 meglévő, illetve egy 3. vállalt gyermekre. Plusz 2,4 millió lett hozzá hitel felvéve. Így tudtuk megvenni az ingatlant. (Használt ingatlan). Most várandós vagyok 20. hét és július végére várjuk a 3. gyermekünket. Hallottuk, hogy ha a 3. gyermek megszületik, valamennyi hitelt elengednek, de pontosan nem tudjuk, hogy működik ez, így ebben kérnénk a tájékoztatását.
Köszönöm.
Karola

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 08:16

Kedves Karola!
Július elseje után 3. gyermekük után 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető a fenti bejegyzésünkben olvasható feltételek teljesülése esetén.

Gábor szerint:

2019-03-14 - 00:06

Tisztelt Szakértő!
3 gyermekünk van. Az első 2014-ben született, majd az ikrek 2018 augusztusban. Nem igényeltük még a tartozáscsökkentő támogatást.
Milyen összegre lehetünk jogosultak? Előfordulhat, hogy nem is kaphatunk, ha július 1. után igényeljük?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-14 - 09:54

Kedves Gábor!
Akár most, akár július 1. után igénylik a tartozáscsökkentő támogatást, 1 millió forintra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

Orsolya szerint:

2019-03-13 - 21:52

Tisztelt Szakértő,
érdeklődöm, hogy a 2014-ben forintosított eredetileg deviza alapú jelzáloghitel, forint alapú jelzálog hitelnek minősül-e.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 07:15

Kedves Orsolya!
Véleményünk szerint a tartozáscsökkentő támogatás fenti jelzáloghitel esetében is igényelhető. Az ügyben további pontos tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal tud adni.

Éva szerint:

2019-03-12 - 15:51

Tisztelt Szakértő.
Májusban születendő 2. gyerekre esetleg jogosult vagyok-e az 1 millió elengedésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 23:47

Kedves Éva!
Második gyermek esetében akkor lesz igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Bernadett szerint:

2019-03-12 - 11:24

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy van egy gyermekünk, tervezzük a másodikat. A jelzáloghitelünket végtörlesztenénk.
Érdemes-e várnunk vele, második gyermekre is igénybe vehetjük-e az 1M Ft támogatást július 1-től?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 23:38

Kedves Bernadett!
A tartozáscsökkentő támogatás a július elsején vagy azt követően születendő második gyermek után is igényelhető lesz.

András szerint:

2019-03-11 - 17:18

Tisztelt Szakértő!
2 gyermekünk van, tervezzük a harmadikat. Rendelkezünk egy régebbi lakáshitellel, aminek tőketartozása nem éri el a 4 milliót, valamint van egy CSOK lakáshitelünk is.
Kérdésem az lenne, hogy a CSOK hitelből is levonható-e a támogatás? Vagy esetleg elképzelhető egy megosztás a két hitel között?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 07:28

Kedves András!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető a támogatás.

Kitti szerint:

2019-03-11 - 06:45

Tisztelt Szakêrtő.
Július vêgên születik meg a 2. Gyermekünk. Az egyêrtelmű, hogy a meglêvőre mâr nem ês a magzatra is csak 1 milliót tudunk majd êrvênyesíteni, de mindezt a támogtási formát mikortól, hogyan, hol tudjuk igényelni? A mikortólnál arra gondolok, hogy a gyerek megszületése után közvetlenül – például augusztusban – a mâr meglévő csecsemőre vagy a 12 hetet betölt magzatra is êrvényesíthető-e már?
Köszönöm szépen a vâlaszát.
Kitti

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:38

Kedves Kitti!
A jelenlegi feltételekből kiindulva a támogatás július 1. után várhatóan már a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után is igényelhető lesz.

Gábor szerint:

2019-03-10 - 20:28

Tisztelt Szakértő!
2-ik házasság, 5 gyermek. 1. házasságból 2, 2. házasságból 3. Születési évek: 2001, 2003, 2015, 2016, 2017.12.25.
Van-e lehetőség lakáshitel csökkentésre? Ha igen, mekkora összegre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:29

Kedves Gábor!
A tartozáscsökkentő támogatás 2018. január elsején vagy azt követően született gyermekek után igényelhető.

Anikó szerint:

2019-03-08 - 22:26

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel: gyermekeink 2007, 2009, 2011, 2013-ban születtek, mekkora támogatásra számíthatunk, ha szeretnénk még egy gyermeket?
Köszönettel várom válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 00:51

Kedves Anikó!
2019. július 1. után történő igénylés esetén 4 millió forintra lehetnének jogosultak, ha minden további feltétel is teljesül.

Balázs szerint:

2019-03-07 - 11:35

Üdvözlöm, kérdésem az lenne, hogy gyermekemet július hetedikére várjuk, de az is lehet, hogy előbb fog megszületni. A kedvezményprogramba csak július elseje után lehet regisztrálni, de azt olvastam Önöknél, hogy: ” Az igénylő 2018. január 1. után született vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeke után”
E szerint akkor, ha gyermekem most 20 hetes, már jogosultak vagyunk a támogatásra? (Egy gyermekünk már van, a második születésével szeretnénk az 1 millió Ft jelzáloghitel elengedést kérni.)

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:25

Kedves Balázs!
A második gyermek utáni 1 millió forintos tartozáscsökkentő támogatásra csak akkor lehetnek majd jogosultak, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Zoltán szerint:

2019-03-06 - 10:00

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel mekkora támogatásra számíthatunk?
Első gyermekünk 2010-ben, második 2018.10.19-én született.
Jár-e az 1 millió forint a lakáshitelbe?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:23

Kedves Zoltán!
Tartozáscsökkentő támogatás a 2. gyermek után csak akkor lesz igényelhető, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik. A 2018. október 19-én született második gyermek után a támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Katka szerint:

2019-03-05 - 21:22

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg még 2 kiskorú gyermekünk van, szeretnénk még egyet. Kérdésem, hogy júl. 1-től vajon a 4 millió forint hitelelengedés vonatkozik-e az alábbi szerződéseimre: 9 évvel ezelőtt kötött ingatlanvásárlási célú egyedi kölcsönszerződés, amelynek fedezetéül a megvásárolt ingatlan szolgál (jelzálog). A másik szerződés szintén 9 éve kötött lakáscélú kölcsön szerződés, amelyben a munkáltató az adott ingatlan vásárlásához a lakásépítési alap számlájáról kamatmentes kölcsönt biztosított, amelynek a célja az ingatlan megvásárlása volt. A kölcsön visszafizetésének biztosítékául jelzálog alapítás történt. Mind a két szerződés célja egy ugyanazon ingatlan megvásárlása volt.
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:18

Kedves Katka!
3. gyermekük után 4.000.000 Ft tartozás csökkentésre lehetnek jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Információnk szerint fenti lakáshitel csökkentésére igényelhető a támogatás. A jogosultsággal kapcsolatban bővebb tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önöknek.

Zsolt szerint:

2019-03-05 - 20:18

Tisztelt szakértő úr!
2009-ben építettünk lakóházat. Államilag támogatott hitelt vettünk fel. Gyermekeim 2009-ben, 2011-ben, 2019 márciusban születtek.
Kérdésem az lenne, hogy igénybe bírjuk-e venni az állami hitelelengedést.
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 06:42

Kedves Zsolt!
Információink szerint 2019-ben született 3. gyermekük után július elsejétől történő igénylés esetén jogosultak lehetnek a támogatásra, ha a további jogosultsági feltétel is teljesül.

Lajos szerint:

2019-03-05 - 18:45

Tisztelt szakértő!
2017-ben vásároltunk a lakásunkat 3,5 millió forintért. Három gyerekre vettük igénybe a CSOK-ot. Ez ugye 2,2 millió forint, a többit lakáshitellel potoltuk ki, ami 1,3 millió forint. Első gyerek 2017-ben született, a testvérek jelenleg még tervben vannak. Az lenne a kérdésem, hogy nekünk igénybe lehetne-e venni ezt az állami támogatás, hogy kevesebb legyen a tartozásunk?
Köszönönettel, Lajos

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-04 - 15:03

Kedves Lajos!
2019. július 1. után 2. és 3. gyermekeik után igényelhető lesz a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Zoltán szerint:

2019-03-04 - 19:45

Tisztelt Szakértő!
Milyen csökkentéssel számolhatok a hitelbe, ha 2019. július 1. után ikreim születnek?
Köszönettel: Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:07

Kedves Zoltán!
Fenti esetben 1 millió forintos csökkentésre számíthat, ha a támogatásra vonatkozó további feltételek is teljesülnek.

Kitti szerint:

2019-03-04 - 19:09

Tisztelt Szakértő!
Négy gyermekünk van, a legkisebb 2016-ban született. Ötödik gyermek vállalása esetén az 1, vagy a 4 millió Ft-os hitelelengedés vonatkozna ránk az új szabályok szerint?
Köszönöm:
Kitti

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:06

Kedves Kitti!
Ötödik gyermek születése esetén – információink szerint – 4 millió forint összegű hitelelengedésre lenne lehetőségük, amennyiben a támogatásra vonatkozó további feltételek is teljesülnek.

Katka szerint:

2019-03-03 - 21:47

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg 2 kiskorú gyermekünk van. A közeljövőben szeretnénk még egy gyermeket. A 3-dik gyermek kapcsán igényelhető 4 millió forint tartozás elengedés vonatkozhat-e a következő szerződéseimre? 2010-ben kötött deviza alapú /kb. 3 éve forintosított/ ingatlanvásárlási célú egyedi kölcsönszerződésre, amelynek a megvásárolt ingatlan szolgál fedezetéül. Továbbá a fenti hitelen kívül van egy lakéscélú kölcsönszerződésem, amekyben az áll, hogy a Munkáltatóm az ingatlan vásárlásához a lakásépítési alap számlájáról Xx összegű kamatmentes kölcsönt biztosított. A kölcsön visszafizetésének biztosítására a Munkáltató javára jelzálogjog alapítás történt. (A munkáltató pénzintézet.)

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 14:14

Kedves Katka!
Információink szerint munáltatói lakáscélú kölcsöntartozás csökkentésére is felhasználható a támogatás, ha a munkáltatói kölcsön aláírásának időpontja korábbi, mint a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése. A jogosultság megállapítása azonban a területileg illetékes járási hivatal hatásköre. Javasoljuk az ügyben az érintett hivatal felkeresését.

Gergő szerint:

2019-03-03 - 17:38

Jó napot kívánok,
Két kérdésem lenne, mert számomra nem világos a dolog:
Két gyermekem van jelenleg (2010 és 2013) és most áprilisban születik a harmadik.
Ha jól tudjuk, jelenleg 1m forint támogatásra vagyunk jogosultak. A kérdésem úgy hangzik, hogy mekkora támogatásra leszünk jogosultak 2019 júliusát követően az új törvényi szabályozás szerint?
Tehát van-e létjogosultsága elodázni a támogatás igénybevételének kérvényét július utánra, vagy ezzel kockáztatjuk esetleg a most kapható 1m forintos támogatást?
Köszönettel: Gergő

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 13:58

Kedves Gergő!
Önök az áprilisban születendő 3. gyermekük után 4M Ft összegű támogatásra lehetnek jogosultak, ha a támogatás iránti kérelmet 2019 július elsején vagy azt követően nyújtják be.

Balázs szerint:

2019-03-03 - 09:24

“Mely gyermekek után igényelhető?
Az igénylő 2018. január 1. után
született vér szerinti vagy”
_______
Ez elírás? Kérem pontosítson, hogy 2018 július 1. után, vagy 2019 július 1. után született gyermekek után vehető fel a támogatás?
Köszönettel,
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 13:09

Kedves Balázs!
A 3. gyermek utáni tartozáscsökkentő támogatás a 2018. JANUÁR 1. után született vagy örökbefogadott gyermek, illetve a várandósság 12. hetét betöltött magzat után vehető igénybe. A 4M Ft-os támogatásra való jogosultsághoz a támogatás iránti kérelem 2019. július elsején vagy azt követően történő benyújtása szükséges.

Tamás szerint:

2019-02-28 - 21:55

Sziasztok!
A 4 millió forint hitelcsökkentést 2019 júniusa után született 3. gyerekre lehet igényelni vagy 2019 júniusa után kell születnie mind a 3 gyereknek és azokra lehet igényelni?
Válaszotokat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-12 - 23:54

Kedves Tamás!
A 4 millió forint tartozáscsökkentő támogatás igénybevételéhez a 3. gyermek utáni támogatási kérelmet 2019 júliusától szükséges benyújtani. A jogosultság feltétele, hogy a 3. gyermek 2018. január 1. vagy azt követő születésű legyen.

Zsolt szerint:

2019-02-28 - 10:25

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel mekkora támogatásra számíthatunk?
Első gyermek 2008-as születésű. Második 2016-os. Ha szeretnénk még egy gyermeket, akkor jár a 4 millió a lakáshitelbe?
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-28 - 13:08

Kedves Zsolt!
Tervezett harmadik gyermekük után igényelhető lesz a 4 millió forintos támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Minderről bővebb információ fenti bejegyésünkben olvasható.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA