Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után - Hitelnet.hu

Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után

2019. július elsejétől bővítésre kerül a nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatása!

2019. július 1.-től születendő

 • 2. gyermek után – 1 millió forint,
 • 3. vagy további gyermek után – 4 millió forint
 • az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint

jóváírásra kerül a fennálló tartozásból.

2019. július 1. előtt érvényes rendelkezések

2018 január elsejétől igényelhető az a vissza nem térítendő állami támogatás, melyet a három, vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel tartozásaik csökkentésére használhatnak fel gyermekenként 1 millió forint összegben. Az alábbiakban összefoglaljuk e támogatás jogosultsági feltételeit.

1M Ft támogatás minden 3. vagy további gyermek után

Az év eleje óta hatályos kormányrendelet értelmében a harmadik és minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a nagycsaládosok fennálló jelzáloghitelük csökkentésére.

Ha a kérelem benyújtásának időpontjában a jelzáloghitel fennálló tőketartozása és annak járulékai összege alacsonyabb a támogatás összegénél, akkor legfeljebb a tőketartozás és járulékai vehetők támogatásként figyelembe. A különbözet későbbi igénybevételére nincs lehetőség.

Mely gyermekek után igényelhető?

Az igénylő 2018. január 1. után

 • született vér szerinti vagy
 • örökbefogadott gyermeke után,
 • a kérelem benyújtásának időpontjában a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után.

Meglévő első és második gyermek után a támogatás nem kérhető. Ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában van lehetőség.

A gyermekszám meghatározására vonatkozó előírások:

 • Az igénylővel közös háztartásban élő gyermek vehető figyelembe, kivéve, ha a gyermek nagykorú. (Nagykorú gyermek esetén nem feltétel az igénylővel közös háztartás.)
 • A más személy által igényelt támogatásnál már számításba vett gyermek az igénylő támogatásánál nem vehető figyelembe.
 • Házastársak, illetve élettársak együttes igénylése esetén a velük közös háztartásban élő közös, valamint nem közös gyermekeket együttesen kell figyelembe venni.

Mely hitelek csökkenthetők a támogatással?

2018 január 1. előtt felvett hitelek esetében minden olyan forint alapú jelzáloghitel csökkentésére igényelhető, melynek fedezete Magyarország területén lévő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás, lakóház, tanya vagy birtokközpont megjelöléssel nyilvántartott ingatlan.

2018 január 1. után kötött hitelszerződések esetén csak lakáscélú hitel csökkentésére igényelhető a támogatás, vagyis

– melyet akóingatlan vásárlására, építésére, bővítésére, korszerűsítésére felújítására vettek fel,

– melynek igazolt célja a fentiekben meghatározott célokra nyújtott kölcsön kiváltása és ennek összege kizárólag a hitelnyújtók közötti árfolyamkülönbség miatt, valamint az eredeti hiteltartozás lezárásához és az új hitel folyósításához kapcsolódó igazolt díjakkal és költségekkel haladhatja meg az eredeti hiteltartozás kiváltásakor fennálló összeget. 

Ki lehet a támogatás igénylője?

Igénylő a jelzáloghitel szerződés adósa, továbbá annak házastársa vagy élettársa lehet. Házastársak és élettársak kizárólag együttesen igényelhetik a támogatás akkor is, ha az érintett hitelszerződésnek csak az egyik fél az alanya. Ebben az esetben az igénylőn kívül más adós a jelzáloghitel-szerződésben nem szerepelhet. Az igénylőnek – együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen – legalább 50% tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük a fedezetül szolgáló lakásban.

További jogosultsági feltételek

 • Büntetlen előélet – 16/2016. (II. 10.) Kormányrendelet 1. melléklete alapján
 • Köztartozás mentesség

A támogatás igénylése

A kérelmet a területileg illetékes járási hivatalhoz kell benyújtani. Az igénybevételhez szükséges feltételeket a kérelem benyújtásának időpontjában kell teljesíteni.

A járási hivatal a kérelem elbírálásáért díjat és egyéb költséget az igénylő részére nem számíthat fel.

A járási hivatal az elbírálást követően határozatot küld az igénylő részére, valamint a támogatást megállapító határozatot annak véglegessé válását követő napon megküldi a pénzügyi intézmény részére.

A támogatás folyósítása

A pénzügyi intézmény a támogatást megállapító határozat beérkezését követő 4 napon belül egy összegben, előtörlesztésként a támogatott személy pénzügyi intézménynél vezetett hitelszámlájára teljesít.

A pénzügyi intézmény az előtörlesztésért a támogatott személy terhére díjat és egyéb költséget nem számíthat fel. Az előtörlesztés díját az állam téríti meg a pénzügyi intézmény részére.

A folyósítást követő 10 napon belül a pénzintézet köteles változatlan futamidő mellett a támogatott személy havi törlesztő részleteit újraszámolni és arról a támogatott személyt és a járási hivatalt értesíteni.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. május 22. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tibor szerint:

2019-09-19 - 22:14

Tisztelt Hitelnet!
Gyermekeink 2010, 2014, 2015-ös születésűek. Meglévő lakáshitelünk visszatörlesztését fennálló 7 millió forint értékben idei évre terveztük. 4. gyermekünket 2020 márciusára várjuk, ezért a házhoz további emelet építését tervezzük. Amennyiben igénybe vesszük a 4 millió Ft állami támogatást a visszatörlesztésre, ettől függetlenül van lehetőség a csok10+10 millió Ft igénybevételére a visszatörlesztést követően, vagy a visszatörlesztést inkább önerőből végezzük?
Köszönöm!
Üdv.
Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-20 - 12:56

Kedves Tibor!
A tartozáscsökkentő támogatás igénybevétele nem zárja ki a CSOK jogosultságot. Emeletráépítésre azonban nem minősül új lakásépítésnek, csak bővítésnek, arra a 10+10M-s konstrukció nem, csak a bővítésre vonatkozó támogatási összeg vehető igénybe.

Richárd szerint:

2019-09-19 - 09:16

Akkor sok helyen nem egészen egyértelműen fogalmaznak, mert az egyik weboldalon is ezt írtá, k2019. július 1. után a második gyermek után 1 millió forintot, a harmadik gyermek után pedig további 4 millió forintot lehet igényelni. Ha 2019. július 1. előtt igényled a támogatást, akkor csak a harmadik gyermek után tudsz 1 millió forint jelzáloghitel elengedést igényelni.
Nagyon fontos: a jelenleg elérhető támogatás csak a 2018. január 1. után született gyermekekre vehető igénybe.
Akkor maga az igénylés van 2019 januárjától..

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-20 - 11:11

Kedves Richárd!
A 2. gyermek utáni 1M Ft-ra vonatkozó kérelmek 2019. július elsejétől nyújthatók be.

Dorka szerint:

2019-09-19 - 06:59

Tisztelt Szakértő!
A héten kaptuk meg a döntést a jelzáloghitelünkről és hétfőn szerződünk. A 4. Gyermekünket várjuk 2020. február közepére.
Ebben az esetben mekkora támogatásra vagyunk jogosultak? Számít az, ha a magzat előbb töltötte be a 12. hetet, mint ahogy a szerződést kötjük, vagy csak a születése számít?
Köszönöm válaszát előre is!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-19 - 09:08

Kedves Dorka!
Az a lényeg, hogy a kölcsönszerződést aláírják a gyermek megszületése előtt.

Richárd szerint:

2019-09-18 - 14:48

Akkor nem értem, ide miért van ez írva feljebb.
Mely gyermekek után igényelhető?
Az igénylő 2018. január 1. után
– született vér szerinti vagy
– örökbefogadott gyermeke után,
– a kérelem benyújtásának időpontjában a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után.
Én úgy értelmezem akkor 2018 után született gyerekre jár!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-19 - 08:39

Kedves Richárd!
Az Ön által idézett szöveg felett olvasható cím egyértelmű: “1M Ft támogatás minden 3. vagy további gyermek után”. Majd következik a fenti mondat, ami közvetlenül alatt folytatódik, hogy: Meglévő első és második gyermek után a támogatás nem kérhető.
Valamint újabb információként szintén olvasható: “2019. július elsejétől bővítésre kerül a nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatása!
2019. július 1.-től születendő
– 2. gyermek után – 1 millió forint,
– 3. vagy további gyermek után – 4 millió forint
– az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint jóváírásra kerül a fennálló tartozásból.”

Zoltán szerint:

2019-09-18 - 13:16

Tisztelt Hitelnet,
Érdeklôdnék, hogy jogosultak lehetünk-e az 1m forint támogatásra, ha:
2015-ben vettünk fel jelzáloghitelt, lakásvásárlás céljából.
2019.08.30.-án született gyermekünk. (Ő az elsô, nincs több kiskorü a háztartásban, de szeretnénk még egy gyermeket.)
Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-19 - 08:00

Kedves Zoltán!
Első gyermek után sajnos nem igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás. A kedvezmény 2019. július elsején vagy azt követően született 2. gyermek után vehető igénybe.

Richárd szerint:

2019-09-18 - 10:28

Üdvözletem!
Több helyen olvastam, hogy a 2. Gyerek után az igénylő 2018. január 1. után született gyerekre jár, itt meg azt írják a válaszokban, hogy csak 2019. január után, pedig még itt is fent a felteteleknél is az van írva, 2018 után született gyerek után jár az 1 millió. Akkor hogy is van? Nekem az első 2015, a masodik 2018.07.03.-án született, akkor nekem miért ne járna?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-18 - 12:24

Kedves Richárd!
2. gyermek után abban az esetben igényelhető az 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás, ha a 2. gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.
3. gyermek után akkor igényelhető az 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás, ha a 3. gyermek 2018. január elsején vagy azt követően született.
3. gyermek után akkor igényelhető a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás, ha a 3. gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.
Mivel Önöknek a 2. gyermekük 2019. július 1. előtt született, utána tartozáscsökkentő támogatás nem vehető igénybe. Amennyiben a jövőben születik 3. gyermekük, utána 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is fennállnak.

Vivien szerint:

2019-09-17 - 22:18

Amennyiben 2018 januárja után született egy gyermekünk, és 2019-ben születik a második, a háztartásunkban pedig van egy kamaszkorú, ám nem közös gyermek, igényelhetjük a támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-18 - 09:31

Kedves Vivien!
A leírtak alapján igényelhető a támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

László szerint:

2019-09-17 - 21:23

Tisztelt Szakértő!
Segítségét kérném. 4 milliós támogatásra vagyunk jogosultak, melyről pozitív határozatot kaptunk 09.05-ei postai levélben, melyet tértivevénnyel 09.11-én vettünk át. Ebben az szerepel, hogy bankunk központját levélben értesítik arra vonatkozóan, hogy előtörlesztésként 4 millió forintot a tőketartozásból engedjenek el. Mai nappal 09.17-én a Bankot hívtuk ügyfélszolgálaton jelezte a kolléga. hogy 30-60 nap mire ezt bedolgozzák a hitelbe és változni fog a törlesztő részlet. MNB jelenleg nagyon harap az ilyenekre. Sajnos a 1818-as telefonszámon sem kaptunk pontos választ. A levélben 4 napról nyilatkoztak.
Mit tehetek ezzel kapcsolatban?
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-18 - 09:30

Kedves László!
Az ügyben az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz fordulhatnak.

Jenő szerint:

2019-09-16 - 12:22

Tisztelt Hitelnet!
3. gyermekem született 2018. 02. 23.-án második házasságomból. Az előző házasságomból született 2 gyermek már nagykorú, váláskor a gyermekek elhelyezéséről a bíróság Nálam történő elhelyezés mellett döntött. Válásom után a 2 gyermekemmel új ingatlan építése mellett döntöttem, amire jelzáloghitelt vettem igénybe, illetve az akkori törvények szerint a 2 gyermek után szocpolt. Egyedüli tulajdonosa vagyok az ingatlannak és az Én nevem van a hitelszerződés, illetve van 2 adóstárs, de egyik sem a jelenlegi házastársam.
Az iránt érdeklődnék, hogy a harmadik gyermekem után igényelhetem-e a Jelzáloghitel csökkentő támogatást, illetve milyen módon?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Jenő

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 13:20

Kedves Jenő!
Mivel a kölcsönszerződésben Önön kívül 2 másik adóstárs is szerepel, ezért a vonatkozó kormányrendelet értelmében sajnos nem igényelhető a támogatás.

Atesz szerint:

2019-09-16 - 12:12

Tisztelt Hitelnet!
A harmadik gyermekünk 2018 decemberi születésű. A lakáshitelünket idén májusban vettük fel. Jól gondolom, hogy járhat nekünk 1 millió Ft hitelcsökkentő támogatás a harmadik baba után?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 13:18

Kedves Atesz!
Mivel a gyermek születése megelőzi a kölcsönszerződés aláírását, ezért a tartozáscsökkentő támogatásra sajnos nem lehetnek jogosultak.

Rita szerint:

2019-09-16 - 09:45

Kedves Hitelnet!
Köszönöm a választ! Számomra akkor az nem világos, mi számít lakáscélú kölcsönszerződésnek? A fenti szövegben: “2018 január 1. után kötött hitelszerződések esetén csak lakáscélú hitel csökkentésére igényelhető a támogatás, vagyis
– melyet lakóingatlan vásárlására, építésére, bővítésére, korszerűsítésére felújítására vettek fel,”
Köszönöm, ha ebben tud segíteni, üdvözlettel:
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 13:12

Kedves Rita!
Lakáscélú hitel- vagy kölcsönszerződés: “ingatlanra alapított jelzálogjog – ideértve az önálló zálogjogként alapított jelzálogjogot is – fedezete mellett megkötött olyan hitel- vagy kölcsönszerződés,
a) amelyben a felek által okiratban rögzített hitelcél lakóingatlan vásárlása, építése, bővítése, korszerűsítése, felújítása, vagy
b) amelynek igazolt célja az a) pontban meghatározott célokra nyújtott kölcsön kiváltása és ennek összege kizárólag a hitelnyújtók közötti árfolyamkülönbség miatt, valamint az eredeti hiteltartozás lezárásához és az új hitel folyósításához kapcsolódó igazolt díjakkal és költségekkel haladhatja meg az eredeti hiteltartozás kiváltásakor fennálló összeget”
Ha szabad felhasználású jelzáloghitelt vesznek fel, annak csökkentésére nem használható fel a támogatás akkor sem, ha az összeget lakásfelújíátsra költik. A jogosultsághoz kimondott lakásfelújítási jelzáloghitelt szükséges igényelniük.

Erika szerint:

2019-09-15 - 08:32

Üdvözletem!
A kérdésem az lenne, ha vannak 2000.03.12, 2015.07.03.és egy 2019.04.17 születésű gyermekeim, az utolsóra megkaptuk az 1 millió jelzálog elengedést, de szeretnénk még 1 babát, rá mennyi járna? A nagyobbik gyermekem már nem lakik velünk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 12:38

Kedves Erika!
4. gyermekük után 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnének jogosultak akkor is, ha a nagykorú gyermek már nem lakik Önökkel közös háztartásban.

Mónika szerint:

2019-09-14 - 20:43

Tisztelt Hitelnet!
Meglévő 3 gyermek (2003, 2008, 2013) után 2020-ban születendő 4. gyermek után mennyi tartozáscsökkentő támogatás jár?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 12:34

Kedves Mónika!
2020-ban születendő 4. gyermek után 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás igényelhető, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Veronika szerint:

2019-09-13 - 23:36

Tisztelt hitelnet!
Negyedik gyermekünket várjuk 2019 végére. 3 gyermekünk már van. 2005, 2007, 2012-es születésükek.
Jelzáloghitel csökkentő támogatást igényelhetünk-e? Milyen összegű támogatásra lehetünk jogosultak?
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 12:03

Kedves Veronika!
Amennyiben a fenti bejegyzésben olvasható további jogosultsági feltételek is teljesülnek, úgy a 2019. év végén születendő gyermekekük után 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek.

Rita szerint:

2019-09-13 - 15:28

Tisztelt Hitelnet!
Jövő februárra várjuk ötödik gyermekünket. Jelenleg épp nincs hitel a közös tulajdonú lakásunkon (nem fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok, ez probléma lehet?), de tervezzük szabad felhasználású jelzáloghitel felvételét lakásfelújítás céljából. Ha időben megkötjük (gyermek születése előtt), az a hitel csökkenthető 4 millió Ft-tal?
Válaszukat előre is köszönöm: Rita

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 09:38

Kedves Rita!
A tartozáscsökkentő támogatásra való jogosultságot nem zárja ki, ha nem 50-50%-ban, hanem ettől eltérő arányban tulajdonosai az ingatlannak. Szabad felhasználású hitel csökkentésére csak akkor használható fel a támogatás, ha a szabad felhasználású kölcsönszerződés 2017. november 14. előtt megkötésre került. Februárban születendő gyermekük után csak akkor lehetnek jogosultak a támogatásra, ha még a gyermek születése előtt lakáscélú kölcsönszerződést kötnek és a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Evelin szerint:

2019-09-12 - 23:06

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy 2019. januárban születendő ikerpárokra jogosultak vagyunk-e az 1 millió tartozáscsökkentő támogatásra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-13 - 08:52

Kedves Evelin!
Amennyiben az ikerpár az első két gyermekük, akkor sajnos nem jogosultak a tartozáscsökkentő támogatásra. 2 gyermek után csak abban az esetben igényelhető, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően született.

Tamás szerint:

2019-09-11 - 17:01

Tisztelt Szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy a lakáshitel szerződés időpontját nézik, vagy pedig a kiutalás időpontját? Ez ugye pár héttel eltérhet és pont egy olyan szituációban vagyunk ahol ez számíthat.
Tehát a baba születése mondjuk a szerződéskötés dátuma és a kiutalás dátuma közé esik.
Üdvözlettel,
Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-12 - 10:08

Kedves Tamás!
A jogosultság megállapítását illetően információink szerint a szerződéskötés dátuma a meghatározó. A jogosultság kérdésében további tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal családtámogatási osztálya tud adni Önnek.

Pál szerint:

2019-09-11 - 00:58

Tisztet Hitelnet!
A kérelmet a területileg illetékes járási hivatalhoz kell benyújtani! Ez pontosan mit jelent?
Melyik hivatalhoz?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-11 - 09:06

Kedves Pál!
A járási hivatal családtámogatási osztályát kell keresni az ügyben. Magát a támogatás iránti kérelmet a kormányabalakban is bele lehet nyújtani, ahonnan továbbításra került az illetékes hivatalhoz.

Ádám szerint:

2019-09-10 - 19:28

Üdv!
A fenti leírás alapján úgy gondolom, hogy nem esünk bele a megadott keretbe, de azért rákérdeznék. Van egy meglévő gyermekünk, aki 2017 végén születetett, s úton van a tesó. Hiába 2. gyermek, így nem vagyunk jogosultk az 1 milliós támogatásra, ugye?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-11 - 08:49

Kedves Ádám!
Mivel 2. gyermekük 2019. július 1. után születik, ezért utána jogosultak lehetnek 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Ferenc szerint:

2019-09-10 - 17:05

Tisztelt Hitelnet!
Az elsö gyerekem 2015-ben született, a második 2018. január 1. után. Azt szeretném kérdezni, hogy nekem nem jár az 1 millió Ft visszatérítés? Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-11 - 08:44

Kedves Ferenc!
2. gyermek után akkor igényelhető az 1M Ft tartozáscsökkentő támogatás, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően született.

Szabolcs szerint:

2019-09-10 - 16:48

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azt szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben ha két évvel ezelőtt a 23. héten orvosi indokok miatt feleségemnek idő előtt meg kellett szülnie a kislányunkat, ki sajnos olyan komoly beteg volt, hogy meghalt.
A most született kisfiam jogi szempontból (gondolok itt a 2. gyermek után járó tartozáscsökkentő támogatásra) második gyermeknek számít?
Várom tisztelettel a válaszukat.
Szabolcs

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-11 - 10:07

Kedves Szabolcs!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében gyermeknek az igénylővel közös háztartásban élő gyermek, a halva született gyermek, továbbá az élve született és időközben elhalálozott gyermek minősül. Ez alapján tartozáscsökkentő támogatás igénybevételére véleményünk szerint jogosultak lehetnek, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Timi szerint:

2019-09-10 - 16:15

Üdvözlöm.
Érdeklődni szeretnék, hogy már meglévő 3 gyereknél (19, 16, 3 évesek) milyen állami támogatást kaphatunk? Nem tudtuk a szocpolt sem igényelni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-11 - 08:36

Kedves Timi!
Újabb lakáscél esetén CSOK, illetve preferált kistelepülésen falusi CSOK igénylésére van lehetőség. Mindezekről honlapunkon részletes leírás olvasható. További, konkrét kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére.

Dávid szerint:

2019-09-10 - 12:07

Tisztelt Hitelnet!
2019 júniusban kötöttünk szerződést építési hitelre a fele-fele tulajdonban lévő ingatlanunkon megépítendő ház költségeire. Az elkészülő ház is fele-fele tulajdonba kerül. Második gyermekünk 2019 novemberében fog megszületni. A ház várható használatba vétele 2020 március.
A kérdésem, hogy igénybe tudjuk-e venni a második gyermek után az 1M Ft-ot. Ha igen, akkor mikor kell igényelni? A használatbavétel után? Jelenleg nem hívtunk le semmit a hitelkeretből. Fontos-e, hogy lehívjuk egy részét a gyermekünk születése előtt?
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-11 - 07:55

Kedves Dávid!
A támogatás információink szerint már a várandósság betöltött 12. hetét követően igényelhető. A jogosultásnak feltétele, hogy a kölcsönszerződés a gyermek születése előtt aláírásra kerüljön, a folyósítás nem feltétel.

János szerint:

2019-09-09 - 14:09

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk igénybe venni a második gyerek után járó 1M Ft jelzálogelengedést. A feleségem és én is tulajdonosok vagyunk. Első gyerekünk 2015-ben született, a második 2020-ban fog.
Igénybe vehető ezek alapján?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-10 - 09:20

Kedves János!
Ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, akkor a legírtak alapján igénybe vehető az 1M Ft összegű támogatás.

Katka szerint:

2019-09-09 - 09:17

Tisztelt Hitelnet!
A lakáshitelünk (lakáscélú jelzálog) adósa a Férjem, tulajdon is 1/1. Az év végén érkezik a 3. babánk. A férjem ajándkozna a tulajdonrészéből nekem valamennyit. Amennyiben a bank hozzájárul a tulajdonrész ajándékozáshoz, úgy abban az esetben a tulajdoni hányad megszerzésének a baba érkezése előtt kell megtörténnie, vagy utólag is elfogadják az én tulajdonszerzésemet a 4M Ft támogás igénylése kapcsán?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-09 - 14:08

Kedve Katka!
A tartozáscsökkentő támogatás iránti kérelem benyújtásakor kell megfelelni a tulajdonviszonyokra vonatkozó követelménynek. A kérelem a várandósság betöltött 12. hetétől, illetve a gyermek születése után is benyújtható. A tulajdonszerzés a gyermek születése után is történhet, de ebben az esetben a támogatási kérelem benyújtására is csak ezt követően kerühet sor.

Zsolt szerint:

2019-09-06 - 22:01

Tisztelt Hitelnet.
Feleségem lakásán van jelzáloghitel. Nagyszülő az adóstárs. Három gyerekünk van, harmadik 2019 januárban született.
Igénybe tudjuk venni a támogatást?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-09 - 08:44

Kedves Zsolt!
A jogosultságnak feltétele, hogy a támogatott ingatlanban a házastársnak is legyen tulajdonrésze, további Önökön kívül más személy nem szerepelhet adóstársként. Mivel ezek a feltételek a leírtak alapján nem teljesülnek, ezért sajnos nem lehetséges a támogatás igénybevétele.

Anna szerint:

2019-09-04 - 13:48

Tisztelt Hitelnet,
Szeretnénk igénybe venni a támogatást. Harmadik gyermekünket várjuk, aki várhatóan 2020 februárjában érkezik. Az ingatlan tulajdonosai ketten vagyunk a férjemmel, 2/5 és 3/5 arányban, valamint az ingatlan 1/5 részén édesanyámnak özvegyi joga van. Annak idején a hitelszerződést mint özvegyi jog jogosultja édesanyámnak is alá kellett írnia, azonban adósként mi ketten szereplünk a férjemmel.
Akadálya-e ez a támogatás megítélésének?
Köszönöm: Anna

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-05 - 08:33

Kedves Anna!
A jogosultság attól függ, hogy édesanyja a haszonélvezeti jog miatt miként került bevonásra a hitelügyletbe. Ha adóstársként, akkor információink szerint nem vehető igénybe a támogatás.

Andrea szerint:

2019-09-03 - 11:10

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk igénybe venni a támogatást második gyermekünk után, aki 2019.07.27-én született. Házasok vagyunk, de a jelzáloghitelben csak én szerepelek és 1/1-es tulajdonjogom van az ingatlanban.
Kérdesem az lenne, így jár-e a támogatás. Vagy férjemnek is tulajdonosnak kell lennie, ha igen, akkor a jelzáloggal rendelkező ingatlan tulajdoni hányada ajándékozható?
Üdvözlettel; Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-03 - 14:25

Kedves Andrea!
Információink szerint a jogosultsághoz szükséges, hogy férjének is legyen tulajodnrésze a támogatott ingatlanban. Terhelt ingatlan ajándékozásával kapcsolatban jogi szakértő tud Önnek pontos felvilágosítást adni.

Mária szerint:

2019-09-02 - 13:49

Jelzáloghitelem van, adóstársam édesanyám. Élettársammal külön lakásban élünk, de augusztusban született egy gyermekünk, aki a második gyermekem.
Kérdésem: Igényelhetem-e a tartozáscsökkentést a második gyermekem után?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-04 - 13:02

Kedves Mária!
A leírtak alapján úgy véljük, hogy adott esteben nem vehető igénybe a tartozáscsökkentő támogatás.

Anikó szerint:

2019-09-01 - 10:00

Tisztelt Hitelnet!

Az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz. Kétgyermekes család vagyunk, januárra várjuk harmadik gyermekünket. A két gyermek jelenleg 2 és 1 évesek. 2018 májusában igényeltünk 8 millió HUF hitelt ingatlan vásárlásának céljából. Jelenleg külföldön élünk (EU), és hamradik gyermekünk születése után térünk haza Magyarországra, 2019 év elején. Jogosultak-e vagyunk bármilyen formában a hitel részbeni elengedésére, és ha igen, milyen mértékben.
Előre is köszönjük segítő szándékú válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 08:23

Kedves Anikó!
A leírtak alapjá véleményünk szerint jogosutak lehetnek a támogatásra 3. születendő gyermekük után 4M Ft összegben, miután magyarországi állandó lakóhelyük lesz.

Gábor szerint:

2019-09-01 - 01:03

Tisztelt Hitelnet!
3 közös gyermekünk van. 4. születése esetén milyen támogatásra van lehetőségünk?
A lakáson hitel van. A lakás és a lakáshitel is 1/1-ben a tulajdonom.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-16 - 14:39

Kedves Gábor!
Tartozáscsökkentő támogatásra akkor lehetnének jogosultak 4. gyermek születése esetén, ha a támogatott ingatlanban párjának is lenne tulajdonrésze.

Lívia szerint:

2019-08-31 - 11:45

Tisztelt hitelnet!

Érdeklődnék, hogy a járási hivatalok mennyi idő alatt bírálják el és, hogy a betörlesztés már a várandósság alatt megtörténik- e?
Köszönöm a választ

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 08:15

Kedves Lívia!
A támogatás elbírálásának határidejéről az érintett hivatal tud Önnek pontos felvilágosítást adni. A betörlesztés már a várandósság ideje alatt is megtörténhet.

Kati szerint:

2019-08-29 - 17:56

Tisztelt Hitelnet!
Két ingatlanon van jelzálogtartozás (egyiken másfél millió, másikon három millió). 4 millió forintot engednének el a gyerekek után. Fel lehet használni mindkét ingatlanra? (A másfél milliósban lakunk).
Üdv.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 09:28

Kedves Kati!
A tartozáscsökkentő támogatás egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető.

Szabina szerint:

2019-08-29 - 13:36

Tisztelt Hitelnet!
A férjemmel van 2 közös gyermekünk (2016, 2018) és egy pedig jövő februárban fog születni. Nekem az első házasságomból van egy lányom, ő közös gondozásban van a volt férjemmel. 2018-ban kértük az 1M Ft jóváírást, viszont akkor elutasították a kérelmünket, mert az ingatlan amin a hitel volt, csak az én tulajdonomban volt. Most közösen építkezünk.
Kérdésem az lenne, hogy mennyi jóváírást tudunk igénybe venni a férjemmel? Jár a 2018-ban született után az 1 millió forint, és a most születendőre jár a 4 millió, vagy csak 1-1 millió jár, mivel nekem már a (4. gyermekem lesz).
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 09:48

Kedves Szabina!
A támogatás olyan hiteltartozás csökkentésére vehető fel, amely a gyermek születése előtt lett felvéve. Ha most vesznek fel építési hitelt, akkor arra vonatkozóan csak a 4. gyermek után lehetnek jogosultak a 4M Ft összegű támogatásra, ha az építési kölcsönszerződést még a gyermek születése előtt megkötik.

Enikő szerint:

2019-08-29 - 12:56

Üdvözlöm!
3 meglevő gyermekem van. Mind a 3-ra igenyeltünk régi SZOCPOLt a volt férjemmel. Ebből már kettő törlésre került. A harmadikat felezve továbbhoztuk. A párommal tervezünk egy közös gyermeket (4. gyerek). Nekem van egy lakáscélú hitelem, amit iden vettem fel, CSOKkal fűszerezve. A páromnak jelenleg nincs semmi a nevén.
A kérdésünk a következő; mennyi hiteltámogatásra vagyunk jogosultak?
Jövőre tervezzük az esküvőt és a gyermeket is.
Köszönjük válaszukat,
E&A

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 09:50

Kedves Enikő!
Házastársi vagy élettársi kapcsolat fennállása esetén tartozáscsökkentő támogatásra csak akkor lehetnek jogosultak, ha a támogatott ingatlanban mindkettejüknek van tulajdonrésze.

Melinda szerint:

2019-08-27 - 22:50

Tisztelt Hitelnet!
Afelől szeretnék érdeklődni, hogy a támogatást nyert ingatlant értékesíthetjük-e? Van-e erre vonatkozó korlátozás?
Ezen kívül azt szeretném még kérdezni, hogy a második gyermek születése előtt végtörleszthetjük-e a fennmaradó jelzáloghitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-28 - 08:16

Kedves Melinda!
A támogatás vonatkozásában elidegenítési és terhelési tilalom nincsen.
A tartozáscsökkentő támogatás jóváírását követően információink szerint nincs akadálya a fennmaradó összeg végtörlesztésének. Minderről további pontos tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Józsi szerint:

2019-08-27 - 18:29

Üdvözlöm.
A pozitív elbírálást követően a mai napon jelzáloghitelt kötöttünk a bankkal. Most a folyósításra várunk.
A második gyerkőc úton van és őszre van kiírva.
A kérdésem, hogy jogosultak leszünk-e az 1M elengedésére akkor is, ha a baba a hitelfolyósítás előtt érkezik?
Az 1M jelzáloghitel elengedésnél a jelzáloghitel engedélyezés, szerződéskötés vagy a folyósítás időpontja számít?
Köszönettel.
Józsi

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 10:41

Kedves Józsi!
A támogatásra való jogosultság feltétele, hogy a kölcsönszerződés a gyermek születése előtt aláírásra kerüljön.

Antal szerint:

2019-08-27 - 12:22

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék hogy ha lakás vásárlásnál igényeljük a kerület önkormányzata által biztosított fiatal házasok első lakás vásárlásának a támogatását (1M Ft), akkor utána igényelhető-e további 4M Ft jelzálogcsökkentés? Azaz nem-e zárja ki egymást a két támogatás?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-28 - 07:39

Kedves Antal!
A két támogatás nem zárja ki egymást.

J szerint:

2019-08-27 - 09:16

Meglevő 3 gyerek, 2016-ban született a legkisebb, de gondolkodunk a 4.-en.
Ebben az esetben nekünk mennyi elengedés lenne?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 10:45

Kedves J!
4. gyermek születése esetén 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Tina szerint:

2019-08-26 - 23:59

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy jár-e a hitelcsökkentő támogatás, és mennyi?
2017 szeptemberében született meg első gyermekünk, jelenleg 24. hetes terhes vagyok, várhatóan 2019. decemberben születik a második gyermekünk. Jelenleg még nincs jelzáloghitelünk, de közeljövőben szeretnénk ingatlant venni.
Számít-e az, hogy a második gyermek születése előtt vagy után sikerül venni?
Mekkora támogatásra számíthatunk?
Előre is köszönöm válaszát!
További szép napot!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-27 - 11:13

Kedves Tina!
A támogatás csak akkor vehető igénybe, ha a lakáshitelt a gyermek születése előtt felveszik. A leírt esetben 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás lenne igényelhető.

Nóra szerint:

2019-08-26 - 23:33

Üdvözlöm!
Fundamenta jelzáloghitelünk van a lakásunkon, viszont a lakásban 1/1 arányban a férjem a tulajdonos. A kérdésem az lenne, hogy most így utólag nekem ajándékozhat-e tulajdonjogot a férjem, hogy igényelhessük a jelzáloghitel elengedést? 2015-ben és 2017-ben születtek a gyermekeink, jelenleg 37 hetes terhes vagyok, így ha jól értelmezem a 4 millió forint támogatást igényelhetjük? Illetve, ha megkapjuk a támogatást, akkor esetleg ha szeretnénk elköltözni a lakásból az lehetséges-e, vagy az állam itt is fenntartja, hogy valamennyi ideig itt kell maradunk?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel.
Nóra

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-27 - 11:12

Kedves Nóra!
Utólag is lehetséges az ajándékozás, ha ez a Fundamenta részéről is megengedett. A leírt esetben a 4M Ft-os támogatás igényelhető. Az ingatlanból a későbbiekben bármikor elköltözhetnek.

Mónika szerint:

2019-08-26 - 14:52

Üdvözlöm,
Érdeklődni szeretnék, hogy ha apósomnak készfizető kezessége van a jelzáloghitelünkben (haszonélvezeti joggal is terhelve az ingatlanon), ez kizáró ok-e a hitelelengedési támogatás esetében? 2008-ban felvett jelzáloghitelünk van.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-17 - 10:50

Kedves Mónika!
Információink szerint ha adóstársként nem, csak kezesként van bevonva apósa, az nem zárja ki a jogosultságot, mint ahogy a bejegyzett haszonélvezeti jog sem.

Fruzsina szerint:

2019-08-25 - 21:29

Üdvözlöm!
Két gyermekem van, akik 2003. és 2011.-ben születtek, 2007 óta van lakáshitelünk. Jelenleg várandós vagyok a harmadik gyermekemmel.
Milyen összegű jelzáloghitel elengedésére leszek így jogosult? Az ingatlan a férjem és az én nevemen van. Nem vagyunk rossz adósok. Nincs köztartozásunk. Büntetlen előéletűek vagyunk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-26 - 13:32

Kedves Fruzsina!
A leírtak alapján maximum 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Alexandra szerint:

2019-08-25 - 11:43

Jó napot kívánok.
A kérdésem az lenne, hogy a férjem nevén van egy szabad felhasználású jelzáloghitel. A jelzálog tulajdonosai a szülei. Neki semmilyen tulajdonjoga nincs.
Ilyen esetben is igényelhető a támogatás?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-26 - 12:48

Kedves Alexandra!
Tartozáscsökkentő támogatás igénybevételének feltétele, hogy az igénylők – házastársak esetén mindkét fél – legalább 50% tulajdonjoggal rendelkezzenek a támogatott ingatlanban. Fenti esetben sajnos nem vehető igénybe a támogatás.

Rita szerint:

2019-08-23 - 20:47

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a jelzáloghitel csökkentésére való jogosultságnál problémát okozna-e, azaz kizáró feltétel lenne-e, ha a jelzáloghitel terhelt házon apósom örökös haszonélvezeti joggal rendelkezne.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-26 - 13:11

Kedves Rita!
A haszonélvezeti jog önmagában nem zárja ki a jogosultságot, de ha esetleg az ingatlant terhelő jelzáloghitelbe a haszonélvezeti jog miatt apósa is adóstársként vesz rész, az kizáró ok.

Viola szerint:

2019-08-23 - 14:21

Tisztelt Hitelnet.
2011 óta van jelzáloghitelünk. Én és párom nevén van. Az ingatlan 50%-50%-ban van párommal. Tervben van a 3. baba. Igényelhetjük a tartozáscsökkentő támogatást? Tőketartzozásunk még 3.5 millió forint. Ebben az esetben hogy alakulna?
És esetleg van bármi, ami miatt elutasithatnak?
Elvileg a feltételeknek megfelwlünk, amik fel vannak sorolva.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 14:32

Kedves Viola!
A várandósság 12. hetének betöltése után igényelhető lenne a tartozáscsökkentő támogatás, ha a jogosultsági feltételek fennállnak. A támogatás elsősorban az igénylő jelzáloghitel-szerződéséből eredő tőketartozása csökkentésére használható fel. Ha a tőketartozás összege nem éri el a támogatás összegét, úgy a támogatás a tőketartozás járulékai – ide nem értve a késedelmi kamatot − csökkentésére használható fel.

Erika szerint:

2019-08-23 - 12:04

Üdvözlöm!
Az egyik gyermekem 2016-ban született. A másodikat most várom. Vettünk fel mind a 2 gyerekre 2015-ben megelőlegezett CSokot. Ebben az esetben jár nekem a tartozáscsökkentő támogatás?
A hitelünket 2015-ben vettük fel szabad felhasználásra, melyben én vagyok az adós, a férjem az adóstárs. A férjem szülei pedig csak zálogkötelezettek.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-26 - 11:23

Kedves Erika!
Ha a szülők valóban csak zálogkötelezettek és nem adóstársak, akkor igényelhető a támogatás.

Melinda szerint:

2019-08-23 - 10:01

Üdvözletem!
A kérdésem a következő lenne:
Pozítív jelzáloghitel tartozás csökkentő határozat esetén, a támogatott ingatlan értékesíthető?
Köszönöm a választ, előre is!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 10:26

Kedves Melinda!
Amíg a tartozáscsökkentés nem valósul meg, nem javasoljuk az ingatlan értékesítését.

Rita szerint:

2019-08-23 - 08:48

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a jelzáloghitel csökkentésére való jogosultságnál problémát okozna-e, azaz kizáró feltétel lenne-e, ha a jelzáloghitel terhelt házon apósom örökös haszonélvezeti joggal rendelkezne.
Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-26 - 11:08

Kedves Rita!
Amennyiben apósa a lakáshitelben nem szerepel adóstársként, úgy nem probléma a javára bejegyzett haszonélvezeti jog. Ellenkező esetben viszont sajnos kizáró ok.

0314 szerint:

2019-08-22 - 23:57

Üdvözlöm!
A harmadik gyermekem 2018. decemberben született. Egyedülálló vagyok. A lakás tulajdonosa csak én vagyok. A jelzálog hitelemben adóstársam a testvérem.i
Így is igénybe tudnám venni a jelzálog jóváírást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 08:09

Kedves 0314!
Mivel testvére is adóstársként szerepel a jelzáloghitelben, véleményünk szerint nem vehető igénybe a tartozáscsökkentő támogatás.

Tünde szerint:

2019-08-22 - 17:47

Üdvözlöm!
Az 1 millió forintos jelzáloghitel elengedéshez kapcsolódik a kérdésem.
A hitelszerződés a napokban jön majd létre, 2. baba azonban még nem született meg. Első gyermekünk 2018-ban született.
Kérdésem: így is jogosultak leszünk az elengedésre, hogy a hitel csak most jön létre, az első gyermeknél még nem volt meg hitelünk?
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-23 - 07:58

Kedves Tünde!
Az a lényeg, hogy a második gyermek, aki után igénybe kívánják venni a tartozáscsökkentő támogatást, 2019. július elsején vagy azt követően szülessen és a lakáshitel felvétele ezt megelőzze.

Edit szerint:

2019-08-22 - 07:40

Üdvözlöm!
Nekem a következő lenne a kérdèsem, adott egy Fundamentás hitel, amiben én vagyok az adós, férjem és a szüleim az adóstársak. Az ingatlan 50-50%-ban a férjem és az én tulajdonom.
Ebben az esetben igényelni tudjuk a jelzálog jóváírást, ha a 4. Gyermekünk 2020-ra várható?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-22 - 09:15

Kedves Edit!
Információink szerint adott esetben nem lesz igénybe vehető a támogatás, mivel a hitelszerződésben férje szülei is szerepelnek. További pontos tájékoztatást a jogosultság megállapításában illetékes járási hivatal tud Önöknek adni.

Mónika szerint:

2019-08-21 - 15:20

Üdvözlöm!
Férjemmel 2017 júliusában MKB kamatkövető lakáshitelt vettünk fel. Két gyermekünk van, 2008-ban és 2014-ben születtek. Most viszont úton van a 3. gyermek.
Kérdésem, hogy jogosultak vagyunk-e tartozáscsökkentő támogatásra?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-22 - 08:21

Kedves Mónika!
A leírtak alapján igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Bettina szerint:

2019-08-20 - 20:53

Üdvözlöm!
Férjem 2015-ben vásárolta a jelenlegi lakásunkat, melynek ő a kizárólagos tulajdonosa, adóstárs sincs bejegyezve rajta kívül a jelzáloghitelbe. Október 1-re várjuk az első gyermekünket.
Érdeklődnék, hogy egy születendő (0 meglévő) gyermek esetén is igényelni tudjuk a jelzálog hitel összegének csökkentését?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-21 - 14:25

Kedves Bettina!
Első gyermek után nincs lehetőség tartozáscsökkentő támogatás igénybevételére. További második gyermek után igényelt támogatás esetén is feltétel, hogy mindketten rendelkezzenek tulajdonrésszel a támogatott ingatlanban.

Enikő szerint:

2019-08-19 - 15:14

Már meglévő 3 gyermekre akkor nem jár? A legkisebb 2015-ös.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-21 - 14:30

Kedves Enikő!
Fenti esetben a tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Rita szerint:

2019-08-18 - 18:31

Üdvözlöm!
Ház tulajdonrészének kivásárlására (jelenleg a férjem 1/4 tulajdonrésszel rendelkezik, férjem 2 testvére és apósom rendelkezik a további 1/4- 1/4- 1/4 tulajdonrészekkel) szeretnénk jelzáloghitelt felvenni. Jelenleg harmadik gyermekünket várjuk.
Érdeklődni szeretnék, hogy számíthatunk-e harmadik gyermekünk megszületésekor a jelzáloghitel csökkentésére.
Válaszát előre is köszönjük.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-18 - 23:35

Kedves R
Amennyiben a háznak Ön is tulajdonosa lesz, és így a lakáshitelben szintén mindketten szerepelni fognak, jogosultak lehetnek 3. gyermekük után a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra.

N-né szerint:

2019-08-16 - 18:07

Üdvözlöm!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a gyerekeim 2001, 2004 és 2006-ban születtek. 2007-ben építkeztünk szocpolból és egyidejűleg vettünk fel hozzá jelzáloghitelt is. Abból van még egy millió Ft tartozásom.
Kérhetném én is a jelzálog elengedését?
Köszönöm a választ előre is!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-16 - 23:12

Kedves Asszonyom!
A tartozáscsökkentő támogatás 2018. előtt született gyermekek után sajnos nem igényelhető.

Vivien szerint:

2019-08-14 - 09:46

Üdvözlöm.
2018 júniusában felvett lakáscélú jelzáloghitelünk van a férjemmel. Az ingatlan 1/2-1/2 arányban van köztünk. Van 2 gyermekünk, akik 2015-és 2018-ban születtek, úton van a harmadik.
Érdeklődnék, hogy megkapnánk-e a támogatást és, hogy milyen összegre lennénk jogosultak?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 14:22

Kedves Vivien!
A leírtak alapján véleményünk szerint 3. gyermekük után igényelhető a 4M Ft-os támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A jogosultság megállapítsát a területileg illetékes járási hivatalnál kérhetik.

Viktória szerint:

2019-08-14 - 08:47

Tisztelt szakértő!
2 éve vettünk házat férjemmel. Neki van egy kisfia. A kizárólagos szülői felügyeleti jog és az elhelyezés szeptember 12-én meglesz. Nekem is van egy kisfiam, akinek a bírósági papírjai rendezettek, én gyakorlok mindent és július 1-e után született meg közös lányunk.
A kérdés, hogy ők most 3 gyereknek minősülnek és jár a 4M vagy sem?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-15 - 10:51

Kedves Viktória!
A leírtak alapján úgy véljük, hogy a kizárólagos szülői felügyeleti jogról szóló jogerős határozatot követően történő igénylés esetén igényelhető lesz a támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. A jogosultsággal kapcsolatban további tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Zoli szerint:

2019-08-14 - 00:06

Tiszteletem!
A páromnak van 1 gyermeke az előző kapcsolatából, akit közösen nevelünk és van egy közös gyermekünk, aki tavaly szeptemberben született. Én igényelhetem a támogatást, mint élettárs, mivel a hitel az én nevemen van, illetve az ingatlan is amire felvettük?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 14:18

Kedves Zoli!
A tartozáscsökkentő támogatásra való jogosultság feltétele, hogy az ingatlanban mindketten rendelkezzenek tulajdonrésszel.

Ildikó szerint:

2019-08-13 - 15:35

Érdeklődnék, hogy külföldön július 1. után születendő gyermek után is igénybe vehető a támogatás?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 14:01

Kedves Ildikó!
A tartozáscsökkentő támogatás a támogatott személyek tulajdonában lévő, Magyarországon található, az ingatlan-nyilvántartásban lakás, lakóház, tanya vagy birtokközpont megjelöléssel nyilvántartott ingatlanra bejegyzett hitelek esetében érvényesíthető. Az nem probléma véleményünk szerint, ha a gyermek külföldön születik, de magyar okmányok szükségesek az ügyintézéshez. Pontos tájékoztatást az ügyben illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Anett szerint:

2019-08-12 - 08:53

Tisztelt Hitelnet!
Jövő évre tervezzük 3. gyermekünket. 2017-ben vettünk fel szabad felhasználású jelzáloghitelt. A fedezet belterületen lévő hétvégi ház, ahová 2014. óta be vagyunk jelentkezve lakcímkártyával, viszont hétvégi házként van bejegyezve. Ez a fedezet.
Igénybe tudjuk majd venni a kedvezményt?
Köszönöm a segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 12:25

Kedves Anett!
Tartozáscsökkentő támogatás csak abban az esetben igényelhető, ha a hitel fedezetéül szolgáló ház az ingatlan-nyilvántartásban lakás, lakóház, tanya vagy birtokközpont megjelöléssel van nyilvántartva. Hétvégi házként nyilvántartott fedezet esetében a támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Anita szerint:

2019-08-10 - 16:23

Tisztelt hitelnet!
Meglévő 4 gyermek után 2005, 2008, 2010, 2013, igényelhető a támogatás?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-14 - 10:46

Kedves Anita!
Tartozáscsökkentő támogatás 2018. előtt született gyermekek után sajnos nem igényelhető.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA