Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után - Hitelnet.hu

Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után

2019. július elsejétől bővítésre kerül a nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatása!

2019. július 1.-től

 • 2. gyermek után – 1 millió forint,
 • 3. vagy további gyermek után – 4 millió forint
 • az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint

jóváírásra kerül a fennálló tartozásból.

2019. július 1. előtt érvényes rendelkezések

2018 január elsejétől igényelhető az a vissza nem térítendő állami támogatás, melyet a három, vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel tartozásaik csökkentésére használhatnak fel gyermekenként 1 millió forint összegben. Az alábbiakban összefoglaljuk e támogatás jogosultsági feltételeit.

1M Ft támogatás minden 3. vagy további gyermek után

Az év eleje óta hatályos kormányrendelet értelmében a harmadik és minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a nagycsaládosok fennálló jelzáloghitelük csökkentésére.

Ha a kérelem benyújtásának időpontjában a jelzáloghitel fennálló tőketartozása és annak járulékai összege alacsonyabb a támogatás összegénél, akkor legfeljebb a tőketartozás és járulékai vehetők támogatásként figyelembe. A különbözet későbbi igénybevételére nincs lehetőség.

Mely gyermekek után igényelhető?

Az igénylő 2018. január 1. után

 • született vér szerinti vagy
 • örökbefogadott gyermeke után,
 • a kérelem benyújtásának időpontjában a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után.

Meglévő első és második gyermek után a támogatás nem kérhető. Ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában van lehetőség.

A gyermekszám meghatározására vonatkozó előírások:

 • Az igénylővel közös háztartásban élő gyermek vehető figyelembe, kivéve, ha a gyermek nagykorú. (Nagykorú gyermek esetén nem feltétel az igénylővel közös háztartás.)
 • A más személy által igényelt támogatásnál már számításba vett gyermek az igénylő támogatásánál nem vehető figyelembe.
 • Házastársak, illetve élettársak együttes igénylése esetén a velük közös háztartásban élő közös, valamint nem közös gyermekeket együttesen kell figyelembe venni.

Mely hitelek csökkenthetők a támogatással?

2018 január 1. előtt felvett hitelek esetében minden olyan forint alapú jelzáloghitel csökkentésére igényelhető, melynek fedezete Magyarország területén lévő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás, lakóház, tanya vagy birtokközpont megjelöléssel nyilvántartott ingatlan.

2018 január 1. után kötött hitelszerződések esetén csak lakáscélú hitel csökkentésére igényelhető a támogatás, vagyis

– melyet akóingatlan vásárlására, építésére, bővítésére, korszerűsítésére felújítására vettek fel,

– melynek igazolt célja a fentiekben meghatározott célokra nyújtott kölcsön kiváltása és ennek összege kizárólag a hitelnyújtók közötti árfolyamkülönbség miatt, valamint az eredeti hiteltartozás lezárásához és az új hitel folyósításához kapcsolódó igazolt díjakkal és költségekkel haladhatja meg az eredeti hiteltartozás kiváltásakor fennálló összeget. 

Ki lehet a támogatás igénylője?

Igénylő a jelzáloghitel szerződés adósa, továbbá annak házastársa vagy élettársa lehet. Házastársak és élettársak kizárólag együttesen igényelhetik a támogatás akkor is, ha az érintett hitelszerződésnek csak az egyik fél az alanya. Ebben az esetben az igénylőn kívül más adós a jelzáloghitel-szerződésben nem szerepelhet. Az igénylőnek – együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen – legalább 50% tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük a fedezetül szolgáló lakásban.

További jogosultsági feltételek

 • Büntetlen előélet – 16/2016. (II. 10.) Kormányrendelet 1. melléklete alapján
 • Köztartozás mentesség

A támogatás igénylése

A kérelmet a területileg illetékes járási hivatalhoz kell benyújtani. Az igénybevételhez szükséges feltételeket a kérelem benyújtásának időpontjában kell teljesíteni.

A járási hivatal a kérelem elbírálásáért díjat és egyéb költséget az igénylő részére nem számíthat fel.

A járási hivatal az elbírálást követően határozatot küld az igénylő részére, valamint a támogatást megállapító határozatot annak véglegessé válását követő napon megküldi a pénzügyi intézmény részére.

A támogatás folyósítása

A pénzügyi intézmény a támogatást megállapító határozat beérkezését követő 4 napon belül egy összegben, előtörlesztésként a támogatott személy pénzügyi intézménynél vezetett hitelszámlájára teljesít.

A pénzügyi intézmény az előtörlesztésért a támogatott személy terhére díjat és egyéb költséget nem számíthat fel. Az előtörlesztés díját az állam téríti meg a pénzügyi intézmény részére.

A folyósítást követő 10 napon belül a pénzintézet köteles változatlan futamidő mellett a támogatott személy havi törlesztő részleteit újraszámolni és arról a támogatott személyt és a járási hivatalt értesíteni.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. április 29. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Rita szerint:

2019-05-10 - 10:42

Tisztelt Hitelnet!
Július 5.-re várjuk 3. gyermekünket, aki valószínű tervezett császármetszéssel fog születni a korábbi előzmények miatt. Viszont épp ezért, lehetséges, hogy ez még június hónapban fog megtörténni.
Kérdésem, hogy ha június végén születik a baba, akkor is érvényes a 3. gyermek után járó 4 millió Ft-os hitel elengedés? Ilyen kedvezményt még nem vettünk igénybe. A meglévő két gyermekünk után már igénybe vettük a CSOK-ot 2015-ben.
Másik kérdésem, hogy a bevezetésre kerülő kamatmentes 10 millió Ft-ot fel tudnánk-e venni, ugyanezen feltételekkel?
Előre is köszönöm válaszukat:
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 11:08

Kedves Rita!
A 3. gyermek utáni tartozáscsökkentő támogatás 2019. július 1. előtt született gyermek után is igényelhető lesz 4M Ft összegben, ha a támogatás iránti kérelem július elsején vagy azt követően kerül benyújtásra.
A babaváró hitelről részletes információt ITT talál. Itt a kedvezmények szempontjából (kamatmentesség, tartozáselengedés) csak a 2019. júliustól született gyermekek lesznek figyelembe vehetők.

Beatrix szerint:

2019-05-10 - 10:33

Jó napot!
Lakáslízing esetén meglévő 2 gyerek után ha bevállalunk egy 3.-at, akkor igényelhető a 4 millió jelzálog elengedés?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 10:55

Kedves Beatrix!
Lakáslízing esetén sajnos nem érvényesíthető a tartozáscsökkentő támogatás.

István szerint:

2019-05-10 - 09:44

Tisztelt Szakértő!
A régebbi hozzászólásoknál úgy írták, hogy a 3. születendő gyermeknek július 1. után kell születnie, hogy lehessen igényelni a 4 millió forintos elengedést. A frissebb hozzászólásoknál pedig már olyan válaszokat látok, hogy ha a 3. gyermek 2018-ban született, akkor is lehet igényelni a 4 millió forintos elengedést.
Tudnák ezt tisztázni?
Üdv.
István

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 10:26

Kedves István!
A sajtóban elhangzott, kezdeti információk arról szóltak, hogy a támogatást a 2019. július elsején vagy azt követően született gyermekek után lehet majd igényelni. A vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után azonban egyértelmű lett, hogy fenti dátum a második gyermek után történő igénylés esetén lesz mérvadó. Harmadik gyermek után igényelt támogatás esetén az a feltétel, hogy a gyermek 2018. január 1. vagy azt követő születésű legyen és a támogatás iránti kérelem 2019. július elsején vagy azt követően kerüljön benyújtásra.

Judit szerint:

2019-05-09 - 14:13

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy tartozáscsökkentő támogatásra jogosult lennék-e, ha az első gyermek 2011-ben, a második 2015-ben, és a harmadik gyermek most fog születni 2019 júniusában? Lakáshitelünk 2010. óta van.
Előre is köszönöm válaszát!:)

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 14:57

Kedves Judit!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, a leírtak alapján júliustól benyújtott kérelem esetén 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Brigitta szerint:

2019-05-09 - 09:45

Üdvözlöm!
Azt szeretném megtudni, hogy van 3 gyermekem, akik (2010. 2015. 2018.) születéssűek.
Mekkora összeget igényelhetünk utánuk júlisusban?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 14:00

Kedves Brigitta!
2018-as születésű 3. gyermekük után 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak július 1.-től történő igénylés esetén, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Katalin szerint:

2019-05-09 - 08:33

Üdvözlöm!
Társasházi telken lévő ingatlant vásároltunk meg. A ház 100 százalékban a miénk, ahogyan a hitel is. Viszont a telek tulajdoni hányada nem éri el az 50 százalékot.
Így is jogosultak vagyunk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 08:43

Ha osztatlan közös tulajdonról van szó és használati megállapodás alapján az adott ingatlanhoz tartozó telekrész az Önöké, véleményünk szerint az is elfogadható. Ezzel kapcsolatban pontos tájékoztatást a jogosultság megállapításában illetékes járási hivatal tud Önöknek.

Edina szerint:

2019-05-09 - 07:03

Üdvözlöm!
Nekem van egy 11 és egy 1 éves gyermekem. Most veszek fel lakáscélú jelzáloghitelt. Ha a későbbiek során születne még egy gyermekem, akkor én jogosult lennék erre a támogatásra?
Előre is köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 08:49

Kedves Edina!
Amennyiben a tartozáscsökkentő támogatás további jogosultsági feltételeinek is megfelel, úgy a leírtak alapján igényelhető lenne a támogatás.

Judit szerint:

2019-05-08 - 22:26

Tisztelt Szakértő!
2009-ben vettünk fel ingatlanvásárlásra jelzáloghitelt. 2015-ben és 2017-ben születtek gyermekeink. 3. babát 2020-ra tervezzük. Igénybe szeretnénk venni a 10 millió forintos kamatmentes babaváró támogatást az ingatlanunk bővítésére. Amennyiben ezt a támogatást igénybe vennénk, úgy is lenne lehetőségünk a meglévő jelzáloghitelünk 4 millió forintos tartozáscsökkentésére? Valamint ezen túlmenően van-e lehetőségünk a bővítésre bármilyen támogatás igénybe vételére? Gondolok itt akár a “régi” CSOK támogatásra. (Vagy a 10 milliós babaváró mellett nem lehet/nem érdemes?)
Válaszát nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 11:25

Kedves Judit!
Lakáscélú jelzáloghitelük csökkentésére igénybe vehető lenne 3. gyermekük után a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további igénylési feltételek is teljesülnek. Emellett igénybe vehető a babaváró hitel is. A bővítéshez fel tudják használni mindezek mellett a CSOK-ot. Az erre vonatkozó feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Timi szerint:

2019-05-08 - 18:22

4. várandósságomra tekintettel benyújtottam az 1M Ft jelzáloghitel csökkentési kérelmet. A kérelmemre állítólag hiánypótlást kellett volna beadnom, de a levelem nem kereste jelzéssel visszament hozzájuk, így azt nem tudtam beadni. Most tájékoztatott az ügyintéző, hogy új kérelmet kell beadnom, de adjam be július 1. után és akkor a magasabb összeget kaphatjuk meg. A közlönyven úgy olvastam, hogy ha egy gyermekre már beadtam az igénylést, akkor csak az alacsonyabb összeget kaphatjuk meg. A mi esetünkben ez hogy van? Ha július 1. után beadom újra a papírokat, akkor melyik összeget kapjuk? 4. gyermek, még nem kaptunk ilyen támogatást.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-09 - 14:25

Kedves Timi!
Ebben a kérdésben a járási hivatal illetékes. Ők tudnak Önnek pontos tájékoztatást adni ebben a kérdésben.

Andrea szerint:

2019-05-08 - 10:53

Üdvözlöm!
Már megkaptuk a 3. gyerekre az 1 millió forintos hitelelengedést. Olvastam, hogy a különbözet ígénylésére nincs lehetőség.
Kérdésem az lenne, hogy ha visszafizetnénk az 1 millió forintot, akkor újból ígényelhetnénk július 1. után, az akkor már 4 millió forintot?
Köszönöm válaszát.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-08 - 12:40

Kedves Andrea!
Információink szerint erre nem lesz lehetőség. További tájékoztatást ezzel kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatal tud adni.

Zoltán szerint:

2019-05-07 - 09:06

Üdvözlöm!
Második kisfiam 2018.04.26. napján született! Tervezünk 3. Babát 2020-ra. CSOK-os kedvezményes hitelt vennénk fel 2019. júliusban. A 3. Baba érkezésekor jogosultak leszünk a 2. Baba után 1 millió, valamint a 3. Baba után 4 millió tartozáscsökkentésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:09

Kedves Zoltán!
A leírtak alapján 3. gyermekük után lehetnek majd jogosultak 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Tünde szerint:

2019-05-06 - 22:56

Üdvözlöm!
Azt szeretném megtudni, hogy ha már van 3 gyermekem (2006, 2008, 2013) és 2008, illetve 2018. óta van jelzáloghitelem (mindkettő lakáscélú), jogosult vagyok-e bármilyen támogatásra? Vagy csak abban az esetben, ha vállalunk egy negyedik babát is?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 09:00

Kedves Tünde!
A 2018. január 1. előtt született gyermekek után tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem érvényesíthető.

Ádám szerint:

2019-05-06 - 14:24

Üdvözlöm!
2015-ben májusban vettünk fel hitelt. Első gyerek 2015 augusztusban, a második pedig 2019 júniusra van kiírva.
Kérdésem lenne, hogy a tartozáscsökkentésre jogosultak vagyunk-e valamilyen formában?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 14:30

Kedves Ádám!
2. gyermek után csak akkor lesz igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha a 2. gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Döme szerint:

2019-05-06 - 09:23

Üdvözlöm!
Azt szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben, ha 2019. 07 hónap után fog születni a 4. gyermekem, van egy lakástulajdonunk, amelyen nincs hitel.
Igénybe tudom-e venni a lakáshitel elengedést, ha mondjuk vidéken veszek egy házat, de nem jelentkezünk oda be, illetve el tudom-e adni, egy éven belül, ha a hitelelengedés megtörtént?
Előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 10:59

Kedves Döme!
A tartozáselengedés egyik alapfeltétele, hogy a lakáshitel felvétele a gyermek születése előt történik. Nincs olyan információnk, miszerint állandó lakcímként kellene szerepelnie az ingatlannak, melynek vonatkozásában a tartozáselengedés történik. Elidegenítésre vonatkozó tilalomról szintén nem tudunk. Javasoljuk azonban, hogy a jogosultsági feltételekkel kapcsolatban az ebben illetékes járási hivatalnál érdekldőjön.

Péter szerint:

2019-05-06 - 09:17

Tisztelt Szakértő!
Az első házasságomból van egy 19 éves gyermekem, akit közösen nevelünk az édesanyjával, bírósági döntés alapján 50-50 %-ban. Az új kapcsolatomban van egy két éves gyermekünk, illetve augusztusra várjuk a harmadik gyermekünket. 2018-ban CSOK-os lakáshitel szerződést kötöttünk. Jelenleg mind a négyen az új ingatlanba vagyunk bejelentve.
Ezen adatok alapján jogosultak vagyunk a támogatásra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 11:15

Kedves Péter!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében elvált szülők kiskorú gyermekeinek elhelyezését jogerős bírósági ítélettel és a lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal kell igazolni. Az a meghatározó tehát, hogy a közös felügyelet mellett kinél van a határozat szerint elhelyezve a gyermek. Információink szerint közös felügyelet esetén is tartalmazza ezt a bírósági határozat.

Attila szerint:

2019-05-06 - 09:12

Üdvözlöm!
Három gyermekem van, az első házasságból 2006-ban született, de nem lakik velem, második házasságból 2017, 2019 márciúsban születtek.
Igényelni tudok-e tartozáscsökkentő támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 11:06

Kedves Attila!
A támogatásnál csak az igénylővel közös háztartásban élő gyermekek vehetők figyelembe. A második gyermek után azonban csak 2019. július elsejétől történő születés esetén lesz igénybe vehető a támogatás.

Attila szerint:

2019-05-06 - 07:11

Üdvözlöm!
2 gyermekünk van, 2017 februárban és 2019 márciusban születtek. Van egy lakáshitelünk.
Milyen támogatást tudunk igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 08:50

Kedves Attila!
A leírtak alapján sajnos sem a jelenleg, sem a július elsejétől hatályos korményrendelet alapján nem lesznek jogosultak a tartozáscsökknető támogatásra.

Tamás szerint:

2019-05-05 - 19:39

Tisztelt Szakértő!
Két gyermekem 2015-ben illetve 2017-ben született. A 3. gyermekem 2019 áprilisában. Jelzáloghitelt 2018 májusában vettük fel. Ebben az esetben, ha a tartozás-elengedés igénylést 2019. július 1. után indítjuk akkor 1M vagy 4M forint támogatásra vagyunk jogosultak?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 11:09

Kedves Tamás!
A leírt esetben 4M Ft öszegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető, amennyiben a többi jogosultsági feltétel is teljesül.

Erika szerint:

2019-05-05 - 14:02

Kedves Hitelnet!
Kérelmünket elutasították, mert a megterhelt ház, amire kértük a hitelt, nemcsak a férjem tulajdonos, a testvérével együtt 50-50 %-ban tulajdonosak.
Érdemes még júl. 1-től újra próbálkozni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 13:15

Kedves Erika!
Fenti feltételben július elsejétől sem várható módosulás.

Lajos szerint:

2019-05-05 - 11:38

Tisztelt Hitelnet!
Kérem erősítsenek meg a lentiekben, hogy jól értelmeztük.
Két gyerekünk van, 2015-ben és 2017-ben születtek. Jelzáloghitelünket 2014-ben vettük fel közösen feleségemmel. A harmadik gyerekünket 2019 decemberére várjuk. A 12. hét betöltése után már igényelhetjük a 4m Ft jelzáloghitel jóváírást a 3. gyerek után? Természetesen július 1-től.
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 13:24

Kedves Lajos!
A leírtak alapán július 1-től igényelhető lesz a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás.

Norbert szerint:

2019-05-04 - 16:58

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy én jogosult vagyok-e a 4 millióra. 2004.04.23, 2017.05.04 a gyerekeim születési dátuma és a feleségem 2019.07.12-re van kiírva a harmadik gyerekkel és a hitelt 2017 augusztusában vettük fel a házra.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 14:29

Kedves Norbert!
A leírtak alapján jogosultak lehetnek júliustól harmadik gyermekük után a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra, ha az egyéb jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Márk szerint:

2019-05-04 - 15:48

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg van egy gyermekem és használt házvásárláshoz igénybe vettük a 2 gyermekre járó vissza nem térítendő támogatást (CSOK 1.430.000 HUF). 2020-ra tervezzük a második gyermekünket.
Kérdésem, ha házfelújításra veszünk most fel jelzálog alapú hitelt 1,5M-ot és a Babaváró támogatást is fel szeretnénk venni, akkor ezek befolyásolják-e egymást? Konkrétan a jelzálog alapú hitelre megkapnánk-e az 1M támogatást és a Babaváró támogatás kamatmentessé válna-e, ha mindkettőt megkapnánk? Befolyásolja-e az egészet, hogy a CSOK-ra már felvettük a második gyermekre a támogatást vagy nem.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-06 - 14:36

Kedves Márk!
A támogatások nem zárják ki egymást. Megfelelő jövedelemfedezettség esetén igényelhető a babaváró és a felújítási hitel is.

Zoltán szerint:

2019-05-03 - 15:58

Tisztelt hitelnet!
Nekem a harmadik gyermekem 2018.05.28.-án született!
Most melyik összeget igényelhetem az 1 vagy a 4 milliót?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 23:00

Kedves Zoltán!
Ha július 1. előtt nyújtaná be támogatás iránti kérelmét, akkor 2018.05.28-án született harmadik gyermeke után 1M Ft lenne igényelhető. Ha a támogatás igénylésére július elsején vagy azt követően kerül sor, akkor 4M Ft-ra lehet jogosult, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Sándor szerint:

2019-05-03 - 15:54

Tisztelt Szakértő!
Eddig 3 gyermekünk született 2010, 2012 és 2015-ben. A 4-dik gyermeket 2019. szeptemberre várjuk. Jelzáloghitelt 2016-ban vettünk fel.
A kérdésem az, hogy mekkora jelzáloghitel átvállalásra lehetünk jogosultak 2019. július 1-je előtt és után?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 23:05

Kedves Sándor!
4. gyermekük után július 1. előtti igénylés esetén 1M Ft-ra, júliustól történő igénylés esetén 4M Ft-ra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

Melinda szerint:

2019-05-03 - 15:26

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy 3. gyermekünk 2018.01.01. után született, majd ezt követően 2019-ben vettünk fel CSOK-os lakáscélú jelzáloghitelt. Még nem igényeltünk a gyermek után semmilyen más kedvezményt.
Jogosultak vagyunk-e a 2019.07.01. után beadott kérelem esetén a 4 millió forintos elengedésre?
Köszönöm válaszát.
Melinda

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 23:10

Kedves Melinda!
Mivel a gyermek születése megelőzi a lakáshitel felvételét, ezért tartozáscsökkentő támogatásra sajnos nem lehetnek jogosultak.

József szerint:

2019-05-03 - 09:49

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem a következő lenne: Első házasságomból 1997-ben született egy gyermekem, akivel jelenleg is egy háztartásban élünk. 2019 májusra várjuk második gyermekünk.
Jogosult vagyok-e az 1 millió forint elengedésére a jelenleg még meglévő jelzáloghitelemből?
Válaszát előre is köszönöm!
József

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 10:49

Kedves József!
A második gyermek utáni 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás csak abban az esteben lesz igénybe vehető, ha a második gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Norbert szerint:

2019-05-03 - 07:30

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy van 1 ingatlanunk és szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk felvenni. 2 gyermekünk van és a jövőben terveznénk a 3-at.
Járna az elengedés, ha megszületne a harmadik baba?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 07:41

Kedves Norbert!
Tartozáselengedésre szabad felhasználású jelzáloghitel esetén csak akkor van lehetőség, ha a kölcsön 2017. november 14. előtt került felvételre. Ha most vesznek fel szabad felhasználású hitelt, abból nem lesz jóváírható a támogatás 3. gyermek születése esetén.

Zsuzsa szerint:

2019-05-02 - 21:25

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogyha a harmadik gyermek után már igénybe vettük az egy milliós támogatást, akkor a negyedik gyermek után (akivel jelenleg várandós vagyok), mekkora összegű támogatásra leszünk jogosultak?
Köszönettel.
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 09:46

Kedves Zsuzsa!
Adott esetben információink szerint 4M Ft öszsegű támogatás lesz igényelhető 4. gyermekük után, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Réka szerint:

2019-05-02 - 18:08

Tisztelt Szakértő!
3. gyermekünk 2018 májusában született. 2018 novemberében új ingatlant vásároltunk, melyre új hitelt vettünk fel, amiből részben visszatörlesztettük a korábbi jelzáloghitelünket. Tehát jelzáloghitelünk volt a gyermek születése előtt, és után is, de nem ugyanazon az ingatlanon.
Ebben az esetben jogosultak vagyunk a támogatásra?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 09:56

Kedves Réka!
Információink szerint a tartozáscsökkentő támogatás csak olyan kölcsönből írható jóvá, amely a gyermek születése előtt került felvételre. Az ügyben további tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Adrienn szerint:

2019-05-02 - 14:23

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy én melyik összeg elengedésére vagyok/leszek jogosult, ha a lakáshitelt és a CSOK-ot 2018.01.01. után kaptuk meg? Van már 2 gyermekem, az első 2016-ban született, a második baba 2018.01.01. után és most várjuk a 3-dik babát, aki várhatóan 2019. december vége vagy 2020. január elején születik?
Ez esetben 1+4 millió vagy csak a 4 millió Ft elengedést igényelhetjük?
Köszönöm!
Tisztelettel.
Adrienn

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 13:03

Kedves Adrienn!
A leírtak alapján 3. gyermekük után 4M Ft tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek majd jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Andrea szerint:

2019-05-02 - 13:58

Akkor akinek a harmadik gyereke 2017.10.11.-én született, az semmilyen formában nem igényelheti a jelzáloghitel csökkenését?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 13:05

Kedves Andrea!
Ha a harmadik gyermekük 2018. január 1. előtt született, akkor sajnos nem vehető igénybe a tartozáscsökkentő támogatás.

Barna szerint:

2019-05-02 - 12:30

Tisztelt Szakértő,
Még egy kérdésem lenne: 2018. februárban született 4. gyermekem. Ő utána megkaptuk az 1 milliós támogatást a 337/2017. (XI. 14.) Korm. rendelet alapján.
Az új rendelet alapján (aminek sajnos nem tudom a számát, címét) megkérhetem a különbözetet?
Ilyenre van példa a CSOK esetében. Aki régen a szocpolt megkapta, az is igényelhette a 10 millánál a különbözetet.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 10:41

Kedves Barna!
A júliustól hatályos módosítás alapuján a tartozáscsökkentő támogatás esetében különbözet igénybevételére sajnos nincs lehetőség:
“A Módr. által megállapított 7. § (1) bekezdés b) pontja szerinti támogatási összegre vagy a 2019. július 1-jétől, illetve az azt megelőzően hatályos támogatási összegek különbözetére nem jogosult az, aki ugyanazon gyermekre tekintettel a 2019. június 30-án hatályos 7. § (1) bekezdése szerinti összegű támogatást már igénybe vette, vagy a 2019. június 30-án hatályos 7. § (1) bekezdése szerinti összegű támogatás iránti kérelmet nyújtott be.”

Barna szerint:

2019-05-02 - 12:22

Mi a rendelet pontos száma?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 10:38

Kedves Barna!
A jelenleg hatályos tartozáscsökkentő rendelet száma: 337/2017. (XI. 14.) Korm. rendelet a három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentéséről. A július elsejétől hatályos módosításokat Az egyes otthonteremtési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 46/2019. (III. 12.) Korm. rendelet tartalmazza.

Zsuzsa szerint:

2019-05-02 - 09:05

Tisztelt Szakértő!
Augusztusra várjuk a harmadik gyermekünket. Jelzáloghitelt lakásfelújításra vettünk fel, melyet részletekben utal a bank.
Az lenne a kérdésem, hogy a támogatás igénylését mikor adhatjuk be? Meg kell várni, míg minden részletet kiutal a bank?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 13:15

Kedves Zsuzsa!
Információink szerint megkötött kölcsönszerződés esetén már benyújtható a támogatás iránti kérelem.

Krisztián szerint:

2019-05-01 - 22:57

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi feltételekkel jogosult vagyok-e az 1 millió tartozáscsökkentésre? Már van egy gyermekem (2005), a második gyermekem 2019. 09-re várható! 2019. 01. a jelzálogszerződésem. Első házasság, közös lakcím, egy háztartás. A hitelben csak a feleségem mint adóstárs és jómagam, mint adós vagyunk.
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-03 - 13:23

Kedves Krisztián!
A leírtak alapján úgy véljük, hogy jogosultak lehetnek az 1M Ft-os tartozáscsökkentő támogatásra.

János szerint:

2019-05-01 - 11:26

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő: van 3 gyermekünk, a 3. 2018-ban született! Folyamatban van egy lakásvásárlásunk (CSOK + jelzáloghitel), és várhatóan idén érkezik a 4. gyermek! Akkor így mi 1 vagy 4 millió forintra lennénk jogosultak, ha megszületik majd a 4. gyerek!
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 13:34

Kedves János!
A tartozáscsökkentő támogatást csak a lakáshitel felvételét követően született 4. gyermek után tudják majd érvényesíteni 4M Ft összegben, ha a többi jogosultsági feltételnek is megfelelnek.

S. szerint:

2019-05-01 - 10:31

Tisztelt Ügyintéző!
2019 év elején született 3. gyerekünk, elméletileg júliustól 4M hitelelengedésre leszünk jogosultak. Jelenlegi jelzáloghitelbe a szülők adóstársként szerepelnek, ez kizáró ok. Hitelkiváltással, ha az ingatlanra lenne jelzáloghitel és nem lenne adóstárs, akkor ez járható lehetőség? A beterhelendő ingatlanba a férjem 1/1-ben tulajdonosn az nem gond? Vagy nekem is részem kell legyen benne?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 13:41

Kedves Asszonyom!
A tartozáscsökkentő támogatás csak olyan lakáshitel esetében vehető igénybe, amely a gyermek születése előtt került felvételre. A hitelkiváltó kölcsön felvételét azonban megelőzné adott esetben a gyermek születése, ezért ez esetben nem lenne érvényesíthető a támogatás.

Adrienn szerint:

2019-04-30 - 17:24

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy én melyik összeg elengedésére vagyok/leszek jogosult?
Ha a lakáshitelt és a CSOK-ot 2018.01.01. után kaptuk meg?! Van már 2 gyermekem, az első 2016-ban született, a második baba 2018.01.01. után és most várjuk a 3. babát, aki várhatóan 2019. december vége vagy 2020. január elején születik?
Ez esetben 1+4 millió vagy csak a 4 millió Ft elengedést igényelhetjük?
Köszönöm!
Tisztelettel.
Adrienn

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-02 - 15:07

Kedves Adrienn!
Fenti esetben 3. gyermekük után 4M Ft tartozáselengedésre lehetnek jogosultak, amennyiben a további igénylési feltételek is teljesülnek.

Laci szerint:

2019-04-30 - 16:09

Tisztelt ügyintéző!
Kérdésem az lenne, hogy 2 gyermekünk van, 2016 és 2018 decemberi születésűek. Ez esteben mi nekünk is jár 1 millió Ft 2019.07.01. után?
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 14:41

Kedves Laci!
Tartozáscsökkentő támogatás két gyermek esetén csak akkor vehető igénybe, ha a második gyermek 2019. július 1. után születik.

Katka szerint:

2019-04-30 - 14:06

Tisztelt Szakértő !
A tartozáscsökkentő támogatás kapcsán szeretném a véleményét kérni: amennyiben 2 féle jelzáloghitel szerződésem van egy ugyanazon ingatlan megvásárlása kapcsán (tehát mind a két hitelemnek egyértelműen az adott ingatlan megvásárlása volt a célja, egy időben köttetett mind a két szerződés). Az egyik lakáscélú kölcsönszerződés (jelzálogszerződés), ezt mint munkavállaló kötöttem a munkáltatómmal. A másik ingatlanvásárlási egyedi kölcsönszerződés (jelzálogszerződés), fogyasztóként kötöttem a hitelintézettel, amely a munkáltatóm is. Ilyen esetben ha minden egyéb feltétel teljesül, akkor a két hiteltartozásomat egyszerre tudom csökkenteni? Vagy csak az egyik hitel csökkentése választható? Vagy az alapított jelzálogjog rangsor szerint döntik el melyik hitel csökkenthető?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 10:11

Kedves Katka!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében a tartozáscsökkentő támogatás egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető. A jogosultsággal kapcsolatban további tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Viktória szerint:

2019-04-30 - 12:19

Tisztelt ügyintéző!
A második babát várjuk. Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, szülés várható időpontja október lesz.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mikortól lehet elkezdeni intézni az 1 millió forintos jelzálog hitel törlesztést?
Köszönettel: Viktória

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-07 - 14:52

Kedves Viktória!
A 2. gyermek utáni tartozáscsökkentő támogatás 2019. július elsejétől, a várandósság betöltött 12. hetét követően lesz igényelhető.

Bea szerint:

2019-04-30 - 08:31

Tisztelt Ügyintéző!
A kérdésem az lenne, hogyha 2018 októberében született első gyerekünk és tervezünk másodikat, (de még nincs), harmadikat viszont nem tervezünk, így is jár a gyerekek után 1+1 millió?
Mi van abban az esetben, ha mondjuk nem lehet már 2. gyermek se? Akkor 1 milliót igényelhetünk?
Segítségét előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-30 - 08:33

Kedves Bea!
1 gyermek után nem lesz igénybe vehető a tartozáscsökkentő támogatás. A második gyermek július 1. utáni születése esetén 1M Ft összegű támogatás igényelhető, amennyiben a többi jogosultsági feltétel is teljesül.

Anita szerint:

2019-04-29 - 14:55

Üdvözlöm!

2 gyerekünk van, 2002 és 2008-ban születtek. A harmadik babánk októberben fog megszületni.
Jól értem, hogy a 3 gyerek után elengednének 4 milliót a tartozásunkból?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 15:01

Kedves Anita!
Amennyiben a támogatás további jogosultsági feltételei is teljesülnek, úgy igen.

Viola szerint:

2019-04-29 - 14:28

Jó napot kívánok.
2 gyermekünk van, akik 2014 és 2017-en születtek. Tervben van a 3. babó, aki 2020-ban születne meg.
Így jogosultak lennénk a 4M Ft-os tartozás csökkentésére?
Estlegesen 3 gyermekre tudnánk igényelni a csok-ot korszerűsítésre? Vagy a 2 támogatás már nem mehet?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 14:42

Kedves Viola!
A leírtak alapján igényelető lenne a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnének.
A falusi CSOK keretében korszerűsítésre igénybe lehetne venni ettől függetlenül a CSOK-ot.

Zsuzsanna szerint:

2019-04-29 - 14:27

Tisztelt szakértő!
Jelenleg 2 gyermekünk van, a harmadikkal vagyok várandós, év vége felé várjuk a kicsit. Az lenne a kérdésem, hogy július 1-e után már igényelhetjük a 4 millió forintos hitel elengedést úgy, hogy a harmadik gyermek még nem született meg, de betöltötte a magzati 12 hetes kort,vagy csak a megszületése után lehet benyújtani?
Köszönöm!
Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 14:45

Kedves Zsuzsanna!
A várandósság betöltött 12. hetét követően magzat után is igényelhető már a támogatás.

László szerint:

2019-04-29 - 14:16

Üdv!
Kérelmünket elutasították, mert nem volt jól kitöltbe a kérelem. Nem volt időnk 15 napon belül újra beadni, így az elutasítás véglegessé vált. Innentől nem vagyunk jogosultak a támogatásra?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 14:49

Kedves László!
Ebben a kérdésben a területileg illetékes járási hivatal tud Önöknek választ adni.

Zoltán szerint:

2019-04-29 - 13:15

Üdvözlöm!
A alábbiakat olvasva a következő kérdésem lenne:
Már van 2 gyermekünk (2016 és 2018). 2019 július 1-et követően szeretnénk felvenni kamattámogatott CSOK hitelt és ezt követően tervezzük a 3. babát. Megszületéskor már az 1+4 millió hitelelengedésre leszünk jogosultak a párommal?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:48

Kedves Zoltán!
A második gyermek után csak akkor lenne igényelhető az 1 millió forint tartozáselenegedés, ha a gyermek július után születne és születését megelőzné a hitelfelvétel. A támogatásra a leírtak alapján majd a 3. gyermek születése után lehetnek jogosultak 4M Ft összegben.

Máté szerint:

2019-04-29 - 11:39

Üdvözlöm!
4 gyermekünk született 2009 és 2015 között. 2019 második felében születik ötödik gyermekünk, így mekkora összegre leszünk jogosultak?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 12:58

Kedves Máté!
A leírtak alapján 2019-ben születenő gyermekük után 4M Ft-ra lehetnek jogosultak, amennyiben a további feltételek is teljesülnek. Ezekről fenti bejegyzésünkben tájékozódhat.

Magdolna szerint:

2019-04-29 - 11:06

Tisztelt Szakértő!
Elvált, egyedülálló szülőként igényeltem és kaptam 10+10 CSOK-ot 2017 májusában 2 meglévő (2008 és 2015) gyermekemre, valamint a 3. magzatom után, aki 2017 augusztusban született. 100 %-os tulajdonrésszel rendelkezem.
Így jogosult lehetek-e tartozáscsökkentésre? Illetve, ha élettársammal vállalunk 4. gyermeket, mi a helyzet? Bár tulajdonrészt akkor sem tudnék neki adni az eldigenítési tilalom miatt.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:00

Kedves Magdolna!
Mivel 3. gyermeke nem 2018. január elsején vagy azt követően született, ezért tartozáscsökkentő támogatásra sajnos nem lehet jogosult. A további jogosltsági kérdésekkel kapcsolatban az ebben illetékes járási hivatal tud Önnek segíteni.

András szerint:

2019-04-29 - 11:00

Üdvözlöm!
Olvasva a cikket és olvasva a kérdésekre adott válaszait ellentmondást látok:
A cikk egyik mondata az, hogy:” 1 millió forint támogatás minden 3. vagy további gyermek után”
a másik: “meglévő első és második gyermek után támogatás nem igényelhető”
harmadik: Az igénylő 2018. január 1. után született gyermek”
Ha jól látom, az idézetek a 2018.jan.1.-től jelenleg is érvényben lévő támogatás része. Mindez
2019.07.01.-től módosul, kiegészül a szerint, hogy a harmadik gyermeket nem 1, hanem 4 millióval “támogatják”, amennyiben a gyermek 2018.01.01.-ét követően született.
Valószínűleg az a zavaró, hogy egy cikkben benne van a jelenleg érvényes és az idén júliustól érvényes támogatási rendszer is.
Én is érintett vagyok: 2013, 2015 és 2018.-ban született gyermekeim vannak és 2018 előtti állami kamattámogatott jelzáloghitelem. Ha ma bemennék támogatást kérelmezni, csak 1 milliót kaphatnék, ha megvárom a július elsejét, akkor négy milliót.
Jól értelmezem?
Köszönet, szép napot.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:07

Kedves András!
Köszönjük észrevételét. Igen, jól értelmezi, július elsejétől a 2018 január elsején vagy azt követően született 3. gyermeke után már 4 millió forint tartozáscsökkentő támogatásra lehet jogosult.

Dániel szerint:

2019-04-28 - 20:07

Érdeklődnék, hogy van 2 gyermekünk (2006-ban és 2014-ben születtek), a 3. 2019. szeptemberben fog megszületni.
Igénybe vehető-e az 1M-os jelzáloghitel támogatás?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:54

Kedves Dániel!
A leírtak alapján a 4M Ft-os tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető, amennyien a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Viktor szerint:

2019-04-25 - 14:10

Amennyiben idén márciusban született a 3. gyermekem (másik kettő 12-15 évesek), és még nem vettem igénybe a jelzálogelengedést, akkor ha 2019. júl. 01. után igénylem, akkor jogosult vagyok akár a 4 millió elengedésére is?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-25 - 14:22

Kedves Viktor!
Igen, 2019. júliustól történő igénylés esetén 4M Ft tartozáselengedésre lehet jogosult, amennyiben a további feltételek is teljesülnek.

Katalin szerint:

2019-04-24 - 00:38

Üdvözlöm!
Nekünk a 4. gyermekünk 2018 októberi és mi még nem vettük igénybe a jelzáloghitel csökkentést. Van a gyermek születése előtt felvett jelzáloghitelünk.
Mennyire vagyunk jogosultak július 1-jétől? 1 vagy 4 millió? A kijött módosítasok szerint nemcsak a július után született gyermek a mérvadó?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-24 - 10:54

Kedves Katalin!
Július elsejétő benyújtott kérelem esetén 4 millió forint igényelhető 4. gyermekük után, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Gergő szerint:

2019-04-21 - 19:59

Kedves Szakértő!
2015-ben született egy gyermekünk, majd 2018-ban egy ikerpár. Így 2018-ig 3 közös gyermeknél tartunk egy háztartásban. Most 2019 márciusában vettük fel a CSOK 10M hitelrészét.
Jogosultak lehetünk a 4M Ft-os elengedésre ezek alapján?
Köszönöm!
Üdv,
Gergő

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 10:14

Kedves Gergő!
A tartozáscsökkentő támogatás információink szerint nem vehető igénybe, ha a lakáshitel felvétele a gyermek születése után történt.

Kitti szerint:

2019-04-18 - 14:20

Tisztelt szakértő!
Már van egy kisfiúnk, aki 2017 októberében született, az ikreket pedig 2019 július 01-re várjuk. Ez esetben ugye 1+4 millió járna, de ha már június 30-án születnének, akkor 1 millió? 2017 májusában vettük fel a lakáscélú jelzáloghitelünket.
Válaszát előre köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-18 - 14:33

Kedves Kitti!
Ha július elsején vagy azt követően születnek a gyermekek, akkor 1+4 millió forintra lehetnek jogosultak. Ha előtte, akkor a 3. gyermek utáni 4 millió forintos támogatás igényelhető a vonatkozó kormányrendelet értelmében.

Péter szerint:

2019-04-17 - 22:09

Azt szeretném kérdezni, hogy mik a feltételek hogy a 3. gyerek után megkapjam a 4 millió Ft-os támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-18 - 07:07

Kedves Péter!
A jogosultsági feltételeket fenti bejegyzésünkből ismerheti meg. További tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal tud adni Önnek, ahol a támogatás július elsejétől igényelhető lesz.

Sándor szerint:

2019-04-15 - 13:35

Tisztelt Hitelnet Szakértő!
2010-ben, 2013-ban és 2018-ban születtek a gyermekeink. Melyik jogszabályi szakasz alapján lehetünk – ha lehetünk – jogosultak a 4M Ft összegű kölcsön tartozás elengedésére?
Köszönettel a válaszért!
Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 13:51

Kedves Sándor!
A Kormány 46/2019. (III. 12.) Korm. rendelete az egyes otthonteremtési tárgyú kormányrendeletek módosításáról, 3. pont alapján lesz igényelhető a támogatás.

Márkó szerint:

2019-04-15 - 12:38

Tisztelt Szakértő!
2019. februárban kérelmet nyújtottunk be a tartozáscsökkentő támogatás igénybevétele céljából a júliusban születendő 3. gyermekünkre tekintettel, amit később visszavontunk.
Azt szeretném kérdezni, hogy 2019. július 1-től igényelhetjük a magasabb 4 millió Ft összeget?
A törvénymódosítás szövegében benne van egy bekezdés, amely szerint az már nem nyújthat be kérelmet, aki már adott be 2019. június 30-án érvényben lévő rendelet alapján. Itt úgy kell értelmezni, hogy nem lehet az új rendelet és a régi rendelet szerint is beadva egy-egy kérelem?
Köszönöm szépen előre is a segítségét!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 13:44

Kedves Márkó!
Mivel a támogatás iránti kérelmüket visszavonták, ezért véleményünk szerint július elsejétől igényelhetik a magasabb összegű támogatást. Pontos felvilágosítást ez ügyben az illetékes járási hivatal tud adni Önnek.

Orsolya szerint:

2019-04-15 - 06:36

Tisztelt szakértö!
Férjemmel 2017-ben CSOK-ra vásároltunk ingatlant. Van egy közös gyermekünk (2016) és a páromnak van egy 16 éves lánya, viszont ő közös nevelésben van a volt párjával. Úton a 2. közös gyermekünk!
Így mi jogosultak vagyunk az 1 millió Ft hitelelengedésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 09:06

Kedves Orsolya!
Elvált szülők kiskorú gyermekeinek elhelyezését jogerős bírósági ítélettel és a lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal kell igazolni a jogosultsághoz. Ha előző élettársi kapcsolatban született a gyermek, szintén feltétel a közös lakcím. Ha a nem közös gyermek nem vehető figyelembe, akkor a 2. gyermek július 1. utáni születése esetén lehetnek jogosultak 1 millió forint összegű támogatásra, amennyiben a további feltételek is teljesülnek.

Zoltán szerint:

2019-04-14 - 19:07

Tisztelt Szakértő!
Van két gyermekünk (2016, 2018), a harmadik babát 2021-re tervezzük! Idén júliusban vennénk fel CSOK-os hitelt. Kérdésem az lenne, hogy ebből a jövőben felvett hitelből is megkapjuk a kamatcsökkentést (4 millió), amikor érkezik a 3. Baba?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 10:28

Kedves Zoltán!
Igen, jogosultak lehetnek fenti esetben is a tartazáscsökkentésre.

András szerint:

2019-04-11 - 10:41

Tisztelt Szakértő,
érdeklődni szeretnék, hogy ránk is érvényes a tartozáscsökkentő támogatás?
2016-ban vettem fel jelzáloghitelt, jelenleg 2 gyermekünk van (2014; 2016) és 2019 végére várjuk a harmadikat.
Érvényes a 4 millió vagy mivel a számolás csak 2018-tól értendő, így az új gyermek csak elsőnek lesz beszámítva, amire semmi nem jár?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-11 - 14:54

Kedves András!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, úgy 3. gyermekük után jogosultak lehetnek a 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatásra.

Ani szerint:

2019-04-11 - 06:59

Első gyermekem 2014-ben született, második 2018-ban, a harmadik pedig útban van.
Milyen mértékű jelzáloghitel mérséklésre leszünk jogosultak?
A házunk a férjemmel közös tulajdon, a hitelt 2018 márciusában vettük fel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-11 - 13:03

Kedves Ani!
A leírtak alapján 3. gyermekük után 4.000.000 Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lesznek jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

András szerint:

2019-04-10 - 06:30

Tisztekt Szakértő,
Feleségemmel 2007 óta fizetjük a lakáshitelünket. Feleségem 1/1 tulajdonosa az ingatlannak, én mint adóstárs szerepelek a szerződésben. Feleségem első házasságából 1999-ben született gyermeke velünk él közös háztartásban. Első közös gyermekünk 2012-ben született, a másodikat pedig 2019 július végére várjuk. Eddig semilyen támogatást nem vettünk igánybe.
Ezek alapján mire leszünk jogosultak?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-10 - 09:34

Kedves András!
A lakáscélú jelzáloghitel fedezetét képező lakásban az igénylőnek − együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen − legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie.

Mili szerint:

2019-04-09 - 11:10

Tisztelt Szakértő!
2017 júliusában kötöttünk szerződést a bankkal, építési CSOK-ot és kamattámogatott hitelt vettünk fel. Sajnos az építkezés nagyon elhúzódott/húzódik, várhatóan ősszel kapjuk meg a használatbavételi engedélyt. Ezután tudjuk majd elkezdeni törleszteni a hitelt is. A CsOK és a hitel nagy részét már kiutalták, beépítettük. Idén július végén születik a 3. gyermekünk.
Ki tudjuk használni a 4 millió forint hitelcsökkentést?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-09 - 15:04

Kedves Mili!
Információink szerint, ha a hitelszerződés a gyermek születése előtt megkötésre került, akkor igényelhető lesz a támogatás. További pontos tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal (kincstár) tud adni Önnek.

Zsanett szerint:

2019-04-09 - 08:14

Meglévő gyermekek estén igenyelhető-e a jelzáloghitel csökkentés?
Gyermekek születesi éve: 2006, 2010, 2017, 2017.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-09 - 09:15

Kedves Zsanett!
Tartozáscsökkentő támogatás igénybevételére a 2018. január elsején vagy azt követően született gyermekek után van lehetőség.

Péter szerint:

2019-04-08 - 18:36

Üdvözletem!
1. Ha jól értem, megint módosították a jogszabályt úgy, hogy már a 2018. január 1. után született 3. gyerekre is igényelhető a támogatás? (Hol található ez a jogszabály? Én a 2019/40. március 12-i Magyar Közlönyben megjelentet ismerem.)
2. Ezek szerint ha már igényelve lett egy 3. gyerekre az 1 millió forint, akkor a 3 milliós különbözet már nem jár? (Ha ez így van, jobban jártunk volna, ha nem csinálunk semmit, nem igényeljük az 1 milliót, mert jogosultak vagyunk.)
3. Esetleg érdemes valamiféle méltányossági kérelemmel élni? Végül is megfeleltünk az igénylési feltételeknek, minden papírunk megvan a Kincstárnál.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 09:51

Kedves Péter!
A rendelkezést az Ön által említett kormányrendelet tartalmazza. Fenti esetben a különbözet érvényesítésére sajnos nincs lehetőség. Méltányossági lehetőségről nem tudunk. Ezzel kapcsolatban a területileg illetékes járási hivatlhoz fordulhat.

István szerint:

2019-04-05 - 17:59

Tisztelt Szakértő!
4. gyermekem 2018 elején született. A 10 milliós CSOK hitel szerződést építésre 2018 végén kötöttük. Jogosultak vagyunk ez alapján valamekkora jelzáloghitel elengedésre?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-06 - 00:23

Kedves István!
A tartozáscsökkentő támogatás csak az érintett gyermek születése előtt felvett hitel csökkentésére használható fel.

Alexandra szerint:

2019-04-05 - 12:01

Jó napot.
Ha CSOK-ból és lakáshitelből vásároltam a lakásomat, akkor is igénybe lehet venni a támogatást, hogy csökkentsem a lakáshitel tartozásomat?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 12:28

Kedves Alexandra!
A fenti bejegyzésben olvasható feltételek teljesülése esetén igen.

Renáta szerint:

2019-04-04 - 16:01

Tisztelt Szakértő!
2007-ben vettünk fel deviza alapú hitelt. Sajnos Anyósomék háza lett beterhelve, mert a miénk nem volt elég az akkor 8 milliós hitelhez. Azóta forintosítva lett. Fizetjük, soha semmilyen támogatásban nem részesültünk. Tavaly márciusban megszületett a 3. gyermekünk. Szerettük volna igénybe venni a 3. gyerek után járó 1 millió forint elengedését, de mivel jelzálogkötelezettek Anyósomék a hitelügyletben, így nem sikerült sajnos. 2007 óta fizetünk és még kb. 9 millió van vissza.
Kérdésem az lenne, hogy semmilyen kedvezményt nem tudunk igénybevenni, csak ha eladjuk a házunkat és vásárolunk egy másik ingatlant? Ez sajnos kicsi ötünknek, 57 négyzetméter 2 szobával. A tetőteret gondoltuk beépíteni, de nincs önerőnk sajnos. Innen nem akartunk elköltözni, de valami segítség jól jönne. El vagyunk keseredve.
Segítsegét előre is köszönöm!
Reni

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 10:10

Kedves Renáta!
A tartozáscsökkentő támogatásra a leírtak alapján sajnos valóban nem jogosultak.
Bővítéshez jogosultak lehetnek CSOK-ra, amennyiben a további feltételek is teljesülnek. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat. Ha a CSOK összege nem fedezi a bővítés teljes költéségét, úgy további hitelfelvétel jelenthet megoldást, amennyiben ezt jövedelmi helyeztük is lehetővé teszi.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Ildikó szerint:

2019-04-03 - 15:55

Tisztelt Szakėrtő!
2017 tavaszán lakáscélú jelzáloghitelre vásároltunk ėpítési telket. A jelzálog a telekre van bejegyezve. 2018. decemberben született a 4. gyermekünk. Ha jól értem, mégsem tudjuk igénybe venni az 1 millió forintos támogatást/jóváírást, mivel a hitel fedezete nem lakóingatlan, tanya, birtokközpont, hanem építési telek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-04 - 10:59

Kedves Ildikó!
Építési telekre bejegyzett jelzáloghitel csökkentésére – a vonatkozó kormányrendelet értelmében – a tartozáscsökkentő támogatás sajnos nem használható fel.

Csaba szerint:

2019-04-03 - 15:43

Tisztelt szakértő!
Két gyermekre megelőlegező csokot vettünk igénybe 2016-ban. Az első gyermekünk meg is született 2017-ben, a következő babát novemberre várjuk.
Ilyen esetben is megkaphatjuk a támogatást a második, születendő gyermekünkre, ha már előre igényeltünk rá csokot? Vagy a kettő független egymástól?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-04 - 11:01

Kedves Csaba!
A kettő nem zárja ki egymást. Ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek, igényelhető lesz a tartozáscsökkentő támogatás is.

Sándor szerint:

2019-04-03 - 09:43

Kedves Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbiak szerint mire számíthatunk?
2007-ben vásároltunk lakást jelzáloghitellel. A feleségem a 2006-ban született gyerekünk (lakásépítési kedvezmény), illetve második gyerekre (2008-ban meg is született) felvett megelőlegező hitelben szerepel mint kezes, a lakáshitelben csak anyós és após zálogkötelezett, adóstársként. Most várjuk a 3. gyerekünket, 2019 novemberében fog születni. A lakás az én nevemen van 1/1 tulajdonban.
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-03 - 10:30

Kedves Sándor!
Úgy tudjuk, hogy e támogatásra való jogosultsághoz az igénylőn kívül más adós a jelzáloghitel-szerződésben nem szerepelhet. A tartozáscsökkentő támogatásra való jogosultság megállapítása azonban a területileg illetékes járási hivatal hatásköre. Az érintett hivatalnál kérhet a jogosultsággal kapcsolatban további pontos felvilágosítást.

Gábor szerint:

2019-04-03 - 08:49

Tisztelt szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogy van 3 gyermekem 2004, 2008, 2014.-ben születtek.
Jogosult vagyok-e a támogatásra? A hitel már fennállt a harmadik gyermek születésekor. Vagy a kormány szerint ez nem 3 gyermek?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-03 - 10:44

Kedves Gábor!
A hatályos kormányrendelet értelmében tartozáscsökkentő támogatás a 2018. január elsején vagy azt követően szülelett 3. gyermek után igényelhető. Mivel az Önök 3. gyermeke 2014-ben született, ezért utána sajnos nem lehetnek jogosultak rá. 3 gyermekük után azonban igényelhető az új és használt lakásra vonatkozó CSOK egyaránt újabb lakáscél megvalósításához.

Andrea szerint:

2019-04-02 - 13:58

Tisztelt Szakértő!
2014 februárban és 2018 januárban születtek a kislányaink. Nekünk nem jár hitelcsökkentés?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:03

Kedves Andrea!
A 2018. január elsején vagy azt követően született gyermek után csak akkor igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha az érintett gyernmek a 3. gyermek. 2019. július esején vagy azt követően született gyermek esetében már akkor is igényelhető lesz a támogatás, ha az érintett gyermek a második. A fenti születési dátumok alapján az Önök esetében azonban sajnos nem vehető igénybe ez a támogatási forma.

Ani szerint:

2019-04-02 - 13:43

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, lakáshitel csökkentésére mennyi támogatást kapunk, ha az első házasságomból van két gyermekem, 2001 és 2003-as születésűek és most januárban születtek ikreink!
Köszönöm.

Norbert szerint:

2019-04-02 - 13:01

Tisztelt Szakértő!
Nekem 5 gyermekem van. A 3-as ikrek 2016-ban születtek, picit nagyobb 2015-ben, a legnagyobb 2004-ben, de ő nem közös!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi igényelhetjük-e a tartozáscsökkentőt?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 13:54

Kedves Norbert!
Tartozáscsökkentő támogatás csak 2018. január elsején vagy azt követően született gyermekek után vehető igénybe.

Ákos szerint:

2019-04-02 - 10:18

Tisztelt Szakértő!
2 gyermekünk van jelenleg, a 3. most születik meg 2019. április közepén. Ha nincs jelzáloghitelünk, akkor – hacsak nem kötök egy hitelszerződést a következő 2 hétben – nem vagyunk jogosultak a későbbiekben tartozáscsökkentő támogatásra, igaz? Feltéve persze, hogy nem kívánunk 4. gyermeket tervezni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 13:56

Kedves Ákos!
Igen, tartozáscsökkentő támogatás igénylésének feltétele, hogy a hitelszerződés korábbi dátumú, mint a gyermek születési időpontja.

Anett szerint:

2019-04-02 - 08:28

Szabad felhasználású jelzálogot is leírnak, ha jogosult vagyok rá?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:06

Kedves Anett!
Szabad felhasználású jelzáloghitel esetében a tartozáscsökkentő támogatásra csak akkor lehetnek jogosultak, ha a hitelfelvétel 2017. november 14. előtt történt.

Norbert szerint:

2019-04-02 - 04:05

Tisztelt szakértő!
Kérdésem, hogy ha 3. gyermekünk július elseje előtt pár héttel születik, 4 millió helyett csak 1 millió hitel elengedésére vagyunk jogosultak? Ha ez így van, méltányosságból kérhető-e a 4 millió elengedése vagy egyszerűen így jártunk? Elvégre a “nagy bejelentés” után születik meg a 3. gyerek!?

Iván szerint:

2019-04-01 - 22:57

Kedves Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy a fenti cikkben és a hozzászólásokban leírtak már egy jogszabályon alapulnak, vagy még csak a kormány szóbeli bejelentésein? Magyarán mennyire lehet az egyes élethelyzetekre adott válaszokat készpénznek venni ebben a pillanatban? Úgy is kérdezhetem, hogy ehhez az intézkedéshez megjelent-e már a vonatkozó rendelet?
Nagyon köszönöm a válaszukat!
Iván

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:07

Kedves Iván!
A vonatkozó kormányrendelet 2019. március 12-én jelent meg a Magyar Közlönyben.

Miklós szerint:

2019-04-01 - 13:04

Tisztelt Hitelnet.hu!
Két gyermekem van, az egyik 2013-ban, a második 2016-ban született. A harmadik gyermeket 2019 augusztusára várjuk. Olvasgatva a hozzászólásokat a szakértőjük szerint 4 millió forint hitelcsökkentésre vagyok jogosult. Más portálokon olvasva (Portfolio) azonban azt látom, hogy a meglévő gyermekekre nem lehet igényelni, tehát még két gyermeknek kellene ahhoz születni július 1. után, hogy 4 millió forintra legyek jogosult.
Köszönöm válaszát!
Miklós

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:29

Kedves Miklós!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében tartozáscsökkentő támogatásra azok a támogatott személyek lehetnek jogosultak, akiknek 2019. július 1. után születik 2. gyermekük – ez esetben 1 millió forint vehető igénybe. 3. vagy további gyermek után 4 millió forintot, az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forintot írnak jóvá a fennálló tartozásukból.

Dömötör szerint:

2019-03-29 - 06:54

Tisztelt Szakértő!
Segítségét szeretném kérni, ugyanis van 3 gyermekem, akik 2015. előtt születtek, a 4. gyermek most úton van. A lakáshitelemből kereken 1 millió Ft van hátra.
Így, ha jól értem nekem 4+1 millió járna.
Azt már értem, hogy ha a jelenlegire igénylem, akkor a fennmaradó összeget nem tudom igyenybe venni, de mi van akkor ha a 4. gyerek születése előtt vásárolok egy új ingatlant, abba kérhetem a 4+1 milliót?
Illetve felvehetem a hitelt a gyerek születése után is?
Segítségét előre is köszönöm.
Döme

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:32

Kedves Döme!
A július 1-től hatályos kormányrendelet értelmében a július elsejét követően született 4. gyermek után 4 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igénybe vehető. Ha a 4. gyermek születése előtt újabb lakáscélú hitel kerül felvételre, akkor annak csökkentésére is fordítható a támogatás. A gyermek születése után felvett lakáshitel csökkentésére a támogatás nem lesz igénybe vehető.

Gábor szerint:

2019-03-28 - 23:40

Tisztelt Szakértő!
Valahol azt olvastam, hogy csak a lakáscélú jelzáloghitelnél feltétel, hogy az igénylő legalább 50%-ban tulajdonnal rendelkezzen a fedezetül szolgáló ingatlanban. A 2017. előtt felvett szabad felhasználású jelzáloghitel kiváltásánál van a tulajdoni hányadára vonatkozó megkötés? Ha a 4. gyermekünk 2018. augusztusában született, akkor is 1 millió Ft jár, ha jól gondolom, ugye?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:28

Kedves Gábor!
Ha a 4. gyermekük 2018 augusztusában született, akkor utána 1 millió Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás vehető igénybe. Információink szerint a fedezetet képező lakásban az igénylőnek − együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen − legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie mindkét hiteltípus esetén.

Erika szerint:

2019-03-28 - 13:44

Jó napot kívánok!
Nekem van házam. Bővíteni nem szeretném, de a meglévő lakáshitelem egy részének kifizetésére is lehet-e igényelni a falusi csokot 2 gyermek után?
Nekem azt mondták, hogy van egy ilyen pont, viszont csak a 2019.07.01. után született gyermek alapján érvényesíthető. Ha ez tényleg így van, akkor az előtte született gyermekek mért nem számítanak bele?
A választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 13:48

Kedves Erika!
A falusi CSOK meglévő lakáshitel előtörlesztésére nem lesz igénybe vehető. Ön valószínűleg a tartozáscsökkentő támogatásra gondol, melynek feltételeit fenti bejegyzésünkből ismerheti meg. A támogatás a már meglévő 2 gyermek után azonban sajnos nem vehető igénybe.

Zsuzsanna szerint:

2019-03-28 - 13:28

Üdvözlöm!
Nem pont CSOK-kal kapcsolatos kérdésem lenne, de remélem mégis tudnak rá válaszolni. Meglévő jelzáloghitelünk van a családi házunkon. Két gyermekünk mellé 2019 áprilisában születik meg harmadik csemeténk. Nem látjuk tisztán, hogy megkaphatjuk-e a 2019 júliusától érvényben lévő 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatást. Ha esetleg nem (mert áprilisban születik a 3. gyermek, és nem július 1. után), akkor milyen összeget kaphatunk a hitelcsökkentésre?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 13:30

Kedves Zsuzsanna!
Fenti esetben 1 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak.

Anna szerint:

2019-03-28 - 09:43

Tisztelt Szakértő!
Kettő különböző jelzálog hitelem van (2M és 3M forintosak). Negyedik gyermekem 2019 júliusa után fog születni. Lesz lehetőségem a teljes 4M támogatást felhasználni annak ellenére, hogy két különböző hitelszerződésem van? (Egyidejűleg lehetséges, hogy a 3M hitel teljesen törlesztésre kerül, és a 2M hitel 1M-ra csökken?)

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:47

Kedves Anna!
A rendelet hatálybalépését követően született ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető a támogatás.

Anett szerint:

2019-03-27 - 21:35

Ha nincs annyi jelzáloghitelem, ami fedezi a 4 milliót, akkor ami fennmarad, azt kilehet használni bővítésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 09:37

Kedves Anett!
A tartozáscsökkentő tartozás kizárólag a felvett hitel csökkentésére használható fel, bővítésre nem.
A bővítés esetén elérhető CSOK-ról IDE kattintva tájékozódhat.

Anett szerint:

2019-03-27 - 21:29

Ha 2 gyermekem van és mind a 2 2018. január előtt született és a 3. gyermek július után születik, akkor mennyi összegü hiteltörlésre vagyok jogosult: 1 millió vagy 4 millió?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:51

Kedves Anett!
A 2019. július 1. után születendő 3. gyermek után 4 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igénybe vehető.

Vivien szerint:

2019-03-27 - 20:38

Tisztelt Szakértő!
A férjemmel 3 közös gyerekünk van, a legkisebb 2018 júliusában született. Mi csak 2M forint lakáshitelt vettünk fel.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen alacsony hitelösszegnél is jár-e a támogatás, vagy van valami alsó összeg határ?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 11:17

Kedves Vivien!
A tartozáscsökkentő támogatás – a fennálló tartozás összegének erejéig – ez esetben is igénybe vehető.

Tünde szerint:

2019-03-27 - 16:54

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, ha júniusra várjuk harmadik gyerekünket és most vennénk fel (pár héten belül, a gyerek születéséig) lakáscélú (felújítási) jelzáloghitelt a meglévő ingatlanunkra, abban az esetben is jár az 1M Ft hitelelengedés? A lényeg, hogy a gyerek megszületésekor legyen fennálló hitelünk? Ugyanis tervezzük még a csok és lakáscélú hitel felvételét is új lakás vásárlására, de valószínűleg abból a gyerek megszületéséig nem lesz kölcsönszerződés (a vállalkozó csúszása miatt), és ha jól gondolom, az év második felében felvett hitelbe nem tudjuk beszámítani a júniusban született gyerekünkre a hitelelengedést.
Köszönettel: Tünde

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:55

Kedves Tünde!
A tartozáscsökkentő támogatás csak olyan hiteltartozás csökkentésére vehető igénybe, amely a gyermek születése előtt felvételre került.

Anett szerint:

2019-03-27 - 14:19

Kedves szakértő!
Ha a 2014-ben az első, a második gyermekem 2016-ban születtett és a 3. gyermekem 2019 július után születik, akkor jogosultak vagyunk a 4 millió hiteltörlésre?v Vgy mind a 3 gyermek 2019. július után kell, hogy szülessen meg? Azok jogosultak csak a 4 millióra?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-27 - 14:41

Kedves Anett!
A 4 milliós tartozáscsökkentéshez elegendő, ha a 3. gyermek születik 2019. június 30. után. Nem feltétel, hogy mindhárom gyermek ezen időpont után szülessen.

Miccs szerint:

2019-03-25 - 15:57

2018.07.05-én született 1 gyermekem, a 2. várhatóan 2019 októberében fog megszületni.
Jogosult vagyok-e a jelzáloghitelemből 1 millió Ft elengedésére?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-26 - 15:01

Kedves Miccs!
A gyermekek születési dátuma alaján jogosult lehet 1M Ft tartozáscsökkentésre, ha a jogosultság további feltételei is teljesülnek.

Geri szerint:

2019-03-17 - 19:46

Tisztelt szakértő!
Érdeklődnék, hogy ha július után megszületendő 2. gyerekre igénybe veszünk 1 millió forint támogatást, akkor a 2 év múlva esetleg születendő 3. gyermek után a 4 millió forint támogatást igénybe lehet-e venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 14:10

Kedves Geri!
Igen, amennyiben az egyéb jogosultsági feltételek is fennállnak.

Attila szerint:

2019-03-16 - 13:27

Tisztelt Szakártő!
3. gyermekünk várhatóan szeptemberben születik. Július 1. után szükséges beadnunk az igénylést és ha jól értem 4 millió forint kedvezményt kapunk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 13:08

Kedves Attila!
A 3. gyermek utáni 4 millió forintos tartozáscsökkentő támogatás igénylésére 2019. július 1-től lesz lehetőség.

István szerint:

2019-03-15 - 14:16

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg egy gyermekünk van, Ő 2016-ban született. Most várjuk az ikreket, 2019. július 30.-ra vagyunk kiírva.
Ha a gyerekek akkor születnének, akkor mi jogosultak vagyunk az 1+4 millió forintra?
Köszönöm.
István

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-18 - 12:13

Kedves István!
A leírtak alapján meglévő lakáshitelük csökkentésére felvehető lehet az 1+4 milliós támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Karola szerint:

2019-03-14 - 10:48

Üdvözlöm!
1 éve vettük igénybe a csok-ot 2 meglévő, illetve egy 3. vállalt gyermekre. Plusz 2,4 millió lett hozzá hitel felvéve. Így tudtuk megvenni az ingatlant. (Használt ingatlan). Most várandós vagyok 20. hét és július végére várjuk a 3. gyermekünket. Hallottuk, hogy ha a 3. gyermek megszületik, valamennyi hitelt elengednek, de pontosan nem tudjuk, hogy működik ez, így ebben kérnénk a tájékoztatását.
Köszönöm.
Karola

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 08:16

Kedves Karola!
Július elseje után 3. gyermekük után 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás lesz igényelhető a fenti bejegyzésünkben olvasható feltételek teljesülése esetén.

Gábor szerint:

2019-03-14 - 00:06

Tisztelt Szakértő!
3 gyermekünk van. Az első 2014-ben született, majd az ikrek 2018 augusztusban. Nem igényeltük még a tartozáscsökkentő támogatást.
Milyen összegre lehetünk jogosultak? Előfordulhat, hogy nem is kaphatunk, ha július 1. után igényeljük?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-14 - 09:54

Kedves Gábor!
Akár most, akár július 1. után igénylik a tartozáscsökkentő támogatást, 1 millió forintra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is teljesülnek.

Orsolya szerint:

2019-03-13 - 21:52

Tisztelt Szakértő,
érdeklődöm, hogy a 2014-ben forintosított eredetileg deviza alapú jelzáloghitel, forint alapú jelzálog hitelnek minősül-e.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 07:15

Kedves Orsolya!
Véleményünk szerint a tartozáscsökkentő támogatás fenti jelzáloghitel esetében is igényelhető. Az ügyben további pontos tájékoztatást a területileg illetékes járási hivatal tud adni.

Éva szerint:

2019-03-12 - 15:51

Tisztelt Szakértő.
Májusban születendő 2. gyerekre esetleg jogosult vagyok-e az 1 millió elengedésre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 23:47

Kedves Éva!
Második gyermek esetében akkor lesz igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Bernadett szerint:

2019-03-12 - 11:24

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy van egy gyermekünk, tervezzük a másodikat. A jelzáloghitelünket végtörlesztenénk.
Érdemes-e várnunk vele, második gyermekre is igénybe vehetjük-e az 1M Ft támogatást július 1-től?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 23:38

Kedves Bernadett!
A tartozáscsökkentő támogatás a július elsején vagy azt követően születendő második gyermek után is igényelhető lesz.

András szerint:

2019-03-11 - 17:18

Tisztelt Szakértő!
2 gyermekünk van, tervezzük a harmadikat. Rendelkezünk egy régebbi lakáshitellel, aminek tőketartozása nem éri el a 4 milliót, valamint van egy CSOK lakáshitelünk is.
Kérdésem az lenne, hogy a CSOK hitelből is levonható-e a támogatás? Vagy esetleg elképzelhető egy megosztás a két hitel között?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 07:28

Kedves András!
A vonatkozó kormányrendelet értelmében ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában igényelhető a támogatás.

Kitti szerint:

2019-03-11 - 06:45

Tisztelt Szakêrtő.
Július vêgên születik meg a 2. Gyermekünk. Az egyêrtelmű, hogy a meglêvőre mâr nem ês a magzatra is csak 1 milliót tudunk majd êrvênyesíteni, de mindezt a támogtási formát mikortól, hogyan, hol tudjuk igényelni? A mikortólnál arra gondolok, hogy a gyerek megszületése után közvetlenül – például augusztusban – a mâr meglévő csecsemőre vagy a 12 hetet betölt magzatra is êrvényesíthető-e már?
Köszönöm szépen a vâlaszát.
Kitti

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:38

Kedves Kitti!
A jelenlegi feltételekből kiindulva a támogatás július 1. után várhatóan már a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után is igényelhető lesz.

Gábor szerint:

2019-03-10 - 20:28

Tisztelt Szakértő!
2-ik házasság, 5 gyermek. 1. házasságból 2, 2. házasságból 3. Születési évek: 2001, 2003, 2015, 2016, 2017.12.25.
Van-e lehetőség lakáshitel csökkentésre? Ha igen, mekkora összegre?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:29

Kedves Gábor!
A tartozáscsökkentő támogatás 2018. január elsején vagy azt követően született gyermekek után igényelhető.

Anikó szerint:

2019-03-08 - 22:26

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel: gyermekeink 2007, 2009, 2011, 2013-ban születtek, mekkora támogatásra számíthatunk, ha szeretnénk még egy gyermeket?
Köszönettel várom válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 00:51

Kedves Anikó!
2019. július 1. után történő igénylés esetén 4 millió forintra lehetnének jogosultak, ha minden további feltétel is teljesül.

Balázs szerint:

2019-03-07 - 11:35

Üdvözlöm, kérdésem az lenne, hogy gyermekemet július hetedikére várjuk, de az is lehet, hogy előbb fog megszületni. A kedvezményprogramba csak július elseje után lehet regisztrálni, de azt olvastam Önöknél, hogy: ” Az igénylő 2018. január 1. után született vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeke után”
E szerint akkor, ha gyermekem most 20 hetes, már jogosultak vagyunk a támogatásra? (Egy gyermekünk már van, a második születésével szeretnénk az 1 millió Ft jelzáloghitel elengedést kérni.)

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:25

Kedves Balázs!
A második gyermek utáni 1 millió forintos tartozáscsökkentő támogatásra csak akkor lehetnek majd jogosultak, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik.

Zoltán szerint:

2019-03-06 - 10:00

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel mekkora támogatásra számíthatunk?
Első gyermekünk 2010-ben, második 2018.10.19-én született.
Jár-e az 1 millió forint a lakáshitelbe?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:23

Kedves Zoltán!
Tartozáscsökkentő támogatás a 2. gyermek után csak akkor lesz igényelhető, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően születik. A 2018. október 19-én született második gyermek után a támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Katka szerint:

2019-03-05 - 21:22

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg még 2 kiskorú gyermekünk van, szeretnénk még egyet. Kérdésem, hogy júl. 1-től vajon a 4 millió forint hitelelengedés vonatkozik-e az alábbi szerződéseimre: 9 évvel ezelőtt kötött ingatlanvásárlási célú egyedi kölcsönszerződés, amelynek fedezetéül a megvásárolt ingatlan szolgál (jelzálog). A másik szerződés szintén 9 éve kötött lakáscélú kölcsön szerződés, amelyben a munkáltató az adott ingatlan vásárlásához a lakásépítési alap számlájáról kamatmentes kölcsönt biztosított, amelynek a célja az ingatlan megvásárlása volt. A kölcsön visszafizetésének biztosítékául jelzálog alapítás történt. Mind a két szerződés célja egy ugyanazon ingatlan megvásárlása volt.
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-13 - 14:18

Kedves Katka!
3. gyermekük után 4.000.000 Ft tartozás csökkentésre lehetnek jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Információnk szerint fenti lakáshitel csökkentésére igényelhető a támogatás. A jogosultsággal kapcsolatban bővebb tájékoztatást az ebben illetékes járási hivatal tud adni Önöknek.

Zsolt szerint:

2019-03-05 - 20:18

Tisztelt szakértő úr!
2009-ben építettünk lakóházat. Államilag támogatott hitelt vettünk fel. Gyermekeim 2009-ben, 2011-ben, 2019 márciusban születtek.
Kérdésem az lenne, hogy igénybe bírjuk-e venni az állami hitelelengedést.
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 06:42

Kedves Zsolt!
Információink szerint 2019-ben született 3. gyermekük után július elsejétől történő igénylés esetén jogosultak lehetnek a támogatásra, ha a további jogosultsági feltétel is teljesül.

Lajos szerint:

2019-03-05 - 18:45

Tisztelt szakértő!
2017-ben vásároltunk a lakásunkat 3,5 millió forintért. Három gyerekre vettük igénybe a CSOK-ot. Ez ugye 2,2 millió forint, a többit lakáshitellel potoltuk ki, ami 1,3 millió forint. Első gyerek 2017-ben született, a testvérek jelenleg még tervben vannak. Az lenne a kérdésem, hogy nekünk igénybe lehetne-e venni ezt az állami támogatás, hogy kevesebb legyen a tartozásunk?
Köszönönettel, Lajos

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-04 - 15:03

Kedves Lajos!
2019. július 1. után 2. és 3. gyermekeik után igényelhető lesz a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Zoltán szerint:

2019-03-04 - 19:45

Tisztelt Szakértő!
Milyen csökkentéssel számolhatok a hitelbe, ha 2019. július 1. után ikreim születnek?
Köszönettel: Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:07

Kedves Zoltán!
Fenti esetben 1 millió forintos csökkentésre számíthat, ha a támogatásra vonatkozó további feltételek is teljesülnek.

Kitti szerint:

2019-03-04 - 19:09

Tisztelt Szakértő!
Négy gyermekünk van, a legkisebb 2016-ban született. Ötödik gyermek vállalása esetén az 1, vagy a 4 millió Ft-os hitelelengedés vonatkozna ránk az új szabályok szerint?
Köszönöm:
Kitti

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:06

Kedves Kitti!
Ötödik gyermek születése esetén – információink szerint – 4 millió forint összegű hitelelengedésre lenne lehetőségük, amennyiben a támogatásra vonatkozó további feltételek is teljesülnek.

Katka szerint:

2019-03-03 - 21:47

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg 2 kiskorú gyermekünk van. A közeljövőben szeretnénk még egy gyermeket. A 3-dik gyermek kapcsán igényelhető 4 millió forint tartozás elengedés vonatkozhat-e a következő szerződéseimre? 2010-ben kötött deviza alapú /kb. 3 éve forintosított/ ingatlanvásárlási célú egyedi kölcsönszerződésre, amelynek a megvásárolt ingatlan szolgál fedezetéül. Továbbá a fenti hitelen kívül van egy lakéscélú kölcsönszerződésem, amekyben az áll, hogy a Munkáltatóm az ingatlan vásárlásához a lakásépítési alap számlájáról Xx összegű kamatmentes kölcsönt biztosított. A kölcsön visszafizetésének biztosítására a Munkáltató javára jelzálogjog alapítás történt. (A munkáltató pénzintézet.)

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 14:14

Kedves Katka!
Információink szerint munáltatói lakáscélú kölcsöntartozás csökkentésére is felhasználható a támogatás, ha a munkáltatói kölcsön aláírásának időpontja korábbi, mint a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése. A jogosultság megállapítása azonban a területileg illetékes járási hivatal hatásköre. Javasoljuk az ügyben az érintett hivatal felkeresését.

Gergő szerint:

2019-03-03 - 17:38

Jó napot kívánok,
Két kérdésem lenne, mert számomra nem világos a dolog:
Két gyermekem van jelenleg (2010 és 2013) és most áprilisban születik a harmadik.
Ha jól tudjuk, jelenleg 1m forint támogatásra vagyunk jogosultak. A kérdésem úgy hangzik, hogy mekkora támogatásra leszünk jogosultak 2019 júliusát követően az új törvényi szabályozás szerint?
Tehát van-e létjogosultsága elodázni a támogatás igénybevételének kérvényét július utánra, vagy ezzel kockáztatjuk esetleg a most kapható 1m forintos támogatást?
Köszönettel: Gergő

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 13:58

Kedves Gergő!
Önök az áprilisban születendő 3. gyermekük után 4M Ft összegű támogatásra lehetnek jogosultak, ha a támogatás iránti kérelmet 2019 július elsején vagy azt követően nyújtják be.

Balázs szerint:

2019-03-03 - 09:24

“Mely gyermekek után igényelhető?
Az igénylő 2018. január 1. után
született vér szerinti vagy”
_______
Ez elírás? Kérem pontosítson, hogy 2018 július 1. után, vagy 2019 július 1. után született gyermekek után vehető fel a támogatás?
Köszönettel,
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 13:09

Kedves Balázs!
A 3. gyermek utáni tartozáscsökkentő támogatás a 2018. JANUÁR 1. után született vagy örökbefogadott gyermek, illetve a várandósság 12. hetét betöltött magzat után vehető igénybe. A 4M Ft-os támogatásra való jogosultsághoz a támogatás iránti kérelem 2019. július elsején vagy azt követően történő benyújtása szükséges.

Tamás szerint:

2019-02-28 - 21:55

Sziasztok!
A 4 millió forint hitelcsökkentést 2019 júniusa után született 3. gyerekre lehet igényelni vagy 2019 júniusa után kell születnie mind a 3 gyereknek és azokra lehet igényelni?
Válaszotokat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-12 - 23:54

Kedves Tamás!
A 4 millió forint tartozáscsökkentő támogatás igénybevételéhez a 3. gyermek utáni támogatási kérelmet 2019 júliusától szükséges benyújtani. A jogosultság feltétele, hogy a 3. gyermek 2018. január 1. vagy azt követő születésű legyen.

Zsolt szerint:

2019-02-28 - 10:25

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi feltételekkel mekkora támogatásra számíthatunk?
Első gyermek 2008-as születésű. Második 2016-os. Ha szeretnénk még egy gyermeket, akkor jár a 4 millió a lakáshitelbe?
Köszönöm szépen!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-28 - 13:08

Kedves Zsolt!
Tervezett harmadik gyermekük után igényelhető lesz a 4 millió forintos támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Minderről bővebb információ fenti bejegyésünkben olvasható.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA