Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után - Hitelnet.hu

Tartozáscsökkentő támogatás gyermekek után

2019. július elsejétől bővítésre kerül a nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatása!

2019. július 1.-től születendő

 • 2. gyermek után – 1 millió forint,
 • 3. vagy további gyermek után – 4 millió forint
 • az előző pont szerinti összegű (4M Ft) támogatás igénybevételét követően született minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint

jóváírásra kerül a fennálló tartozásból.

2019. július 1. előtt érvényes rendelkezések

2018 január elsejétől igényelhető az a vissza nem térítendő állami támogatás, melyet a három, vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel tartozásaik csökkentésére használhatnak fel gyermekenként 1 millió forint összegben. Az alábbiakban összefoglaljuk e támogatás jogosultsági feltételeit.

1M Ft támogatás minden 3. vagy további gyermek után

Az év eleje óta hatályos kormányrendelet értelmében a harmadik és minden egyes további gyermek után 1-1 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a nagycsaládosok fennálló jelzáloghitelük csökkentésére.

Ha a kérelem benyújtásának időpontjában a jelzáloghitel fennálló tőketartozása és annak járulékai összege alacsonyabb a támogatás összegénél, akkor legfeljebb a tőketartozás és járulékai vehetők támogatásként figyelembe. A különbözet későbbi igénybevételére nincs lehetőség.

Mely gyermekek után igényelhető?

Az igénylő 2018. január 1. után

 • született vér szerinti vagy
 • örökbefogadott gyermeke után,
 • a kérelem benyújtásának időpontjában a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzat után.

Meglévő első és második gyermek után a támogatás nem kérhető. Ugyanazon gyermek támogatására kizárólag egy alkalommal és egy lakáscélú jelzáloghitel vonatkozásában van lehetőség.

A gyermekszám meghatározására vonatkozó előírások:

 • Az igénylővel közös háztartásban élő gyermek vehető figyelembe, kivéve, ha a gyermek nagykorú. (Nagykorú gyermek esetén nem feltétel az igénylővel közös háztartás.)
 • A más személy által igényelt támogatásnál már számításba vett gyermek az igénylő támogatásánál nem vehető figyelembe.
 • Házastársak, illetve élettársak együttes igénylése esetén a velük közös háztartásban élő közös, valamint nem közös gyermekeket együttesen kell figyelembe venni.

Mely hitelek csökkenthetők a támogatással?

2018 január 1. előtt felvett hitelek esetében minden olyan forint alapú jelzáloghitel csökkentésére igényelhető, melynek fedezete Magyarország területén lévő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás, lakóház, tanya vagy birtokközpont megjelöléssel nyilvántartott ingatlan.

2018 január 1. után kötött hitelszerződések esetén csak lakáscélú hitel csökkentésére igényelhető a támogatás, vagyis

– melyet akóingatlan vásárlására, építésére, bővítésére, korszerűsítésére felújítására vettek fel,

– melynek igazolt célja a fentiekben meghatározott célokra nyújtott kölcsön kiváltása és ennek összege kizárólag a hitelnyújtók közötti árfolyamkülönbség miatt, valamint az eredeti hiteltartozás lezárásához és az új hitel folyósításához kapcsolódó igazolt díjakkal és költségekkel haladhatja meg az eredeti hiteltartozás kiváltásakor fennálló összeget. 

Ki lehet a támogatás igénylője?

Igénylő a jelzáloghitel szerződés adósa, továbbá annak házastársa vagy élettársa lehet. Házastársak és élettársak kizárólag együttesen igényelhetik a támogatás akkor is, ha az érintett hitelszerződésnek csak az egyik fél az alanya. Ebben az esetben az igénylőn kívül más adós a jelzáloghitel-szerződésben nem szerepelhet. Az igénylőnek – együttes igénylés esetén az igénylőknek összesen – legalább 50% tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük a fedezetül szolgáló lakásban.

További jogosultsági feltételek

 • Büntetlen előélet – 16/2016. (II. 10.) Kormányrendelet 1. melléklete alapján
 • Köztartozás mentesség

A támogatás igénylése

A kérelmet a területileg illetékes járási hivatalhoz kell benyújtani. Az igénybevételhez szükséges feltételeket a kérelem benyújtásának időpontjában kell teljesíteni.

A járási hivatal a kérelem elbírálásáért díjat és egyéb költséget az igénylő részére nem számíthat fel.

A járási hivatal az elbírálást követően határozatot küld az igénylő részére, valamint a támogatást megállapító határozatot annak véglegessé válását követő napon megküldi a pénzügyi intézmény részére.

A támogatás folyósítása

A pénzügyi intézmény a támogatást megállapító határozat beérkezését követő 4 napon belül egy összegben, előtörlesztésként a támogatott személy pénzügyi intézménynél vezetett hitelszámlájára teljesít.

A pénzügyi intézmény az előtörlesztésért a támogatott személy terhére díjat és egyéb költséget nem számíthat fel. Az előtörlesztés díját az állam téríti meg a pénzügyi intézmény részére.

A folyósítást követő 10 napon belül a pénzintézet köteles változatlan futamidő mellett a támogatott személy havi törlesztő részleteit újraszámolni és arról a támogatott személyt és a járási hivatalt értesíteni.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. május 22. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tímea szerint:

2020-01-19 - 13:43

Tisztelt Hitelnet!
Három gyermekem van, a negyediket idénre tervezzük.
A negyedik gyermek után akkor 1 M-ra vagy 4M Ft-ra lennénk jogosultak?
Idáig semmilyen kedvezményt nem vettünk igénybe.
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2020-01-20 - 14:27

Kedves Tímea!
A leírtak alapján 4. gyermekekük után 4M Ft támogatásra lennének jogosultak, ha a további feltételek is fennállnak.

Zoltán szerint:

2020-01-03 - 14:20

Tisztelt Hitelnet!
Első gyermekünk 2015-ben, második 2018-ban született, és 2020-ban születik harmadik gyermekünk.
Ebben az esetben jogosultak vagyunk valamekkora jelzálog elengedésre? CSOK 10MFt-os hitelünk van, melyet 2018-ban kötöttünk.
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2020-01-03 - 19:04

Kedves Zoltán!
A leírtak alapján 3. gyermekük után igényelhető lehet a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Nikolett szerint:

2020-01-03 - 10:42

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy 2020. február közepén fog születni a 3. babánk. Folyamatban lévő jelzáloghitel igénylés esetén igénybe vehető az elengedés (4 Millió) abban az esetben, ha előbb születne a baba mint ahogy a hitelt kiutalják?
Köszönettel.
Nikolett

Hitelnet.hu szerint:

2020-01-03 - 19:29

Kedves Nikolett!
Információink szerint a 4M Ft-os támogatásra akkor lehetnek jogosultak, ha a kölcsönszerződés megkötésre kerül a gyermek születése előtt.

Edit szerint:

2019-12-17 - 17:05

Tisztelt Hitelnet !
Ikrekkel vagyok várandós, ők lesznek az első gyerekeim. Gondolom ebben az esetben is igényelhető az 1M-s csökkentés a terhesség 12. hetétől. Láttam egy 2018-as űrlapot, ott a magzatokat csak az egyik kategóriában lehetett bejelölni, ez nem okoz gondot?

Hitelnet.hu szerint:

2019-12-18 - 09:01

Kedves Edit!
A tartozáscsökkentő támogatásra vonatkozó kérelem kitöltésével kapcsolatban az ebben illetékes járási hivatal tud Önnek tájékoztatást adni.

Barbi szerint:

2019-12-15 - 08:58

Szeretnék érdeklődni, hogy mi a helyzet azokkal a családokkal, ahol koraszülöttként érkezett a baba július 01. előtt, miközben jóval eme időpont után kellett volna megszületnie. Méltányossági alapon sem kérhetik az 1 millió forint hitelelengedést, ha 2. gyermekről van szó? Így jártak és kész?

Hitelnet.hu szerint:

2019-12-18 - 10:20

Kedves Barbi!
Méltányossági lehetőségről nincs információnk. Az ügyben az illetékes járási hivatal családtámogatási osztálya tud Önnek további tájékoztatást adni.

P-né szerint:

2019-12-10 - 17:21

Tisztelettel érdeklődnék, hogy mi a helyzet azokkal a magycsaládokkal, ahol a harmadik gyermek már megszületett 2018. január elseje előtt? A jelzàlog alapú lakáshitel adott, a gyerekek száma szintén. Diszkriminatív hozzáállás és elkeserítő, hogy különbséget tesznek közöttük!
Egy nagycsaládos édesanya

Hitelnet.hu szerint:

2019-12-11 - 12:03

Kedves Asszonyom!
Fenti esetben ez a támogatási forma sajnos nem vehető igénybe. Újabb lakáscél megvalósítása esetén azonban akár 10 millió forint összegű CSOK, Falusi CSOK is elérhető lehet. A részletekről honlapunkon tájékozódhat.

Anita szerint:

2019-11-28 - 12:13

Tisztelt Hitelnet!
2007-ben felvettszabad felhasználasú hitelünk van, melyben a férjem és én vagyunk az adós- adóstársak. A közös ingatlanunkon kívül még egy fedezet van a hitelben, akiknek a 2 tulajdonosa ,,csak” zálogkötelezettekként szerepelnek a hitelszerződésben.
Egy 21 éves, egy 9 éves gyermekünk van, jelenleg a 3. gyermekünkkel vagyok várandós.
Ilyen feltételekkel jogosultak vagyunk-e a hitel elengedésre?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-11-28 - 14:12

Kedves Anita!
Ha a másik két szereplő csak zálogkötelezett és nem adóstárs, akkor elvileg jogosultak lehetnek a támogatásra, amennyiben a továbbio feltételek is fennállnak. Pontos tájékoztatást ez ügyben az illetékes járási hivatal tud adni Önöknek.

Gréta szerint:

2019-10-24 - 11:18

Tisztelt Hitelnet!
3, 5, és 7 éves gyermekeink vannak. 2012, 2014 és 2016-ban születtek.
Ebben az esetben semmilyen támogatás nem jár? Ők nem számítanak 3 gyereknek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-24 - 15:20

Kedves Gréta!
A vonatkozó kormányrendelet alapján tartozáscsökkentő támogatás nem jár, de CSOK-ra jogosultak lehetnek. Erről részletes tájékoztatást honlapunkon olvashat.

Szilvi szerint:

2019-10-23 - 12:13

2019.07.08.-án született a 2. gyermekünk. Megigényeltük az 1 millió forint tartozáscsökkentést. Ha esetleg születne egy 3. gyermekünk is, akkor mennyit lehetne még utána igényelni?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-24 - 15:35

Kedves Szilvi!
Fenti esetben 4M Ft lenne igényelhető.

Zsolt szerint:

2019-10-22 - 07:42

Tisztelt Szakértő!
3 gyermekünk van, a legkisebb idén márciusban született. Elméletileg jogosultak vagyunk, kivéve, hogy édesapám mint adóstárs szerepel a jelzálogalapú kölcsönünkben.
Kérdésem az lenne, ha a mostani kölcsönünket kiváltjuk egy olyan jelzálog alapú kölcsönre, amiben csak én és a feleségem leszünk adósak, akkor jogosultak leszünk az 1M Ft-os támogatásra?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-22 - 08:49

Kedves Zsolt!
Ha kiváltják a hitelt, akkor sajnos nem lesznek jogosultak, mivel a hitelszerződés aláírásának meg kell előzni a gyermek születését. Megoldás az lehet, ha édesapját a bank kiengedi az adósi kötelemből.

Alexandra szerint:

2019-10-21 - 11:16

Jó Napot!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az első fiam 2010.06.06.-án, a második pedig 2018.12.13.-án született.
Mi jogosultak vagyunk vmilyen támogatásra? Már annyiféle változás van, nem lehet követni 🙁

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-22 - 08:25

Kedves Alexandra!
Tartozáscsökkentő támogatás igénybevételére a leírtak alapján sajnos nincs lelehetőség. A CSOK azonban elérhető lehet újabb lakáscél esetén. Erről részletes leírás olvasható honlapunkon.

Mária szerint:

2019-10-20 - 19:46

Tisztelt Hitelnet!
Igényelhetjük-e a jelzáloghitel elengedést abban az esetben, ha a lakáscélú hitel fedezetéül felajánlott ingatlannak nem mi vagyunk a tulajdonosai (párom szüleinek tulajdona, ők lettek zálogkötelezettként bevonva)?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-22 - 08:32

Kedves Mária!
A jogosultsághoz Önöknek is kellene együttesen legalább 50% tulajdonrésszel rendelkezniük.

Szabolcs szerint:

2019-10-18 - 20:41

Tisztelettel szeretném kérdezni, hogy a jelenlegi lakáshitelünk milyen összeggel csökkenthető. Abban az esetben ha van már 3 gyermekünk, akik 17, 12 és 6 évesek. Jelenleg pedig ikreket várunk. A kormányablaknál nem tudták megmondani, mert ikreket nem tudják, hogyan kell számolni. 1 vagy kettő gyermek. Ezért kérem segítségüket, hogy mit írjak a kérvénybe.
Köszönöm szépen.
Szabolcs

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-22 - 09:04

Kedves Szabolcs!
Fenti esetben 4. gyermekük utánh 4M Ft, 5. gyermekük után további 1M Ft-ra lehetnek jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Tímea szerint:

2019-10-18 - 11:12

Jó napot!
Az első gyermekünk 2014.06.15., a második 2018.05.02.-án született.
Így jogosultak vagyunk az 1M tartozáscsökkentő támogatásra?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-22 - 09:10

Kedves Tímea!
2. gyemek után csak akkor igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően született.

Péter szerint:

2019-10-17 - 19:29

Üdvözletem!
Ma kaptuk meg a hatarozatot, hogy megállapítottak a jogosultságot a jelzálogcsökkentésre!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő mire a bank megkapja az utalást és törlödik a hitel? Hiába ír 4 napot, bátyám már 4 levelet kapott azóta és a bank sem tud semmit!

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-22 - 09:19

Kedves Péter!
Ebben a kérdésben az érintett hivatal tud Önnek pontos választ adni.

Éva szerint:

2019-10-15 - 15:05

Üdvözlöm!
3. Gyermekünk 2018.10.7.-én.született. 2008-ban vettünk fel szabad felhasználású jelzáloghitelt. Ha jól értelmezem 1 millió-ra jogosultak vagyunk.
A kérdésem az lenne, hogy a hitel ugyanaz, de modósitva lett a benne szereplő jelzálogingatlan, illetve az adóstárs. Arra az ingatlanra lett módosítva, amiben élünk és a házastársam lett bevonva a hitelbe.
Így is jogosultak maradunk a hitelre?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel.
Éva

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-16 - 08:18

Kedves Éva!
A leírtak alapán véleményünk szerint jogosultak lehetnek az 1MFt összegű tartozáscsökkentő támogatásra. További tájékoztatást a jogosultság megállapításában illetékes járási hivatal családtámogatási osztálya tud adni Önnek.

József szerint:

2019-10-14 - 16:02

Üdvözlöm.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi támogatásra vagyunk jogosultak, ha az első gyermekünk 2012.06.30., a második 2018.03.17. született, a harmadikat pedig 2020.05. hóra várjuk.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-15 - 08:44

Kedves József!
4M Ft-ra lehetnek jogosultak, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

A szerint:

2019-10-14 - 15:15

Üdvözletem!
Szeretném megkérdezni, hogy mekkora összeggel csökkenthető a hitel, ha első gyermekem 1998. születésű, és 2019. februárban 2 gyermek került a családba örökbefogadással. Az ingatlan 100%-ban tulajdonom, még házasság előtt szerzett vagyon. A hitel 2008. évi.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-15 - 08:43

Kedves A!
Adott esetben információink szerint 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás igényelhető. További tájékoztatást az ügyben illetékes járási hivatal családtámogatási osztálya tud adni Önnek.

Csaba szerint:

2019-10-10 - 11:03

Üdvözletem!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 4. gyermekünk után mekkora összeggel csökkenthető a meglévő jelzáloghitelünk abban az esetben, ha a 3, már meglévő gyermekeink 2018 előtt születtek és jelenleg a 4. gyermekünket várjuk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-10 - 12:48

Kedves Csaba!
A leírtak alapján 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is fennállnak.

Sándor szerint:

2019-10-09 - 16:39

Tisztelt Hitelnet!

Párommal december 18.-ára várjuk harmadik gyermekünket. Van egy jelzáloghitelem, amiben édesapám az adóstársam, a tulajdonos pedig én vagyok egyedül.
Szeretnénk igénybe venni a tartozáscsökkentő támogatást. A tulajdonrészt egy ajándékozási szerződéssel meg tudjuk oldani, ennek már utána jártunk, a bankot is kérdeztem és nincs akadálya.
Az adóstárs kiváltását/lecserélését a páromra viszont idén biztos hogy nem, ameddig táppénzen van addig kettőnknek nincs akkor jövedelme, ami édesapám kiváltásához szükséges, viszont ez jövő márciusig megváltozna. Én fizetésemelést kapok addigra és a családi adókedvezmény is megnő.
A kérdésem az, hogy az igényt ugyebár bármikor be lehet adni. Akkor is jár a támogatás hogy ha édesapámat csak jövő márciusban tudjuk kiváltani a szerződésből vagy ezt mindenképp a gyermek megszületése ( 12.18.) előtt kellene elintézzük?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-10 - 08:58

Kedves Sándor!
Információink szerint az a lényeg, hogy a támogatási iránti kérelem benyújtásakor már édesapja ne szerepeljen adóstársként a hitelügyletben.

Szilvi szerint:

2019-10-09 - 12:52

Tisztelt hitelnet.
2018 májusban született 3. gyermekünk után megkaptuk az 1 millió forint támogatást. Most várjuk a 4. gyermekünket.
Jogosultak vagyunk a 4 millió forint tartozáscsökkentő támogatásra?
Köszönettel:
Szilvi

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-09 - 13:49

Kedves Szilvi!
Igen, 4. gyermekük után jogosultak lehetnek a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra.

Zoli84 szerint:

2019-10-07 - 22:03

Tisztelt Szakértő!
Amennyiben mi 2017 év végén felvettük a csok-ot és a hozzátartozó 10 millió hitelt három gyermekre, abból már kettő nekünk megszületett 2014 és 2015-ben, a harmadikat 2020 vagy 21-tervezzük, akkor jogosultak vagyunk mi is a 4 millió lakáscélú hitel csökkentésre?
Köszönettel:
Zoli

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-08 - 13:35

Kedves Zoli!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak, úgy a 2019. július 1. után születendő gyermekük után jogosultak lehetnek majd a 4M Ft összegű támogatásra.

Tibor szerint:

2019-10-06 - 22:45

Tisztelt Hitelnet!
Gyermekeink 2010, 2014, 2015-ös születésűek. Meglévő lakáshitelünk visszatörlesztését fennálló 7 millió forint értékben idei évre terveztük. 4. gyermekünket 2020 márciusára várjuk.
A tartozáscsökkentő támogatást ebben az esetben milyen összegben vehetjük igénybe?
Köszönöm!
Üdv.
Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-08 - 13:03

Kedves Tibor!
A tartozáscsökkentő támogatás összege a leírt esetbren 4M Ft, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Sándor szerint:

2019-10-05 - 07:56

Tisztelt hitelnet.
Adott 3 gyermek, 2012.10, 2013.10, 2018.08. Felvettünk lakásvásárlásra hitelt 2019.03.
Kérdésem: jár-e az 1 milliós hitelbetörlesztés?
Tisztelettel.
Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-08 - 10:29

Kedves Sándor!
Mivel a hitelfelvétel nem előzi meg a 3. gyermek születését, ezért a támogatás sajnos nem vehető igénybe.

Aranka szerint:

2019-10-04 - 11:17

Tisztelt Szakértő!
A jövő hét elején írjuk alá a csok igénylést 2 gyermekre, amelynek összege 2.6 millió vissza nem térítendő. A második baba úton van, illetve nem kizárt az iker terhesség. Kérdésem az lenne, hogy ha ikrek lesznek, megkapható-e 7.4 millió a harmadik babára? Új lakás vásárlása van folyamatban.
Köszönöm a válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-07 - 13:27

Kedves Aranka!
Új lakásra aláírt szerződés esetén nincs lehetőség utóbb született gyermek utáni támogatás igénybevételére. Ha ikerterhesség áll fenn, akkor még a CSOK szerződés aláírása előtt módosítani kellene az igényt.

Mária szerint:

2019-10-03 - 17:43

Üdvözlöm!
Első gyermekem 2014-ben, második 2017-ben született. 3. gyermekem 2020 jùniusában fog megszületni.
A kérdésem az lenne, hogy mekkora összegű támogatást vehetünk igénybe?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-07 - 12:42

Kedves Mária!
Ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak, 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás igényelhető.

Csaba szerint:

2019-10-03 - 14:43

Tisztelt hitelnet!
Abban az esetben jár-e a támogatás, ha első gyermekem 2016-ban, a második gyermekem pedig 2019 szeptemberében született?
Köszönettel: Csaba

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-04 - 14:30

Kedves Csaba!
Fenti esetben 2. gyermekük után 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra lehetnek jogosultak, ha a további feltételek is fennállnak.

Lóránt szerint:

2019-10-03 - 10:40

Kedves Cím!
A mi kisgyermekünk 2018. január 30-án született. Most tervezzük a kistesót. Jelenleg van lakáscélú jelzáloghitelünk, amely szerződés 2018. év január hónapjában írtunk alá.
Kérdésem az lenne, hogy első gyermekünk után igénybe tudjuk-e venni az 1M Ft hitelcsökkentő támogatást?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel:
Lóránt

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-04 - 14:03

Kedves Lóránt!
Tartozáscsökkentő támogatás első gyermek után sajnos nem vehető igénybe. Második gyermekük után jogosultak lehetnek rá.

Rita szerint:

2019-10-01 - 15:09

Kedves Szakértő,
Lakáscélú jelzáloghitelünkön folyamatban van az adóstárs kivétel (2018-as). Decemberre várjuk 3. gyermekünket és szeretnénk igényelni a 4M forint támogatást.
Az lenne a kérdésem, hogy ha megszületik mielőtt lezárulna az ügy, van-e maximum határidő az igénylés benyújtására a születés után?
Válaszát előre is köszönöm!
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-04 - 10:33

Kedves Rita!
Az igénylésre vonatkozóan nincsen határidő korlátozás.

József szerint:

2019-10-01 - 12:48

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy jelenleg van 2 gyermekünk, és ha még születik a harmadik, akkor igénybe lehet-e venni a 4 milliós hiteltörlesztést?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-04 - 10:24

Kedves József!
Amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak, úgy 3. gyermek születése esetén igényelhető a 4M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatás.

Anett szerint:

2019-09-29 - 21:09

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy jogosultak lennénk-e valamennyi hitelelengedésre? 1. gyermekünk 2017 novemberében született. A második előre láthatólag 2020. közepe felé.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-03 - 13:37

Kedves Anett!
Amennyiben a további jogosultsági felételek is fennállnak, úgy második gyermekük után 1M Ft összegű tartozáscsökkentő támogatásra jogosultak lehetnek.

Eszti szerint:

2019-09-27 - 13:55

Tisztelt Hitelnet!
Milyen lakáshitelek esetében igényelhető a tartozáscsökkentés? Lakáscélú jelzáloghitelünk van, 2007 óta. Devizahitelként indult, de forintosításra került. Minden egyéb feltételnek megfelelünk.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-02 - 11:22

Kedves Eszti!
A tartozáscsökkentő támogatás forintosított lakáshitelek esetén is igényelhető információink szerint.

Péter71 szerint:

2019-09-27 - 09:16

Tisztelt Hitelnet!
Az előző házasságomból van 2 gyermekem, akik már huszonévesek. Ők már nem élnek velem. A mostani házasságomból 2019.02.02.- én született egy kisbabánk. A feleségemnek is van egy 10 éves kislánya az előző kapcsolatából. Támogatást egyikőnk sem vett fel lakás építésére, vagy vásárlására. 2015- ben vettünk közösen egy lakást, melyre lakáscélú kölcsönt vettünk fel, 50-50 %-os tulajdonrésszel. Kérdésem mi is igényelhetjük az 1 millió Ft- os támogatást és, hogy milyen dokumentumokat kell beszerezzünk hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-27 - 09:47

Kedves Péter!
A nem Önökkel egy háztartásban élők gyermekek nem vehetők figyelembe. 2. gyermek után akkor igényelhető az 1M Ft-os támogatás, ha a gyermek 2019. július elsején vagy azt követően született.
A leírtak alapján sajnos nem tudják igénybe venni a kedvezményt.

Nikolett szerint:

2019-09-27 - 08:46

Tiszteletem!
Szeretnék érdeklődni, hogy: párommal 2 éve vettünk házat, (CSOK) fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok. 3 gyermek után kaptuk meg a kedvezményt a 4M forintos házra.
Azt szeretném tudni, hogy ilyen esetben hogyan kompenzálódik és igénybe vehetjük-e a hitelcsökkentő kedvezményt meglévő 3 gyermek után, mely 2005, 2015, 2017-es születésűek, valamint a 4.-ik gyermeket 2020 január végére várjuk?
Köszönöm előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-27 - 09:44

Kedves Nikolett!
A tartozáscsökkentő támogatásra 4. gyermekük után lehetnek jogosultak 4M Ft összegben, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Péter71 szerint:

2019-09-27 - 08:17

Tisztelt Szakértő!
Az előző házasságomból van 2 nagykorú gyermekem, akik már huszonévesek. Ők már nem élnek velem. A második házasságomból 2019.02.02.-én született egy kisbabánk. A mostani lakásunkra vettünk fel lakáscélú kölcsönt, 50-50%-os tulajdonnal a feleségemmel.
Kérdésem, hogy mi jogosultak vagyunk az 1 millió Ft-os támogatásra, vagy nem? És, ha jogosultak vagyunk rá, milyen dokumentumokat kell beszerezzünk beszerezzünk hozzá?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-27 - 09:40

Kedves Péter71!
A támogatásra való jogosultság vizsgálatánál csak azon gyermekek vehetők figyelembe, akik Önökkel egy háztartásban élnek. Így a leírtak alapján sajnos nem lehetnek jogosultak a támogatásra.

Szabolcs szerint:

2019-09-26 - 16:19

Tisztelt hitelnet.
Szeretném megkérdezni, hogy jogosultak lennénk-e valamennyi hitel elengedésre abban az esetben, ha az első két gyermekre, akik 2002-ben és 2007-ben születtek, szocpolt vettek igénybe 2007-ben, melyre a 10 év már letelt. A második házasságból született egy gyermek 2013-ban. 2012-ben vettünk fel lakáscélú kölcsönt. 2020 májusára várjuk a negyedik gyermeket. Jelenleg mind a három gyermek velünk él.
Köszönöm szépen.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-27 - 09:18

Kedves Szabolcs!
A leírtak alapján igényelhető lehet a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Kata szerint:

2019-09-26 - 13:29

Tisztel Hitelnet!
2015-ben kötöttünk jelzáloghitel szerződést, amikor fedezetként a férjem szüleinek a lakására is szükség volt, így ők is szerepeltek a szerződésben. Fedezetkivonást kértünk szerződésmódosítással és így már csak mi vagyunk adósok a módosított szerződésen.
A kérdésem az lenne, hogy a jelzáloghitel-tartozás csökkentésére a kérelmet beadhatjuk a módosított szerződéssel vagy meg kell várni, hogy ez a földhivatalnál is megjelenjen?
Köszönettel.
Kata

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-27 - 09:01

Kedves Kata!
Ezzel kapcsolatban a támogatás elbírálásában illetékes járási hivatal tud Önöknek pontos tájékoztatást adni.

Szabolcs szerint:

2019-09-25 - 21:06

Tisztelt hitelnet.
Szeretném megkérdezni, hogy jogosultak lennénk-e valamennyi hitelelengedésre abban az esetben, ha a gyermekeink 2002, 2007, 2013-ban születtek. Illetve a következő babánk 2020 májusában születik.
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-27 - 08:45

Kedves Szabolcs!
A gyermek születése előtt aláírt lakáscélú kölcsönszerződés vagy 2017. november 14. előtt megkötött szabad felhasználású kölcsönszerződés esetén igényelhető 4. gyermekük után a tartozáscsökkentő támogatás, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Rita szerint:

2019-09-25 - 11:50

Üdvözlöm.
2019 áprilisában fog megszületni 3. közös gyermekünk. A kérdésem az lenne, hogy falusi csok-ra szeretnénk házat vásárolni, de 5M nem elegendő, így szeretnénk 4 millió jelzáloghitelt is felvenni, amit remélhetőleg jóváírnak áprilisban.
Jogosultak vagyunk így a jelzáloghitel eltörlésre? Adnak egyáltalán jelzáloghitelt a falusi csok mellé? Lehetséges ez? Van egy ingatlanunk már. Ön szerint arra érdemesebb a jelzáloghitelt felvenni és aztán ráfordítani a másikra vagy az nem lehetséges? A jelzáloghitelt eltörlik majd attól, hogy már betöltöm a 12. hetet mire igénybe vesszük?
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-27 - 08:01

Kedves Rita!
A falusi CSOK mellé lakáshitel is igénybe vehető, melynek fedezete lehet a vásárolandó ingatlan. A házvásárláshoz felvett kölcsön csökkentésére felvehető a tartozáscsökkentő támogatás, ha a kölcsönszerződés aláírás megelőzi a gyermek születését és a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Diána szerint:

2019-09-25 - 01:58

Tisztelt Hitelnet!
Ha idén decemberben születik a 3. gyermekünk, akkor meddig adhatjuk be a kérelmet? A gyermek születésekor egyből be kell vagy van rá időnk?
A hitel megkötésekor a párommal még csak élettársak voltunk, én vagyok az Adós, ő pedig az Adóstárs. Azóta összeházasodtunk. Az ingatlan tulajdoni hányada 1/1-ben az enyém. Ha jól értem, a páromnak mindenképpen tulajdont kell szereznie az ingatlanban, hogy igényelni tudjuk a támogatást. Ezt hogy tudnánk megvalósítani? Ez lehet teljesen független a jelzáloghiteltől? Milyen módjai vannak a tulajdonrész átruházásnak, ami nem gátolja a kérelem elbírálását? (Az ingatlanon nincs elidegenítési jog.)

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-25 - 11:01

Kedves Diána!
A kérelem beyújtására vonatkozóan nincsen határidő. Férjének szintén tulajdonrészt kell szereznie a támogatott ingatlanban. A tulajdonszerzéssel kapcsolatban előzetesen a hitelnyújtó bankkal kellene egyeztetnie. A tulajdonrész átruházása ajándékozási szerződéssel is történhet.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA