Támogatott lakáshitel használt lakás vásárlására

Kedvezményes CSOK-hitel használt lakásvásárlásra 2019. július 1-től!

A többgyermekesek családok kedvezményes kamatú (3%) lakáshitele július elsejétől már nem csak új építésű lakásra lesz igényelhető, hanem használt lakás vásárlása esetén is elérhető lesz.

A kamattámogatott lakáshitel összege:
– a kétgyermekes CSOK-ot igénybe vevő személy esetében tízmillió forint,
– a három vagy többgyermekes CSOK-ot igénybe vevő személy esetén tizenötmillió forint.

Otthonteremtési kamattámogatás

Az otthonteremtési kamattámogatás keretében 2012-től érhetők el használt lakás vásárlása esetén az államilag támogatott lakáshitelek. Az alábbi összefoglalónkból megismerheti, hogy 2018-ban milyen feltételek mellett igényelhetők.

A kölcsön használt ingatlan vásárlása esetén az alábbi két célra vehető fel:

 • használt lakás vásárlására
 • lakás tulajdoni hányadának megvásárláshoz közös tulajdon megszüntetése esetén. A közös tulajdon megszüntetésével – ide nem értve a házasság vagy az élettársi kapcsolat fennállása alatt a házastársak vagy élettársak között fennálló közös tulajdon megszüntetését – az egyik tulajdonos megszerzi a lakás kizárólagos tulajdonjogát.
 • kalkulátor

  Lakáshitel kalkulátor

  Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

  Tovább a Hitelkalkulátorhoz

  A kamattámogatás ideje 5 év. A kamattámogatás állandó mértékű. Ez azt jelenti, hogy használt lakás vásárlása esetén a kamattámogatás mértéke – gyermekszámtól függetlenül – az állampapírhozam 50%-a.

  A használt lakás vételára nem haladhatja meg a 20 millió forintot, a kamattámogatott kölcsön összege nem lehet több 10 millió forintnál. Közös tulajdon megszüntetésénél a megvásárolt tulajdoni hányad adásvételi szerződésben foglalt vételára alapján számított teljes lakásérték nem haladhatja meg a használt lakás vásárlás esetén megadott értékhatárt (20 millió Ft).

  Lakásvásárlás esetén az igénylőnek vállalnia kell, hogy a lakásszerzést követően 1 éven belül a vásárolt lakóingatlanban lakóhelyet létesít legalább a kamattámogatás lejáratáig. A vásárolt ingatlanban a támogatott személynek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. Ennek teljesülését a bank ellenőrzi hiteles tulajdoni lap másolat alapján, melyet a TAKARNET rendszerből kér le. Az ezért fizetendő díjat a hitelfelvevőnek meg kell fizetni a hitelintézet részére.

  Használt lakás vásárlásakor a vevő az önerőből legfeljebb a vételár 10%-át egyenlítheti ki készpénzben, a fennmaradó összeget csak az eladó számlájára utalhatja.

  Az eladó és a vevő nem lehetnek egymásnak a Ptk. szerinti hozzátartozói. Közös tulajdon megszüntetése esetén az eladó és a vevő egymásnak a Polgári Törvénykönyv szerinti közeli hozzátartozói is lehetnek.
  Ha az eladó jogi személy vagy egyéni vállalkozó, akkor a támogatott személy nem lehet vele tulajdonosi kapcsolatban álló magánszemély.

  Az otthonteremtési kamattámogatás iránti kérelem benyújtása lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napos határidőn belül történhet a korábbi 30 nap helyett.

  A használt lakás vásárlására igényelhető államilag támogatott hitel további jellemzői, alapfeltételei:

  • Az igénylőnek nem lehet köztartozása.
  • A hitelfelvevő a kamattámogatás benyújtásának időpontjától számított 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy saját maga – házastársak vagy élettársak esetén legalább az egyik fél – legalább 180 napja folyamatosan az egészségbiztosítás nyilvántartásában a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 6. §-a szerinti biztosítottként szerepel – ideértve azt is, ha a legalább 180 nap folyamatos biztosításban legfeljebb 15 nap megszakítás.

Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd

Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is vállaljuk Ön helyett.

Ajánlatot kérek
Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
96 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

39 éves egyedülálló anyuka vagyok, két kiskorú gyermekem van. Használt ingatlant szeretnék vásárolni.
Kérdésem, hogy fix kamattámogatott hitelt kaphatok-e, ha 89.000 Ft a nettó fizetésem, több, mint két éve van folyamatos munkaviszonyom, kb. 4,6M Ft hitelre volna szükségem, 2M önerő mellett és CSOK-ot is fel szeretném használni, ami 1,43M Ft. 10 éves futamidő érdekelne.
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Mária!
Használt lakás vásárlásához nyújtott kamattámogatott hitel esetén a kamattámogatás a futamidő első 5 évében biztosított. Ezt követően piaci kamatozásúvá alakul a hitel. A törlesztő részlet tehát maximum 5 éves kamatperiódusokra fixálható.
Azt, hogy fenti összeg erejéig hitelképes-e, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják megmondani. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Gyermektelen 39 éves nő vagyok, külön váltan élek férjemtől édesanyámnál. Fizetésem 129.000,- bruttó. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen hitel támogatási lehetőségeim vannak, hogy saját lakáshoz jussak. Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Ágnes!
Ahhoz, hogy személyre szabott tájékoztatást tudjunk Önnek adni, további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot. Az elérhető lakáshitelekről, feltételekről honlapunkon részletes leírást talál.

Tisztelt szakértő Úr vagy Hölgy!
Használt lakást szeretnék vásárolni. Önerőm nincs, eddig albérletben laktunk, de most az új csok hatására ezt is eladják, úgymond a fejünk fölül. Új lakást nem tudok vásárolni, szocpolt még soha nem vettünk igénybe.
A kérdésem a következő lenne: Ha 3 már meglévő gyerek után csok-ot igénylünk használt lakás vásárlására, kaphatunk-e valamilyen kedvező kamatozású hitelt? Azaz, számít-e a gyerekek száma? Ha igen, akkor mekkora összeget igényelhetek, milyen feltételei vannak, melyik bankot kereshetem, milyen kondíciókkal és milyen egyéb feltételeknek kell még megfelelnünk?
Válaszukat várva, tisztelettel: Sándor

Kedves Sándor!
Használt lakás vásárlásához az otthonteremtési kamattámogatás keretében 5 éves kamattámogatással nyújtott lakáshitel, valamint piaci kamatozású lakáskölcsön igényelhető. A legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

T. szakértő!
Szüleimtől örökölt, 50/50% testvéremmel levő, családi házat szeretnénk értékesíteni fiamnak. Házasságban él, most fog születni az első gyermeke. Milyen hitel lehetséges a számukra? Feleség dolgozik, fiam 2 hónapja munkanélküli.
Otthonteremtő állami támogatott hitelnél azt olvastam, hogy családon belüli értékesítésre nem vehető igénybe.
Köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Piaci kamatozású lakáshitel igényelhető közeli hozzátartozótól történő lakásvásárláshoz. Amennyiben azonban a menye hamarosan szülni fog, akkor jövedelmét nem valószínű, hogy elfogadják a bankok, a családtámogatási juttatások önálló jövedelemként pedig sajnos nem fogadhatók el hitelfelvételnél. Esetleg adóstárs bevonásával valósulhat meg a lakásvásárlás. Célszerű lenne kitölteni online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot tudnak készíteni az esetlegesen elérhető lakáshitelekről.

Egy 95 m2-es házban résztulajdonosként élek a feleségemmel, és 3 kiskorú gyermekemmel. Szeretnénk megvásárolni ezt az ingatlant. Még semmilyen támogatást nem vettünk igénybe. Jelenlegi jogszabályok szerint mi vonatkozik ránk?
Válaszát előre is köszönöm. tisztelettel: Tibi

Kedves Tibi!
A tulajdonrész kivásárláshoz gyermekek utáni támogatás (CSOK) nem vehető igénybe. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Üdvözlöm!
Arra lennék kíváncsi, hogy 3 gyermekkel vagyok egyedül. Dolgozok, de csak 4 órában vagyok bejelentve. Papíron kb. 50 ezret keresek, de eredetileg kb. 130 ezret kapok. Mellette kapom a gyest és családi pótlékot, aminek az összege kb. 73 ezer Ft. Még 5 évig kapom ezt az összeget.
Hogyan tudnék házat vásárolni, ami 18 millió Ft-ba kerül (ez irányár).
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Tímea

Kedves Tímea!
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Jó napot kívánok! Annyit szeretnék megkérdezni, hogy van egy ingatlan ami 50-50% tulajdont jelent! A volt férjemmel 97-ben elváltam és azóta is közös az ingatlan fele arányban. Hogyan lehetne megvásárolni a volt férjem házrészét? Például arra értem, hogy Állami támogatással meg lehet valósítani mint például a CSOK? Vagy kénytelen vagyok valamilyen személyi kölcsönt vagy bármi mást? Annyit szeretnék még, hogy minimálbérre vagyok bejelentve, nettó: 68 775 Ft (bruttó: 105 000) Határozatlan főállású munkaviszonnyal rendelkezem, teljes munkaidő beosztással dolgozom (napi: 8 óra). Hány hónapnak kell lennie az eltöltött munkaidőmnek, hogy tudjak felvenni kölcsönt? És mennyit tudnék ezzel a bérrel felvenni esetleg… Továbbiak »

Kedves Asszonyom! Volt férje tulajdonrészének kivásárlásához a CSOK nem vehető igénybe. Erre a célra lakáscélú jelzáloghitelt vehet fel. Adásvételi szerződést kell kell kötni az 50%-os tulajdonrész eladásáról, melynek összegét a bank az eladó (volt férje) adásvételi szerződésben megadott számlájára utalja. A jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos munkaviszonynak kell meglenni, s nem állhat próbaidő alatt. Az, hogy mekkora összegű lakáshitelt tudna felvenni, függ az ingatlanfedezet értékétől, de a kölcsönösszeg nem haladhatja meg az eladott tulajdoni hányad vételárat. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önnek, melyből megismerheti a tulajdonrész kivásárlás… Továbbiak »

Tisztelt Szekértő!
Használt házat szeretnék vásárolni, amin van jelzáloghitel. 4.300.000-ra értékelték fel, a vételár 3.000.000 Ft. Szeretnék felvenni a vételárnak megfelelő összeget. A kerestünk az enyém 130.000, a páromé 280.000ft körül van.
Kérdésem, hogy a megvásárolni kívánt házra lehetőség van jelzáloghitelt felvenni vagy valami kedvező hitelt, aminek nem magas a havi törlesztője?
Válaszát előre is köszönöm 🙂

Kedves Krisztina!
Lakásvásárlásnál elfogadható fedezetként a vásárolandó lakóingatlan. Az elérhető konkrét lakáshitelekről Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tisztelt Ügyintéző!
Párommal használt lakást szeretnénk vásárolni, még nem vagyunk házasok. Ő minimálbérre van bejelentve 8 órában, én pedig most indítom a vállalkozásomat (KATA-s adózási rendszerben). Mindketten 25 év alattiak vagyunk. A használt ingatlan ára 8 500 000 Ft és részlegesen felújított. Mik a lehetőségeink hitelfelvétel terén önerő híján, avagy mennyi önerőre lenne szükség ehhez az összeghez? 10 éves futamidőre szeretnénk minimalizálni, maximum 15-re a törlesztést.
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Judit0416!
Kezdő vállalkozásból származó jövedelem nem vehető figyelembe hitelfelvétel során. Arról, hogy minimálbéres bejelentett jövedelemmel mekkora összegű lakáshitelhez juthatnak, Szakértőink készséggel tájékoztatják a részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Elöljáróban azonban tudni kell, hogy önerő vagy plusz ingatlanfedezet és megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonása nélkül sajnos nem lesz lehetőség a lakásvásárlásra.

Tisztelt Szakértő!
Használt lakás vásárlása esetén akkor nyújtható támogatás, ha a lakás legalább komfortos. Ezt az állapotot, hogy komfortos-e a lakás, ki ellenőrzi és hogyan?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Edina!
A CSOK igényléshez energiatanúsítványt kell benyújtani, amit szakértő készít el. Ebben szerepel az ingatlan komfortfokozata is.

Tisztelt szakértő!
Ezt Ön válaszolta: ” Az, hogy a célingatlan megfelel-e minden feltételnek, értékbecslést követően határozható meg.”
Milyen értékbecslő?! Ki küldi öt?! Nem hitelt szeretnék felvenni, saját önerőből adnám oda az előleget, a fennmaradó összeget a CSOK-ból egészíteném ki. Az energetikai tanúsítvány már kész van, mivel “C” alatti “F” lett, így kérni kell egy igazolást arról, hogy súlyos nem veszélyezteti az élet és vagyonbiztonságot?! Mennyi ideig érvényes ez az igazolás? Honnan is kell pontosan kikérni?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Kedves Brgi81! Értékbecslést akkor is készítenek a hitelintézetek, ha az igénylő a CSOK mellé hitelt nem vesz fel. A CSOK kérelmet el kell bírálni, ehhez pedig szükség van értékbecslésre is. Az értékbecslést az adott hitelintézet értékbecslője készíti. Ennek van díja, aminek pontos összegét az egyes bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza, hozzávetőlegesen 30 ezer forint körüli kiadással jár. Ezenkívül a CSOK kérelem elbírálásáért is kell fizetni minden hitelintézetnél, amelynek díja a CSOK összegének 1,5%-a, legfeljebb 30 ezer forint. A vásárolandó házról tulajdoni lapot és térképmásolat kell kérni, ennek szintén van díja, továbbá mivel a CSOK-ot bejegyzik az ingatlanra, a jelzálogjog bejegyzéséért szintén… Továbbiak »

Tisztelt Ügyintéző! A párommal használt lakást szeretnénk vásárolni, ez lenne az első lakásunk, 30 év alattiak vagyunk. Ön szerint az államilag támogatott lakáshitel lenne a legjobb megoldás számunkra? 5,5 millió forintba kerül a lakás, amit kinéztünk, rendelkezünk 1,7 millió forint önerővel és 3,8 millió forint hitelre lenne szükségünk. Egy betegség miatt 3 évre leszázalékoltak, erre kapok havi nettó 42.610 Ft-ot és mellette dolgozom 4 órában és keresek havi nettó 51.000 Ft-ot. A párom teljes munkaidőben dolgozik és havi nettó 85.000 Ft-ot keres. Az önerővel én rendelkezem és én lennék az ingatlan tulajdonosa egy személyben. A párom ebben az esetben elég… Továbbiak »

Kedves András!
Az államilag támogatott hitelre való jogosultsághoz párjának is tulajdonjoghoz kellene jutnia a vásárolandó ingatlanban. Ha ő nem lesz tulajdonos, akkor piaci kamatozású lakáshitel felvételére lesz lehetőség, amely a támogatott hitelhez hasonló kedvező törlesztő részlettel érhetők el jelenleg. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunk ismertetéséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Használt lakást szeretnénk venni gyms megyébe a párommal. 160 és 140 ezres a keresetünk, a házat 8 millióért kaphatnánk meg, önerőnk 2 millió lenne!
Azt szeretném megkérdezni, kaphatnánk-e 6 millió forint kölcsönt?

Kedves Rami!
Az ingatlanfedezettséget tekintve 8 millió forintot érő lakásra felvehető 6 millió forint. A maximálisan felvehető hitelösszeget azonban egyéb tényezők is befolyásolják. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről.

Használt családi házat szeretnénk vásárolni, melynek vételára 4 millió forint. Keresetem 150.000,- Ft nettó + 3 gyermek után családi pótlék. Páromnak sajnos nincs igazolható jövedelme, alkalmi munkákat végez. A kérdésem az lenne, hogy a CSOK-ot is szeretném igényelni, ami önerő lenne, lehet-e? A fennmaradó összeget hitelből finanszíroznánk. A lakás 78 m2.

Kedves Lívia!
A CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony egyikük részéről is elegendő. Azzal kapcsolatban, hogy a meglévő gyermekek után kapott CSOK összegét bele kell-e számítani az ingatlanok maximális 80%-os terhelhetőségébe, jelenleg várjuk a hivatalos állásfoglalást, így egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy csak CSOK-ból és hitelből megoldható-e a lakásvásárlás.

Biztosításközvetítőként dolgozom és az utolsó havi átlag keresettem nettó 46.000 Ft-ra jön ki. Milyen kamattámogatott lakáshitelt kaphatok így? (1.500.000 Ft-ra lenne szükségem; 3.000.000 Ft a vételár és 1.500.000 Ft önerő van)
Üdv.: Mónika

Kedves Mónika!
Amennyiben az igazolt havi jövedelme nem éri el a minimálbér összegét, akkor nem felel meg a jövedelemmel szemben támasztott feltételeknek és sajnos nem tudunk Önnek megfelelő lakáshitel ajánlatot készíteni.

Tisztelt Szakértő!
Használt családi házat szeretnénk vásárolni Pest megyében, a szocpolt is felhasználva! Jelenleg egy gyermekünk van, de szeretnénk még vállalni! A ház 8 millió Ft. Érdeklődnénk, hogy mekkora hitelt kaphatunk a szocpollal együtt, lehet-e kamattámogatott? Külön kell-e igényelni a hitelt és a szocpolt vagy lehet-e együtt!
Előre köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Anett

Kedves Anett!
Használt családi ház vásárlásához az otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott, 5 éves kamattámogatású kölcsön érhető el. A maximálisan felvehető hitel összege a ház forgalmi értéke és az igénylők jövedelmi helyzete alapján kerül meghatározásra, de a kölcsön összege nem lehet több az ingatlan értékének 80%-nál.
A szocpol – hasznos alapterülettől is függő – összegéről és az igénylés egyéb feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Vállalt gyermek után akkor igényelhetik a támogatást, ha házasok és a támogatás iránti kérelem benyújtásakor nem töltik be a 40. életévüket. A hitel- és a szocpolkérelem július 1. után egyidejűleg is benyújtható.

Tisztelt Címzett!
Válás miatt eladjuk meglévő családi házunkat, majd szeretnénk lányom családjával együtt (akivel együtt éltünk eddig is a házunkban) egy használt házat venni. Kb. a 7-8 millió forintom mellett milyen állami támogatású hitelt tudnék igénybe venni, milyen összegben és feltételekkel? Illetve igényelheti -e majd lányom élettársával együtt emellett a CSOKOT a kisgyermekük után úgy, hogy lányom 50%-ban lenne tulajdonos ?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Kedves Evelin!
A CSOK igénybevételével finanszírozott lakásban a támogatott személyeknek – élettársak esetén mindkét félnek – együttesen legalább 50%-os tulajdoni arányhoz kell jutniuk és rajtuk kívül csak gyermekeik szerezhetnek tulajdont a lakásban. Ezek alapján az Ön és lánya tulajdonába kerülő lakásra sajnos nem tudják igénybe venni a CSOK-ot. Az elérhető legkedvezőbb állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha elküldi online ajánlatkérését!

Egyedülálló 43 éves anya vagyok! Kaphatok-e használt lakás vagy ház vásárlására hitelt? Kell-e önrész hozzá és mennyi? Két kis korú gyermekem van. Mennyi idejű munkaviszony igazolás kell hozzá? Van-e valamilyen állami támogatással egybekötött hitel? A lakás, amit szeretnék megvenni, 8 500 000 Ft.

Kedves Cecília!
Használt lakás vásárlásához – a lakásvásárló jövedelmi helyzetétől függően – jelenleg minimum 20% önerő szükséges. Az igénylés alapfeltétele legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen, ahol nincsen próbaidőn. Állami kamattámogatású lakásvásárlási hitel felvételéhez legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszony igazolás szükséges.
2015. július 1. után használt lakás vásárlásához igényelhető lesz gyermekek utáni egyösszegű támogatás (“szocpol”). Ennek részleteiről IDE kattintva tájékozódhat.

Szép napot!
Tanácsot szeretnék kérni önöktől. Mi a párommal (36 és 30 évesek) és két pici gyerekkel (2 és 5 évesek) albérletben lakunk. Szeretnénk saját lakást vagy házat. Úgy gondoltuk, hogy hitelt vennénk fel. Nekem bejelentett munkám van, csak sajnos minimálbérnél többet nem igazolnak le és báros is vagyok, párom pedig még gyesen van. Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora kölcsönt tudnánk felvenni? Ha egyáltalán tudunk. Várom válaszukat.
Tisztelettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!
A negatív adóslista kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, ezért sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakáshitelt ajánlani, kivéve, ha passzív státuszú BAR listás és ez a státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ez a feltétel teljesül, elérhető lehet a kölcsön. A lakásvásárlással azonban érdemes lenne megvárni a júliust, amikor is használt lakás vásárláshoz is igénybe lehet majd venni a szocpolt.

Használt lakás vásárlásnál mik a feltételek az ingatlanra vonatkozólag, ha Otthonteremtő támogatást szeretnék? /50 éves vagyok, egyedülálló./ Csak a megvásárolni kívánt ingatlanra vonatkozó feltételekre szeretnék választ kapni, /pl.van-e kikötés a beépíthetőségre, négyzetméterre, mennyi lehet a legkisebb telekterület? stb.
Köszönöm: Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!
Az otthonteremtési kamattámogatás keretében használt lakás vásárlásához igényelhető kölcsön feltételeiről fenti bejegyzésünkből tájékozódhat! Kérjük, tekintse meg korábbi írásunkat! A megvásárolt ingatlannak komfortosnak kell lenni. Beépíthetőségre, négyzetméterre, telekterületre vonatkozó előírást nem tartalmaz a vonatkozó kormányrendelet.

Új építésű lakást szeretnénk vásárolni 9.500.000 Ft értékben. Sajnos önerővel nem rendelkezünk. Jövedelmünk jelenleg 180.000 Ft, mivel gyeden vagyok.
Van rá esélyünk? Milyen futamidőre illetve törlesztő részletre számíthatunk?

Kedves Edina!
A vételár 100%-os meghitelezésére csak kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával lenne lehetőség. A plusz ingatlanfedezet más személy tulajdonában is lehet. Ha ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket. Az elérhető legkedvezőbb törlesztő részletekről addig is online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

Tisztelt Szakértő!
30 éves pár vagyunk és szeretném megtudni, hogy használt lakásra jár-e a szocpol vagy bármilyen támogatott hitel?
Köszönettel,
Erika

Kedves Erika!
Használt lakás vásárlásához szocpol nem, ellenben államilag támogatott lakáshitel igénybe vehető. A kölcsön futamidejének első 5 évében az állam kamattámogatást biztosít a havi törlesztő részlet megfizetéséhez. E hiteltípus jogszabályban előírt feltételeiről, IDE kattintva tájékozódhat. Igény esetén Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot az elérhető konstrukciókról. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

Jó napot!
A kérdésem az lenne, hogy van 2 gyermekem. A fészekrakó kamattámogatású hitelt szeretnénk igénybe venni. A gond ott kezdődik, hogy már a tanfolyamnak is vége, ez idő alatt 72.000 volt a jövedelmem. A páromnak 130.000-150.000 jövedelme van + a 29.800 családi pótlék és a tanfolyamra azt mondták, nem tudnak segíteni, de akkor nem értem, ha államilag járna a támogatás, miért kell hozzá munkaviszony. Jó lenne már végre valami megoldást erre a problémára találni, hogy vajon tényleg mik azok a feltételek, hogy igénybe vehessem a támogatást.
Köszönöm.

Kedves Edit!
Nem igazán értem, hogy az Ön által említett tanfolyam és a fészekrakó hitel között milyen összefüggés van.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető hitelekről. A fészekrakó hitel feltételeit addig is IDE kattintva ismerheti meg.

Jó napot!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy használt lakást szeretnénk vásárolni a Párommal és a kérdésem az az lenne, hogy minden esetben kell önerőnek lenni?

Kedves Edina!
Mivel a vonatkozó jogszabály alapján a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért minden esetben szükség van önerőre. Ettől abban az esetben lehet eltekinteni esetleg, ha a tényleges forgalmi érték alatt, kisebb vételárért tudnak lakáshoz jutni vagy van lehetőségük plusz ingatlanfedezet bevonására.

Használt lakást szeretnénk vásárolni. A nettó jövedelmünk a párommal együtt 175-180 ezer forint.

Kedves Babri!
Használt lakás vásárlásához igényelhető állami kamattámogatású lakáshitel. Személyre szóló lakáshitel ajánlatot a megadott információk alapján azonban nem tudunk Önöknek készíteni. Ehhez bővebb információra lenne szükség: milyen értékű lakást szeretnének vásárolni, hol lenne helyileg a lakás, mennyi önerővel rendelkeznek, stb. Ezeket az adatokat online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével adhatja meg, majd ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önöknek!

Tisztelt Cím!
Használt (első)lakást szeretnénk vásárolni.
Bizonyos összegű önerő van, feleségem köztisztviselő, 2 gyermekünk van. Rendszeres havi nettó jövedelmem 190-230e.
Milyen lehetőségeink vannak?
Előre is köszönöm a választ!

üdvözlettel

használt lakást szeretnénk vásárolni szocpol-on keresztül bár most már nem ezen a néven szerepel 3 gyerekünk van az élettársam jövedelme>szociális járadék valamint családi pótlék én alkalmi munkát végzek vállalkozonál dolgozom jövedelmem 80-100-ezer milyen esélyünk van?????

Tisztelt cím!

Aktív,55 éves dolgozó nô vagyok. Elsô lakas vàsàrlàsàról lenne szó, maximum 8 millió Ft értékben.
Kérem a segítségüket, milyen konstrukciót tudnànak ajànlani, 2 millió Ft önrészt tudnék biztosítani.

Elôre is köszönöm az esetleges vàlaszt.

Üdvözlettel

Ez jó téma. Én is szeretnék a közeljövőben lakást vásárolni. És hitelre. De a jelenlegi helyzet nem túl rózsás. Viszont ha vannak ilyen megoldások, az bizalomgerjesztő. A Fundamenta előtakarékosságról lehet valamit tudni? Vagy van annál valami jobb megoldás?

96
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x