Támogatott lakáshitel használt lakásra: Hitelnet.hu

Támogatott lakáshitel használt lakás vásárlására

Kedvezményes CSOK-hitel használt lakásvásárlásra 2019. július 1-től!

A többgyermekesek családok kedvezményes kamatú (3%) lakáshitele július elsejétől már nem csak új építésű lakásra lesz igényelhető, hanem használt lakás vásárlása esetén is elérhető lesz.

A kamattámogatott lakáshitel összege:
– a kétgyermekes CSOK-ot igénybe vevő személy esetében tízmillió forint,
– a három vagy többgyermekes CSOK-ot igénybe vevő személy esetén tizenötmillió forint.

Otthonteremtési

Az otthonteremtési kamattámogatás keretében 2012-től érhetők el használt lakás vásárlása esetén az államilag támogatott lakáshitelek. Az alábbi összefoglalónkból megismerheti, hogy 2018-ban milyen feltételek mellett igényelhetők.

A kölcsön használt ingatlan vásárlása esetén az alábbi két célra vehető fel:

 • használt lakás vásárlására
 • lakás tulajdoni hányadának megvásárláshoz közös tulajdon megszüntetése esetén. A közös tulajdon megszüntetésével – ide nem értve a házasság vagy az élettársi kapcsolat fennállása alatt a házastársak vagy élettársak között fennálló közös tulajdon megszüntetését – az egyik tulajdonos megszerzi a lakás kizárólagos tulajdonjogát.
 • kalkulátor

  Lakáshitel kalkulátor

  Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

  Tovább a Hitelkalkulátorhoz

  A kamattámogatás ideje 5 év. A kamattámogatás állandó mértékű. Ez azt jelenti, hogy használt lakás vásárlása esetén a kamattámogatás mértéke – gyermekszámtól függetlenül – az állampapírhozam 50%-a.

  A használt lakás vételára nem haladhatja meg a 20 millió forintot, a kamattámogatott kölcsön összege nem lehet több 10 millió forintnál. Közös tulajdon megszüntetésénél a megvásárolt adásvételi szerződésben foglalt vételára alapján számított teljes lakásérték nem haladhatja meg a használt lakás vásárlás esetén megadott értékhatárt (20 millió Ft).

  Lakásvásárlás esetén az igénylőnek vállalnia kell, hogy a lakásszerzést követően 1 éven belül a vásárolt lakóingatlanban lakóhelyet létesít legalább a kamattámogatás lejáratáig. A vásárolt ingatlanban a támogatott személynek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. Ennek teljesülését a bank ellenőrzi hiteles tulajdoni lap másolat alapján, melyet a TAKARNET rendszerből kér le. Az ezért fizetendő díjat a hitelfelvevőnek meg kell fizetni a hitelintézet részére.

  Használt lakás vásárlásakor a vevő az önerőből legfeljebb a vételár 10%-át egyenlítheti ki készpénzben, a fennmaradó összeget csak az eladó számlájára utalhatja.

  Az eladó és a vevő nem lehetnek egymásnak a Ptk. szerinti hozzátartozói. Közös tulajdon megszüntetése esetén az eladó és a vevő egymásnak a Polgári Törvénykönyv szerinti közeli hozzátartozói is lehetnek.
  Ha az eladó jogi személy vagy , akkor a nem lehet vele tulajdonosi kapcsolatban álló magánszemély.

  Az otthonteremtési kamattámogatás iránti kérelem benyújtása lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napos határidőn belül történhet a korábbi 30 nap helyett.

  A használt lakás vásárlására igényelhető államilag támogatott hitel további jellemzői, alapfeltételei:

  • Az igénylőnek nem lehet köztartozása.
  • A hitelfelvevő a kamattámogatás benyújtásának időpontjától számított 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy saját maga – házastársak vagy élettársak esetén legalább az egyik fél – legalább 180 napja folyamatosan az egészségbiztosítás nyilvántartásában a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 5. §-a szerinti biztosítottként szerepel – ideértve azt is, ha a legalább 180 nap folyamatos biztosításban legfeljebb 15 nap megszakítás.
kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 25. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Krisztina szerint:

2019-10-04 - 14:57

OTP-nél van hitel, amit lakásvásárlásra fordítottam.
A kérdésem az volna, hogy mikor adhatom el, valóban csak 5 év után? Szeretnék másik ingatlant venni eladás után.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-07 - 13:59

Kedves Krisztina!
Lakáshitellel terhelt ingatlan is eladható 5 éven belül.

Ildi szerint:

2019-08-14 - 10:42

Használt lakást szeretnék vásárolni. Kedvezményes hitelt lehet igényelni komfortos lakáshoz is vagy csak összkomfortoshoz? A fűtés gázkonvektorral megoldott.
Köszönöm!
Ildi

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-15 - 10:57

Kedves Ildi!
Támogatott hitel nem összkomfortos lakás vásárlásához is igényelhető. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Anna szerint:

2019-07-14 - 18:25

Használt lakás vásárlás esetén megszületett három gyermek után jár-e a l0 millió forint vissza nem térítendő támogatás?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-14 - 22:54

Kedves Anna!
CSOK, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatott lakáshitel igénybe vehető meglévő gyermekek után is.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Gábor szerint:

2019-05-20 - 10:00

Tisztelt hitelnet!
Azt szeretném tudni, hogy a július 1. után igényelhető Csok-hitel 3 gyermek után 15 millió Ft-nál van-e korhatár? Jelenlegi igénylésnél 40 év a korhatár.
Másik kérdésem, hogy csokkal egy időben lehet-e majd igényelni?
Köszönettel: Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-20 - 10:07

Kedves Gábor!
Korhatár jelenleg is csak akkor van, ha nem meglévő, hanem vállalt gyermekek után történik a CSOK igénylés. Ez esetben is elegendő, ha legalább az egyik fél 40 év alatti a megelőlegező CSOK kérelem benyújtásakor. Meglévő gyermekek után történő CSOK igénylés esetén nincsen felső életkorhatár.
A CSOK hitel kizárólag a CSOK-kal egyidejűleg igényelhető és csak abban az esetben vehető igénybe, ha a támogatott személy jogosult a CSOK-ra is.

Anna szerint:

2019-03-13 - 18:59

2019 áprilisában szeretnénk használt lakásra adás-vételi szerződést kötni. 3 gyermekünk van, igényelnénk a 15 milliós kedvezményes hitelt, ami július 1-től kerül bevezetésre.
Kérdezném, hogy így beleférünk-e az időbe vagy a szerződéskötéssel meg kell várni a július 1-et. Továbbá az érdekelne, hogy 29 millióért vennénk a használt házat. Van-e értékmeghatározás?
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 07:12

Kedves Anna!
Az adásvételi szerződés korábban is megköthető és július elsejétől a kérelem benyújtható, mert az adásvételi szerződés megkötését követő 180 napon belül van lehetőség a támogatások igénylésre.
Július elsejétől eltörlésre kerül a használt lakásoknál jelenleg érvényes 35 milliós értékhatár.

Júlia szerint:

2019-03-06 - 16:53

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e bármiféle életkori korlátozás az idén bevezetésre kerülő kedvezményes lakáshitel tekintetében. Mi kétgyerekes család vagyunk, de férjem már elmúlt 45 éves. CSOK-ot és hitelt is szeretnénk igényelni nyár vége felé használt lakás vásárlásához.
Érdemes-e kivárni az új törvények bevezetését vagy ez a 45 év úgyis elérhetetlenné teszi a kedvezményes (maximum) 10 milliós hitelt és csak piaci kamatozásút kaphatunk?
Másik kérdésem lenne, hogy jelenlegi munkám 1 éve fennálló megbízási jogviszony, 150-220 ezer forintos változó fizetéssel. Hitelfelvételnél ilyesfajta jövedelemre hogyan tekintenek a bankok, elfogadják, mint egy rendes munkaviszonyt?
Előre is köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 23:27

Kedves Júlia!
Meglévő gyermekek után történő CSOK igénylés esetén nincsen felső életkorhatár a támogatott személyekre vonatkozóan. Ami a hitelfelvételt illeti, az adósok életkora – a hitelintézetek többségénél – a hitel lejáratakor maximum 70 év lehet. Tehát adott esetben is felvehető a kölcsön akár 20 éves futamidőre is.
A megbízási jogviszonyból származó jövedelem is elfogadható hitelfelvételnél.
További, személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést!

Ádám szerint:

2019-02-20 - 10:43

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy mi történik akkor, ha Otthonteremtő kamattámogatott lakáshitel esetén valaki úgy dönt, nem kéri valaki egy idő után a kamattámogatást? Pl. mert el akar költözni, de a támogatáshoz feltétel az, hogy ott lakjon. (Legegyszerűbb konstrukció, nem CSOK, csak kamattámogatás.)
Ilyen esetben megmarad az 5 évre fix törlesztő, csak a támogatás mértékével nő a havi törlesztőrészlet? Hol kell bejelenteni?
Illetve a jelenlegi kamatkörnyezetben van egyáltalán tényleges támogatás? (Jelenleg támogatás nélkül is kb 4-5% kamatra van 5 éves kamatperiódusú lakáshitel. " amennyiben a bruttó kamat 6% alá csökken, kamattámogatás nem hívható le és az ügyfél a teljes bruttó kamatot fizeti.")
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-20 - 10:49

Kedves Ádám!
Ebben az esetben a kamattámogatást vissza kell fizetni és a kölcsöntörlesztés piaci kamatláb mellett folytatható tovább. Ezzel kapcsolatban a hitelnyújtó banknál érdeklődhet. Az érinett pénzintézet tud tájékoztatást adni Önnek arról, hogy piaci kontrukcióban milyen kamatperiódusra fixálható a kamat.
A jelenlegi kamatkörnyezetben – bizonyos mértékű kamatemelkedés már tapasztalható – ténylegesen érvényesíthető kamattámogatás.

László szerint:

2018-09-26 - 19:02

Üdv!
Mi történne, ha a támogatott hitelt 5 évnél előbb kiszeretném fizetni és a lakást eladni?

Hitelnet.hu szerint:

2018-09-27 - 05:58

Kedves László!
Futamidő lejárata előtti végtörlesztés esetén a fennálló tőketartozást és a végtörlesztéssel járó költségeket kellene megfizetnie.

Lajos szerint:

2018-07-29 - 10:04

Jó napot!
Érdeklődnék, külföldi bejelentett munkaviszonyom van.
Hogyan kaphatok hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-30 - 06:01

Kedves Lajos!
Külföldi, elsősorban EGT állambeli munkaviszonnyal is lehetséges hitelfelvétel, ha munkaviszonya határozatlan idejű és legalább 3-6 hónapja fennáll. A rendszeres jövedelmet bankszámla kivonattal szükséges igazolni. Az elérhető piaci kamatozású lakáshitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tímea szerint:

2018-06-29 - 06:30

Üdvözlöm!
2002-ben húsz éves futamidőre, kiegészítő kamattámogatott kölcsönt vettem fel lakásépítésre. A hitelem még mindig fennáll. Most lakást szeretnénk vásárolni.
Amennyiben minden feltételnek megfelelek, jogosult vagyok otthonteremtési kamattámogatott kölcsön igénybevételére? Lehet egyidejűleg két támogatott hitelem?
Köszönettel: Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-29 - 08:10

Kedves Tímea!
Ez a kétfajta kamattámogatott lakáshitel nem zárja ki egymást.
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókról! Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

László szerint:

2018-06-07 - 21:53

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy használt házat szeretnék vásárolni, de passzív Bar listás vagyok és így nem kapok hitelt.
6.000.000 Ft tőkével rendelkezem és a ház ára 12.000.000 Ft!
Esetleg van olyan bank, aki tudna adni így hitelt?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: László

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-08 - 04:50

Kedves László!
Legalább 6 havi passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél megoldható lehet a lakásvásárlási hitel felvétele. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Ádám szerint:

2018-04-21 - 05:38

Kedves Szakértő!
Államilag támogatott lakáshitel használt lakás vásárlására témában fordulok Önhöz pár kérdéssel, melyek a következők:
1. A támogatás mértéke az állampapír hozam 50%. Hol tudok utánanézni az állampapír hozam összegének?
2. Lakóingatlanban lakóhelyet biztosít. Milyen feltételeknek kell megfelelni, ill. a tulaj lakcímkártyájában is az ingatlan címe kell, hogy szerepeljen?
3. Tulajdoni lap lekérdezésének költsége?
Ezek lennének a kérdések, amikre szeretnék választ kapni.
Előre is köszönöm és további szép napot!

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-21 - 06:24

Kedves Ádám!
1. Az ÁKK Zrt. honlapján tud utánanézni az állampapír hozamoknak.
2. Állandó lakcímként a kamattámogatott hitellel finanszírozott lakásnak kell szerepelnie a lakcímkártyán.
3. A tulajdoni lap lekérésnek díját banki akció keretében a legtöbb pénzintézet jelenleg átvállalja. Ellenkező esetén a nem hiteles tulajdoni lap lekérésének díja 1.000 Ft, TAKARNET rendszerből lekért tulajdoni lap másolat díja: 3.600 Ft.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentes! A lakáshitelek aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk kitöltésével tájékozódhat.

László szerint:

2018-04-18 - 02:56

3.000.000 Ft-ért szeretnék használt lakást venni.

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-18 - 06:18

Kedves László!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Enikő szerint:

2018-03-15 - 14:20

1.500.000 Ft-ért szeretnék használt lakást venni.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-18 - 16:22

Kedves Enikő!
1.500.000 Ft értékű lakást bankpartnereink sajnos nem fognak el hitelfedezetként alacsony értéke miatt.

Alexandra szerint:

2017-04-13 - 09:41

Több év után végre sikerülne eladni a családi házunkat, melyet szüleim bedőlt devizahitelünk miatt szeretnénk eladni, ebből fog maradni csekély 2-3 millió forintunk + 7 millió forint egyéb forrásokból.
Párommal nem élünk együtt, de lakást szeretnénk vásárolni, ahol együtt elkezdhetjük az életünket. Nekem van fix jövedelmem, nettó 150.000, viszont páromnak nincs fix – ő fizeti a tb biztosítást, mindent a maga részére évek óta. Lenne értelme az élettársi kapcsolatot hivatalosan is elismerni közjegyző előtt, vagy enélkül is igénybe vehetnénk az állami támogatásos hitelt használt lakásra? 6-7 millió forintra lenne szükség a lakáshoz.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-14 - 16:52

Kedves Alexandra!
Lakáshitel felvételéhez nem szükséges közjegyző előtt elismert élettársi kapcsolat. Erről elegendő a hitelkérelemben nyilatkozni, illetve célszerű lenne a lakcímkártyán közös címet – akár tartózkodási helyként – megadni.
Az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online adatlapunkat!

Måria szerint:

2016-11-16 - 20:37

39 éves egyedülálló anyuka vagyok, két kiskorú gyermekem van. Használt ingatlant szeretnék vásárolni.
Kérdésem, hogy fix kamattámogatott hitelt kaphatok-e, ha 89.000 Ft a nettó fizetésem, több, mint két éve van folyamatos munkaviszonyom, kb. 4,6M Ft hitelre volna szükségem, 2M önerő mellett és CSOK-ot is fel szeretném használni, ami 1,43M Ft. 10 éves futamidő érdekelne.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-17 - 10:14

Kedves Mária!
Használt lakás vásárlásához nyújtott kamattámogatott hitel esetén a kamattámogatás a futamidő első 5 évében biztosított. Ezt követően piaci kamatozásúvá alakul a hitel. A törlesztő részlet tehát maximum 5 éves kamatperiódusokra fixálható.
Azt, hogy fenti összeg erejéig hitelképes-e, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják megmondani. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Ágnes szerint:

2016-08-24 - 15:14

Gyermektelen 39 éves nő vagyok, külön váltan élek férjemtől édesanyámnál. Fizetésem 129.000,- bruttó. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen hitel támogatási lehetőségeim vannak, hogy saját lakáshoz jussak. Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-24 - 15:19

Kedves Ágnes!
Ahhoz, hogy személyre szabott tájékoztatást tudjunk Önnek adni, további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot. Az elérhető lakáshitelekről, feltételekről honlapunkon részletes leírást talál.

Sándor szerint:

2016-05-24 - 14:38

Tisztelt szakértő Úr vagy Hölgy!
Használt lakást szeretnék vásárolni. Önerőm nincs, eddig albérletben laktunk, de most az új csok hatására ezt is eladják, úgymond a fejünk fölül. Új lakást nem tudok vásárolni, szocpolt még soha nem vettünk igénybe.
A kérdésem a következő lenne: Ha 3 már meglévő gyerek után csok-ot igénylünk használt lakás vásárlására, kaphatunk-e valamilyen kedvező kamatozású hitelt? Azaz, számít-e a gyerekek száma? Ha igen, akkor mekkora összeget igényelhetek, milyen feltételei vannak, melyik bankot kereshetem, milyen kondíciókkal és milyen egyéb feltételeknek kell még megfelelnünk?
Válaszukat várva, tisztelettel: Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-24 - 15:12

Kedves Sándor!
Használt lakás vásárlásához az otthonteremtési kamattámogatás keretében 5 éves kamattámogatással nyújtott lakáshitel, valamint piaci kamatozású lakáskölcsön igényelhető. A legkedvezőbb hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

B.-né szerint:

2016-02-01 - 13:59

T. szakértő!
Szüleimtől örökölt, 50/50% testvéremmel levő, családi házat szeretnénk értékesíteni fiamnak. Házasságban él, most fog születni az első gyermeke. Milyen hitel lehetséges a számukra? Feleség dolgozik, fiam 2 hónapja munkanélküli.
Otthonteremtő állami támogatott hitelnél azt olvastam, hogy családon belüli értékesítésre nem vehető igénybe.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-04 - 15:10

Kedves Asszonyom!
Piaci kamatozású lakáshitel igényelhető közeli hozzátartozótól történő lakásvásárláshoz. Amennyiben azonban a menye hamarosan szülni fog, akkor jövedelmét nem valószínű, hogy elfogadják a bankok, a családtámogatási juttatások önálló jövedelemként pedig sajnos nem fogadhatók el hitelfelvételnél. Esetleg adóstárs bevonásával valósulhat meg a lakásvásárlás. Célszerű lenne kitölteni online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot tudnak készíteni az esetlegesen elérhető lakáshitelekről.

Tibi szerint:

2016-01-14 - 09:49

Egy 95 m2-es házban résztulajdonosként élek a feleségemmel, és 3 kiskorú gyermekemmel. Szeretnénk megvásárolni ezt az ingatlant. Még semmilyen támogatást nem vettünk igénybe. Jelenlegi jogszabályok szerint mi vonatkozik ránk?
Válaszát előre is köszönöm. tisztelettel: Tibi

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-14 - 09:53

Kedves Tibi!
A tulajdonrész kivásárláshoz gyermekek utáni támogatás (CSOK) nem vehető igénybe. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tímea szerint:

2015-12-23 - 18:33

Üdvözlöm!
Arra lennék kíváncsi, hogy 3 gyermekkel vagyok egyedül. Dolgozok, de csak 4 órában vagyok bejelentve. Papíron kb. 50 ezret keresek, de eredetileg kb. 130 ezret kapok. Mellette kapom a gyest és családi pótlékot, aminek az összege kb. 73 ezer Ft. Még 5 évig kapom ezt az összeget.
Hogyan tudnék házat vásárolni, ami 18 millió Ft-ba kerül (ez irányár).
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-13 - 11:59

Kedves Tímea!
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

J.Mihályné szerint:

2015-10-13 - 09:50

Jó napot kívánok!
Annyit szeretnék megkérdezni, hogy van egy ingatlan ami 50-50% tulajdont jelent! A volt férjemmel 97-ben elváltam és azóta is közös az ingatlan fele arányban. Hogyan lehetne megvásárolni a volt férjem házrészét? Például arra értem, hogy Állami támogatással meg lehet valósítani mint például a CSOK? Vagy kénytelen vagyok valamilyen személyi kölcsönt vagy bármi mást?
Annyit szeretnék még, hogy minimálbérre vagyok bejelentve, nettó: 68 775 Ft (bruttó: 105 000) Határozatlan főállású munkaviszonnyal rendelkezem, teljes munkaidő beosztással dolgozom (napi: 8 óra). Hány hónapnak kell lennie az eltöltött munkaidőmnek, hogy tudjak felvenni kölcsönt? És mennyit tudnék ezzel a bérrel felvenni esetleg például személyi kölcsönt vagy jelzáloghitelt?
Tisztelettel: J. Mihályné

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-15 - 07:00

Kedves Asszonyom!
Volt férje tulajdonrészének kivásárlásához a CSOK nem vehető igénybe. Erre a célra lakáscélú jelzáloghitelt vehet fel. Adásvételi szerződést kell kell kötni az 50%-os tulajdonrész eladásáról, melynek összegét a bank az eladó (volt férje) adásvételi szerződésben megadott számlájára utalja.
A jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos munkaviszonynak kell meglenni, s nem állhat próbaidő alatt. Az, hogy mekkora összegű lakáshitelt tudna felvenni, függ az ingatlanfedezet értékétől, de a kölcsönösszeg nem haladhatja meg az eladott tulajdoni hányad vételárat.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önnek, melyből megismerheti a tulajdonrész kivásárlás esetén elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

Nagyné Kriszta szerint:

2015-08-29 - 23:32

Tisztelt Szekértő!
Használt házat szeretnék vásárolni, amin van jelzáloghitel. 4.300.000-ra értékelték fel, a vételár 3.000.000 Ft. Szeretnék felvenni a vételárnak megfelelő összeget. A kerestünk az enyém 130.000, a páromé 280.000ft körül van.
Kérdésem, hogy a megvásárolni kívánt házra lehetőség van jelzáloghitelt felvenni vagy valami kedvező hitelt, aminek nem magas a havi törlesztője?
Válaszát előre is köszönöm 🙂

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-30 - 14:41

Kedves Krisztina!
Lakásvásárlásnál elfogadható fedezetként a vásárolandó lakóingatlan. Az elérhető konkrét lakáshitelekről Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Judit0416 szerint:

2015-07-26 - 21:57

Tisztelt Ügyintéző!
Párommal használt lakást szeretnénk vásárolni, még nem vagyunk házasok. Ő minimálbérre van bejelentve 8 órában, én pedig most indítom a vállalkozásomat (KATA-s adózási rendszerben). Mindketten 25 év alattiak vagyunk. A használt ingatlan ára 8 500 000 Ft és részlegesen felújított. Mik a lehetőségeink hitelfelvétel terén önerő híján, avagy mennyi önerőre lenne szükség ehhez az összeghez? 10 éves futamidőre szeretnénk minimalizálni, maximum 15-re a törlesztést.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-26 - 22:17

Kedves Judit0416!
Kezdő vállalkozásból származó jövedelem nem vehető figyelembe hitelfelvétel során. Arról, hogy minimálbéres bejelentett jövedelemmel mekkora összegű lakáshitelhez juthatnak, Szakértőink készséggel tájékoztatják a részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Elöljáróban azonban tudni kell, hogy önerő vagy plusz ingatlanfedezet és megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonása nélkül sajnos nem lesz lehetőség a lakásvásárlásra.

Edina89354 szerint:

2015-07-06 - 12:47

Tisztelt Szakértő!
Használt lakás vásárlása esetén akkor nyújtható támogatás, ha a lakás legalább komfortos. Ezt az állapotot, hogy komfortos-e a lakás, ki ellenőrzi és hogyan?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-07 - 15:05

Kedves Edina!
A CSOK igényléshez energiatanúsítványt kell benyújtani, amit szakértő készít el. Ebben szerepel az ingatlan komfortfokozata is.

Brigi81 szerint:

2015-05-12 - 19:27

Tisztelt szakértő!
Ezt Ön válaszolta: ” Az, hogy a célingatlan megfelel-e minden feltételnek, értékbecslést követően határozható meg.”
Milyen értékbecslő?! Ki küldi öt?! Nem hitelt szeretnék felvenni, saját önerőből adnám oda az előleget, a fennmaradó összeget a CSOK-ból egészíteném ki. Az energetikai tanúsítvány már kész van, mivel “C” alatti “F” lett, így kérni kell egy igazolást arról, hogy súlyos nem veszélyezteti az élet és vagyonbiztonságot?! Mennyi ideig érvényes ez az igazolás? Honnan is kell pontosan kikérni?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-13 - 10:49

Kedves Brgi81!
Értékbecslést akkor is készítenek a hitelintézetek, ha az igénylő a CSOK mellé hitelt nem vesz fel. A CSOK kérelmet el kell bírálni, ehhez pedig szükség van értékbecslésre is. Az értékbecslést az adott hitelintézet értékbecslője készíti. Ennek van díja, aminek pontos összegét az egyes bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza, hozzávetőlegesen 30 ezer forint körüli kiadással jár. Ezenkívül a CSOK kérelem elbírálásáért is kell fizetni minden hitelintézetnél, amelynek díja a CSOK összegének 1,5%-a, legfeljebb 30 ezer forint. A vásárolandó házról tulajdoni lapot és térképmásolat kell kérni, ennek szintén van díja, továbbá mivel a CSOK-ot bejegyzik az ingatlanra, a jelzálogjog bejegyzéséért szintén fizetni kell a földhivatalnál. A jelzálogbejegyzés díja 12.600 Ft.
“C” kategóriánál kedvezőtlenebb energetikai minősítés esetén a területileg illetékes építési hatóságnak kell kiállítani a hatósági bizonyítványt arról, hogy a lakóépület állapota az élet- és vagyonbiztonságot közvetlenül és súlyosan nem veszélyezteti. Ez a dokumentum a CSOK kérelem benyújtásakor nem lehet 30 napnál régebbi.

András szerint:

2015-04-29 - 14:44

Tisztelt Ügyintéző!
A párommal használt lakást szeretnénk vásárolni, ez lenne az első lakásunk, 30 év alattiak vagyunk. Ön szerint az államilag támogatott lakáshitel lenne a legjobb megoldás számunkra? 5,5 millió forintba kerül a lakás, amit kinéztünk, rendelkezünk 1,7 millió forint önerővel és 3,8 millió forint hitelre lenne szükségünk. Egy betegség miatt 3 évre leszázalékoltak, erre kapok havi nettó 42.610 Ft-ot és mellette dolgozom 4 órában és keresek havi nettó 51.000 Ft-ot. A párom teljes munkaidőben dolgozik és havi nettó 85.000 Ft-ot keres. Az önerővel én rendelkezem és én lennék az ingatlan tulajdonosa egy személyben. A párom ebben az esetben elég adóstársnak az ügyletben? Esetleg szükség lehet még egy kezesre is?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-30 - 09:32

Kedves András!
Az államilag támogatott hitelre való jogosultsághoz párjának is tulajdonjoghoz kellene jutnia a vásárolandó ingatlanban. Ha ő nem lesz tulajdonos, akkor piaci kamatozású lakáshitel felvételére lesz lehetőség, amely a támogatott hitelhez hasonló kedvező törlesztő részlettel érhetők el jelenleg. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunk ismertetéséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

rami szerint:

2015-04-13 - 13:40

Használt lakást szeretnénk venni gyms megyébe a párommal. 160 és 140 ezres a keresetünk, a házat 8 millióért kaphatnánk meg, önerőnk 2 millió lenne!
Azt szeretném megkérdezni, kaphatnánk-e 6 millió forint kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-14 - 11:34

Kedves Rami!
Az ingatlanfedezettséget tekintve 8 millió forintot érő lakásra felvehető 6 millió forint. A maximálisan felvehető hitelösszeget azonban egyéb tényezők is befolyásolják. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről.

Lívia szerint:

2015-03-29 - 12:27

Használt családi házat szeretnénk vásárolni, melynek vételára 4 millió forint. Keresetem 150.000,- Ft nettó + 3 gyermek után családi pótlék. Páromnak sajnos nincs igazolható jövedelme, alkalmi munkákat végez. A kérdésem az lenne, hogy a CSOK-ot is szeretném igényelni, ami önerő lenne, lehet-e? A fennmaradó összeget hitelből finanszíroznánk. A lakás 78 m2.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-30 - 14:34

Kedves Lívia!
A CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony egyikük részéről is elegendő. Azzal kapcsolatban, hogy a meglévő gyermekek után kapott CSOK összegét bele kell-e számítani az ingatlanok maximális 80%-os terhelhetőségébe, jelenleg várjuk a hivatalos állásfoglalást, így egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy csak CSOK-ból és hitelből megoldható-e a lakásvásárlás.

Mónika szerint:

2015-03-28 - 13:17

Biztosításközvetítőként dolgozom és az utolsó havi átlag keresettem nettó 46.000 Ft-ra jön ki. Milyen kamattámogatott lakáshitelt kaphatok így? (1.500.000 Ft-ra lenne szükségem; 3.000.000 Ft a vételár és 1.500.000 Ft önerő van)
Üdv.: Mónika

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-28 - 13:43

Kedves Mónika!
Amennyiben az igazolt havi jövedelme nem éri el a minimálbér összegét, akkor nem felel meg a jövedelemmel szemben támasztott feltételeknek és sajnos nem tudunk Önnek megfelelő lakáshitel ajánlatot készíteni.

Anett szerint:

2015-03-17 - 15:09

Tisztelt Szakértő!
Használt családi házat szeretnénk vásárolni Pest megyében, a szocpolt is felhasználva! Jelenleg egy gyermekünk van, de szeretnénk még vállalni! A ház 8 millió Ft. Érdeklődnénk, hogy mekkora hitelt kaphatunk a szocpollal együtt, lehet-e kamattámogatott? Külön kell-e igényelni a hitelt és a szocpolt vagy lehet-e együtt!
Előre köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Anett

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-17 - 23:15

Kedves Anett!
Használt családi ház vásárlásához az otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott, 5 éves kamattámogatású kölcsön érhető el. A maximálisan felvehető hitel összege a ház forgalmi értéke és az igénylők jövedelmi helyzete alapján kerül meghatározásra, de a kölcsön összege nem lehet több az ingatlan értékének 80%-nál.
A szocpol – hasznos alapterülettől is függő – összegéről és az igénylés egyéb feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Vállalt gyermek után akkor igényelhetik a támogatást, ha házasok és a támogatás iránti kérelem benyújtásakor nem töltik be a 40. életévüket. A hitel- és a szocpolkérelem július 1. után egyidejűleg is benyújtható.

Evelin szerint:

2015-02-13 - 15:10

Tisztelt Címzett!
Válás miatt eladjuk meglévő családi házunkat, majd szeretnénk lányom családjával együtt (akivel együtt éltünk eddig is a házunkban) egy használt házat venni. Kb. a 7-8 millió forintom mellett milyen állami támogatású hitelt tudnék igénybe venni, milyen összegben és feltételekkel? Illetve igényelheti -e majd lányom élettársával együtt emellett a CSOKOT a kisgyermekük után úgy, hogy lányom 50%-ban lenne tulajdonos ?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-13 - 21:55

Kedves Evelin!
A CSOK igénybevételével finanszírozott lakásban a támogatott személyeknek – élettársak esetén mindkét félnek – együttesen legalább 50%-os tulajdoni arányhoz kell jutniuk és rajtuk kívül csak gyermekeik szerezhetnek tulajdont a lakásban. Ezek alapján az Ön és lánya tulajdonába kerülő lakásra sajnos nem tudják igénybe venni a CSOK-ot. Az elérhető legkedvezőbb állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha elküldi online ajánlatkérését!

Cecília szerint:

2015-02-03 - 14:36

Egyedülálló 43 éves anya vagyok! Kaphatok-e használt lakás vagy ház vásárlására hitelt? Kell-e önrész hozzá és mennyi? Két kis korú gyermekem van. Mennyi idejű munkaviszony igazolás kell hozzá? Van-e valamilyen állami támogatással egybekötött hitel? A lakás, amit szeretnék megvenni, 8 500 000 Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-03 - 20:44

Kedves Cecília!
Használt lakás vásárlásához – a lakásvásárló jövedelmi helyzetétől függően – jelenleg minimum 20% önerő szükséges. Az igénylés alapfeltétele legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen, ahol nincsen próbaidőn. Állami kamattámogatású lakásvásárlási hitel felvételéhez legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszony igazolás szükséges.
2015. július 1. után használt lakás vásárlásához igényelhető lesz gyermekek utáni egyösszegű támogatás (“szocpol”). Ennek részleteiről IDE kattintva tájékozódhat.

Büki zoltán szerint:

2015-01-05 - 10:19

Szép napot!
Tanácsot szeretnék kérni önöktől. Mi a párommal (36 és 30 évesek) és két pici gyerekkel (2 és 5 évesek) albérletben lakunk. Szeretnénk saját lakást vagy házat. Úgy gondoltuk, hogy hitelt vennénk fel. Nekem bejelentett munkám van, csak sajnos minimálbérnél többet nem igazolnak le és báros is vagyok, párom pedig még gyesen van. Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora kölcsönt tudnánk felvenni? Ha egyáltalán tudunk. Várom válaszukat.
Tisztelettel.
Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-05 - 23:06

Kedves Zoltán!
A negatív adóslista kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, ezért sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakáshitelt ajánlani, kivéve, ha passzív státuszú BAR listás és ez a státusz legalább 6 hónapja fennáll. Amennyiben ez a feltétel teljesül, elérhető lehet a kölcsön. A lakásvásárlással azonban érdemes lenne megvárni a júliust, amikor is használt lakás vásárláshoz is igénybe lehet majd venni a szocpolt.

Zsuzsa szerint:

2014-11-08 - 14:05

Használt lakás vásárlásnál mik a feltételek az ingatlanra vonatkozólag, ha Otthonteremtő támogatást szeretnék? /50 éves vagyok, egyedülálló./ Csak a megvásárolni kívánt ingatlanra vonatkozó feltételekre szeretnék választ kapni, /pl.van-e kikötés a beépíthetőségre, négyzetméterre, mennyi lehet a legkisebb telekterület? stb.
Köszönöm: Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-08 - 14:23

Kedves Zsuzsa!
Az otthonteremtési kamattámogatás keretében használt lakás vásárlásához igényelhető kölcsön feltételeiről fenti bejegyzésünkből tájékozódhat! Kérjük, tekintse meg korábbi írásunkat! A megvásárolt ingatlannak komfortosnak kell lenni. Beépíthetőségre, négyzetméterre, telekterületre vonatkozó előírást nem tartalmaz a vonatkozó kormányrendelet.

Edina szerint:

2014-10-22 - 21:05

Új építésű lakást szeretnénk vásárolni 9.500.000 Ft értékben. Sajnos önerővel nem rendelkezünk. Jövedelmünk jelenleg 180.000 Ft, mivel gyeden vagyok.
Van rá esélyünk? Milyen futamidőre illetve törlesztő részletre számíthatunk?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-25 - 13:57

Kedves Edina!
A vételár 100%-os meghitelezésére csak kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával lenne lehetőség. A plusz ingatlanfedezet más személy tulajdonában is lehet. Ha ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket. Az elérhető legkedvezőbb törlesztő részletekről addig is online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

Erika szerint:

2014-05-27 - 23:11

Tisztelt Szakértő!
30 éves pár vagyunk és szeretném megtudni, hogy használt lakásra jár-e a szocpol vagy bármilyen támogatott hitel?
Köszönettel,
Erika

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-28 - 23:03

Kedves Erika!
Használt lakás vásárlásához szocpol nem, ellenben államilag támogatott lakáshitel igénybe vehető. A kölcsön futamidejének első 5 évében az állam kamattámogatást biztosít a havi törlesztő részlet megfizetéséhez. E hiteltípus jogszabályban előírt feltételeiről, IDE kattintva tájékozódhat. Igény esetén Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot az elérhető konstrukciókról. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat!

Fátyol Edit szerint:

2014-05-06 - 18:20

Jó napot!
A kérdésem az lenne, hogy van 2 gyermekem. A fészekrakó kamattámogatású hitelt szeretnénk igénybe venni. A gond ott kezdődik, hogy már a tanfolyamnak is vége, ez idő alatt 72.000 volt a jövedelmem. A páromnak 130.000-150.000 jövedelme van + a 29.800 családi pótlék és a tanfolyamra azt mondták, nem tudnak segíteni, de akkor nem értem, ha államilag járna a támogatás, miért kell hozzá munkaviszony. Jó lenne már végre valami megoldást erre a problémára találni, hogy vajon tényleg mik azok a feltételek, hogy igénybe vehessem a támogatást.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-07 - 10:03

Kedves Edit!
Nem igazán értem, hogy az Ön által említett tanfolyam és a fészekrakó hitel között milyen összefüggés van.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető hitelekről. A fészekrakó hitel feltételeit addig is IDE kattintva ismerheti meg.

Edina szerint:

2014-03-31 - 18:17

Jó napot!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy használt lakást szeretnénk vásárolni a Párommal és a kérdésem az az lenne, hogy minden esetben kell önerőnek lenni?

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-01 - 11:09

Kedves Edina!
Mivel a vonatkozó jogszabály alapján a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért minden esetben szükség van önerőre. Ettől abban az esetben lehet eltekinteni esetleg, ha a tényleges forgalmi érték alatt, kisebb vételárért tudnak lakáshoz jutni vagy van lehetőségük plusz ingatlanfedezet bevonására.

Barbi szerint:

2013-09-15 - 11:46

Használt lakást szeretnénk vásárolni. A nettó jövedelmünk a párommal együtt 175-180 ezer forint.

Hitelnet.hu szerint:

2013-09-16 - 07:10

Kedves Babri!
Használt lakás vásárlásához igényelhető állami kamattámogatású lakáshitel. Személyre szóló lakáshitel ajánlatot a megadott információk alapján azonban nem tudunk Önöknek készíteni. Ehhez bővebb információra lenne szükség: milyen értékű lakást szeretnének vásárolni, hol lenne helyileg a lakás, mennyi önerővel rendelkeznek, stb. Ezeket az adatokat online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével adhatja meg, majd ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önöknek!

Norbert szerint:

2011-03-27 - 18:45

Tisztelt Cím!
Használt (első)lakást szeretnénk vásárolni.
Bizonyos összegű önerő van, feleségem köztisztviselő, 2 gyermekünk van. Rendszeres havi nettó jövedelmem 190-230e.
Milyen lehetőségeink vannak?
Előre is köszönöm a választ!

üdvözlettel

Hitelnet szerint:

2011-03-28 - 08:20

Kedves Norbert!
Erre a kérdésre sajnos ennyi információ alapján nem tudunk válaszolni. Kérem töltse ki a felső kapcsolat menüpont alatt elérhető online ajánlatkérő adatlapunkat vagy keresse meg az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkat és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

matyi szerint:

2011-03-18 - 16:16

használt lakást szeretnénk vásárolni szocpol-on keresztül bár most már nem ezen a néven szerepel 3 gyerekünk van az élettársam jövedelme>szociális járadék valamint családi pótlék én alkalmi munkát végzek vállalkozonál dolgozom jövedelmem 80-100-ezer milyen esélyünk van?????

Hitelnet szerint:

2011-03-18 - 22:58

Kedves Matyi!
Szocpol jelenleg nem igényelhető. A megadott jövedelmekkel nem tud lakáshitelt igényelni egyik partnerüknél sem.

kovacs nora szerint:

2010-10-26 - 13:33

Tisztelt cím!

Aktív,55 éves dolgozó nô vagyok. Elsô lakas vàsàrlàsàról lenne szó, maximum 8 millió Ft értékben.
Kérem a segítségüket, milyen konstrukciót tudnànak ajànlani, 2 millió Ft önrészt tudnék biztosítani.

Elôre is köszönöm az esetleges vàlaszt.

Üdvözlettel

Hitelnet szerint:

2010-10-26 - 19:43

Kedves Nóra!
Kollégáink , partnereink állnak az Ön rendelkezésére. A fent kapcsolat menüpont alatt kérem töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat vagy forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkhoz és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Hitelnet szerint:

2009-03-20 - 12:00

A Fundamenta előtakarékosságról egy másik bejegyzésben fogunk részletesebben foglalkozni.

Hitel fórum szerint:

2009-03-16 - 08:00

Ez jó téma. Én is szeretnék a közeljövőben lakást vásárolni. És hitelre. De a jelenlegi helyzet nem túl rózsás. Viszont ha vannak ilyen megoldások, az bizalomgerjesztő. A Fundamenta előtakarékosságról lehet valamit tudni? Vagy van annál valami jobb megoldás?

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA