Zártkerti ingatlan lakóingatlannak minősül szocpol igénylés esetén?

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Szeretnék érdeklődni, hogy a zártkerti ingatlan is lakóingatlannak minősül-e, mert jelenleg ilyen ingatlanban lakunk, ami a párom nevén van. A párom idén lesz 44 éves és én már betöltöttem a 40-et, de van 3 gyermek akit együtt nevelünk (a párom előző kapcsolatából egy 14 éves és kettő közös 4,5 és 2,5 éves). A gyes is munkaviszonynak számít, mert a 4,5 éves lányommal 10 éves koráig leszek gyesen, mert beteg.

Ilyen feltételekkel kaphatunk-e szocpolt akár használt akár új ingatlanra?

Válaszukat előre is köszönöm.
Kati

Kedves Kati!

Szocpol jelenleg használt lakásra nem, új lakóingatlan építésére vagy vásárlására azonban igényelhető. Amennyiben az ingatlan zártkertként van nyilvántartva a földhivatalnál, akkor véleményünk szerint nem minősül lakóingatlannak.

Meglévő gyermekek esetén a szocpol igénylésének nincsen felső életkorhatára az igénylők személyére vonatkozóan, így új lakás szerzéséhez – valamennyi feltétel teljesülése esetén – 44 illetve 40 évesen is igénybe vehetnek szocpol támogatást.

A vonatkozó kormányrendelet szerint a támogatott személyek közül legalább az egyik félnek kell rendelkeznie hivatalos, bejelentett, minimum 6 hónapja fennálló munkaviszonnyal.

A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat!

Akár használt, akár új lakás mellett döntenek, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a jelenleg elérhető lakáshitelekről, amennyiben banki finanszírozást is igénybe kívánnak venni a vételár kiegyenlítéséhez. Személyre szóló hitelajánlatot online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével kérhetnek!

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném megkérdezni, miért nem lehet zártkerti ingatlanra szocpolt kérni. Az én gyermekeim azért vették meg a zártkerti ingatlant, mert nem volt annyi pénzük, hogy belterjes területi házat vegyenek. Gondolom többen is ezért választották az előbbi lehetőséget. Két gyermeket nevelnek, havi 70.000 Ft hitelt fizetnek tíz évig. Ezeken a fiatalokon mért nem lehet segíteni?

Kedves Ági!
A törvényhozásban irodánk sajnos nem illetékes.

Kedves Szakértők!
Párommal zártkerti ingatlanban lakunk. Első kérdésem az lenne, hogy ilyen ingatlanra kaphatunk-e szocpolt? A lakás 35nm-es, és a vételár felét már kifizettük, a maradékot szeretnénk kifizetni a szocpolból. Ezek alapján jár nekünk a szocpol?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Melinda!
A használt lakás vásárlásához július 1. után igényelhető kedvezményt zártkerti, illetve 40 négyzetméter alatti ingatlanra nem lehet igénybe venni, ezért a vételár hiányzó részének kifizetéséhez sajnos nem tudják felhasználni a szocpolt.

Tisztelt Hölgyem, Uram!
Szocpol igényléssel kapcsolatos kérdésem: Feleségem és én is 40 évesek lettünk és két kiskorú gyermeket nevelünk. Az ingatlan jelenleg "zártkert" besorolású, amelyen jelenleg befejezetlen állapotban álló téliesített faház áll. Fejlesztéshez, befejezéshez szeretném igénybe venni a támogatást. Az említett feltételek ismeretében lehetséges-e?
Terület: Pilsiborosjenő Malomdűlő.
Válaszukat köszönöm.
Üdvözlettel, Zoltán

Kedves Zoltán!
Az ingatlan-nyilvántartás szerint zártkert megnevezésű ingatlan befejezéséhez sajnos nem vehető igénybe szocpol, ezért sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a támogatás igénybevételében.

Kedves Szakértő!
A televízióban hallottam, hogy használt lakásra is igényelhető a szocpol. Szeretném megtudni ennek a feltételeit és minden információra kíváncsi vagyok. Kik vehetik igénybe, milyen feltételekkel, mekkora összeg jár 2 eltartott gyereknél, hogyan és hol kell igényelni?
Várom válaszát!
Köszönettel: Judit

Szeretném megkérdezni, hogy 42 éves vagyok. 2 gyermekem van és szeretnék szocpol támogatást igényelni használt családi házra.
Lehetséges-e és ha igen, mik a feltételek?
Válaszukat előre is köszönöm.

Jó napot!
Kétgyerekes anyuka vagyok. Szocpolra szeretnénk házat venni. Jelenleg albérletben lakunk. Nagyon szeretnénk egy sajátot végre!!!!!!!

Tisztelt Cím!
Édesanyámtól ajándékba kaptam az örökölt 1/2 házrészét, melyet egyedülállóként (elvált) a 3 kiskorú gyermekemmel lakunk. A másik 1/2 részt szeretnénk megvásárolni a szocpolból (1.9M Ft), kizárólag.
Van-e ennek akadálya, és ha van akkor mi az?
Köszönöm a választ.


14
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x