Jó napot. A párommal élettársi viszonyban élünk és van 1 közös gyerekünk. A ház amiben lakunk nem saját tulajdon hanem a sógorom tulajdona mi csak lakunk benne az ő nevén van minden. Vályog házról van szó. Mind a ketten dolgozunk. Bővíteni szeretnénk a házat. A kérdésem a következő: ezek alapján mi igényelhetünk-e szocpolt? Ha igen akkor ezt hol lehet megtenni ? Várom válaszát.
Kérdést feltette: lászló

Kedves László!
A 2012-ben bevezetésre kerülő állami támogatást kizárólag új lakás vásárlásra vagy építkezésre lehet igényelni meghatározott feltételek teljesülése esetén. Mivel Ön azt írja, hogy az ingatlant a rokonától szeretnék megvásárolni, így ebben az esetben sajnos nem jár.

Az igénylés egyébként bármely pénzintézetnél be lehet nyújtani, de sajnos ebben az esetben nem feleknek meg az előírt feltételeknek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

28 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Köszönöm válaszát, még annyit, hogy nem komfortos, bővítéssel válna komfortossá. Mik a feltételei, hogy igényelni lehessen?

Üdv.
A szocpolt lehet igényelni régi típusú vályog vagy sárfalból készült ház bővítésére 1 vagy 2 gyermek után?

Hol lehet megigényelni a szocpolt? Sajnos én nem tudom.

Tisztel cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy most hogy áll a szocpol téma? Férjnél vagyok, van 3 közös gyermek és még nevelünk kettőt a férjem előző kapcsolatából. Van saját tulajdonú házam, amit a szüleimtől örököltem APEH tartozással együtt! A kérdésem, hogy így igényelhetek-e szocpolt vagy sem?

Szép estét!
Érdeklődnék, hogy 3 meglévő és egy útban levő gyerekre (5 hónapos terhes kismama vagyok) mennyi a szocpol, ha új lakást szeretnék vásárolni? Hol lehet intézi és milyen papírok kellenek hozzá?
Ildikó

Szeretnék érdeklődni, hogy csak az otp banknál lehet igényelni a szocpolt vagy más baknál is lehet és hány hónapos munka kell hozzá? Szeretnem megkérdezni most jelenleg két gyerekem van, szeretnek ilyen 100 négyzetméteres házat építeni és szeretnék meg egy gyereket bevállalni, mennyi összeget kapnék?
Köszönettel, Lívia

Tisztelt Cím,
Nemrég vásároltam egy telket és intézem rá az építési engedélyt. Jelenleg 1 gyerekem van, de szeretnénk még egyet.
Kérdéseim:
Mennyi szocpol jár jelenleg 2 gyerek után, A+ ház esetén?
Felvehető-e építkezés közben, és hogyan folyósítják (értem ez alatt, hogy biztos meg van kötve milyen készültségi foknál mennyit folyósítanak, mint a hitelnél).
A párom hajlamos az iker szülésre, utólag felvehető-e a későbbi 3., 4. gyerekre is a szocpol?

Szeretnék érdeklődni, mely intézményeknél lehet szocpolt igényelni új építésű ingatlanokhoz (35 év alatt, 3 gyerekkel)? Mennyi ennek az átfutási ideje?
Köszönettel:
Marci

Szeretnék érdeklődni, hogy az Erste Bank is azt mondta nem állnak rendelkezésre a szocpollal kapcsolatban, akkor most mi van??? Fúja az internet is, de mégse lehet igényelni.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy a szocpolt melyik bankoknál lehet igényelni?!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel: Reni

Sziasztok, jó napot mindenkinek!
Lenne egy kérdésem hozzátok: az élettársammal szeretnénk a szocpolt felvenni az 5 gyerekre, hogy saját lakásunk legyen. Ezt hol lehet megigényelni?
Segítségeteket előre is köszönöm!!!!

Jó napot! Érdeklődnék, hogy hol lehet igényelni a szocpolt, mert például a bp bank nem tud semmit róla.
Köszönöm.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A kérdésem az lenne, hogy hol tudjuk igényelni a szocpolt? A közlönyben úgy volt, hogy 2012. január 01-től lehet igényelni a különböző pénzintézetekben. Nekünk szükségünk lenne rá, mert az építkezésünk jelenleg is halad. A feleségem ma volt bent a számlavezető bankunknál (CIB) és semmilyen részletet nem tudnak még róla.
Várom válaszukat!
Köszönettel!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Érdeklődnék, hogy ha januárban szeretném igényelni a szocpolt akkor egyáltalán hol kell elkezdenem az ügyet, és a most épülő családi házamról ki tud energetikai felmérést készíteni Veszprém megyében?
Köszönettel: Kiru