Tisztelt Hitelnet!

Januárban meghalt nagymamám végrendeletében úgy rendelkezett, hogy én öröklöm családi házának a felét. A másik fele nagypapámé volt, ő is meghalt, utána törvényes öröklés szerint a lánya örököl, aki nekem nem közeli hozzátartozóm, mert a papa első házasságából született. A hagyatéki eljárás várhatóan néhány hét múlva lezárul. A papa lányával megegyeztünk, hogy 4 millió forintért megvesszük a fél ház részét.

Erre az összegre szeretnénk felvenni a CSOK támogatást (2 gyerek után) és hitelt. A felújításra pedig a babaváró kölcsönt (10 milliót).

Az egyik bank tájékoztatása szerint fél házra nem jár a CSOK. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban így van, mert ellenkező infókat is olvastam?

Jelenleg a 2 éves kislányom után járó GYES-en és családi pótlékon kívül nincs más jövedelmem, de kislányom születése előtt 6 évig dolgoztam 8 órában, nettó 200e Ft feletti jövedelmem volt. Most fizetés nélküli szabadságon vagyok, szerződésem határozatlan idejű. Második gyermekünk születését jövőre tervezzük.

Férjem jövedelme 400e Ft felett van, 5 éve van a cégénél. Egy autóhitelünk van havi 64e Ft törlesztőrészlettel. Más hitelünk, tartozásunk nincs.

Tudom, hogy egy hitelbírálat ennél több dolgot vizsgál, de mielőtt személyesen érdeklődnék, szeretném tudni, hogy ebben az élethelyzetben felvehetnénk-e a babaváró kölcsönt?

Kell-e önerővel rendelkeznünk a CSOK-hoz?
Ha a hitelnet segítségét kérjük a hitel igénylését, az mennyi költséggel fog járni?
Személyes ügyintézés Békéscsabán lehetséges-e most?

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Mónika

Kedves Mónika!

A CSOK a vonatkozó kormányrendelet értlmében az ingatlan 100%-os tulajdoni hányadának egyidejűleg történő vásárlásához használható fel. Arra tehát nincs lehetőség, hogy a kedvezmény igénybevételével vásárolja meg a másik 50%-os tulajdonrészt.

A tulajdonrész kivásárlásához lakáshitelt igényelhetnek. A igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel készítenek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Az aktuális hiteltörlesztésekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A babaváró hitel igényléséhez elegendő, ha legalább egyikük rendelkezik minimum 3 éves TB jogviszonnyal. A leírtak alapján működhet a hitelfelvétel. Irodáink elérhetőségét IDE kattintva találja. Előzetes egyeztetés alapján lehetőség van személyes ügyintézésre. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése