2004-ben új ház építésére vettünk fel kamattámogatásos forinthitelt, 5 millió Ft-ot. Akkor igénybe vettük a meglévő 3 gyermekünkre a szocpolt, 3.200.000.- Ft-ot. Viszont idén megszületett 4. gyermekünk.

Kérdésem, hogy ebben az esetben érvényesíthető-e a szocpol utólag, és ha igen, milyen összeg járna?
Valamilyen kamatszámítást is olvastam, mely tovább csökkentené a hiteltartozás összegét. Hol és milyen intézkedésekre van szükség az érvényesítéshez. Újra közjegyző, földhivatal stb.?

Előre is köszönöm a választ!
Izabella

Kedves Izabella!

A leírtak alapján úgy véljük, hogy jogosultak lehetnek az utóbb született gyermek utáni támogatásra. A 4. gyermek után a szerződéskötéskor, vagyis 2004-ben érvényben lévő támogatási összeg jár, mely ez esetben 800 ezer forintot jelent. Az utólagos szocpol az akkor felvett kölcsön csökkentésére fordítható.

A jogosultság megállapítását a hitelfolyósító bankban kérheti. A továbbiakat illetően az érintett pénzintézet tudja tájékoztatni. Közjegyzői okirat módosítására véleményünk szerint ez esetben nincs szükség.

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

5 éve fészekrakóra vettünk egy házat. Akkor megkötötték, hogy pár éven belül 1 gyereknek lennie kell. És akkor a szocpolt is megkapjuk visszamenőleg. Azóta már két gyermekünk van. Az igénylőlap már több mint egy éve el lett küldve a bank által. Azt szeretném kérdeni, hogy hol lehet erről érdeklődni, mert a bankban azt mondták ezt már nem lehet megkérdezni. Szerintem meg nyoma van neki valahol biztos, olyan nincs, hogy visszajelzést sem kapunk és meg sem lehet kérdezni valakitől mi van vele!!!!

2007. májusában vettünk egy kis házat. Akkor két gyermek után megkaptuk a szocpolt. Most született 2012. februárban a harmadik gyermekünk, melyre megkértük a utólagos szocpolt. Azt a felvilágosítást kaptuk, hogy lehet kérni. Most kell bemenni elintézni az újrakötést, de már az értesítésben írták, hogy ezekért az elintézésekért mennyi pénzt kell fizetnünk. Ez jogos-e? A felvett hitelünk svájci frank. Tudom ezzel az összeggel csökkenni fog a részlet, de szeretnénk belépni az árfolyamgátba, mely részünkre könnyítés lenne. Lehet-e?
Kérem szíves válaszát.
Köszönöm.

Használatbavételi engedéllyel rendelkezünk a jelenlegi lakásunkra és szeretnénk igénybe venni utólag a szocpolt. Gyermekünk egy hónap múlva fog megszületni. Szeretnénk megtudni, hogy igénybe vehetjük-e a szocpolt és milyen feltételekkel. Nem bejegyzett élettársként élünk együtt a párommal. A párom 40. életévét már betöltötte, de még nem vett igénybe semmilyen támogatást.

Tiszteletem!
Kérdésem a következő: 2011. nyarán vásároltunk új építésű ingatlant (60nm), mely hozzájárult az örökbefogadási alkalmasságunk sikeréhez. Idén nyáron le is zárul előre láthatólag, és egy 2007-ben született gyermeket fogadunk örökbe. (házasságban élünk, szobaszám és ingatlan érték/méret megfelelő, munkaviszonyok több évesek)
Kérdésem, ha utólag szeretnénk szocpol igényt beadni a vásárlási hitel csökkentése érdekében, akkor az ingatlan vásárlása (2011) vagy a gyermek születése (2007) vagy az igénylés szerinti (2012) év szabályozása a mérvadó?
Egyáltalán van-e lehetőségünk erre?
Előre is köszönöm a választ.

Tisztelt Fórum!
2000-ben épített lakásunkra 4 gyermek után felvettük a szocpolt. Akkoriban 10 éves futamidőre vettünk fel forint alapú hitelt, mely összeget már kiegyenlítettük. 1. “gyermek” jelenleg 18 éves, a 4. gyermek 12 éves. 2010 októberében újabb gyermekáldás érkezett. Jár-e az 5. gyermek után bármiféle támogatás?
Kicsit más. A gyermekek utáni jelzálogbejegyzést még nem vetettük le a földhivatalnál. Milyen papírok szükségesek ehhez? Van-e ennek bármi következménye jelenleg, vagy csak eladásnál lenne probléma (nem tervezzük az eladást).
Köszönöm válaszukat!

Tisztelt.
2011-ben államilag támogatott hitelt vettünk fel az Erste banknál. Két gyerekem van. A ház, amit vettünk a lakhatási engedély 2010. január 06.
Utólag, visszamenőleg kérhetjük a szocpolt Sajnos az Erste bank még nem indította újra a szocpol igénylést. 🙁
Előre is köszönettel.
Attila

Feleségemmel 2007-ben vettünk fel svájci frank alapú lakáshitelt, amiből használt lakást vásároltunk. Ekkor 27 illetve 32 évesek voltunk. Gyermekünk még nem volt, a szocpolt meg nem született gyermekre nem mertük igénybe venni. 2012-ben gyermekünk született. Szeretném megkérdezni, hogy az azóta megszületett gyermek kapcsán utólagosan szocpolt tudunk-e felvenni, vagy valamilyen kamattámogatást, kedvezményt igénybe venni?
Válaszukat előre is köszönöm.