Utólagos szocpol felmondott lakáshitel esetén?

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy második gyermekem várom, 2012. augusztus 4.-re- Tudni szeretném, hogy ő rá is igénybe vehetem a szocpolt?

Banki kölcsönnel lakást vásároltam, melyet 2 hónapja felmondott a bank, de csak papírt kaptam erről, semmi más tájékoztatást, hogy innentől kezdve mi lesz velünk!
Leendő babámnak más az édesapja és a bank szerint ezért nem jár meg nekem a 2 gyermek után a szocpol!

Most akkor hogy is van?
Kérném, hogy tájékoztassanak!
Előre is köszönöm.
Nikoletta

Kedves Nikoletta!

Az utóbb született gyermek utáni támogatás abban az esetben igényelhető, ha a lakásvásárláshoz felvett kölcsön az utólagos támogatás érvényesítésekor is fennáll. Az utólagos szocpol ugyanis a fennálló tartozás csökkentésére fordítható, a szerződéskötéskor érvényben lévő jogszabály szerinti összegben.

Az utólagos szocpolra való jogosultság megállapítását a gyermek megszületése után lehet kérni a hitelfolyósító banktól. Mivel azonban az Ön esetében már felmondásra került a szóban forgó lakáshitel szerződés, ezért sajnos nincs lehetőség az utólagos támogatás igénybevételére.

 
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlet!
2007-ben vettünk fel fészekrakó hitelt az OTP banktól és egy gyermek után érvényesítették a félszocpolt. Két éve felmondták a hitelt, de megállapodva az OTP Faktoringnak törlesztjük tovább. Egy éve megszületett második gyermekünk. Ebben az esetben már nem kérhetünk támogatást rá?

Kedves Asszonyom!
Információink szerint felmondott lakáshitel szerződés esetén már nem érvényesíthető az utóbb született gyermek utáni szocpoligény. Bővebb információért a Magyar Államkincstár illetékes jogászát keresheti!

Üdvözlöm!
2006 október végén írtuk alá a szerzőrést az f.h.b Banknál. Rá 2 hétre megszült a feleségem. Azt mondták, nem tudjuk igénybe venni a szocpolt a hitelösszeg csökkentésére. Azóta felmondták a forint alapú hitelünket. Valóban nem tudunk mit tenni?
Köszönettel: Zsolt.

Szeretném tudni, hogy vissza tudom-e kapni a szocpolt, ha már a hitelt felmondták, és kiadták egy behajtás végrehajtó cégnek?


6
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x