Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy második gyermekem várom, 2012. augusztus 4.-re- Tudni szeretném, hogy ő rá is igénybe vehetem a szocpolt?

Banki kölcsönnel lakást vásároltam, melyet 2 hónapja felmondott a bank, de csak papírt kaptam erről, semmi más tájékoztatást, hogy innentől kezdve mi lesz velünk!
Leendő babámnak más az édesapja és a bank szerint ezért nem jár meg nekem a 2 gyermek után a szocpol!

Most akkor hogy is van?
Kérném, hogy tájékoztassanak!
Előre is köszönöm.
Nikoletta

Kedves Nikoletta!

Az utóbb született gyermek utáni támogatás abban az esetben igényelhető, ha a lakásvásárláshoz felvett kölcsön az utólagos támogatás érvényesítésekor is fennáll. Az utólagos szocpol ugyanis a fennálló tartozás csökkentésére fordítható, a szerződéskötéskor érvényben lévő jogszabály szerinti összegben.

Az utólagos szocpolra való jogosultság megállapítását a gyermek megszületése után lehet kérni a hitelfolyósító banktól. Mivel azonban az Ön esetében már felmondásra került a szóban forgó lakáshitel szerződés, ezért sajnos nincs lehetőség az utólagos támogatás igénybevételére.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlet!
2007-ben vettünk fel fészekrakó hitelt az OTP banktól és egy gyermek után érvényesítették a félszocpolt. Két éve felmondták a hitelt, de megállapodva az OTP Faktoringnak törlesztjük tovább. Egy éve megszületett második gyermekünk. Ebben az esetben már nem kérhetünk támogatást rá?

Üdvözlöm!
2006 október végén írtuk alá a szerzőrést az f.h.b Banknál. Rá 2 hétre megszült a feleségem. Azt mondták, nem tudjuk igénybe venni a szocpolt a hitelösszeg csökkentésére. Azóta felmondták a forint alapú hitelünket. Valóban nem tudunk mit tenni?
Köszönettel: Zsolt.

Szeretném tudni, hogy vissza tudom-e kapni a szocpolt, ha már a hitelt felmondták, és kiadták egy behajtás végrehajtó cégnek?