Tisztelt szakértő!

A kérdésem a következő lenne:
2005-ben újépítésű családi házhoz igényeltünk lakáshitelt és megelőlegező szocpolt két gyermekre, idén megszületett a harmadik babánk. Érdeklődnék, hogy a harmadik gyermek után igényelhetünk-e félszocpolt, amely a hitelösszeg csökkentésére szolgálna, ha igen akkor ennek az összegére is kíváncsi lennék!
Előre is köszönöm válaszát!
János

Kedves János!

Mivel újépítésű ingatlan finanszírozásához igényelték a hitelt, ezért nem félszocpol, hanem szocpol igényelhető, amennyiben megfelelnek a méltányolható lakásigény feltételeinek is. Erről a hitelfolyósító banknál kérhet tájékoztatást.
A 3. gyermek után járó szocpol összege 2005. február 1-től 1.400.000.- Ft.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Szakértő!
Idén szeptemberben került a nevünkre (közös névre) a megvásárolt kertes családi ház. Fiatal párként, első lakásunk. (Még nem házasodtunk össze, de ha valamiben előnyt jelent megoldható)
A hitelintézettől kérdeztük a szocpolt, de mindenhol azt mondták, hogy biztos nem fogják visszahozni. Elindítottuk a hitelfelvételt, és mint említettem szeptemberben a nevünkre is került. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen formában jogosultak vagyunk- e a félszocpolra, mert a lakásfelújításhoz nagy segítség lenne, vagy hiteltörlesztésre is akár. A hitel forint alapú! Fontos információ lehet, hogy nem költöztünk be, tehát igazoltan üresen áll a ház.
Ma hallottam, hogy amennyiben 3 hónapnál nem régebben került a nevünkre a ház, még igénybe vehetjük! Igaz-e?
Várjuk válaszát!
Előre is köszönjük!

3 gyerekre felvettem a szocpolt. Most van 6 kiskorú gyermekem. Bővíteni szeretnék. Várom a válaszát. Előre is köszönöm.

Kedves Szakértő!
2005-ben vásároltunk a férjemmel egy használt családi házat, 5 millió Ft,-nak megfelelő CHF-t vettünk fel. Ekkor még nem volt gyermekünk. 2008. és 2010-ben születtek gyermekeink. Most szeretnénk beépíteni a tetőteret, jogosult vagyok félszocpolra? Vagy a még tartó hitelemből levonni a félszocpol összegét?
Várom válaszát!
Előre is köszönöm: Eszter