CHF alapú hitelünk van, melynek igénylésekor kértünk és kaptunk fiatalok otthonteremtési támogatását 2 gyermekünkre (~félszocpol, használt lakásra). Azóta megszületett a harmadik is, aki után szintén jogosultak vagyunk a támogatásra. Végtörlesztenénk is.
Ha a FOT-ot a végtörlesztési igény beadása után, de még az fennálló tartozás befizetése előtt kapjuk meg, akkor azt 180 Ft-os árfolyamon számolják be? Van-e olyan szabály vagy törvény amely ezt a megoldást kizárja? Nem mindegy, hogy a félszocpol 700.000 Ft-tal, vagy 252-es CHF árfolyamnál 500.000 Ft-tal csökkenti fennálló tartozásunkat.
Tamás

Kedves Tamás!

A kedvezményes végtörlesztés csak egyösszegű lehet. Ha külön időpontban történik az utólagos FOT jóváírása és a végtörlesztés, akkor sajnos eleve nem lehetséges a 180 Ft-os árfolyamon történő FOT jóváírás.
A vonatkozó törvény egyébként nem rendelkezik az utólagos támogatás végtörlesztéshez történő igénybevételéről, azt nem zárja ki. Olyan ügyekben azonban, melyről a törvény nem rendelkezik, az adott pénzinétézet állásfoglalása a mérvadó. Kérdésére tehát választ a hitelfolyósítótól kaphat.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A kérdésem a következő!

Utólagos szocpolt igényeltünk, amit meg is ítéltek. Az OTP banknál lett beadva az igényünk. Ott is vettünk fel hitelt használt lakás vásárlásra. Szeretnénk, ha a szocpolt jóváírnák nekünk úgy, hogy a havi fizetendő részleteinket ne kelljen addig fizetni, amíg a szocpol kerete engedi. Tehát nem egyben szeretnénk, ha a lakáshitelünkből levonnák a szocpolt. Hanem havonta írnák jóvá. A kérdésem az, hogy ez a gyakorlatban lehetséges-e?
Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Szilvia