Január hónapban születendő gyermek után járna a 900.000,- Ft lakásépítési kedvezmény, amit a lakáscélú kölcsönből lehetne leírni.
Ha a lakáscélú devizahitelemet a gyermek megszületése előtt kiváltom, a másik banknál felvett devizahitel kiváltó hitelből a szocpol összege leírható-e?
Irén

Kedves Irén!

A hitelkiváltást követően véleményünk szerint nem járna az utóbb született gyermek utáni támogatás. Célszerű volna azonban ennek a kérdésnek a Magyar Államkincstár illetékes hivatalában is utánajárni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

1984-ben új lakás építésére két gyermekre kaptunk szocpolt. Azóta férjem elhalálozott, de született egy gyermekem 2005-ben. Kérdésem, hogy a kicsire megkaphatom-e a szocpolt, esetlegesen meglévő ingatlan fedezetes hitelembe bele lehet-e „törleszteni”?

2 gyermeket egyedül nevelek, deviza alapú jelzáloghitelem van.
Kérdésem, hogy van-e rá lehetőség, hogy valamilyen formában ki tudjam használni a szocpolt a devizahitelem csökkentése érdekében? Esetleg be lehetne-e számítani a hitelbe? Illetve milyen megoldások lehetségesek a számomra a szocpollal kapcsolatban, 1/2 rész tulajdonnal rendelkezem, van-e mód arra, hogy a másik 1/2 tulajdon részt megvásároljam szocpollal?
Köszönettel 🙂

Tisztelt szakértő!
2002-ben vettünk fel 2 gyermekre szocpolt és hozzá hitelt. 2007-ben Fundamentán keresztül CHF szabad felhasználású hitellel kiváltottuk a takarékszövetkezetnél a hitelünket. 2010-ben született a harmadik gyerekünk. Meg szeretném kérdezni, hogy a szocpolt hitelbe bele lehet-e törleszteni?
Köszönettel: Andi

Kedves Szakértő!

2011 szeptemberében vásároltunk egy használt ingatlant, forint alapú lakáshitellel kiegészítve az önrészt. Van egy másfél éves gyermekünk, férjemmel mindketten 35 év alattiak vagyunk.
Kérdésem az lenne, hogy jogosultak vagyunk-e visszamenőleg a meglévő egy gyermekünk után a szocpolra? Ami mondjuk levonásra kerülhet a hitel összegéből, így csökkentve a havi törlesztőrészletet.
Köszönöm válaszát.