Üdvözlöm!

Hajnalka vagyok. Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 2017-ben vettem házat. A két meglévő gyermekemre igénybe vettem a CSOK-ot. A lakáshitelemet munkáltató által vettem igénybe az OTP Banknál. 2019 március 28-án született meg a 3. gyermekem.

Hogyan és milyen feltételekkel lehet igénybe venni rá a CSOK-ot?
Bővítés, korszerűsítés?
Mi az, amire fel lehet használni a kapott összeget?

Segítségét előre is köszönöm.
További szép estét.
Hajnalka

Kedves Hajnalka!

Utóbb született gyermeke után jogosult lehet a támogatásra, aki korábban született gyermeke után is kapott CSOK-ot. Ez az utóbb született gyermek utáni támogatás azonban csak lakáscélú hitelintézeti kölcsön csökkentésére használható fel, munkáltatói hitel csökkentésére nem. Így ez a fajta támogatás jelen esetben nem érvényesíthető. Erről bővebb információt ITT olvashat.

Újabb lakáscél esetén azonban igényelhető a CSOK. Két lehetőség is van: mindhárom gyermek figyelembevételével CSOK különbözet igényelhető úgy, hogy a 3 gyermek után járó CSOK összegéből le kell vonni a korábban kapott CSOK összegét. 3 gyermek után használt lakás bővítésére 2.2M Ft CSOK igényelhető, melyből a korábbi 1,43M Ft-ot levonva, 770.000 Ft különbözet érvényesíthető. A másik lehetőség, hogy csak azon gyermek után igényel CSOK-ot, aki után még nem kapott. Ez esetben a korábban kapott CSOK összegét nem kell figyelembe. Így csak a 3. gyermek figyelembevételével 600.000 Ft összegű támogatás vehető igénybe. A kétféle számítási mód közül az választható, amelyik az Ön számára kedvezőbb.

A bővítésre (a meglévő lakóingatlan legalább egy 8 m2 hasznos alapterülű szobával történő, vízszintes vagy függőleges irányú növelése) vonatkozó CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Korszerűsítésre falusi CSOK igényelhető, de kizárólag falusi CSOK átlal preferált települélen. Erről bővebb információt ITT található.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A támogatás mellé – igény esetén – lakáshitel is felvehető. Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen fent, online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat. További, személyre szabott, tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése