T. Cím!

Férjemmel 2004-ben költöztünk egy új építésű házba. Akkor nem tudtunk szocpolt felvenni, mert mindkettőnk nevén volt előtte ingatlan (szüleink ránk írták). Azóta született 2 csemeténk 2005. és 2007-ben.

Az lenne a kérdésem, hogy új költözés esetén (akár építés, akár új ingatlan vásárlás) fel tudjuk-e venni a szocpolt? Nem múltunk el még 40 évesek.

Vagy (bár ezt kétlem), de hitel visszafizetéshez nem lehet-e igénybe venni, tehát a szocpol összegével a meglévő ingatlan hitelét törleszteni? 2004-ben vettünk fel hitelt, majd 2006-ban átvittük másik bankhoz.

Köszönöm, Adrienn

Kedves Adrienn!

A szocpoligénylés feltétele, hogy a szocpolkérelem benyújtásakor az igénylők nevén nem lehet lakástulajdon. Ha korábbi ingatlanjaiktól időközben megváltak és jelenlegi lakásukat is értékesítik, akkor azt követően jogosultak lehetnek szocpolra újépítésű lakóingatlan vásárlása vagy új ház építése esetén, amennyiben az igénylés egyéb feltételei is teljesülnek.

Az egyik ilyen feltétel, hogy az öt éven belül eladott lakóingatlan árát tovább kell forgatni az új lakás vételárába vagy költségvetésébe. Mostani házuk eladási árát tehát fel kell használni az újabb ingatlanhoz. Az eladási ár bizonyos tételekkel csökkenthető, melyekről oldalunkon tájékozódhatnak.

Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen felső életkorhatár. A lakásépítési támogatásra tehát akár 40 felett is jogosultak lehetnének. Az igénylés további feltételeiről (például maximális négyzetméterár, minimális és maximális hasznos alapterület, stb.) bővebben honlapunkon olvashatnak.

Mivel az eredeti, lakásszerzéshez felvett hitelüket időközben kiváltották, illetve az akkori lakástulajdon miatt nem voltak jogosultak a támogatásra, ezért a később született gyermekek után, utólagos szocpolra sem lehetnek jogosultak, így a támogatást meglévő lakáshitelük csökkentésére nem tudják felhasználni.

Amennyiben az új lakás finanszírozásához kölcsönt is szeretnének felvenni, Szakértőink készséggel nyújtanak tájékoztatást a bankpiacon jelenleg elérhető legkedvezőbb támogatott és piaci kamatozású lakáshitelekről. Ehhez csupán díjmentes hitelajánlatunkat kell kérniük. Az aktuális törlesztő részletek megismerésében online lakáshitel kalkulátorunk segíti Önöket.

Ha sikerül az igényeiknek megfelelő hitelkonstrukciót találni, akkor díjmentesen vállaljuk a teljes körű szocpol- és hitelügyintézést!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése