Kedves Hitelnet,

szeretném megtudni, hogy a szocpol beleszámít-e az önerő összegébe (úgy tudom, utolsó részletként folyósítják, de azt nem tudom, hogy a lakáshitelből vagy az önerőből jön le az összeg), és hogy ha minimális önerővel vásárolunk új építésű családi házat, ami az új házra lesz ráterhelve, akkor mennyire vizsgálják a jövedelmet?

Férjem nettó 160e-t keres, de csak nettó 85e Ft-ra van bejelentve hivatalosan, a többi nem számlára érkezik. Én pedig gyeden vagyok (összes jövedelmem ezalatt 108e Ft, ami számlára érkezik).

Nagyon fontos lenne a mielőbbi válaszuk, mert ezt a házat hétfőn szeretnénk foglalózni, a hitelt, szocpolt az után fogjuk csak elkezdeni intézni.

Köszönettel: Anna

Kedves Anna!

A lakásépítési támogatást nem kell hitelként figyelembe venni, így a terhelhetőségbe sem kell beleszámítani. A finanszírozás maximuma a vonatkozó jogszabály szerint a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-ig terjedhet, ám ilyen mértékű hitel esetén már erőteljes jövedelemvizsgálat van.

A jövedelemvizsgálat során a bank a hivatalosan leigazolt keresetet tudja figyelembe venni. A GYED kiegészítő jövedelemként hozzáadható. A maximálisan nyújtható hitelösszeg meghatározásánál a háztartás rendszeres kiadásai is szerepet játszanak. Továbbá meghatározó tényező a vásárolni kívánt ház értéke és területi elhelyezkedése. Adásvétel esetén a vételárból lehet kiindulni.

A leírt adatok alapján tehát konkrét hitelajánlatot nem tudunk adni. A számításokhoz szükséges további információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg, mely alapján Hitelszakértőink elkészítik a személyre szóló lakáshitel ajánlatot, egyben tájékoztatják a felvehető hitel várható összegéről.

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Magánszemélytől vásárolt új családi házra felvehető-e a szocpol? (A vételár így számlával nem igazolható) 2 gyermekünk van, nem vagyunk házasok.
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy igényelhető-e szocpol egy olyan felépített kész ingatlan vásárlására, amely még 2009-ben épült ugyan, de nem lakott benne senki még, azaz nem volt rá kiadva használatbavételi/lakhatási engedély (ikerház egyik fele). Elvileg én és a párom megfelelnénk minden egyéb feltételnek, jelenleg egy gyermekünk van. Tapasztalatom szerint a bankok nem nagyon preferálják a szocpol felvétel lehetőségét, rögtön arra hivatkoznak, hogy csak nagyon kevesen tudják igénybe venni.
Köszönettel várom válaszukat.
Péter