Tisztelt Ügyintéző!

Házunkat 2010 februárjában vásároltuk, üdülő hétvégi háznak nyilvántartott, de lakóingatlannak használt. Alapterülete 56 nm, szigetelt, kombikazános fűtésű. A tetőterét szeretném beépíteni. További két szobával szeretnénk megnövelni a lenti 1 szobát. Van egy 10 hónapos gyermekünk, de annak érdekében, hogy tudjunk vállalni még egyet, szükségünk lenne a további szobákra. Érdeklődnék hogy tetőtér-beépítésre kapnánk-e szocpolt? Ha igen, akkor körülbelül mennyit, ha úgy szeretnénk felvenni, hogy egy gyerek, plusz a jövőben is legalább egy vagy két gyereket szeretnénk vállalni.
Ádám

Kedves Ádám!

A szocpol meglévő lakóingatlan lakószobával történő bővítéséhez nem jár. A szocpolrendelet szerint a támogatás 2010. január 1-jét követően kiadott
a) építési engedéllyel rendelkező új lakás építéséhez, vagy
b) használatbavételi engedéllyel rendelkező új lakás vásárlásához vehető igénybe.

Az új lakás fogalma a támogatás szempontjából: "az alapozási munkáktól kezdődőn teljes egészében újonnan épített, vagy emeletráépítéssel vagy tetőtér-beépítéssel megvalósuló, a lakhatás feltételeinek a vonatkozó jogszabályi követelmények szerint megfelelő lakóegység, amely elkészültét követően használatbavételi engedély köteles". Ezek alapján az Önök által elvégezni kívánt építési munkálatokhoz véleményünk szerint nem adható a szocpol.

Ugyancsak kizáró ok az üdülőként, hétvégi házként nyilvántartott ingatlan. Ennek finanszírozásához akkor sem kérhető a támogatás, ha lakóingatlanként használják.

Lakóház bővítési munkálatainak finanszírozásához forint alapú lakáshitelt igényelhetnek, melyek legkedvezőbb részleteit megtekinthetik hitelkalkulátorunkban.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet!
Szocpol igényléshez kizárólag bontási engedély a követelmény vagy megteszi a bontás tudomásulvételi eljárás is?

Kedves Hitelnet!
Egy ikerház (jelenleg egy ház, osztatlan közös kettő lakással) egyik felét elbontják és újjáépítik alapozástól kezdődően – a másik házrész érintetlen marad -, majd tetőtér is kerül az új házrészre és ez így egyben lesz egy új lakás, az kielégíti-e a jogszabály új lakás fogalmát szocpol szempontból? Tehát ily módon igényelhető-e?

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy egyedülálló szülő vagyok, egy gyermekem van, nagymamámnál élünk. Tetőtér beépítésre igényelhetek-e félszocpolt? A lakás nem az én nevemen van és semmilyen részesedésem nincs benne. Illetve, hogy lakásfelújításra megadják-e a szocpolt (ablak, ajtó csere, felújítás…) És milyen feltételeknek kell megfelelnem?
Köszönöm a választ.

Tisztelettel megszeretném kérdezni, hogy 2001-ben visszafizettem a kettő gyerek után járó 1.200.000 Ft-ot. Kérdésem: újra felvehetem egy másik jelenlegi családi házra, aminek nincs befejezve a tetőtere? Mennyi lenne az összeg, amit kaphatok?
Válaszát előre is köszönőm!
Tisztelettel: Marika

Tisztelt Hitelnet!
A segítségét szeretném kérni!
3 gyermekünk van. A legidősebbre már felvettük a szocpolt, azóta született még 2 gyermekünk. Az lenne a kérdésem, hogy ugyanerre a házra a 2 kisebb gyermekre felvehetjük-e még a szocpolt? Ha igen, akkor mekkora összeget és tetőtér beépítésre jár-e?
Válaszát előre is köszönöm!
Szilvia

Jó Napot kívánok!
Egy olyan kérdésem lenne, egy családi ikerház egyik felében élek a szüleimmel, az öcsémmel és a párommal, valamint az 5 hónapos kisfiammal. Szeretném az emeletet kibővíteni egy kis konyhával, valamint egy fürdőszobával, és tetőcsere is kellene. Erre szeretném, ha lehetséges, felvenni a hitelt. Sikerülhet? Ha igen, hol és hogy tudok intézkedni?
Előre is köszönöm a segítségüket.
Üdvözlettel: Alexandra

Tisztelt Uram!
Feleségemmel 3 gyermeket nevelünk. A tavalyi évben hozzáfogtunk családi házunk bővítéséhez (tetőtér-beépítéssel), amellyel két szobát és egy fürdőt alakítunk ki. Mindketten 40 év alattiak vagyunk 50-50%-os tulajdonrésszel. Én dolgozom, a feleségem gyeden van, köztartozásunk nincs. A bővítéssel az eddig 80 m2-es lakóterünket kb. 50 m2-rel növelnénk. Építési engedélyünk 2011 évi.
Jogosultak lehetünk-e a szocpol igénylésére?
Válaszukat előre is köszönöm!
Norbert

2007-ben született gyermekünk után megkaptuk szocpoltámogatást lakásvásárlás céljából. Közben született még két gyermekünk és én betöltöttem a 37. életévemet. Az lenne a kérdésem, hogy tetőtér beépítésre igényelhetünk-e szocpol támogatást?

Szeretném megkérdezni, hogy én vettem egy házat 2011 nyarán, és a fűtést és tetőteret szeretném beépíteni. Ezekre felvehetem-e a szocpolt? Nem vagyok 35 éves, de elvált vagyok, kell-e házasnak lennem, vagy enélkül is lehet szocpolt igényelnem és a két gyermekem után mennyi pénz jár? Még egy kérdés, ha nincsen munkám a szocpol akkor is jár-e? Vagy ha munkaviszony kell hozzá, mennyi időről?

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy fel tudnánk-e venni a szocpolt? Fiatal házasok vagyunk, gyermeket szeretnénk, de túl kicsi a házunk, bővíteni szeretnénk. A ház 2010. június óta van a nevünkön. 35 nm alapterületű, melynek beépített tetőtere van. Még kb. 30 nm-t építenénk hozzá, tetőtérrel együtt, mind a két szinten 1-1 szobát alakítanánk ki.
Remélem elég információt adtam, válaszát előre is köszönöm.