Tisztelt Cím!

Férjem 38, én 31 éves vagyok, közös gyermekünk 2 éves, és tervezünk legalább még egyet. Családi házban élünk, amely teljes mértékben tehermentes, (1/3-ad részben a férjem a tulajdonos, 2/3-ad részben én, és az én részemen Édesanyám haszonélvezete van).

Hasznos alapterülete kb. 70-75 m2. Felfelé "terjeszkednénk", azaz tetőtér-beépítésben gondolkozunk, tetőcserével egybekötve.
Kaphatunk-e szocpolt, ha igen, körülbelül mekkora összeget, és merre induljunk el?

Tisztelettel megköszönöm válaszukat,
Detti

Kedves Detti!

Meglévő lakóház tetőtér-beépítéssel történő bővítésére jelenleg nem jár szocpol. A lakásépítési támogatás csak újépítésű lakás vásárlásához és új lakás építéséhez kérhető. Az igénylés további feltételeit ITT találja.

Tetőcserére, tetőtér-beépítésre lakáscélú jelzáloghitelt vehetnek igénybe. A kölcsön piaci kamatozású és forint alapon érhető el. A hitelkérelem elindításához jogerős bővítési engedély és költségvetés szükséges, valamint jövedelemigazolást kell benyújtani.

Amennyiben szeretnék megismerni személyre szóló bővítési lakáshitel ajánlatunkat, kérjük, töltse ki online űrlapunkat! További kérdés esetén Hiteltanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy igényelhetünk-e a férjemmel három gyermekünk után félszocpolt tetőtér beépítésre abban az esetben, ha abban a házban lakunk, amit apósomék építettek 1997-ben az akkori szocpolos támogatással. A lakás az apósom nevén van és mi lakunk benne. Erre a házra mi hogy vehetjük igénybe a félszocpolt tetőtér-beépítés esetén?

Férjem 1/2 tulajdonos a házban, amiben élünk. 2 gyermekünk van, 5 illetve fél évesek. Szeretnénk a 80 nm alapterületű lakást bővíteni (hozzáépítéssel, vagy tetőtérrel, még nem döntöttük el). Kérdésem, hogy kaphatunk-e félszocpolt, ha igen, akkor mennyit? És mik a feltételei?
Nagyon-nagyon köszönöm a választ!

Tisztelt Hitelnet!
40+ házaspár vagyunk 3 kisgyerekkel, egyikük nevén van lakóingatlan. 4.-et is vállalnánk. Otthonunk a nevemen van, hitelmentes, kb. 30 éves, szigetelt, nyílászárókat cseréltünk, 6 éve vettem korábbi lakóingatlanom árából. 2×70 m2-es emeletes lakás.
1. 50-60 m2 tetőtér-ráépítéshez igényelhetünk támogatást?
2. Ha eladom, kizárólag új vásárlásánál igényelhetünk támogatást?
Várjuk és köszönjük a választ.

Jól értem, tetőtér beépítésre is igényelhető a támogatás?
Amennyiben igen, akkor a tetőtér beépítéséhez külön használatbavételi engedély bemutatása szükséges?

Hitelnet!
A lakásépítési támogatás után szeretnék érdeklődni. Meglévő lakásunk tetőterét szeretnénk beépíteni. A kérdésünk az lenne, hogy ez esetben kaphatunk-e szocpolt? Bizonyos helyeken már lehet olvasni, hogy 2013-ban lehetőség lesz félszocpolra igénylésre.
Mire számíthatunk?

Üdvözlöm,
meglévő társasház tetőterének tulajdonjoga már az enyém, mely a társasházi alapító-okiratban rögzítésre került. Kérdésem, hogy a NEM külön bejáratú (értelemszerűen a saját lakásomból történő feljutású) tetőtér beépítéséhez milyen formában lehet támogatott hitelt kapni? 40 és 45 éves házaspár vagyunk 2 gyermekkel (10 és 14 évesek ), melyekre korábban az úgynevezett félszocpolt igényelni lehetett volna. Mi még nem éltünk sem ezzel, sem a teljes szocpollal.
Válaszát előre is köszönöm.
Zoli