Tisztelt Címzett!

Már 1 éve várakozunk. Tavaly nagy beharangozások voltak a félszocpol használt lakásra. Vártunk-vártunk, végül nem történt ez ügyben semmi. Nem tudtunk tovább várakozni, így családi segítséggel szert tettünk egy használt lakásra 2013. augusztusban.

Szeretnénk a tetőterét beépíteni a már meglévő házunknak. Szóba jöhet felújítás, korszerűsítés is, a lényeg, hogy szeretnénk kihasználni a szocpol által nyújtott támogatást valamilyen szinten. Érdekelnének a lehetőségek, mert a sok adat között már elvesztem.

35 év alatti házastársak vagyunk, mindketten 26 évesek. Háztartásunkban 4 kiskorú gyermeket nevelünk akik 2006, 2008, 2011 és 2013-ban születtek. NAV tatozásunk nincs, meglévő lakáshitelünk sincs. Férjemnek bejelentett folyamatos állása van. Én jelenleg gyesen vagyok. Bármi érdekel, aminek esetleg igénylésére jogosultak lehetünk.

Előre is köszönöm a választ.
Tisztelettel.
Brigitta

Kedves Brigitta!

A szocpol nyújtotta lehetőséget sajnos sem tetőtér beépítés, sem felújítás illetve korszerűsítés esetén nem tudják kihasználni. Szocpolt a hitelintézetek továbbra is csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújtanak, meglévő lakóház bővítéséhez nem. Korszerűsítésre és felújításra korábban sem lehetett egy összegű, vissza nem térítendő állami támogatást igényelni.

A felújítási, korszerűsítési, bővítési munkálatok finanszírozása lakáshitel igénybevételével történhet. Felújításhoz nem, de lakáskorszerűsítéshez és bővítéshez, tetőtér beépítéshez államilag támogatott lakáshitel is igényelhető. A korszerűsítési hitelek 5 illetve 20 éven át tartó kamattámogatással, a bővítési hitelek 5 éven keresztül igénybe vehető kamattámogatással érhetők el.

A leírtak alapján támogatott lakáshitel igénybevételére is jogosultak lehetnek, jóllehet ma már néhány esetben kedvezőbb törlesztő részlettel érhetők el a piaci kamatozású, támogatás nélküli lakáskölcsönök. Az aktuális hiteltörlesztéseknek online lakáshitel kalkulátorunk segítségével gyorsan és egyszerűen utánanézhet.

Az államilag támogatott korszerűsítési és bővítési hitelekről honlapunkon részletes tájékoztatást talál.

Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot is! Ebből megismerhetik az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő legkedvezőbb hitelkonstrukciókat, összehasonlíthatják a támogatott és piaci lakáshitelek törlesztő részletét! Amennyiben a hitelfelvétel mellett döntenek, lakóhelyükhöz legközelebbi irodánkban a teljes körű díjmentes hitelügyintézést is vállaljuk!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet.hu!
A kérdésem az lenne, hogy a férjemmel 2012-ben vásárolt, használt ház tetőterének beépítéséhez igénybe tudjuk-e venni a lakásépítési támogatást, ha mindketten 40 év alattiak vagyunk és jelenleg két gyermekünk van? A ház energetikai besorolása nem történt még meg. Egyszerű vegyes (vályog-tégla) építésű, 68 négyzetméteres ház, amely gáz központi fűtéssel és kandallóval rendelkezik. A ház 50-50 %-ban a férjem és az én tulajdonom.
Előre is köszönöm válaszukat!

A 4. gyermekemre szeretném igénybe venni a támogatást. Mire és mennyi jár? Lehet-e bővítésre vagy tetőtér beépítésre?

Devizahiteles lakással rendelkezünk élettársammal, melyet 2009-ben vettünk fel. 40 év alattiak vagyunk, két gyermekünk van, 7 hónapos és 3,5 éves. Kérdésem, hogy kaphatunk-e szocpol támogatást és kb. menyit erre a lakásra, mivel tetőtér beépítést szeretnénk, új tetőszerkezettel s a lenti részből lépcsőkialakítása is szükségessé válna. A lakás alapterülete 40 m2, összkomfortos.
Köszönettel várom válaszát.
Üdvözlettel, Klára

Érdeklődnék szocpol felvételéről. 2 gyermekem van. Tetőtér beépítést csinálnánk. 100%-ban tulajdonos vagyok, de nem örököltem az ingatlant! Házasok vagyunk, de nejemnek nincs része, se élvezeti joga! Hogyan lehet a támogatást felvenni átlag MAGYAR állampolgárnak?

Szeretnénk felvenni 2 gyermek után a szocpol támogatást. Mi lehet ennek a menete és lehetséges-e, mivel 1975-ben épült családi ház tetőterét szeretnénk beépíteni, a gyerekeknek!
Gyermeke születési éve: 2011 és 2013.
Köszönettel: Krisztina

Tisztelt Hitelnet.hu!
A jelenlegi sátortetős házunkat szeretnénk emeletráépítéssel bővíteni. A tetőtérre az alsó szint jelenlegi szobájából lehet majd feljutni. Beépítés után a két szint összesen kb. 150 m2 lesz. Feleségemmel két gyermeket nevelünk. A kérdésem, hogy igényelhető-e idén bővítésre a szocpol? Ha igen, mekkora összeget és milyen főbb feltételek vannak?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.: Zoli

Két gyermekem van és szeretnénk tetőtér beépítést a szüleimnél. A szocpolt szeretnénk fölvenni. Érdeklődni szeretnék, hogyan tudom ezt intézni, hol tudok segítséget kérni és körülbelül mennyi pénzt kapnánk a két gyermekre?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Párommal a felső szintet szeretnénk kiépíteni, össze fogunk házasodni. Tudunk igényelni így megelőlegezett szocpolt? Várandós vagyok, szeptemberben születik meg a baba és 2. ígérnénk be. Plusz a húgom gyámja vagyok, ez számít valamit?
Köszönettel: Alexandra

Üdv.
Ikerházban lakom. A házban 1/6 tulajdonom van. Apánk elhunyt, most anyánk és három testvér szereplünk a tulajdoni lapon. Megházasodtam, van egy 2 éves kisfiúnk és a páromnak van egy nem közös 14 éves lánya. Tetőteret szeretnénk beépíteni. Picit hozzá toldanánk plusz tető. Persze külön lakás lenne. Ezekkel a feltételekkel igényelhetünk?
Köszönettel.
Gábor

50 nm-en két kisgyermekkel élek házastársammal. 37 és 32 évesek vagyunk. Munkaviszonnyal csak én rendelkezem. Tetőtér beépítést szeretnénk a két gyermeknek. Az ingatlan saját tulajdonunk, tehermentes.
Kaphatunk-e bármilyen támogatást?