Tető felújításra és beépítésre jár-e a szocpol?

Férjemmel (37 éves) és 2 gyermekünkkel egy 70 nm 2 szobás családi házban élünk, ami 2/3 részt a férjem tulajdona, nekem nincs benne tulajdonrészem. Én 39 éves vagyok, jelenleg gyeden, de egyébként mindketten több éve közalkalmazottak vagyunk. Köztartozásunk nincs. Szeretnénk majd 1-2 éven belül egy 3. gyermeket is.

A tetőt szeretnénk kicserélni, mert már több mint 40 éves és egy úttal be is szeretnénk építeni (+48nm). A tetőcserét és beépítést lehet, hogy 2 részletben csinálnánk (az anyagiaktól függően).

Lakáselőtakarékosságunk van, ami most jár le és a hitellel együtt a teljes összeget felvesszük.

Kérdezném, hogy jogosultak vagyunk-e szocpolra idén illetve esetleg jövőre is? Ha nem, akkor mit tudnánk esetleg módosítani, hogy megfeleljünk a feltételeknek?

Köszönettel.
Éva

Kedves Éva!

Mivel a szocpol jelenleg sem tetőtér beépítéséhez, sem felújításhoz nem jár, ezért e munkálatok elvégzéséhez nem tudják igénybe venni a támogatást. Ez esetben a módosítás sem vezetne eredményre, hiszen lakásépítési támogatás jelenleg csak új ház építéséhez illetve újépítésű lakás vásárlásához kérhető.

Arról, hogy jövőre milyen támogatási formák lesznek elérhetőek, illetve a fenti munkálatokhoz igényelhető lesz-e esetleg félszocpol, jelenleg nincs pontos információnk.

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztel szakértő!
Tavaly örököltem édesapám után egy családi házat (kb. 90 nm), édesanyám maradt a haszonélvező. Tetőt szeretnék cserélni. Hitel van a házon, ami rendszeresen törlesztve van. 40 éves vagyok, két gyermekem van, akiket egyedül nevelek, és akik után még nem használtam ki semmi kedvezményt. 2015 január 1-től munkanélküli lettem.
Kérdésem: Milyen megélhetési segítséget kérhetnék? Milyen vissza nem térítendő támogatást igényelhetnék a tetőcseréhez?
Válaszukat előre is köszönöm: Éva

Kedves Évi!
Tetőcseréhez hitelintézeteken keresztül elérhető, gyermekek után nyújtott, egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás sajnos nem igényelhető. Egyéb támogatások tekintetében irodánk nem illetékes.

Érdeklődnék, ha apósom házára teljesen külön bejárattal tetőteret építenénk, járna-e rá szocpol?

Üdvözlöm!
Renáta vagyok! Az lenne a kérdésem, hogy a férjemmel megromlott a kapcsolatunk, és el szeretnénk válni. Neki van a nevén 1 örökölt ház, ami 100 nm-es. Van 2 gyermekünk és én azt szeretném kérdezni, ha elválunk és a válás után a férjem megengedné, hogy a padlást beépítsem lakható tetőtérre, de ehhez csak akkor tudnék hozzá fogni, ha megkapnám a szocpolt. A férjem nevén van most minden, ő 40 éves. Én 30 éves vagyok. Van-e esélyem rá, hogy megkapjam? Ha igen, akkor mi kell hozzá?
Válaszukat előre is köszönöm.

Szeretnék érdeklődni, hogy ha teljesen külön bejárattal építek a meglévő házamra tetőteret, ahol szobákat alakítanék ki, erre is igényelhetem a szocpolt?
Köszönöm.

Hogyan tudok igényelni illetve igényelhetek-e egyedülálló szülőként szocpolt? Lakásfelújításra szeretném.


9
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x