Férjemmel (37 éves) és 2 gyermekünkkel egy 70 nm 2 szobás családi házban élünk, ami 2/3 részt a férjem tulajdona, nekem nincs benne tulajdonrészem. Én 39 éves vagyok, jelenleg gyeden, de egyébként mindketten több éve közalkalmazottak vagyunk. Köztartozásunk nincs. Szeretnénk majd 1-2 éven belül egy 3. gyermeket is.

A tetőt szeretnénk kicserélni, mert már több mint 40 éves és egy úttal be is szeretnénk építeni (+48nm). A tetőcserét és beépítést lehet, hogy 2 részletben csinálnánk (az anyagiaktól függően).

Lakáselőtakarékosságunk van, ami most jár le és a hitellel együtt a teljes összeget felvesszük.

Kérdezném, hogy jogosultak vagyunk-e szocpolra idén illetve esetleg jövőre is? Ha nem, akkor mit tudnánk esetleg módosítani, hogy megfeleljünk a feltételeknek?

Köszönettel.
Éva

Kedves Éva!

Mivel a szocpol jelenleg sem tetőtér beépítéséhez, sem felújításhoz nem jár, ezért e munkálatok elvégzéséhez nem tudják igénybe venni a támogatást. Ez esetben a módosítás sem vezetne eredményre, hiszen lakásépítési támogatás jelenleg csak új ház építéséhez illetve újépítésű lakás vásárlásához kérhető.

Arról, hogy jövőre milyen támogatási formák lesznek elérhetőek, illetve a fenti munkálatokhoz igényelhető lesz-e esetleg félszocpol, jelenleg nincs pontos információnk.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztel szakértő!
Tavaly örököltem édesapám után egy családi házat (kb. 90 nm), édesanyám maradt a haszonélvező. Tetőt szeretnék cserélni. Hitel van a házon, ami rendszeresen törlesztve van. 40 éves vagyok, két gyermekem van, akiket egyedül nevelek, és akik után még nem használtam ki semmi kedvezményt. 2015 január 1-től munkanélküli lettem.
Kérdésem: Milyen megélhetési segítséget kérhetnék? Milyen vissza nem térítendő támogatást igényelhetnék a tetőcseréhez?
Válaszukat előre is köszönöm: Éva

Érdeklődnék, ha apósom házára teljesen külön bejárattal tetőteret építenénk, járna-e rá szocpol?

Üdvözlöm!
Renáta vagyok! Az lenne a kérdésem, hogy a férjemmel megromlott a kapcsolatunk, és el szeretnénk válni. Neki van a nevén 1 örökölt ház, ami 100 nm-es. Van 2 gyermekünk és én azt szeretném kérdezni, ha elválunk és a válás után a férjem megengedné, hogy a padlást beépítsem lakható tetőtérre, de ehhez csak akkor tudnék hozzá fogni, ha megkapnám a szocpolt. A férjem nevén van most minden, ő 40 éves. Én 30 éves vagyok. Van-e esélyem rá, hogy megkapjam? Ha igen, akkor mi kell hozzá?
Válaszukat előre is köszönöm.

Szeretnék érdeklődni, hogy ha teljesen külön bejárattal építek a meglévő házamra tetőteret, ahol szobákat alakítanék ki, erre is igényelhetem a szocpolt?
Köszönöm.

Hogyan tudok igényelni illetve igényelhetek-e egyedülálló szülőként szocpolt? Lakásfelújításra szeretném.