Tető beépítésre, tetőcserére kaphatok szocpolt?

Kérdésem a következő:
van egy hetvenes években épült családi házam. 100%-ban saját tulajdon. 3 gyermekem, akik után nem vettem fel még semmit, a tetőt szeretném beépíteni, teljes tetőcsere és kialakítás.

Jár-e a szocpol vagy félszocpol?
Idén töltöm be a 40-et, ez a beadás határidejére vonatkozik vagy, ha kész és megvan a használatbavételi engedély?
Ezt a helyi önkormányzatnál kell igényelni és ha megkaptam kell a bankba menni? Vagy a bankba kell igényelni?

Válaszát előre is köszönöm.
József

Kedves József!

Félszocpol igénylésére 2009. július 1. óta nincs lehetőség. Korábban ezt a támogatási formát lehetett lakásbővítéshez, tetőtér-beépítéshez igénybe venni.

Jelenleg lakásépítési támogatás (szocpol) kérhető, ám ennek célja csak új lakás építése vagy újépítésű lakás vásárlása lehet, tetőtér beépítéséhez sajnos nem jár szocpol.

Meglévő gyermekek esetén a támogatás igénylésének nincsen felső életkorhatára. Megelőlegező szocpol esetén nem lehet idősebb 40 évnél a házaspárok egyike sem a szocpolkérelem benyújtásakor.

A támogatási kérelmet a hitelitnézetekhez kell benyújtani.

A tetőtér-beépítés, illetve tetőcsere finanszírozásához lakáshitel vehető fel. Amennyiben kíváncsi a jelenleg elérhető legkedvezőbb lakáshitelekre, kérjük, használja hitelkalkulátorunkat ss Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Olyan után érdeklődnék, hogy mire lehet igénybe venni a félszocpolt? És hogy mi a menete, igényelhető?

Kedves Edina!
A támogatás július 1-től – új lakás építése és vásárlása mellett – használt lakás vásárlásához és meglévő lakóingatlan bővítéséhez is igényelhető lesz. Minderről honlapunkon részletes leírást olvashat.

Olyan után érdeklődnék, vettünk az élettársammal egy régi építésű családi házat! A tetőt szeretném kicserélni rajta, mert nincs a legjobb állapotban! Van 2 gyermekem! Igénybe vehetném rá a félszocpolt?

Kedves Edina!
A félszocpol tetőcseréhez sajnos nem vehető igénybe.

Tiszteletem önöket!
Tibor vagyok. A kérdéseim a következők. Igénybe szeretném venni az úgynevezett szocpolt lakásbővítésre és tetőfelújításra. Tulajdonomban lévő egy szobás ingatlan, ami vályogépítésű ház, nincs fürdőszoba. Szeretném, ha segítenének ebben az ügyben, mert tudomásom szerint 35 éves koromig lehet élni ezzel a lehetőséggel.
Nagy türelemmel várom válaszukat.
Üdvözletem.
Tibor

Kedves Tibor!
Szocpol sem lakásbővítéshez, sem korszerűsítéshez (tetőfelújítás) nem vehető igénybe, így ezekre a lakáscélokra sajnos nem tudja felhasználni a támogatást. Meglévő gyermekek esetén a szocpol igénylésének nincsen felső életkorhatára, tehát 35 év felett is igényelhető, de csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához. A lakásbővítéshez, tetőfelújításhoz lakáscélú hitelt tudunk Önnek javasolni. Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot!

Az lenne a kérdésem, hogy 1 gyermekkel 37 és 38 éves szülők a meglévő 2 szobás családi házuk esetén nem kaphatnak valamiféle állami támogatást tetőtér beépítésére? Még egy szobát szeretnénk kialakítani.

A férjem meghalt. Egyedül nevelek két kisgyermeket. A felső szintet szeretném megcsináltatni és ehhez keresek segítséget.
A kérdésem, hogy igényelhetem-e a szocpolt?

A lakásunk felett van egy beépítetlen tetőtér. A megvételére lenne félretett pénzünk, de a beépítésre már nem. Ilyen esetben, ha B energetikai besorolású lenne a kialakított tetőtér, lehet félszocpolt igényelni?
Két gyermekünk van. Kb. 40 nm bruttó lenne a növekedés, jelenleg 75 nm-en lakunk.
Köszönettel: Tamás


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x