Kérdésem a következő:
van egy hetvenes években épült családi házam. 100%-ban saját tulajdon. 3 gyermekem, akik után nem vettem fel még semmit, a tetőt szeretném beépíteni, teljes tetőcsere és kialakítás.

Jár-e a szocpol vagy félszocpol?
Idén töltöm be a 40-et, ez a beadás határidejére vonatkozik vagy, ha kész és megvan a használatbavételi engedély?
Ezt a helyi önkormányzatnál kell igényelni és ha megkaptam kell a bankba menni? Vagy a bankba kell igényelni?

Válaszát előre is köszönöm.
József

Kedves József!

Félszocpol igénylésére 2009. július 1. óta nincs lehetőség. Korábban ezt a támogatási formát lehetett lakásbővítéshez, tetőtér-beépítéshez igénybe venni.

Jelenleg lakásépítési támogatás (szocpol) kérhető, ám ennek célja csak új lakás építése vagy újépítésű lakás vásárlása lehet, tetőtér beépítéséhez sajnos nem jár szocpol.

Meglévő gyermekek esetén a támogatás igénylésének nincsen felső életkorhatára. Megelőlegező szocpol esetén nem lehet idősebb 40 évnél a házaspárok egyike sem a szocpolkérelem benyújtásakor.

A támogatási kérelmet a hitelitnézetekhez kell benyújtani.

A tetőtér-beépítés, illetve tetőcsere finanszírozásához lakáshitel vehető fel. Amennyiben kíváncsi a jelenleg elérhető legkedvezőbb lakáshitelekre, kérjük, használja hitelkalkulátorunkat ss Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Olyan után érdeklődnék, hogy mire lehet igénybe venni a félszocpolt? És hogy mi a menete, igényelhető?

Olyan után érdeklődnék, vettünk az élettársammal egy régi építésű családi házat! A tetőt szeretném kicserélni rajta, mert nincs a legjobb állapotban! Van 2 gyermekem! Igénybe vehetném rá a félszocpolt?

Tiszteletem önöket!
Tibor vagyok. A kérdéseim a következők. Igénybe szeretném venni az úgynevezett szocpolt lakásbővítésre és tetőfelújításra. Tulajdonomban lévő egy szobás ingatlan, ami vályogépítésű ház, nincs fürdőszoba. Szeretném, ha segítenének ebben az ügyben, mert tudomásom szerint 35 éves koromig lehet élni ezzel a lehetőséggel.
Nagy türelemmel várom válaszukat.
Üdvözletem.
Tibor

Az lenne a kérdésem, hogy 1 gyermekkel 37 és 38 éves szülők a meglévő 2 szobás családi házuk esetén nem kaphatnak valamiféle állami támogatást tetőtér beépítésére? Még egy szobát szeretnénk kialakítani.

A férjem meghalt. Egyedül nevelek két kisgyermeket. A felső szintet szeretném megcsináltatni és ehhez keresek segítséget.
A kérdésem, hogy igényelhetem-e a szocpolt?

A lakásunk felett van egy beépítetlen tetőtér. A megvételére lenne félretett pénzünk, de a beépítésre már nem. Ilyen esetben, ha B energetikai besorolású lenne a kialakított tetőtér, lehet félszocpolt igényelni?
Két gyermekünk van. Kb. 40 nm bruttó lenne a növekedés, jelenleg 75 nm-en lakunk.
Köszönettel: Tamás