Tisztelt Hitelnet!

1999-ben örököltem egy házat 75 m2, amivel akkor még nem foglalkoztam. 2003-ban vettünk egy panellakást 51 m2, 8.200.000. -, ebből 6.000.000.- kölcsön, ezt 2023-ig törlesztjük. 2011. januárban született meg a gyermekünk, ekkor a lakásunkat kiadtuk albérletbe, így az albérlő fedezi a törlesztést, mi pedig szeretnénk felújítani a fent említett (öröklött) házat.

Az érdekelne, hogy kaphatunk-e valamilyen támogatást az utólag született gyermekünk után, és felhasználható-e a meglévő lakáshitelünk törlesztésére, vagy esetleg az említett ház felújítására?
Férjemmel mindketten pedagógusként dolgozunk 2003 óta.

Válaszát, köszönöm!
Ildikó

Kedves Ildikó!

Vissza nem térítendő állami támogatásként lakáscélra jelenleg lakásépítési támogatás (szocpol) igényelhető. Ennek célja azonban csak új lakóház építése vagy újépítésű lakóingatlan vásárlása lehet. A támogatás sem a használt lakás megvásárlására felvett hitel csökkentésére, sem lakásfelújításra nem kérhető.

Később született gyermeke után az a támogatott személy kérhet utólagos szocpolt, aki 2009. július 1. előtt vett fel lakáshitelt használt lakás vételárának finanszírozásához és már akkor legalább 1 gyermeke után kapott ilyen támogatást.

Fentiek alapján az elvégezni kívánt felújítási munkálatok finanszírozására lakáscélú jelzáloghitelt vehetnek fel. A felújítási kölcsön forint alapon érhető el.

A lakásfelújítási hitelek részleteinek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják a felújítási hitelek aktuális törlesztő részletét, a kamat mértékét, valamint a hitelfelvétel járulékos költségeit!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, 3. gyermekemre hogy és mire vehetem igénybe a szocpolt? 2 gyerekemre felvettem lakásvásárlásra 7 éve. Most született egy gyermekem, három éves, rá szeretném igényelni. Állami lakásban lakunk.

Szeretnék érdeklődni. Egyszer már igénybe vettem a szocpolt 3 gyerekre. Abból építettünk egy lakást. 2011-ben született egy kisfiam. Szeretném kérdeni, hogy személyautóra adják-e? Én 39 éves vagyok, a férjem 55 éves.
Előre köszönöm.
Katalin

Tisztelt Hitelnet!
Négy gyermekem van, 2007-ben vásároltam hitellel és szociálpolitikai támogatással a lakásomat. A szocpolt akkor 3 gyermekre tudtam igénybe venni, mivel a negyedik gyermekem születése pont arra az időszakra esett, amikor ezt a lehetőséget már megszüntették. Azóta is abban a lakásban lakunk, és azt a hitelt fizetjük, amihez igénybe vettem akkor a támogatást. Azt szeretném megtudni az önök segítségével, hogy a jelenleg két és fél éves gyermekem után pótlólag fel lehet-e venni a támogatást, és az intézéséhez hol kell nekilátni.
Köszönöm a választ!

Tiszteletem!
Három gyermekem van, kettőre felvettük hét éve a szocpolt lakásvásárlásra. A harmadik másfél éves, rá nem. Korszerűsítésre szeretnénk felvenni, lehet-e? Vagy hogyan tudnánk kihasználni a szocpolt? És mennyit?
Előre is köszönöm válaszát!
Szép napot!

Tisztelt Cím!
Két gyermekünk után járó szocpol támogatást 2007-ben lakáshitel felvételével kaptuk meg. (4 000 000 Ft- ebből 2.400 000 volt a szocpol.) Majd 2009-ben szabad felhasználású hitel (CHF) felvételével kiváltottuk a lakáshitelünket (6 000 000 Ft.) 2010. áprilisában megszületett a 3. gyermekünk. Utána is igényelhető az utólagos szocpol?
Válaszát előre is köszönöm!
Emőke

Lányom használt lakást vásárolt hitellel mint egyedülálló több éve. Most férjhez megy és gyermeket vár.
Kérdezném, hogy a fél szocpolt igénybe veheti-e ő vagy a férje?

Üdvözlöm!
2006-ban vettünk fel deviza alapú adósságrendező hitelt (akkor az volt a legkedvezőbb) amiből megvettünk egy használt lakást. Azóta 4 gyermekünk született, (2006, 2008, 2011). Szocpolt nem igényeltünk. Van mód utólagos szocpolt igényelni, vagy csak az kaphat akinek lakáscélú hitele van???
Válaszát előre is köszönöm.
Krisztina

Tisztelt Szakértő Asszony/Úr!
Az alábbi kérdésben kérném szíves véleményüket.
2003-ban vettem fel úgynevezett köztisztviselői, állami kamattámogatott hitelt egy 57 négyzetméteres használt lakásra. Az ingatlan az én nevemen volt.
2010-ben eladtuk a fenti ingatlant és még ebben az évben vásároltunk egy 80 négyzetméteres, 3 szobás lakást egy új építésű ingatlanban. A hitelt továbbvittük, az új lakás a Férjemmel közös tulajdonunkban van. 2011-ben született meg a Kislányunk.
Hogyan látják, a leírt körülmények mellett van-e lehetőségünk utólagos szocpolt igénybe venni? (Ha jól tudom, ez kizárólag a felvett hitel törlesztésére fordítható). Amennyiben igen, mi a további teendőnk?
Válaszukat előre is köszönjük!
Üdvözlettel,
Éva

Tisztelt Szakértő Úr!
Kérdésem a következő: 2007-ben vásároltunk használt családi házat testvéremékkel közösen svájci frank alapú hitelre, amelyet kétgenerációsra alakítottunk ki. A ház a közös tulajdonunkban van, nincs megosztva. 2-2 gyerekünk van. 6-2 és 5-2 évesek. Szocpolt nem vettünk fel.
Érdeklődnék, hogy jelen állás szerint valamilyen formában nem vagyunk-e jogosultak szocpolra, akár hitel törlesztésre, akár felújításra, bővítésre.
Válaszát Előre is köszönöm!
Péter