Szocpoligénylés célja, menete, szocpol összege

T. Szakértő!

Telekvásárlásra igényelhető-e szocpol? A telekvásárlás után következik a ház építése, ebben az esetben melyikre, milyen ütemben lehet igényelni?
75 nm feletti, 2 bevállalt gyerek, B-s energiaosztályú ingatlanterv esetén mekkora a támogatott összeg?
A szocpol készpénzben igényelhető-e, vagy kamattámogatásos hitelben?

Köszönettel,
Dóra

Kedves Dóra!

Telekvásárlásra a szocpol nem igényelhető. A ház építéséhez azonban igénybe tudják venni a támogatást, ha az előírt feltételek mindegyikének megfelelnek. Ha az építkezéshez építési hitelt is kérnek, akkor célszerű a kettőt együtt igényelni. Erre a jogerős építési engedély megszerzése után, ám még a ház felépítése, illetve a használatbavételi engedély megszerzése előtt van lehetőség. A támogatás folyósítása nem egy összegű, az első részösszeget a saját erő beépítése után utalja a hitelintézet.

A támogatás összege 75,01 és 90 négyzetméter közötti hasznos alapterület, 2 gyermek és “B” energiaosztályú épület esetén 1.000.000.- Ft. A támogatási összegekről bővebben IDE kattintva olvashat.

A szocpol készpénzben kapott vissza nem térítendő állami támogatás. Ám az építkezéshez kamattámogatott építési hitel is igényelhető. Ha szeretne többet megtudni ezekről a hitelkonstrukciókról, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

A szocpol igénylési feltételeiről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
48 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Mi szükséges a szocpol igényléséhez pl: munkahely? A szocpol mellé lehet-e szabad felhasználású hitelt kérni?

Kedves Zoltán!
Jelenleg CSOK igénylésre van lehetőség. Ennek több fajtája is van. Honlapunkon részletes leírást talál róla.
A CSOK lakáshitellel igényelhető egyidejűleg.
További konkrét kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére.

T. Szakértő!
3 pici gyermekkel szeretnénk megvenni egy tanyát, amit önerőből csinálgattunk. 60 m2 az megvan. Az lenne a kérdésem, hogy a fürdőszoba, illetve a konyha külön van. De öszkomfortosítva van, tehát bent van a víz. Meleg/hideg egyaránt. Ez így el fogadható-e? Amit mi csináltunk rajta, pl. a központi fűtést raktunk be. 3 szobából áll a felső rész. A két épület között maximum 3 méter van.
Erre igényelhetem-e a szocpolt? Vagy esetleg ezt a falusi csokot érdemes-e megpróbálni?

Kedves Evelin!
A CSOK tanya megnevezésű ingatlan esetében sajnos nem vehető igénybe. A falusi CSOK jogosultsági feltételei még nem ismertek. Az eddig ismert információkat IDE kattintva ismerheti meg.

Érdeklődnék, hogy 3 gyerek után kb. 50 m2 használt lakást szeretnénk venni, utána bővítenénk. Erre mennyi szocpol jár?

Kedves Julianna!
Magához a vásárláshoz nem tudja igénybe venni a CSOK-ot, mert 3 gyermek esetén legalább 60 m2 hasznos alapterületű lakást kellene vásárolni a jogosultsághoz. Amennyiben a bővítést követő hasznos alapterület el fogja érni a 60 m2-t, akkor 3 gyermek után maximum 2,2M Ft összegű CSOK vehető igénybe tekintettel arra, hogy a CSOK összege nem haladhatja meg a hitelintézet által elfogadott költségvetés 35%-át. Minderről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Ami lakást vásárolni szeretnék, abban jelenleg nincs benn a fürdő. Ez mennyire jelent problémát? Vagy ez nem feltétel?

Kedves Norbert!
A CSOK igénybevételével vásárolandó háznak legalább komfortosnak kell lenni. Fürdőszoba nélkül nem az, ezért erre sajnos nem vehető igénybe a kedvezmény.

Üdvözlöm!
Nekem olyan kérdésem lenne az új szocpollal kapcsolatban, hogy van 2 kiskorú gyermekem és a nevemen volt már ingatlan. Szocpolra szeretnénk venni másik ingatlant és az lenne a kérdésem, hogy igényelhetem-e.
Üdvözlettel.
Norbi

Kedves Norbert!
Attól, hogy volt az Ön nevén már ingatlan, még jogosult lehet szocpolra. Amennyiben 5 éven belül értékesítette az ingatlant, akkor annak eladási árát tovább kell forgatni az újabb lakás vásárlásába. Ez a továbbforgatandó összeg csökkenthető a korábbi lakást esetlegesen terhelő banki, munkáltatói, önkormányzati kölcsön visszafizetésére fordított összeggel. Használt lakás vásárlásához július 1. után lesz igényelhető a CSOK. Az igénylés feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Még az lenne a kérdésem, ha szocpolra szeretnék lakást vásárolni, mármint ami július 1. után lesz, mi kell ahhoz, hogy megkapják? Át kell íratni a lakást az én nevemre vagy csak szerződést kötni?
Üdvözlettel.
Norbi

Kedves Norbert!
A CSOK igényléséhez adásvételi szerződés szükséges. Az adásvételi szerződés megkötése után 120 napon belül be kell nyújtani a CSOK kérelmet. A teljes vételár addig nem kerülhet kifizetésre. Ha előtte az Ön nevére kerül a lakás, akkor már nem lesz jogosult a kedvezményre.

Mely bankoknál lehet igénybe venni a szocpolt? Milyen feltételekkel? Mennyi a szocpol összege? Mennyi idő az elbírálás?

Kedves Piroska!
A szocpol igénylésének menetéről, feltételeiről, összegéről minden fontos információt megtalál IDE kattintva. A kérelmek elbírálási ideje általában 3-4 hét.

Megkaptam a válaszát, csak sajnos így tudok válaszolni. Múltkor voltam bent az OTP bankban és ott mondták, hogy használt lakásra is igénybe lehet venni, csak meg kell várni a választást és olyan március eleje vagy közepe fele nézzük a neten, hogy behozták-e használt lakásra a szocpolt.
Üdvözlettel.
Johanna

Kedves Johanna!
Nekünk nincs információnk arról, hogy ez a támogatási forma a közeljövőben elérhetővé válna.

Üdvözlöm!
Mivel én állami gondozott voltam, van nyolcszázötvenezrem, meg az önkormányzat ad ötszázezret. Az már egymillió háromszázötven. Ez megfelel-e a szocpol igénybevételéhez?
Köszönettel.

Kedves Johanna!
Mivel a szocpol csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe, ezért ha nem rendelkezik több önerővel, akkor ily módon sajnos nem valósulhat meg a lakásszerzés, mert az új lakás kifizetéséhez szükséges összegnek is csak egy része vehető fel hitelként.

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő: Megigényelhetem egyedülálló anyaként két gyermekemre a szocpolt, használt lakás vásárlásra? Volt párommal kell élnem egy fedél alatt, mert nem tudunk a gyerekekkel, hová menni. Találtunk egy házat egy közeli kis faluban és azt szeretném megvenni, és egy fürdő szobát csinálni, mivel az nincs a házban.
Előre is köszönöm válaszát!
További szép napot!

T. Címzett!
Én 45, a nejem 40 éves. Négy kiskorú gyermeket nevelünk. Érdeklődnék, hogy mennyi szocpol vehető igénybe új vagy használt lakás vásárlása esetén?

Jó napot kívánok!
Nekem olyan kérdésem lenne, mi is a feltétele a szocpol igénybevételének és hogy három gyerektől mennyi a szocpol meg kiadják az egész szocpolt, ami jár vagy ez az ingatlantól függ? Ha én egyedülálló anya vagyok, akkor is kérnek munkáltatói igazolást, mivel én gyesen vagyok?
Köszönöm a felvilágosítást.

Tisztelt Címzett!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha megfelelek a szocpol igénylés feltételeinek, és szeretnék egy 80 négyzetméteres házat építeni, akkor 2 vállalt gyermek esetén 1.000.000 Ft-ot adnak összesen, vagy gyerekenként 1.000.000 Ft, tehát akkor 2 gyermeknél 2.000.000 Ft a támogatás összege 2013-ban?

Tisztelt Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha mi csak élettársi kapcsolatban élünk, akkor hogy tudnám megigényelni a szocpolt? 1 gyerekre is igényelhető vagy csak kettőre?
És ha megigényelhetem, akkor azt hol tehetem meg és mennyi az összeg 1 vagy 2 gyerekre?
Üdv.: Tündi

2013-ban milyen feltételek vannak vagy lesznek a szocpol kihasználására?

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a szocpol hogy működik? Annyival kevesebb önrészt kell beadni, vagy hitel értékéből csökkentik és annyival kevesebbet kell felvenni? Vagy annyival csökkentik nekem az ingatlan értékét?
Köszönettel: Renáta

Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy újépitésű lakóingatlant szeretnék vásárolni szocpol igénybevételével, 2 gyermek után. 2 éve épült a ház, lakhatási még nincs rajta. Így lehetséges-e? És kamattámogatással!

Szeretnék lakást vásárolni, és szeretném tudni, hogy lakástámogatás igénylés hogyan működik! Hány éves kortól, mennyi időre, mennyi az összege?

Üdvözlöm.
Élettársakként 2005 decemberében vettünk fel Fészekrakó Állami támogatással Svájci Frank alapú banki hitelt 20 évre az Unicredit-nél,használt lakás vásárlására. 2007 január óta abban lakunk. 2011 januárjában született meg a gyermekünk. Most sem vagyunk házasok. Jár-e nekünk is a szocpol, s ha igen, milyen formában?
Előre is köszönöm a segítséget.

Tisztelt Cím!
Érdekelne, hogy a 2013-as változásokkal lehet-e használt lakást vásárolni a szocpol igénylésével? Mert mindenhol csak új lakás vásárlásáról vagy építéséről van szó.
Válaszát előre is köszönöm.

Igénybe vehető-e a szocpol úgy is, ha az ingatlanon már van hitel?
Mennyi a szocpol 2 gyerekre?
Nekünk bővítésre van hitelünk és most várjuk az eszközkezelő visszajelezését, hogy átveszi-e az ingatlant.
Eközben is igénybe lehet-e venni a támogatást?

Azt szeretném kérdezni, hogy ház vásárláshoz mik kellenek? Nem új házra.

Az az értesülés jutott el hozzám, hogy a szocpol egyes típusú autó vásárlására is felhasználható. Igaz ez? Mert nekünk nagy szükségünk lenne egy autóra a három gyerek mellett.
Előre köszönöm válaszát. Üdv.

Érdeklődni szeretnék, hogy én 31 vagyok, párom 22 éves. Van egy közös gyerekünk, szeretnénk házat venni vagy építeni és ez felől érdeklődnék, hogy a szocpol az hogy működik most? Mi szükséges hozzá? Akár még 1-2 gyereket is bevállalnánk. Sajnos a munkahelyemet most veszítettem el leépítés miatt. Kérem adjanak már tanácsot, hogy ezt hogyan lehetne megoldani, mert sajnos önerő az nem sok van és szeretnénk a szülőktől elválni, külön életet élni. Ezért szeretnénk ezt igénybe venni.
Várom válaszukat.


48
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x