T. Szakértő!

Telekvásárlásra igényelhető-e szocpol? A telekvásárlás után következik a ház építése, ebben az esetben melyikre, milyen ütemben lehet igényelni?
75 nm feletti, 2 bevállalt gyerek, B-s energiaosztályú ingatlanterv esetén mekkora a támogatott összeg?
A szocpol készpénzben igényelhető-e, vagy kamattámogatásos hitelben?

Köszönettel,
Dóra

Kedves Dóra!

Telekvásárlásra a szocpol nem igényelhető. A ház építéséhez azonban igénybe tudják venni a támogatást, ha az előírt feltételek mindegyikének megfelelnek. Ha az építkezéshez építési hitelt is kérnek, akkor célszerű a kettőt együtt igényelni. Erre a jogerős építési engedély megszerzése után, ám még a ház felépítése, illetve a használatbavételi engedély megszerzése előtt van lehetőség. A támogatás folyósítása nem egy összegű, az első részösszeget a saját erő beépítése után utalja a hitelintézet.

A támogatás összege 75,01 és 90 négyzetméter közötti hasznos alapterület, 2 gyermek és "B" energiaosztályú épület esetén 1.000.000.- Ft. A támogatási összegekről bővebben IDE kattintva olvashat.

A szocpol készpénzben kapott vissza nem térítendő állami támogatás. Ám az építkezéshez kamattámogatott építési hitel is igényelhető. Ha szeretne többet megtudni ezekről a hitelkonstrukciókról, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

A szocpol igénylési feltételeiről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
58 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
4 gyerekes család vagyunk és saját házzal rendelkezünk. Több mint két éve van munkaviszonyom és bővíteni szeretnénk! Hitelünk nincs!
Hol kell igényelni a szocpolt és mekkora összegre lehet számítani?

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy mennyi idő bejelentett munka kell, hogy fel tudjam venni a szocpolt 2 gyerekre?

Jó napot!
Van 2 gyermekem, használt lakást szeretnénk felvenni a párommal. 6 hónapos munkaviszonya van, közmunkán dolgozik.
Fel tudnánk-e venni hitelt, ha közmunkán van és fizetve van a Tb-je 6 hónapja?
Köszönöm.

Jó napot!
Érdeklődnék, közfoglalkoztatáson vagyok 2 éve. Van két gyermekem. Szeretnénk házat vásárolni.
Mennyi a legmagasabb összeg, amit fel tudnék venni?

Egyedülálló anyáknak gyes támogatással igénybe vehető-e?

Mi szükséges a szocpol igényléséhez pl: munkahely? A szocpol mellé lehet-e szabad felhasználású hitelt kérni?

T. Szakértő!
3 pici gyermekkel szeretnénk megvenni egy tanyát, amit önerőből csinálgattunk. 60 m2 az megvan. Az lenne a kérdésem, hogy a fürdőszoba, illetve a konyha külön van. De öszkomfortosítva van, tehát bent van a víz. Meleg/hideg egyaránt. Ez így el fogadható-e? Amit mi csináltunk rajta, pl. a központi fűtést raktunk be. 3 szobából áll a felső rész. A két épület között maximum 3 méter van.
Erre igényelhetem-e a szocpolt? Vagy esetleg ezt a falusi csokot érdemes-e megpróbálni?

Érdeklődnék, hogy 3 gyerek után kb. 50 m2 használt lakást szeretnénk venni, utána bővítenénk. Erre mennyi szocpol jár?

Ami lakást vásárolni szeretnék, abban jelenleg nincs benn a fürdő. Ez mennyire jelent problémát? Vagy ez nem feltétel?

Üdvözlöm!
Nekem olyan kérdésem lenne az új szocpollal kapcsolatban, hogy van 2 kiskorú gyermekem és a nevemen volt már ingatlan. Szocpolra szeretnénk venni másik ingatlant és az lenne a kérdésem, hogy igényelhetem-e.
Üdvözlettel.
Norbi

Mely bankoknál lehet igénybe venni a szocpolt? Milyen feltételekkel? Mennyi a szocpol összege? Mennyi idő az elbírálás?

Megkaptam a válaszát, csak sajnos így tudok válaszolni. Múltkor voltam bent az OTP bankban és ott mondták, hogy használt lakásra is igénybe lehet venni, csak meg kell várni a választást és olyan március eleje vagy közepe fele nézzük a neten, hogy behozták-e használt lakásra a szocpolt.
Üdvözlettel.
Johanna

Üdvözlöm!
Mivel én állami gondozott voltam, van nyolcszázötvenezrem, meg az önkormányzat ad ötszázezret. Az már egymillió háromszázötven. Ez megfelel-e a szocpol igénybevételéhez?
Köszönettel.

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő: Megigényelhetem egyedülálló anyaként két gyermekemre a szocpolt, használt lakás vásárlásra? Volt párommal kell élnem egy fedél alatt, mert nem tudunk a gyerekekkel, hová menni. Találtunk egy házat egy közeli kis faluban és azt szeretném megvenni, és egy fürdő szobát csinálni, mivel az nincs a házban.
Előre is köszönöm válaszát!
További szép napot!

T. Címzett!
Én 45, a nejem 40 éves. Négy kiskorú gyermeket nevelünk. Érdeklődnék, hogy mennyi szocpol vehető igénybe új vagy használt lakás vásárlása esetén?

Jó napot kívánok!
Nekem olyan kérdésem lenne, mi is a feltétele a szocpol igénybevételének és hogy három gyerektől mennyi a szocpol meg kiadják az egész szocpolt, ami jár vagy ez az ingatlantól függ? Ha én egyedülálló anya vagyok, akkor is kérnek munkáltatói igazolást, mivel én gyesen vagyok?
Köszönöm a felvilágosítást.

Tisztelt Címzett!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha megfelelek a szocpol igénylés feltételeinek, és szeretnék egy 80 négyzetméteres házat építeni, akkor 2 vállalt gyermek esetén 1.000.000 Ft-ot adnak összesen, vagy gyerekenként 1.000.000 Ft, tehát akkor 2 gyermeknél 2.000.000 Ft a támogatás összege 2013-ban?

Tisztelt Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha mi csak élettársi kapcsolatban élünk, akkor hogy tudnám megigényelni a szocpolt? 1 gyerekre is igényelhető vagy csak kettőre?
És ha megigényelhetem, akkor azt hol tehetem meg és mennyi az összeg 1 vagy 2 gyerekre?
Üdv.: Tündi

2013-ban milyen feltételek vannak vagy lesznek a szocpol kihasználására?

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a szocpol hogy működik? Annyival kevesebb önrészt kell beadni, vagy hitel értékéből csökkentik és annyival kevesebbet kell felvenni? Vagy annyival csökkentik nekem az ingatlan értékét?
Köszönettel: Renáta

Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy újépitésű lakóingatlant szeretnék vásárolni szocpol igénybevételével, 2 gyermek után. 2 éve épült a ház, lakhatási még nincs rajta. Így lehetséges-e? És kamattámogatással!

Szeretnék lakást vásárolni, és szeretném tudni, hogy lakástámogatás igénylés hogyan működik! Hány éves kortól, mennyi időre, mennyi az összege?

Üdvözlöm.
Élettársakként 2005 decemberében vettünk fel Fészekrakó Állami támogatással Svájci Frank alapú banki hitelt 20 évre az Unicredit-nél,használt lakás vásárlására. 2007 január óta abban lakunk. 2011 januárjában született meg a gyermekünk. Most sem vagyunk házasok. Jár-e nekünk is a szocpol, s ha igen, milyen formában?
Előre is köszönöm a segítséget.

Tisztelt Cím!
Érdekelne, hogy a 2013-as változásokkal lehet-e használt lakást vásárolni a szocpol igénylésével? Mert mindenhol csak új lakás vásárlásáról vagy építéséről van szó.
Válaszát előre is köszönöm.

Igénybe vehető-e a szocpol úgy is, ha az ingatlanon már van hitel?
Mennyi a szocpol 2 gyerekre?
Nekünk bővítésre van hitelünk és most várjuk az eszközkezelő visszajelezését, hogy átveszi-e az ingatlant.
Eközben is igénybe lehet-e venni a támogatást?

Azt szeretném kérdezni, hogy ház vásárláshoz mik kellenek? Nem új házra.

Az az értesülés jutott el hozzám, hogy a szocpol egyes típusú autó vásárlására is felhasználható. Igaz ez? Mert nekünk nagy szükségünk lenne egy autóra a három gyerek mellett.
Előre köszönöm válaszát. Üdv.

Érdeklődni szeretnék, hogy én 31 vagyok, párom 22 éves. Van egy közös gyerekünk, szeretnénk házat venni vagy építeni és ez felől érdeklődnék, hogy a szocpol az hogy működik most? Mi szükséges hozzá? Akár még 1-2 gyereket is bevállalnánk. Sajnos a munkahelyemet most veszítettem el leépítés miatt. Kérem adjanak már tanácsot, hogy ezt hogyan lehetne megoldani, mert sajnos önerő az nem sok van és szeretnénk a szülőktől elválni, külön életet élni. Ezért szeretnénk ezt igénybe venni.
Várom válaszukat.