Tisztelt Cím!2004-ben vettünk fel használt lakásra hitelt,2006-ban örökbe fogadtunk egy gyermeket.Érdeklődnék visszamenőleg tudok-e szocpolt igénybe venni,vagy olyan támogatást amiről "elfelejtettek" szólni!A Bank szerint visszamenőleg nem jár a szocpol.Köszönöm válaszukat!
Kérdést feltette: Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

A vonatkozó kormányrendelet értelmében használt lakás vásárlásakor a Fiatalok Otthonteremtési Támogatása (FOT) utólagosan akkor igényelhető, ha a 2009. július 1. előtt – az Önök esetében 2004-ben - megkötött hitelszerződéssel egyidejűleg legalább 1 gyermek után már igénybe vették ezt a támogatást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
2007-ben vettünk fel hitelt új építésű lakásra és 2 gyermekre megelőlegező szocpolt. 3 millió Ft hitel és 2,4 millió Ft szocpol.
Az IVF kezelés közben derült ki, hogy a várt gyermekek nem születhetnek meg egészségügyi okok miatt, melyet a meddőségi intézet ki is adott. Ezt az igazolást 60 napon belül le is kell adnunk a banknak és a szocpol tőkerészét vissza is kell fizetnünk.
Az lenne a kérdésem, hogy a gyermek teljesítéséhez még van hátra másfél év és, ha most mi kifizetjük a teljes szocpol tőkét egy összegben, vagy részletben, akkor ha már ugye saját jogon nem lehet gyermekem, de még az örökbefogadás él és megkapnánk a teljesítésig a gyermeket, akkor hogyan alakul a hitelünk?
Ha viszont teljesítésig nem kapom meg a gyermeket, de utána megkapom és még tart a 10 év a hitel futamideje, akkor lehet-e tenni valamit?
Előre is köszönöm a segítséget.
Marcsi