Tisztelt Szakértő!

Magánházamra 2006-ban kaptam lakhatási engedélyt és akkor 2 leányomra még megkaptam a régi elven működő szocpolt. Ezek után született meg harmadik leányom, akire nem kaptam még meg a szocpolt. Közben 48 éves lettem.

Ezenkívül rengetegre dagadt a hitel a házon és ezzel kicsit enyhíthetném-e a banki tartozásom? Amennyiben ez nem lehetséges van-e más megoldás a szocpol igénybevételéhez?

Köszönöm mielőbbi válaszát.
Ferenc

Kedves Ferenc!

Van lehetőség arra, hogy az utóbb született gyermek után utólagos szocpolt igényeljen a fennálló építési hitel csökkentésére. A jogosultság megállapításában a hitelnyújtó bank illetékes, ezért javasoljuk, hogy keresse fel az érintett pénzintézetet. Az utólagos támogatás összege megegyezik a hitel felvételekor érvényben lévő szabályozás szerinti összeggel.

A szocpol igénybevételére más lehetőséget nem tudunk javasolni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
19 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő!
Arról érdeklődöm, van meglévő hitelem. Fészekrakóban vettem fel a hitelt. Mennyi az összege a negyedik gyermek után járó félszocpolnak? Érdemes-e megigényelnem?
Előre is köszönöm.
Marika

Tisztelt Szakértők,
2009-ben igényeltünk és kaptunk szocpolt két meglévő gyerek után új ház vásárlásához. Hitelt végül nem vettünk fel. Kérdésem, hogy ha születik még egy gyermekünk, utólag megigényelhetjük-e az utána járó támogatást? Nagyobb házba is költöznénk, annak a vételárának a kifizetéséhez vennénk igénybe a támogatást. Tudom, hogy 10 évig elidegenítési tilalom van a mostani ingatlanunkon a LÉK miatt, de úgy tudom, hogy ezt át lehet vinni az új ingatlanra, ha az minimum akkora, mint a mostani. Kérdésem még, hogy a szocpolt csak új építésű ingatlanra illetve építkezéshez lehet átvinni vagy vehetünk nagyobb méretű házat használtan is.
Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelt szakértő!
2006-ban vettem egy használt ingatlant (fészekrakó hitel), fél szocpolra egyedülállóként, ahol az önerő 2 meglévő gyermekem volt. 2010-ben férjhez mentem, majd 2011-ben megszületett a harmadik gyermek. Kérdésem a következő: utólagosan igényelhetem-e a harmadik gyerek után a szocpolt, ha a férjem nevén is van egy ingatlan?

Kérdésem: jelenleg is élő szocpolszerződésünk van, még 10% bent van a folyósításból. Közben tavasszal született még egy kisbabánk. Jár-e még a most született baba után szocpol és mennyi ez az összeg?

Tisztelt Szakértő!
Szeretnék felkészülten érkezni a bankba, nincsenek jó tapasztalataim, ezért lenne szükségem előre a jogszabályokra.
Üdvözlettel:
Moncsi

Tisztelt Szakértő!
1996-ban írtuk alá a szocpol felvételére vonatkozó megállapodást, 1997-ben vettük fel, és most sehol sem találom az akkor érvényes jogszabályt, ami alapján nekünk a második gyermekünkre 1.000.000.Ft-ot kaptunk.
Kérem, ha tud segítsen, szükségem volna rá.
Előre is köszönöm!
Tisztelettel:
„Moncsi”

Tisztelt Szakértő(k)!
2005-ben vásároltam új építésű lakást, közalkalmazotti hitel segítségével, akkor még egyedülállóként. Időközben férjhez mentem, majd hamarosan megszületett első gyermekünk. Utána jóváírták a kért szocpolt a hitel összegéből. Most második gyermekünket várjuk. Arról érdeklődnék, utána is jár-e még szocpol támogatás? Amennyiben lehetséges, úgy egy hozzávetőleges jóváírható/jóváírandó összegnek is örülnék válaszukban.
Tisztelettel: Anett

Nagyon köszönöm a válaszukat!!!

Tisztelt Hölgyem / Uram!
Mi használt lakást vettünk 2006-ban, forint alapú hitellel. Lakásvásárláskor már volt egy gyerekünk, utána született még egy. Meg szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben kérhető-e utólagos szocpol? Eredetileg nem vettünk fel szocpol támogatást.
Nagyon köszönöm előre is!
Ildikó

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem a következő lenne. Nyolc évvel ezelőtt vettünk új építésű lakást, 1 gyermek vállalásával és hitel felvételével, tehát 800 ezer Ft-ot kaptunk. Fiúnk meg is született, 5 éves. Ha szeretnénk 2. gyermeket, de nagyobb új építésű lakás cseréjével, jogosultak vagyunk a 2 gyermek utáni szocpolra? Jól tudom, hogy ez 1,5 Millió Ft?