Tisztelt Szakértő!

2013 tavaszán tervezünk egy emeletet ráépíteni jelenlegi családi házunkra, mivel tavaly gyermekünk született és így kicsi lett a ház. Terveink szerint az emeleti rész önálló lakásként is funkcionálna, konyha, fürdő, nappali és hálószobák lennének benne, valamint egy külső, fedett lépcsőházzal lenne összekötve az alsó szinttel, tehát külön bejáratú is lenne.

Érdeklődni szeretnék, hogy ilyen esetben igénybe tudjuk-e venni a szocpolt?

Válaszát előre is köszönöm!
Bettina

Kedves Bettina!

A szocpol emeletráépítéssel létrejövő új lakás kialakításra ugyan igényelhető a vonatkozó kormányrendelet értelmében, ám a jogosultságnál kizáró okot jelent a meglévő lakástulajdon. Ha a családi ház az Önök 100%-os tulajdonában van, ez abban az esetben nem számít kizáró oknak a szocpol igénylésénél, ha azt több mint két éve öröklés vagy ajándékozás jogcímén haszonélvezettel terhelten szerezték és a haszonélvező bent lakik. Ha ettől eltérő módon, például vásárlás útján került a tulajdonukba, akkor nem jár a szocpol az emeletráépítéssel létrejövő új lakásra, amíg a meglévő ház az Önök nevén van.

Amennyiben az emeletráépítéshez szükségük lenne banki forrásra, kérjük töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, majd ezt követően Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáscélú jelzáloghitelekről!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Én és a párom szeretnénk a meglévő 80 négyzetméteres családi házunkra még egy szintet húzni abból az okból, mivel szeretnénk még egy gyereket és úgy már kicsi lenne. Most van egy 4 éves gyermekünk. Én dolgozom, van egy 4 millió Ft-os lakásvásárlási hitelünk. Ha ere a házra még egy szintet húznák, kapnák szocpolt és menyit? Milyen feltételekkel?

Üdvözlöm!
Jelenleg feleségem szülei házában élünk. Egy tetőtér beépített családi házról van szó. Saját tulajdonban lévő ingatlana sem feleségemnek, sem nekem nincs. Első gyermekünk hamarosan érkezik, másodikat is tervezünk. Abban az esetben, ha a jelenlegi tetőteret átalakítanánk teljes emeletnek, igénybe tudjuk-e venni az állami, nem visszatérítendő lakásépítési támogatást? A külön bejáraton kívül külön közművesítés is szükséges-e? Villanyóra, vízóra, gázóra stb.. Miképp lehetne, egy ilyen jellegű elképzelést megvalósítani?
Válaszát előre is köszönöm!

43 illetve 44 éves házaspár vagyunk. 2 gyermekünk van, 14 és 10 évesek. Saját tulajdonú lakásban élünk, nem vettünk fel semmilyen államilag finanszírozott hitelt. A szülők házára emelet ráépítéssel szeretnénk új, nagyobb otthont kialakítani.
Kérhetünk-e szocpolt erre az esetre vagy milyen támogatásban részesülhetünk?