Szocpol korhatár

Tisztelt Szakértő!

A férjem 35 éves, van egy 2 éves kislányunk, jómagam második gyermekünk születésekor (2013 áprilisára várjuk) betöltöm a 39-et.
Kérdésem az lenne, hogy mi az az utolsó időpont (korunkra tekintettel) amikor még igényelhetjük a Szocpolt?

Fundamenta lakásmegtakarításunk futamideje 2014 novemberében jár le, annál korábban sajnos nem tudunk építkezésre vagy új lakásvásárlására gondolni.

Köszönettel: Anita

Kedves Anita!

A szocpol igénylésének csak vállalt gyermekek esetén van – a támogatott személyekre vonatkozóan – életkorhatára. Mivel 2014 novemberére – mire aktuális válik az új ház építése vagy az új lakás vásárlása – két meglévő gyermek után kívánják igénybe venni a szocpolt, ezért nem kell figyelembe venni az Önök életkorát.

Míg megelőlegező kölcsön igénylésekor a támogatott személyek egyike sem lehet idősebb 40 évnél, addig ez az előírás nem érvényes meglévő gyermekek után igényelt támogatás esetén. Ha tehát 2014-15-ben is elérhető lesz a szocpol a mostani feltételekkel, akkor – a további feltételek teljesülése esetén – nem lesz akadálya annak, hogy Önök is igénybe vegyék.

A támogatás igénylésének további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

 
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Uram/ Hölgyem!
Nekünk van már két gyermekünk. Régi ház felújításához igénybe vettük a félszocpolt két gyerek után. Családunk talán bővül még egy kis jövevénnyel. Igényelhetjük még utólag a harmadik gyermek után is a félszocpolt, ha megszületett? Addigra betöltjük a 40-et.
Köszönettel kívánok szép napot!
Bea

Kedves Bea!
A félszocpol utóbb született gyermek után csak akkor igényelhető, ha a támogatás célja lakásvásárlás volt, így fentiek alapján a később született gyermek utáni támogatásra sajnos nem lennének jogosultak.

Jó napot!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy én betöltöttem a 44. életévemet és hogy lehet-e így is igényelni a szocpolt?
Előre is köszönöm!
Tisztelettel: Csilla

Kedves Csilla!
Meglévő gyermekek után a szocpol 40 év felett is igénybe vehető. A támogatás jelenleg új ház építésére és újépítésű lakóingatlan vásárlására fordítható, használt lakás megszerzéséhez nem használható fel.

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az alábbi lenne. A férjem idén tölti a 40. életévét. Van két gyermekünk és jövőre tervezzük a harmadik gyermeket. Szocpolt két gyermekre vagy három gyermekre tudunk felvenni? Ha idén nem vesszük fel, akkor jövőre tudunk három gyerek után is érvényesíteni szocpolt a férjem életkora miatt?
Segítségüket előre is köszönöm.
Gabriella

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy negyven év felett jött össze a gyermek 10 éves lombik bébi programmal és a törvény szerint 40 év a korhatár. Így mi kivagyunk zárva a szocpol igénybevétel lehetőségéből???

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A legmagasabb korhatár mennyi amikor még jár a szocpol két kiskorú gyermekre használt lakásnál?

Tisztelt Uram vagy Hölgyem!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy én bár listás vagyok és van két gyermekem, 19 éves és egy 13 éves. Kaphatok-e szocpolt vagy sem? És hány éves korig adják a szocpolt? Kórhoz van-e kötve vagy sem? Mert én 39 éves vagyok, de a férjem 54 éves. A férjem is igényelheti-e, ha a bárlistásnak nem lehet???
Köszönöm a lehetőséget és várom a választ.
Üdv.: Irénke


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x