Jó napot kívánok!

Szeretném megkérdezni, hogy az új törvény szerint van-e lehetőségem arra, hogy a 3 gyermekemre szocpol jóváírást kapnák jelenleg. 2007-ben vásároltunk ingatlant CHF alapú jelzáloghitelre. Akkor 1 gyermekre vettük fel a támogatást.Majd később született még egy gyermekem arra is felvettük illetve a hitelből jóváírták. Azóta már 3 gyermekem van és a 3. gyermekre szeretném megigényelni, hogy a hitelbe beszámolják, így csökkenjen a törlesztő részletem. OTP hitelem van.

Mik a feltételek hogy igénybe tudjam venni?
Kérem, ha lehet egy kicsit bővebben írja már meg a feltételeimet.
Várom válaszát.
Lajos

Kedves Lajos!

Az utóbb született gyermek utáni támogatásra elvileg jogosult lehet a később született 3. gyermek esetén is, hiszen már a vételár finanszírozásához is megkapták az akkor meglévő gyermek után a fiatalok otthonteremtési támogatását (FOT).

Az utólagos szocpol - mint ahogy a 2. gyermek esetében is történt - a fennálló lakáshitelből kerül jóváírásra. A jogosultsághoz meg kell felelni a méltányolható lakásigénynek. Ennek vizsgálatát a hitelfolyósító bank végzi, mint ahogy a jogosultság megállapítását is az érintett pénzintézetnél kell kérni.

A 3. gyermek utáni járó támogatási összeg a szerződéskötéskor, vagyis 2007-ben érvényes összeg: 1.400.000.- Ft.

Javasoljuk, hogy keresse fel a hitelnyújtó bankot a jogosultság megállapítása ügyében.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

26 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Azt szeretném megérdeklődni, hogy 2017-ben igényeltem csokot mint egyedülálló három gyermekemre, használt lakás vásárlására, hitel nélkül és meg is kaptam. Jelenleg a negyedik gyermekemet várom.
Szeretném igénybe venni megint a támogatást felújítás céljából.
Ön szerint igénybe tudom venni?
Válaszát köszönöm.

Tisztelt Hitelnet.
Egy olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy feleségem 7 évvel ezelőtt vett föl építési kölcsönt. Akkor még nem voltunk házasok. 2 éve összeházasodtunk és tavaly augusztusban megszületett első gyermekünk. Semmilyen támogatást nem vettünk igénybe se akkor, se most.
A kérdés az lenne, hogy lehetne-e szocpolt felvenni utólag? Az első lakásunk. Nincs semmilyen tartozásunk se, közmű, semmi más.
A válaszukat előre is köszönöm.

Kérdésem, hogy a melléképületben kialakított szoba, konyha zuhanyzó nem beszámítható a szobák számába szocpol esetén utólag született gyermek után?
Vidéken építkeztünk, építési költség: 22M Ft. Hatan költöztünk összesen. Szobák száma főépület:3, melléképület: 1.

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, ha 2007-ben vettünk hitelre egy használt lakást, 2010-ben született kisfiam, lehet-e utána szocpolt felvenni? És ha igen, hol kellene ezt igényelni?

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy 2008-ban 2 gyermekre vettük fel a szocpolt családi ház építésére. Hitelt nem vettünk fel, a használatba vételi engedélyt megkaptuk, de a ház még most sem készült el teljesen, még lennének belső munkálatok. Érdeklődnék, hogy mivel útban van a harmadik gyermek, utólagosan igényelhetünk-e rá szocpolt a jelenlegi szabályok szerint, illetve milyen feltételekkel? Esetleges hozzáépítés is szóba jöhet.
Üdvözlettel
Nikolett

Azt szeretném tudni, hogy utólag igényelhetem-e a szocpol támogatást 2001-ben született gyermekem után? Használt lakásomat 1999-ben vásároltam. 2006-ban hitelt vettem fel rá. Akkor még egy gyermek után is járt, 900.000.- Ft. Ezt szeretném a hitelem csökkentésére.

Tisztelt Hitelnet !
Olvasom a 256/2011. (XII. 6.) Kormányrendeletet , és két részt nem értek benne. Mi később született gyermek után szeretnénk igényleni támogatást. 2008-ban kötöttük a szerződést, a hitel 2009.01.31-én folyósította a hitelintézet.
A 8. §(1) bekezdése szerint jogosultak is lennénk, viszont két pontot nem értek:
A (2) bekezdés szerint figyelembe kell venni az e rendelet szerinti egyéb feltételeket. Ez itt mit jelent, a 2008-ban érvényes szabályok vonatkoznak ránk vagy mégsem?
Illetve a (3) bekezdés szerint a: Az (1) bekezdés szerinti támogatásnál a 2. § (3) bekezdés a) pont ab) alpontja szerinti gyermek nem vehető figyelembe. Szóval akkor kik nem vehetők figyelembe ?
Köszönettel,
Attila

Üdvözlöm.
A kérdésem a következő lenne: Igényelhetünk-e szocpolt visszamenőleg, új építésű ingatlant vásároltunk 2009. februárjában hitelre. 2011 októberében született kisbabánk és még tervezünk egyet. Utánuk igényelhetünk-e. Én 37, a feleségem 29 éves.
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
2009-ben új lakásra kaptunk megelőlegező szocpolt. Két gyermeket vállaltunk (ugye ennyit lehetett), de hármat szeretnénk. Ebben az esetben lehet-e érvényesíteni majd a 3. gyermek után utólag a szocpolt? Ha igen, milyen összegben? Lehet-e befolyásoló tényező a méltányolható lakásigény utólag? Ez mennyiben változott?
Válaszukat köszönöm.

A kérdésem az lenne, hogy 5 évvel ezelőtt igénybe vettem a félszocpolt a lányom után. Most eladom a lakást és veszünk egy 90%-os kész családi házat. Közben megszületett a kisfiam, aki most 7 hetes. Igénybe vehetem-e a szocpolt a 2. gyermekre? És ha igen, mennyi az összege?

Utólag nekem jár-e később született 2 gyermekemre a szocpol jóváírás, ha felmondták a hitelem? Anno 2007-ben 1 gyermekre egyedülállóként igényeltem a félszocpolt. (3 milliós lakáshitelre). 2009-ben és 2010-ben született fiaim után nem írták le a szocpolt. Félretájékoztattak!!! Sajnos ez már komplikált ügy. Mit tehetek, a bank már átadta a Faktoringnak az ügyem. Van vissza út?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
2005-ben férjemmel megelőlegező kölcsön formájában szocpolt vettünk fel új lakás vásárlásához. Ekkor már egy gyermekünk volt, 2006-ban megszületett második gyermekünk is. Mivel lakásunk négyünknek kicsinek bizonyult, így 2008. júniusában új lakáshitel szerződést kötöttünk ugyanazzal a bankkal nagyobb, de használt lakás vételéhez, így tulajdonképpen a kisebb (időközben eladott) lakásunkon lévő jelzálogot átvezette a bank frissen vásárolt használt lakásunkra. Jelenleg harmadik gyermekünket várjuk.
Az lenne a kérdésem, hogy harmadik gyermekünk megszületésekor jogosultak leszünk-e utólagos szocpolra, illetve legalább félszocpolra? Ha igen, mennyi lenne ennek összege?
Válaszát várva köszönettel, Blanka.

Tiszteletem!
2009. júniusban, még az utolsó pillanatban igényeltünk 2 gyerekre szocpolt (meglévő gyerek + 1 megelőlegező).
Még folyik az építkezés, a szocpol felét vettük csak fel a készenlétnek megfelelően. Útban van a 3. gyerek (rá nem kértünk akkor megelőlegezőt). Kérdésem, hogy mivel még nem zárult le a régi szocpol, vehetünk-e fel a 3. gyerekre? Mivel az újat nem igényelhetjük, mert az építési engedélyt még 2009-ben megkaptuk. (???)
Köszönettel: Anett