Tisztelt Hitelnet!

Használt lakást vásárolunk és szeretnénk bővíteni azt egy szobával. Erre ha jól tájékozódtam, fel tudnánk venni a szocpolt. Van már egy gyermekünk. Nem igénylünk hitelt sem a vásárláshoz, sem a bővítéshez.

Ebben az esetben hova tudjuk benyújtani a szocpol kérelmünket?
Mi ennek a menete, feltételei?
A másik kérdésem az lenne, hogy jól tudom, hogy megelőlegező szocpol használt lakás esetén nem vehető igénybe?

Bernadett

Kedves Bernadett!

Szocpol jelenleg sem használt lakás vásárlásához, sem bővítéshez nem jár. A hatályos kormányrendelet szerint lakásépítési támogatás (szocpol) csak új lakóház építéséhez és újéíptésű lakás vásárlásához kérhető.

Továbbá 1 gyermek szintén nem jogosít a támogatás igénybevételére. Jogosult az a támogatott személy lehet, aki legalább 2 meglévő vagy vállalt gyermek után kér szocpolt. Megelőlegező szocpol igénybevételére szintén fenti két lakáscél esetén van lehetőség, valamint vállalt gyermek után csak 40. életévüket be nem töltött házaspárok kaphatnak szocpolt.

A szocpoligénylésre vonatkozó további előírásokat IDE kattintva olvashatja.

Hitel nélküli szocpol igénylésre minden hitelintézetnél van lehetőség, ha az adott bank a támogatás nyújtására vonatkozó szerződést megkötötte a Magyar Államkincstárral.

Fentiek értelmében a vásárolni kívánt lakásuk lakószobával történő bővítéséhez szocpolt nem tudnak igénybe venni. Amennyiben a bővítési munkálatok finanszírozásához igényelhető lakáshitelekről tájékozódni szeretne, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

41 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Házat vennénk.

Lakásvásárláson gondolkozunk, van már 2 gyermekeinket, a harmadikat tervezzük. Önerőnk nincs, a CSOK-OT gondoltuk annak. Lehetséges-e az, h a CSOK-OT banknál igényeljük meg, de a hitelt nem?
Válaszukat előre is köszönöm!

Igényelhető a CSOk abban az esetben is, ha nem veszünk fel hitelt a lakás megvásárlásához?

Tisztelt Hitelnet!
Kötelező a CSOK igénybevételéhez hitelt felvenni?
Üdvözlettel:
Márton

A csok-ot szeretnénk igénybe venni. 3 hónapja eladtuk a saját tulajdonú lakásunkat, ami örökségből adódott. Egy gyermekünk van. Szeretnénk üdülőt venni, ami külterületen van.
Az lenne a kérdésem, én passzív báros vagyok, a férjem aktív, igénybe tudjuk venni a csok-ot hitel nélkül?

Tisztelt Szakértő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a CSOK-ot lehet-e igényelni banki kölcsön nélkül is?
Üdvüzlettel,
Róbert

Tisztelettel az volna a kérdésem, rokkant nyugdíjas vagyok, 4 kiskorú gyermekem van. Nem kapok hitelt, mert nem éri el a nyugdíjam a minimálbért. Hogyan tudom a szocpolom kihasználni, ha hitelhez van kötve a szocpol?
Várom válaszát.

Kedves Hitelnet szakértő,
a leírtakban nem láttam, hogy az igényt kinek kell benyújtani.
Illetve az sem világos számomra, hogy muszáj-e hitelt felvennem a szocpol igényléséhez.
Válaszát köszönettel várom.

Szeretnék tájékoztatást kérni, hogy a szocpolt igénybe szeretném venni, de nem tudom, hogy ha csak abból szeretném megvenni, mi a követelmény hozzá?

Üdvözlöm!
Nem szeretnénk hitelt. Azt szeretném tudni pontosan, hogy a szocpolt önmagában is fel tudnánk venni használt lakás vásárlására? Mivel 3 kiskorú gyermekem van. Az ingatlan értéke 3 millió Ft, a különbözetet készpénzben kifizetnénk.
Várom válaszát, Brigi

Honnan kell szocpolt igényelni? Lehet-e úgy, hogy csak szocpolt igénylek, hitelt nem? Kitől kell több segítséget kérni?
Köszönöm!

Első lakásunkat szeretnénk megvenni, hitel nélkül. 2 gyermekünk van, én 33, férjem 40 éves. Idén változás lesz, úgy tudom, szeretnénk tudni kaphatunk-e támogatást, illetve milyen összeget? Hol kell igényelni, ha hitel nem kell hozzá?
Köszönjük válaszát előre is!

Nagyon köszönöm válaszát!
Üdv: Edit

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnék érdeklődni, hogy a szocpolhoz kell-e hitelt felvenni új lakás építésekor?

Üdvözlet!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szocpolt csak úgy lehet igényelni, ha hitelt veszek fel? Most várjuk harmadik gyermekünket, elvileg egy héten belül megszületik. 2 és fél szobás házunk van és a teraszt szeretnénk beépíteni még egy szobának. Ilyenre lehet igényelni? Ha igen, akkor hol, ha nem akarunk hitelt felvenni? Illetve, ha a felét lehet igényelni számlákkal, akkor először mi kifizetjük és utána döntik el, hogy kapunk-e támogatást vagy nem?
Köszönöm segítségüket!
Bea

Igényelhetem-e a szocpolt lakásvásárlásra hitelfelvétel nélkül? 3 gyermekem van és sajnos bar-os vagyok.
Köszönöm válaszukat.
Zsolt

Jó napot!
Csaba vagyok. 23 éves leszek, párom 24 éves és van 2 gyermekem. Az egyik született 2009.09.16.-án, a második 2011.05.11.-én. Nem vagyunk bejelentve mint élettárs, se házastársként, de együtt élünk. Most januártól munkába fogok állni, de ott 100.000 Ft-tal leszek bejelentve, ebből készhez kapok majd körülbelül 80.000 Ft-ot. Hitelt nem szeretnénk, csak valami támogatást 3 millió forintig, mert vidéken akarok venni egy használt régi házat. Ehhez milyen segítség lehet? Tartozásunk nincsen. Szeretnék erre választ kapni.
Előre is köszönöm válaszukat.

Szeretném megkérdezni, ha van két gyermekem, házas vagyok, akkor mit lehet kezdeni a szocpol 2012-ben támogatással? Nagyon szeretnék lakást, de ha hitelt veszünk fel, nem tudjuk fizetni, mert a mai világban nincs biztos állás. Mit tanácsol?
Előre is köszönöm.
Krisztián

Tisztelt Szakértő!
Megfelelek-e a szocpol követelményeinek, ha válás esetén a jelenlegi lakásban lévő tulajdonrészemet eladom a volt férjemnek, és 2 gyermekemmel új építésű lakást vásárolok? Bankkölcsönt nem vennék fel. Szükséges-e bírósági végzés a gyermekelhelyezésről?
Köszönettel, Gerda

T. Cím!
2008-ban vásárolt lakásunkra akkor a kamattámogatott hitel mellett megkaptuk a szocpol támogatást is. Akkor 1 gyermekünk volt, de 2 gyermekre megelőlegezett összeget kaptunk. 2011-ben megszületett a 2. gyermek. 2012-ben végtörlesztettünk, vagyis a lakáson jelenleg nincs hitel.
Kérdésem, hogy 3. gyermek után jogosultak vagyunk-e szocpolt igényelni, illetve ez az összeg mire fordítható (új lakás vásárlás, felújítás)?

Üdv.
Én 39 éves vagyok, a férjem is, a két gyermekünk 6 és 3 évesek. Még nem volt saját házunk, nem vettük igénybe a szocpolt. Szeretnénk saját használt lakást vásárolni a szocpol igénybevételével és készpénzünkkel. Megtehetjük-e? Olvastam, hogy nem csak új lakásra igényelhető. Banki hitel miatt bár listán vagyunk.
Várom a választ, köszönöm.