Tisztelt Szakértő(k)!

István vagyok, és pár kérdéssel fordulok Önökhöz.

Családi házat szeretnék vásárolni, a szocpolra jogosult vagyok, de...
10% önerőt már megfizettem, a volt munkahelyem ad kb. 7.000.000 Ft-ot (munkáltatói kölcsön + vissza nem térítendő juttatás, de az összegre várni kell legalább egy évet) valamint 800.000 Ft szocpol és 3.700.000 Ft államilag támogatott hitel. A használatbavételi engedélyt decemberig ígérték (talán összejön) és akkor már költöznöm is kell, mert a 7 milliót csak akkor kapom meg, ha van széljegyes tulajdoni lap (1 hónapnál nem régebbi), leadási igény a mostani lakásomról, ami szolgálati lakás, és el kell hagynom, valamint adásvételi szerződés. Ezt a hármat kell eljuttatnom a volt munkahelyem felé. Viszont az adásvételiben már szerepelnie kell a szocpolnak és a hitelnek is, amiket már meg kell igényelnem.

Igaz-e, hogy a hitelt csak akkor kapom, ha a volt cégem kifizette a 7 milliót? Ha igen, miért adják a bankok utoljára a pénzt, mi ennek az értelme? Miért nem lehet pozitív elbírálás után azonnal utalni?
Ez az eset áll-e fent a szocpolnál is? Vagy azt az igénylés után utalják az eladónak? Az a csavar az egészben, hogy minimum 1 év telik el a céges 7 millió utalásáig és nem tudom, hogy lecsúszom-e a szocpolról, a hitelről, esetleg mindkettőről, vagy a pénzintézetek várnak-e annyit?

Előre is köszönöm,
István

Kedves István!

Információink szerint a banki hitel és a szocpol minden esetben a vételár utolsó részeként kerül utalásra. Amíg a saját erő, illetve munkáltatói juttatások nem kerülnek kifizetésre, addig a pénzintézetek valóban nem utalnak.

Amennyiben az adásvételi szerződésben rögzített fizetési határidő megengedi, akkor a hitelintézeteknél nem jelent problémát, hogy a kölcsön és a szocpol tényleges folyósítására akár 1 évvel későbbi időpontban kerül sor. Lényeges, hogy a munkáltatói támogatás és kölcsön utalása megelőzze a hitel és a szocpol folyósítását.

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy 4 évvel ezelőtt készíttettünk tervrajzot egy lakószoba bővítéssel, amit el is végeztettünk, mert tetőcserét végeztünk és azzal együtt készült. De sajnos nem vettük igénybe akkor a szocpolt. Azóta született az évben egy gyermekünk, vele együtt három gyermekünk van. De sajnos még nem teljesen van kész a munkálat.
Lenne-e lehetőségünk valamilyen formában támogatást igényelni? Még a fennmaradó munkálatra, vagy már elkészült munkára.
Várom mielőbbi válaszukat.
Köszönöm.

Jó napot!
A szocpol iránt szeretnék érdeklődni. 1 gyerekünk van. Új házat szeretnék venni a szocpolon át. Lehetne még gyereket vállalni?

Meg szeretném kérdezni, hogy 2013-ban adnak-e 3 gyerek után szocpolt fűtéskorszerűsítésre, amely energia takarékosabb lenne, mint ami most van. Konvektoros fűtésünk van. Központi és vegyes tüzelésű kazánt és annak kiépítését szeretnénk.
Előre is köszönöm a választ.
Üdvözlettel:
Ági

Azt szeretném kérdezni, ha van egy fél házam, amit örököltem, akkor miért nem vehetem igénybe a szocpolt és a hitelt? A másik kérdés, én 38 éves vagyok, de a férjem 48 éves, ez újabb probléma? Három gyermekünk van és szeretnénk egy saját lakást, de akkor ez most kinek van kitalálva? Mert építeni nem tudunk, venni meg csak drágán lehet, mert ha jól tudom, tíz évesnél idősebb ház nem lehet.

Szeretném tudni hogyan vehetem igénybe a szocpolt.

Milyen lakást kell, hogy vásároljak, hogy megkapjam az egész szocpolt és ha szeretnék vásárolni hitelre házat, menyi önerőre volna szükség, mert nekem nincs hitelem semmi. Ez lenne a kérdés.
Köszönöm.

Egyedülállóként szeretném igénybe venni a szocpolt. Lehetséges ez? Milyen feltételei vannak. Használt lakásra is felvehetem? 2 gyerek után mennyi összeg jár? Szeretnék mindent tudni ezzel kapcsolatban.