Szocpol GYES-re?

Tisztelt Szakértő!

2006. február óta van bejelentett munkahelyem. 2008. augusztusban elmentem táppénzre terhességem miatt (nehéz fizikai munka).
A kérdésem a következő: a gyes beleszámít-e a szocpolba? Elvileg még 2012. márciusig (ekkor jár le a gyesem) még a céghez tartozom.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Szilvi

Kedves Szilvi!

A hatályos szocpolrendelet a következőt írja elő kérdésével kapcsolatban:
“legalább 180 napja biztosítottként az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 16. § (4) bekezdése szerint az állami adóhatósághoz bejelentették, és nem érkezett a jogviszony megszűnésére, a jogviszony szünetelésének kezdetére és befejezésére vonatkozó bejelentés az állami adóhatósághoz”.

Mivel az Ön munkaviszonya jelenleg is fennáll, s e jogviszony a GYES ideje alatt sem szűnik meg, ezért véleményünk szerint megfelel fenti előírásnak, 2012 márciusig biztosan. Ha a GYES lejárata után is megmarad munkaviszonya, akkor továbbra is jogosult lehet a szocpol igénylésére.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
33 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődnék, hogy a 2,5 illetve 4,5 éves gyerekeim mellett gyesen lévőként igénybe tudnám-e venni a CSOK-ot házvásárlásra? Több mint 4 éve vagyok gyesen, a férjem viszont munkanélküli lett sajnos.

Kedves Maja!
Ha a gyes ideje alatt nem áll fenn korábbi munkaviszonya, akkor Ön nem rendelkezik a CSOK jogosultsághoz szükséges TB jogviszonnyal.
Az álláskeresési támogatás viszont TB jogviszonynak számít, amely CSOK igénylésnél elfogadható lehet. Valamint a TB jogviszonyban a veszélyhelyzet idején keletkezett megszakítást nem kell figyelembe venni. Célszerű lenne bemenniük a területileg illetékes OEP-hez, ahol a nyilvántartott adatok alapján pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek a TB jogviszony fennállásával kapcsolatban.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Jó reggelt!
Azt szeretném kérdezni, hogy gyesre fel tudom venni a szocpolt, mert sajnos férjem bárlistán van.

Kedves Asszonyom!
A GYES önmagában nem keletkeztet TB jogviszonyt, azonban a BAR lista nem zárja ki a CSOK jogosultságot. Így, ha Férje rendelkezik a jogosultsághoz megfelelő TB jogviszonnyal, erről IDE kattintva tájékozódhat, úgy igényelhetik a CSOK-ot, ha a további jogosultsági feltételeknek is megfelelnek. CSOK esetében IDE, Falusi CSOK esetében IDE kattintva tájékozódhat részletesen. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

Tisztelt szakértő!
Szeretnék érdeklődni, ha gyesen vagyok és van 3 gyerekem és az előtt volt munkaviszonyom mielőtt nem voltam gyesen, de folyamatos csak 4 hónap volt, a többi megszakítással, akkor milyen hitelre lehetnék jogosult?
Köszönöm.

Kedves Enikő!
A gyes önmagában nem fogadható el hitelfelvétel során. Ha lenne lehetőség adóstárs bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az esetlegesen elérhető hitelkonstrukciókat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Érdeklődni szeretnék. 3 kiskorú gyermekem van. Sajnos nincs munkaviszonyom, se a páromnak. Én gyesen vagyok, a párom meg szociális nyugdíjat kap, de ez neki végleges.
Megkapnánk a szocpolt?

Kedves Márta!
Munkaviszony hiányában sajnos nem rendelkeznek a CSOK jogosultsághoz szükséges TB jogviszonnyal, így a támogatás nem vehető igénybe.

Érdeklődni szeretnék, hogyha én egyedülálló szülő vagyok 3 gyerekkel, a legkisebb 6 hónapos, így munkaviszonyom nincs, akkor így a CSOK-ot nem vehetem igénybe semmilyen körülmények között?

Kedves Beatrix!
Ha nem rendelkezik munkaviszonnyal, akkor sajnos nem adható ki az Ön részére a CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony igazolás.

Érdeklődnék, hogy 6 hónapja született fiam, azaz hat hónapja gyesen vagyok. Így is igénybe vehető a szocpol? Tb, adó miatt érdekelne.

Kedves Anna!
Önmagában csak a gyes nem jelent társadalombiztosítási jogviszonyt, így ha mellette nincsen legalább 180 napos munkaviszonya Önnek vagy párjának, akkor sajnos nem lehetséges a CSOK igénylés. Pontos tájékoztatást a területileg illetékes OEP-nél kaphat.

Ha a Gyes előtt egyéni vállalkozó voltam, előtte meg alkalmazott megszakítás nélkül, (kb. 3 évig), akkor úgy jó a tb támogatásom?

Kedves Anna!
Erre az OEP tud pontos választ adni a náluk nyilvántartott adatok alapján.

Gyesen vagyok már 3 éve és van 3 gyerekem, akik után kapok 73.650 Ft-ot. Az a kérdésem, hogy kapok-e szocpolt családi pótlékra? Vagy másból kell származnia a jövedelemnek?

Az lenne a kérdésem mint egyedülálló anya a kis összegű gyesre melyik bank adná meg a hitelt és a szocpolt? 1 gyerekkel hogyan lehet több milliós lakást venni? Bocsánat, ha egy kicsit nyers voltam!

Gyesen vagyok, 2 gyermekem van. Munkaviszonynak számít a gyes?
Úgy tudom a nyugdíjba beleszámít, innen a feltételezés.

Azt szeretném kérdezni, hogy a szocpolt úgy megkaphatom-e, hogy gyesen vagyok? 73.600 Ft-ot kapok, a férjemnek szociális segélye van (22.600 Ft), és lenne egy kezesem nyugdíjas, 63 éves. Neki ez 65.000 Ft.
Használt lakást szeretnék vásárolni maximum 3.000.000.- Ft-ig.
Hogyan lehetne ezt megoldani?

Nagyon köszönöm az eddigi információt, hasznos volt számomra nagyon. Viszont még azt nem tudom, hogy ha gyesen vagyok kisfiammal aki 1 éves múlt és egyedülálló, akkor ebben az esetben is igényelhetem a szocpolt?

Jó napot!
Érdekelne, hogy használt ingatlant ha vásárolok, arra is kiadják a szocpolt? Még annyit, hogy 2 gyerekre menyi jár??? Egyedül nevelem gyermekeimet. Lehetséges így is a szocpol? Gyes mellett?? Mert ha igen, engem nagyon is érdekelne.
Köszönöm.

Azt szeretném megtudni, hogy juthatnék szocpolhoz ha lakást szeretnék vásárolni? Én gyesen vagyok 3 kiskorú gyermekkel. A férjemnek nincs munkahelye. A segítségüket kérem ebben az ügyben.
Előre is köszönöm válaszát.

Egyedülálló vagyok, két ikergyermekem van. Családi pótlékból és gyesből élek. Hogyan tudnék lakás támogatáshoz jutni? Mennyi a szocpol támogatás?

Szocpolt szeretnénk igényelni. Jelenleg gyesen vagyok a második gyerekkel. Munkaviszonynak számít-e a gyes?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem, hogy a gyes beleszámít-e a szocpol igénylésnél, mint munkaviszonyban töltött idő??
Köszönöm.
Gábor


33
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x