Tisztelt Szakértő!

2006. február óta van bejelentett munkahelyem. 2008. augusztusban elmentem táppénzre terhességem miatt (nehéz fizikai munka).
A kérdésem a következő: a gyes beleszámít-e a szocpolba? Elvileg még 2012. márciusig (ekkor jár le a gyesem) még a céghez tartozom.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Szilvi

Kedves Szilvi!

A hatályos szocpolrendelet a következőt írja elő kérdésével kapcsolatban:
"legalább 180 napja biztosítottként az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 16. § (4) bekezdése szerint az állami adóhatósághoz bejelentették, és nem érkezett a jogviszony megszűnésére, a jogviszony szünetelésének kezdetére és befejezésére vonatkozó bejelentés az állami adóhatósághoz".

Mivel az Ön munkaviszonya jelenleg is fennáll, s e jogviszony a GYES ideje alatt sem szűnik meg, ezért véleményünk szerint megfelel fenti előírásnak, 2012 márciusig biztosan. Ha a GYES lejárata után is megmarad munkaviszonya, akkor továbbra is jogosult lehet a szocpol igénylésére.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

37 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2 gyerekem van. Gyesre fel tudnám-e venni a szocpolt lakásra úgy, ha fizetve van a TB?

Érdeklődnék, hogy a 2,5 illetve 4,5 éves gyerekeim mellett gyesen lévőként igénybe tudnám-e venni a CSOK-ot házvásárlásra? Több mint 4 éve vagyok gyesen, a férjem viszont munkanélküli lett sajnos.

Jó reggelt!
Azt szeretném kérdezni, hogy gyesre fel tudom venni a szocpolt, mert sajnos férjem bárlistán van.

Tisztelt szakértő!
Szeretnék érdeklődni, ha gyesen vagyok és van 3 gyerekem és az előtt volt munkaviszonyom mielőtt nem voltam gyesen, de folyamatos csak 4 hónap volt, a többi megszakítással, akkor milyen hitelre lehetnék jogosult?
Köszönöm.

Érdeklődni szeretnék. 3 kiskorú gyermekem van. Sajnos nincs munkaviszonyom, se a páromnak. Én gyesen vagyok, a párom meg szociális nyugdíjat kap, de ez neki végleges.
Megkapnánk a szocpolt?

Érdeklődni szeretnék, hogyha én egyedülálló szülő vagyok 3 gyerekkel, a legkisebb 6 hónapos, így munkaviszonyom nincs, akkor így a CSOK-ot nem vehetem igénybe semmilyen körülmények között?

Érdeklődnék, hogy 6 hónapja született fiam, azaz hat hónapja gyesen vagyok. Így is igénybe vehető a szocpol? Tb, adó miatt érdekelne.

Gyesen vagyok már 3 éve és van 3 gyerekem, akik után kapok 73.650 Ft-ot. Az a kérdésem, hogy kapok-e szocpolt családi pótlékra? Vagy másból kell származnia a jövedelemnek?

Az lenne a kérdésem mint egyedülálló anya a kis összegű gyesre melyik bank adná meg a hitelt és a szocpolt? 1 gyerekkel hogyan lehet több milliós lakást venni? Bocsánat, ha egy kicsit nyers voltam!

Gyesen vagyok, 2 gyermekem van. Munkaviszonynak számít a gyes?
Úgy tudom a nyugdíjba beleszámít, innen a feltételezés.

Azt szeretném kérdezni, hogy a szocpolt úgy megkaphatom-e, hogy gyesen vagyok? 73.600 Ft-ot kapok, a férjemnek szociális segélye van (22.600 Ft), és lenne egy kezesem nyugdíjas, 63 éves. Neki ez 65.000 Ft.
Használt lakást szeretnék vásárolni maximum 3.000.000.- Ft-ig.
Hogyan lehetne ezt megoldani?

Nagyon köszönöm az eddigi információt, hasznos volt számomra nagyon. Viszont még azt nem tudom, hogy ha gyesen vagyok kisfiammal aki 1 éves múlt és egyedülálló, akkor ebben az esetben is igényelhetem a szocpolt?

Jó napot!
Érdekelne, hogy használt ingatlant ha vásárolok, arra is kiadják a szocpolt? Még annyit, hogy 2 gyerekre menyi jár??? Egyedül nevelem gyermekeimet. Lehetséges így is a szocpol? Gyes mellett?? Mert ha igen, engem nagyon is érdekelne.
Köszönöm.

Azt szeretném megtudni, hogy juthatnék szocpolhoz ha lakást szeretnék vásárolni? Én gyesen vagyok 3 kiskorú gyermekkel. A férjemnek nincs munkahelye. A segítségüket kérem ebben az ügyben.
Előre is köszönöm válaszát.

Egyedülálló vagyok, két ikergyermekem van. Családi pótlékból és gyesből élek. Hogyan tudnék lakás támogatáshoz jutni? Mennyi a szocpol támogatás?

Szocpolt szeretnénk igényelni. Jelenleg gyesen vagyok a második gyerekkel. Munkaviszonynak számít-e a gyes?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem, hogy a gyes beleszámít-e a szocpol igénylésnél, mint munkaviszonyban töltött idő??
Köszönöm.
Gábor