Tisztelt Hitelnet!

Egy gyerekünk van, még egyet szeretnénk. Így mekkora összegű szocpolt kaphatunk 2013-ban? Ha később lesz egy 3. arra a gyermekre lehet utólag igényelni? Tervezik a jelenlegi szabályok/összegek változtatását 2013-ban?

Jelenleg van egy házunk, de építkezni szeretnénk, mert csak 64 nm. 2013-ban vennénk meg a telket az építkezéshez, itt mire kell figyelni?
Mekkora lehet az új ház maximális alapterülete? (emeletet is szeretnénk)
Utalás csak utólag van, számlák bemutatása után?

Köszönettel: Klára

Kedves Klára!

A szocpol összegét nemcsak a gyermekek száma határozza meg, hanem az építeni kívánt lakóház hasznos alapterülete és az épület energetikai osztálya is. A támogatási összegekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

A jelenlegi szocpol szabályok és összegek változtatásáról nincs információnk. Amennyiben a későbbiek folyamán 3. gyermekük is születik, akkor jogosultak lehetnek az utólagos szocpolra.

Az építési telekkel kapcsolatban - mely jellemzően belterületi beépítetlen terület megnevezésű - a szocpolrendelet nem tartalmaz előírást.
Az új ház hasznos alapterülete nem haladhatja meg a 160 négyzetmétert.
A szocpolt a hitelintézetek a saját erő felhasználása után folyósítják, szakaszosan, készültségi foknak megfelelően. A számlabemutatási kötelezettség a bank által elfogadott költségvetés 70%-ára vonatkozik.

Amennyiben szeretnék megismerni az építkezéshez igényelhető legkedvezőbb építési hiteleket is, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot,
érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e olyan ingatlanra felvenni a támogatást, ahol már egy komplett ház áll? Nagy a telek és ott be szeretném fejezni a lakásomat, amit el kezdtem építeni. Falak megvannak már és tető is van felette. A másik kérdésem az lenne, hogy ha az élettársam KHR listán van, úgy is igénybe vehetjük?

Üdvözlöm
Azt szeretném kérdezni, hogy lakás toldásra lehet-e szocpolt igényelni?
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Meg szeretném kérdezni, hogy ha van egy építési telkünk, akkor a ház építésére mikor igényelhető a szocpol, illetve mi a feltétele, hogy azt folyósítsák is?
Köszönöm!

1989-ben két gyermek után igénybe vettük férjemmel a szocpolt új lakás építésére. Akkor 200 e Ft volt. A hitelünk már lejárt. Most született meg 2010-ben harmadik gyermekünk. Kérdezném, milyen lehetőségeink vannak szocpol igénybevételére? Szükséges-e a lakás tulajdonjogát átíratni a két most már 20-23 éves lányainkra? Kezdhetnénk-e új építkezést, ha már nincs a tulajdonunkban családi ház? Minden megoldás érdekel.
Köszönettel: Rita

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szocpollal kapcsolatban korábban már kaptam Önöktől választ egy kérdésemre (amit ezúton is köszönök), de a ház tervezési folyamatában egy újabb kérdés merült fel. A feleségem nagymamájának a telkére építenénk egy kb. 85 nm-es új házat. Ezen a telken már van egy ház (a nagymamáé). A helyi önkormányzati szabályozások miatt a két háznak kapcsolódnia kell egymáshoz. Ezt mi úgy próbáljuk megoldani, hogy nem a meglévő házhoz toldunk, hanem a két tető a kapun keresztül egy minimális részben kapcsolódik össze (csak, hogy megfeleljünk a helyi elvárásoknak). Külső szemlélőnek mi tulajdonképpen szomszédok leszünk. Eben az esetben igényelhetünk szocpolt? Amennyiben igen, valóban 10 év jelzálog terheli a házat?
Segítségüket előre is köszönöm!
Csaba

Érdeklődni szeretnék a témában. Van egy családi házunk, ami kb. 10 éve épült, de nincs befejezve. Hogy tetőtérnek vagy emeletráépülésnek minősül, nem tudom. Van ennek jelentősége a szocpol igénybevétel szempontjából? Egyáltalán igénybe vehetjük-e ebben az esetben, hogy 10 éve áll a tetőtér, csak nincs befejezve. Ez alatt azt értem, hogy csak a tégla van, nincs bepucolva, nincsenek falak, mindössze a tető áll rajta. Az alsó szintet használjuk, ott két szoba van.
A másik kérdésem: Nekem 2 gyermekem van az első házasságomból, a nagyobbikra már igényeltük korábban a szocpolt, még 2006-ban. A kicsi gyerekre nem vettünk igénybe semmiféle támogatást. Ha a párom nem igazi apja a gyermekemnek, ettől függetlenül igényelhető a támogatás?
Ezen kívül vállalnánk még egy gyermeket.
Előre is köszönöm a választ!

Szeretnék érdeklődni ha már csak új házra és építkezésre lehet állítólag igénybe venni a szocpolt, akkor telekre lehet-e, amire majd az új ház épülne?