Tisztelt válaszadó!

Érdeklődni szeretnék, hogy a 2009. július 10-én kiadott építési engedéllyel épített lakóházra, melyen piaci kamatozású hitel van (nem volt kamattámogatott hitel), lehetőség van valamilyen támogatás igénybevételére? Mert sajnos úgy tájékoztattak bennünket, hogy se szocpol, se kamattámogatott hitel (mellyel kiváltanánk a piaci kamatozásút) nem jár.

Férjem tűzoltó. Most ismét lehetőség lenne köztisztviselői hitelt felvenni, de mivel áprilisban megkaptuk a használatba vételi engedélyt, állítólag már ez sem jár. (A használatba vételi engedélyben megjegyezték, hogy még a külső szigetelést, járdát pótolni kell). A bank nem fogadta el a használatba vételi engedélyt, így visszatartotta az utolsó 5%-ot. Tulajdoni lapon már szerepel.

Van bármilyen lehetőségünk, hogy támogatást vegyünk igénybe? A legmegfelelőbb lenne a köztisztviselői támogatás, mert azzal a jelenlegi hitelünket csökkentve jelentősen kevesebb lenne a törlesztő részlet.

Köszönettel: Edit

Kedves Edit!

Szocpol építkezéshez jelenleg csak olyan építési engedély esetén igényelhető, melyet 2010. január 1. után adtak ki. Mivel az Önök építési engedélye 2009. júliusi keltezésű, ez eleve kizárja a szocpol igénylés lehetőségét.

Kamattámogatott hitelt szintén nem kaphatnak, mivel hitelkiváltásra államilag támogatott hitel nem nyújtható. A leírtak alapján tehát sajnos nem jogosultak támogatás igénybevételére.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
2004-ben kaptuk meg az építési engedélyünket, jelenleg házunk még félkész, nincs használatbavételi engedély rajta. Kérdésem az lenne, hogy amennyiben az építési engedélyünket módosítjuk, az elfogadható-e szocpol szempontjából, vagy ez esetben is az eredeti kiadási dátumot veszik-e figyelembe?
Másik kérdésem pedig, hogy a férjem idén júniusban töltötte be a 40. életévét, ez esetben a banktól kérhetünk-e méltányosságot? (2011. decemberben érdeklődtem két bankban is a szocpol iránt, soha semmit nem tudtak mondani, hol a végtörlesztések, hol a hitelkönnyítések miatt voltak leterhelve és szeptemberben is még azt a választ kaptam, hogy térjünk vissza rá októberben, mert neki még nem sikerül elolvasnia a szocpol feltételeit.)
Köszönettel: Melinda

Zsolt vagyok. Következő lenne a kérdésem: 2007-es építési engedélyem van, illetve 2007-ben el is kezdtem a munkálatokat önerőből. Idén lejárt az engedélyem, de meg lett hosszabbítva, tehát érvényes építési engedélyem van. Jelenleg kb.60-65%-os a készültségi fok, számláim mindenről vannak. Van egy 8 éves fiam.
Én 2007-ben és a mai napig sem vettem igénybe a szocpolt, persze menet közben el is törölték. Úgy tudom, hogy most újra igényelhető. Szeretném megtudni, hogy mivel az engedélyem első kiadása 2007-es, utólagosan igénybe vehetem-e ezt a támogatást, mert azt hallottam, hogy csak a 2010. után kiadott engedélyek után lehet igényelni.
Köszönöm mielőbbi válaszukat.