Tisztelt Hiteltanácsadó!

37 éves egyedülálló anyuka vagyok, 2 gyermekkel (7 és 9 évesek). Folyamatos munkaviszonyom van, köztartozásom nincs.

2012-ben szeretnék lakást vásárolni Budapesten, 53-60 nm-es méretűt, 9.000.000-10.000.000 Ft maximális összegig. Ehhez kb. 3.000.000 önerőt tudnék biztosítani. Jelenleg eladás alatt van a saját tulajdonú vidéki lakásom, mert a CHF alapú felújítási hitel részlete, a rövid lejárat miatt már havi 100.000.- Ft-ot tett ki. A hitel betörlesztése után maradna ez a 3 millió forint önerőm és már nem lenne a nevemen ingatlan.

Szeretném megkérdezni, ha eddig nem vettem igénybe szocpolt, a 2 gyermek után most lenne-e lehetőségem igényelni, illetve mekkora lenne az igényelhető összeg?

Válaszát előre is köszönöm,
üdvözlettel: Csilla

Kedves Csilla!

Féléves bejelentett munkaviszony megléte esetén egyedülállóként is jogosult lehetne szocpol igénybevételére, ha nem használt lakást vásárolna. A lakásépítési támogatást ugyanis jelenleg csak új építésű lakás vásárlására illetve új lakóház építésére lehet fordítani.

A szocpoligénylés további feltételeiről, a támogatás összegéről IDE kattintva olvashat.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

25 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Hát én ezt nem értem, gyerekek kellenek, de ha egyedül nevelem őket, hogy dolgozzak? Gyes mellett hogyan? Ezért, ha nincs munkám, nem jár a támogatás?

Érdeklődnék, hogyha egyedülálló vagyok és van két gyerekem és az egyikkel gyesen vagyok, akkor kaphatok-e szocpolt használt lakás vásárlására?

Tisztelt Hölgy Úr!
35 éves egyedülálló apa vagyok, két gyermekem van, egy 8 és egy 6 éves gyermek. Folyamatos munkaviszonyom van. Kérdésem az lenne, hogy használt lakásra igényelhetem-e a szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm!

Jó napot!
2 kiskorú gyermekemet egyedül nevelem.
Érdeklődnék, hogy a szocpol összege mennyi lenne, ha megigényelném. Mivel gondolom nem sok és annak a felét benyeli az állam, bár nem értem miért…így csak használt lakásra gondoltam vagy házra.
Válaszukat előre is köszönöm!

Egy 7 éves fiam van és februárban remélem életet adok egy egészséges babának. Sajnos úgy alakult, hogy mind a kettőt egyedül kell felnevelnem. Mivel albérletbe kényszerültünk, úgy döntöttem, felvenném a szocpolt hitellel, hogy a saját lakásunk után kelljen fizetnünk. Mennyire lehetséges ez?
Válaszukat előre is köszönöm!
Kati

Azt szeretném kérdezni, hogy egyedül nevelek 4 gyereket és igényelném a szocpolt. Lehet-e ha, nem kell hozzá hitel?? Gyesen vagyok.

Erika vagyok, egyedülálló, 2 gyerekkel. Gyesen vagyok. Szeretnem megtudni, hogy el lehet-e intézni a szocpolt?

Tisztelt Szakértő!
23 éves anyuka vagyok. 3 kisgyermekem van. Egyedül nevelem mind a hármat. 5, 4, 1 évesek. Szeretnék venni szocpolra lakást. Munkaviszonyom nincs. 17 éves korom óta gyesen vagyok. Így nem tudok elmenni dolgozni. Abban kérném a segítségét, hogy így hogyan tudnám igénybe venni a szocpolt.
Segítségét előre is köszönöm.

Kérdésem az lenne, hogy egyedülálló szülő vagyok. Egy tartósan beteg kisgyermekem van aki 5 éves és jelenleg még gyesen vagyok vele. Úgy néz ki, hogy 9 éves koráig így is marad. Önerőm volt, mert házat vásároltam, de jól jönne a szocpol pl. a kazán beépítésére vagy a ház felújítására. Hogy vehetném ezt igénybe? Nincs rá valami mód, mert sajnos munkát nem tudok mellette vállalni.

Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogy 2010 április 12-e óta egyedül nevelem 22 hónapos fiamat és érdeklődni szeretnék, hogy ilyenkor igényelhető-e a szocpol lakásfelújítás céljából? Jelenleg gyesen vagyok kisfiammal! Jelenleg egy egy szobás kis lakásban élek fiammal, ami erősen javításra szorul! Férjemmel 50-50%-os volt a tulajdonrész a lakásból, de férjem önként fiúnk javára lemondott róla! A válókereset be van adva már, csak az időpontra várunk!

Tisztelt Szakértő!
Egyedülállóként nevelem két gyermekem, jelenleg GYES-en vagyok. Saját vállalkozásomba mehetek vissza dolgozni. 2005-ben vásároltam egy lakást (100%-os tulajdon, kevés hitel+Fundamenta megtakarítás), amit most szeretnék eladni és egy nagyobba költözni. Ilyen feltételek mellett igényelhetem a szocpolt?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel:
Emese

Én Julianna vagyok, egyedülálló anyuka 3 kiskorú gyermekkel. Betegesek, gyesen vagyok. Ilyenkor igényelhető szocpol?

Üdv!
Szeretném tudni, hogy jár-e szocpol használt lakás vásárlásra? Én 34, a feleségem 37 éves és van két gyermekünk.
Köszönöm!

Tisztelt cím!
Szeretnék választ kapni, hogy visszahozzák-e a régi törvényt, miszerint régi építésű házra, lehet-e majd szocpolt felvenni? Mert úgy tudom, hogy most csak új építésű házra lehet felvenni, mert a régi törvényt eltörölték?! Lehet-e róla szó, hogy visszahozzák-e a régi törvényt???
Köszönettel: Vivien

Lehet-e használt (kb. 20 éve épült) ház vásárláshoz igénybe venni? Vagy használt ház felújítására, korszerűsítésére? Hol? Egy és egy bevállalt gyermekre milyen összegben?