Szocpol, CSOK tulajdonrész kivásárlásra?

Üdvözlöm.

Az élet bonyolult. 2006. évben volt feleségemmel vásároltunk egy lakást (CHF devizahitelre). A házasságunk megromlott, ami miatt különköltöztünk 2008. évben, elváltunk, a bíróság a válásról 2011. decemberben határozott.

Az ingatlan 50-50%-ban tulajdonjogunk maradt, akárcsak a hitel, hiszen egyikünk sem tudja kiváltani. A hitel továbbfizetésének fejében ő lemondott a tulajdonról a bíróság előtt.

Nekem új kapcsolatom lett 2009. évtől, majd 2011. évben megszületett első gyermekünk.

Igénybe tudom-e venni a szocpolt? Mert a fentiek alapján én lakástulajdonos vagyok, a CHF hitel miatt a lakást el nem tudom adni, újat így nem tudok venni.
A volt nejem 50%-ának “megvételére igényelhetem-e a szocpolt?

Zsolt

Kedves Zsolt!

Szocpol tulajdonrész kivásárlására nem igényelhető. A lakásépítési támogatást 2012-ben új lakás vételárának kiegyenlítéséhez és új lakóház építéséhez lehet igénybe venni. A jogosultsághoz legalább 2 meglévő vagy vállat gyermek szükséges.

A szocpol további igénylési feltételeit ITT olvashatja.

Meglévő svájci frank alapú hitelének kiváltásához hitelkiváltó kölcsönt vehet fel. Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével Tanácsadóink készséggel tájékoztatják az elérhető hitelkiváltó konstrukciókról.

 
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
34 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Van egy családi ház a tulajdonomban 100%-ban. Neki ajándékoznám az 50%-át a lányomnak, a másik 50%-ot pedig eladnám az ő nem bejegyzett élettársának, akivel jelenleg azonos lakcímen albérletben élnek két közös gyerekükkel. Így megoldódna otthon problémájuk.
Igényelhetnek CSOK-hitelt közösen, vagy külön akár a lányom vagy az élettársa az ingatlanra? CSOK támogatást igénybe vehetnek rá?
Várom megtisztelő válaszát.
Köszönettel:
Ferenc

Kedves Ferenc!
Tulajdonrész kivásárlására nem igényelhető CSOK támogatás.

Az lenne a kérdésem, hogy egyenesági rokontól megvett háznál miért nem lehet igényelni a csokot? Mi pont abban a helyzetben vagyunk, hogy a hagyaték tárgyát képező házat szeretném kivásárolni a testvéreimtől és szomorúan hallom, hogy ebben az esetben elesek tőle? Ezt igazságtalannak érzem, ha jár akkor miért nem jár ilyen esetben is!?

Kedves Timi!
A CSOK sem közeli hozzátartozótól történő lakásvásárláshoz, sem tulajdonrész kivásárláshoz nem vehető igénybe. A kormányrendelet megalkotásában azonban irodánk nem illetékes, így ezzel kapcsolatos észrevételeit az Emberi Erőforrások Minisztériumának vagy a Nemzetgazdasági Minisztériumnak jelezheti.

Családtagot vagyis örököst ki lehet-e fizetni csok-kal? Testvérem szeretném kifizetni közös családi házból.
Tisztelettel: Hajnalka

Kedves Hajni!
A CSOK tulajdonrész kivásárlásához sajnos nem vehető igénybe.

Örökölt lakásról van szó. 2 gyermek van. Tulajdonrészeket kell megvásárolni, azaz 4/8-adot. Az én 3/8-adomat a fiamnak elajándékozom. Megvehetik-e ezt az örökölt házat CSOK-kal? Ugyanis a fél CSOK is elég a házvásárlásra.
Tisztelettel köszönöm.
Várom válaszát.

Kedves Erzsi!
Tulajdonrész kivásárlásához a CSOK sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a lakáshitelek is érdeklik Önöket, kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Kérdésem: lányom 15 éve elvált, a lakás a volt férjével közös. Szeretné megvenni tőle a tulajdonát. 2 gyermeket nevel egyedül. Kaphat-e támogatást a gyerekekre?

Kedves Józsi!
A CSOK tulajdonrész kivásárlásra sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást, ha lánya kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem, hogy igényelhetünk-e csok-ot az alábbi esetben:
Feleségemmel és kisfiammal és feleségem szüleivel egy háztartásban élünk egy 3 szintes családi házban. Önerőből megteremtettük a ház két lakássá osztását. A tulajdonlás azonban még nem rendezett. A feleségem és az Ő Bátyja 50-50%-ban tulajdonosok. Ezt az 50%-os tulajdonrészt szeretnénk megvásárolni (értéke kb. 10 M Ft). A ház hasznos alapterülete kb. 160 nm. Összesen három gyermeket tervezünk.
Lehetséges-e, hogy testvér kivásárlására csok-ot vegyünk igénybe?
Válaszát előre köszönöm.
Üdvözlettel: Balázs

Kedves Balázs!
A CSOK tulajdonrész kivásárlására sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatalapunkat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a legkedvezőbb hitellehetőségekről!

Jó estét!
Meg szeretném vásárolni a házat szocpolra, mivel nem egyedüli tulajdonos vagyok. Van 3 kiskorú gyerekem és betöltöttem a 40 évet.

Kedves Ági!
A szocpol tulajdonrész kivásárlásához sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha elküldi online ajánlatkérését!

Van egy ingatlan, amiben nekem van több mint 50% részesedésem és szeretnem kifizetni a többi részt, de van egy személy kölcsönöm és két hitelt nem tudnék fizetni. Azt nem tudom, hogy az ingatlan többi részére fel tudnám-e venni a szocpolt vagy kiváltani a másik hitelt és egy hitelt fizetni kedvező áron.

Kedves Timi!
Tulajdonrész kivásárlásra szocpol nem vehető igénybe. Ellenben lakáscélú jelzáloghitel felvételre van lehetőség. Ennek keretében a hitelkiváltás nem oldható meg, de esetleg érdemes viszonylag hosszabb futamidő választani, így havi költségvetésébe beleférhet a meglévő személyi hitel törlesztése is. Ha szeretné megismerni a tulajdonrész kivásárlására igényelhető hitelkonstrukciókat, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Igényelhető-e a szocpol, ha a fél rész, azaz 2 negyed rész nekünk lett ajándékozva 2 tulajdonostól és a másik felét, szintén 2 negyed részt szeretnénk megvásárolni ugyanettől a két tulajdonostól? Haszonélvezet nincs az ingatlanon!

Kedves Evita!
Szocpol tulajdonrész kifizetéséhez nem vehető igénybe. Erre a célra – adásvételi szerződés alapján – lakáscélú jelzáloghitel vehető fel. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető hitelekről, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Üdvözletem.
A kérdésem az, hogy örököltünk a testvéremmel és édesanyámmal 2 házat, az egyiken haszonélvezettel, amit eladnánk. A másikra lehet-e félszocpolt felvenni, hogy a testvéremet kifizessem + a tetőtért is beépíttetnénk?

Kedves Mónika!
Félszocpol jelenleg nem igényelhető, s ez a támogatási forma tulajdonrész kivásárlására korábban sem volt igénybe vehető.
Testvére tulajdonrészének megvásárlásához, illetve tetőtér beépítéshez lakáscélú jelzáloghitel vehető fel. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, Szakértőink készséggel tájékoztatják az elérhető hitelkonstrukciókról online ajánlatkérő adatlapunk kitöltését követően!

Üdvözlöm.
Van egy ház amiben lakunk és itt édesanyámé az 1/2-ed része. A másik felét szeretnénk megvásárolni a nagybátyámtól. 4 milliót kérne a részéért. Ilyen esetben igénybe lehetne-e venni a szocpolt? 2 gyermekünk van.
Köszönöm szépen a segítségét.
Üdv: Erika

Családi házban élünk. Haszonélvező az anyós. Lány és fiúgyermek negyed-negyed rész. Én menyecske vagyok. 2 gyermekünk van.
Azt szeretném kérdezni, hogy én vehetek fel szocpolt, hogy a sógornőt ki tudjam fizetni, de csak negyed részét, ami 2,5 millió.
Kérem válaszát mielőbb!

Jó napot!
Kérdésem a következő lenne:
Feleségemnek 25 % részesedése van azon házban, amit szeretnénk megvásárolni; ami azt jelenti, hogy a 75 %-áért kellene fizetnünk. Jelenleg ezt tartjuk a legkedvezőbb megoldásnak, viszont nem vagyunk tisztában azzal, hogy ez esetben jogosultak vagyunk-e a szocpolra, esetleges állami támogatásokra. Egy gyermekünk már van, további egyet mindenképpen tervezünk.
Szíves válaszát előre is köszönöm!
Zoltán

Szia.
3 éve örököltem egy fél lakást szüleim után. Testvéremet szeretném kifizetni. Egyedülállóan nevelek 2 gyermeket. Jelenleg gyesen vagyok és mellette 2011. augusztus óta 4 órában dolgozok.
Kapok szocpolt?

Tisztelt Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem és a Húgomnak közös ingatlanunk van és szeretnénk a Férjemmel megtartani a házat úgy, hogy kifizetnénk a részét! Erre felhasználható-e a SZOCPOL támogatás?
Ha igen, mi a menete az ügyintézésnek?
Segítségét köszönöm!!!

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy jár-e a szocpol?
Édesapánk sajnos elhunyt, tőle megörököltünk egy fél házat /4 testvér/, a másik fele édesanyámé! A 3 testvér kiváltására kérhető-e? A házon hitel van, egy részéből az lenne kifizetve!
Köszönöm válaszát!
Szép napot!
Csilla

A férjem külön él 1 hónapja egy hölgynél. 2 gyermekünk van, kicsik 8 és 5 évesek. Családit pótlékot intézem különéléssel együtt és utána gyerektartást a bírósággal, mert nem akar fizetni. A húga felkérte arra a férjemet, hogy még az idén fizesse ki őt a házból, mivel családi házról van szó. Negyed rész a húgáé, negyed rész a férjemé, a haszonélvezet az anyuké. A párom úgy döntött, hogy szocpolt vesz fel, 2,5 milliót mivel most lesz 40 éves és nem kell visszafizetnie. A kérdésem: ő ezt megteheti? Annak ellenére, hogy külön élünk egymástól, igaz nem váltunk el! Én úgy tudom, hogy… Továbbiak »

Tiszteletem!
Ebben az évben leszek negyven éves, három gyermeket nevelek egyedül, a legkisebb egy éves. Jelenleg gyeden vagyok, de 3 éve működő cégem van. Ingatlan még soha nem volt a nevemen. Jelenleg egy 150 nm önálló családi házba élek, ami 1986-os építésű, szigetelésre és némi felújításra szorul. Az exférjemé a ház, őt szeretném kifizetni! Megoldható ez szocpollal és ha igen, hogyan?
Köszönöm. Kriszta


34
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x