Szocpol 1 gyermek után?

Tisztelt Szakértő!

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e lehetőségem igényelni a szocpolt úgy egy gyermek után, hogy egyedülálló vagyok, nincs sem az én, sem a gyermekem nevén lakástulajdon. Több, mint egy éve munkaviszonyban állok, semmiféle köztartozásom nincs. A ház építésének megkezdésére várhatóan 2015. februárjában fog sor kerülni.

Kérem abban adjon számomra felvilágosítást, hogy 1 gyermek után abban az esetben is adható-e a támogatás, ha részemről nem áll fenn a későbbiekben gyermekvállalás szándéka.

Válaszát nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:
Anita

Kedves Anita!

A jelenleg hatályos szocpolrendelet szerint 1 meglévő gyermek után nem igényelhető a szocpol. Így egyedülállóként sajnos nincs lehetősége a támogatás igénybe vételére. 1 meglévő gyermek esetén jelenleg csak akkor kérhető a támogatás, ha az igénylő házaspárok 40 év alattiak és vállalják 4 éven belül további 1, illetve 8 éven belül további 2 gyermek születését.

2015. július 1. után azonban változni fog a szocpolrendelet. Ekkortól a támogatást – családok otthonteremtési kedvezményét (CSOK) – már egy gyermek után is igénybe lehet majd venni. A hasznos alapterülettől és az építendő ház energetikai hatékonyságától függően különböző lehet a kedvezmény összege. “B” energetikai minősítésű, 40-55 m2 közötti lakásra 500.000 Ft adható 1 gyermek után, 55,01-160 m2 közötti hasznos alapterület esetén pedig 600.000 Ft a szocpol összege. Amennyiben “B” energiaosztálynál kedvezőbb lesz az ingatlan minősítése, akkor tovább növelhető a támogatás. Erről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Építkezés esetén a támogatás iránti kérelem a használatbavételi engedély megszerzéséig nyújtható be. Ha már megvan a használatbavételi engedély vagy elkészült a ház, akkor szocpol nem igényelhető.

Az építkezés finanszírozásához igényelhet államilag támogatott építési hitelt is. Ezekről részletes leírást ITT talál.

Lakáshitel kalkulátorunk segítségével Hitelszakértőinktől személyre szóló építési hitelajánlatot kérhet.
Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
69 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Én is szeretném igénybe venni 1 gyerek után, de nekem viszont jön a második gyerekem.

Kedves Nikolett!
A CSOK igénybevételénél az igénylő valamennyi gyermekét figyelembe kell venni. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

1. gyerek után.

Kedves Mónika!
A használt lakásra vonatkozó CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

Én is szeretném intézni 1 gyermekre.

Kedves Alexandra!
A CSOK jogosultsági feltételeiről IDE, a Falusi CSOK feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat részletesen.
Amennyiben a jogosultsági feltételek teljesülnek, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést!

Szép napot kedves Szakértő.
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy meg kaphatom-e a szocpolt úgy, hogy nekem 3 gyermekem van, /2 az előző kapcsolatomból és 1 közös a jelenlegi párommal/, de csak a legkisebb van velünk. A két nagyobbat akkor kapnám vissza, hogy ha lenne egy házunk.
Így is megkaphatom a szopcolt?
Válaszát várom és köszönöm.
Üdv: Kriszti

Kedves Kriszti!
A CSOK a támogatott személy által eltartott gyermekek után igényelhető. A közös háztartásban élést már a kérelem benyújtásakor igazolni kell lakcímkártyával. Továbbá, amennyiben a gyermekek előző háztartási kapcsoaltból születettek, akkor a gyermekelhelyezésről jogerős bírósági határozat benyújtása is szükséges.
További, személyres szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Szeretném megkérdezni egy 4 hónapos gyermek, aki az unokám és itt él az anyjával, aki a gyermekem, milyen szocpolt vehetünk igénybe lakásbővítésre?

Kedves Anikó!
Alapfeltétel, hogy a támogatást igénylő személynek legalább 50% tulajdonrésze legyen a bővítendő ingatlanban. Ezen túlmenően legalább 180 napos TB jogviszony igazolása szükséges. Ha lányának jelenleg nem áll fenn munkaviszonya, akkor ez az igazolás nem állítható ki részére. A bővítésre vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak.


69
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x