Sorban olvasom itt a kérelmeket, de sajnos mindenki nemleges választ kap, Aki már 2011-ben vásárolt használt lakást! Miért nem adja meg a kormány azoknak a családos házaspároknak is SZOCPOLT, Akik szeretnék szigetelni, illetve a fűtés költség megtakarítás céljából, új nyílászárók cseréjét is elvégeztetni a házon?

Nem rólam van szó, mert én már nyugdíjas vagyok, de az unokám, és még nagyon sokan így vannak sajnos!
Kérném szíveskedjenek ezt továbbítani az illetékes osztálynak, hogy változtassanak a rendeleten, mivel, így még nagyobb nyomorba kerül a szegényebb réteg!

Köszönöm
Emma

Kedves Emma!

A szocpol 2012-ben a hatályos rendelet szerint valóban nem kérhető lakásfelújításhoz, korszerűsítéshez. Ez a vissza nem térítendő támogatási formát korábban sem lehetett e munkálatok finanszírozásához igénybe venni. A lakásépítési támogatás igénylését jelenleg csak azok számára teszi elérhetővé  a kormányrendelet, akik új házat építenek vagy újépítésű lakást vásárolnak.

Mivel irodánk hiteltanácsadással foglalkozik, ezért sajnos nem vagyunk illetékesek kérésének továbbításában. Ez ügyben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordulhat.

Cégünk abban tud unokájának, valamint azoknak a lakástulajdonosoknak, akik felújítást illetve korszerűsítést terveznek, segíteni, hogy megkeressük az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakáscélú jelzáloghitelt.

Amennyiben kíváncsiak hitelajánlatunkra, kérjük próbálja ki hitelkalkulátorunkat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a párom tavaly vásárolt egy házat Várpalotán. Akkor 4 millió körüli összegre becsülték fel. Mi már ráköltöttünk olyan három és fél millió körüli összeget, de elfogyott a pénzünk a gáz bevezetésére és gázkazánra.
A kérdésem az lenne, hogy egy 4 hónapos kisbabára egyedülálló anyaként a lakáson 2,8 milliós hitellel számíthatna-e valamiféle támogatásra, mindent rendszeresen fizet (fizetünk). A ház értéke a ráköltés óta lényegesen többet mutatna, ha újra felbecsültetnék, mert épitőiparban dolgozom.

Központi fűtés kialakítására igénybe vehető-e? 2 gyermek van. Konvektoros a lakás jelenleg 76 m2-es.
Vegyes tüzelésű kazánnal gondoltam.
A válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Lászó

Érdeklődnék, hogy 40 év alattiak vagyunk a párommal, két gyermekünk van. Lakásfelújításra szeretnénk igényelni a szocpolt. Milyen feltételei vannak? Tulajdonunkban lakás nincs a nevünkön.
Válaszát köszönöm.

Érdeklődni szeretnék, hogy lakáshitelből van panellakásunk. Elég régi anno 1978-ban adták át. Szeretnénk felújítani a lakást, főleg a fürdőszobát, mert a régi csövek nem sok jót ígérnek. Ehhez igénybe vehetünk majd szocpolt valamilyen formában? Már van egy gyermekünk.
Válaszát nagyon köszönöm, tisztelettel, Vargáné

2006-ban vettünk használt házat a kisfiunk nevére. Semmilyen szocpolt nem igényeltünk. Most szeretnénk fürdőszobát építeni. Jár nekünk korszerűsítésre??

Köszönöm a lehetőséget!
Szeretném megkérdezni, hogy 13 éves gyerekemre még nem volt lehetőségem felvenni a szocpolt kedvezményt. Felvehetem-e, ha felújítandó kis házat vásárolok és házfelújításra, illetve szigetelésre használnám az összeget? Eddig ugyanis csak új lakás vásárlása esetén vehettem volna igénybe a szociálpolitikai kedvezményt.
Köszönettel várom válaszát.

Az élettársammal vettünk egy 2000-ben épült házat az én nevemre. Az adásvétel 2011. november 21-én történt, de a kulcsátadás csak december 30-án. Most felújítjuk és melléképületet is szeretnénk hozzáépíteni. Jelenleg 1 9 hónapos gyermekünk van, de szeretnénk még egyet! Ilyen feltételekkel vehetünk-e fel támogatást, akár a felújításra esetleg?
Köszönöm a választ előre is! Virág

Andrea, teljesen egyetértek, egy félkész ház is kb. 20 millió forint. Beígérném a harmadik gyereket is, de 10 millió körül sajnos nem lehet új lakást találni..Pedig nagyon vártam a szocpolt!

Nos meg szeretném kérdezni, hogy miért a szocpol, ha több mint 80% nem tudja kihasználni? Nekem van 2 gyermekem, de egyikre sincs kihasználva. Ez is csak azoknak jó, akinek pénze van, mert egy szegény, hogy építsen, ilyen árak mellett egy telket nem tud megvenni! Ha nincs meg mire építsen? Kérdem én korszerűsítésre is adni kellene, mert úgy legalább mások is igényelhetnék, mint ahogy én is.
Köszönöm.

Tisztelettel azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy lakásfelújításra is lehet igényelni a szocpolt??? Meg hogy a mi lakásunk 45-50 négyzetméter alapterületű és 1 gyermekünk van!!!Így is igénybe tudnánk venni valami úton módon???
Köszönettel: Mihály

2003-ban vásároltunk férjemmel közösen egy ingatlant, ami kb. 50 éve épült, ezt felújítottuk.
2 gyermekünk van, mi szocpolt nem vettünk fel az előzőek során.
Megörülve hallom, értesülök arról, hogy újra indul a szocpol, ez kb. 1200 e Ft-ot jelentene a családnak, de sajnos a feltételek ezt nem engedik.
Egy 2 gyermekes családnak csak úgy lehet ehhez a támogatáshoz hozzájutni, ha eladja a meglévő ingatlanját és vásárol egy új építésűt?
Tetőtér beépítés és emeletráépítésnél vagy használt ház esetén, mindegy hogy az esetleg B kategóriájú besorolásba esne, nem lehet támogatást, szocpolt kapni?
Kérem, csak akkor válaszoljon, ha ez ingyenes és költségembe nem kerül.
Az email címemen keresztül a mostani kérdésemen kívül további megkeresést, értesítést nem igénylek.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Érdeklődni szeretnék, hogy férjemmel és 1 gyermekkel egy több generációs nagy családi házban élünk, aminek két külön (2 szintes ház) lakása van. Az egész ház fele a még élő férjem nagypapájának a nevén van, a másik fele annak felesége halálának után osztódott a két gyermekük között (az egyik a férjem édesanyja). Az alsó rész, ahol mi élünk felújításra szorul. Lehet felújításra ebben az esetben szocpolt felvennünk? Idén szeretnénk még egy gyermeket vállalni, de ehhez fel kellene újítani a lakást.
Nekünk semmilyen ingatlan nincs a nevünkön és tartozásunk sincs. A férjemnek már több éve folyamatos munkaviszonya van, és nekem is, de jelenleg gyeden vagyok az első babával itthon.
Előre is köszönöm a válaszát.