Tisztelt Hitelnet!

Kapható-e szocpol vagy valamilyen támogatás lakásunk bővítésére illetve korszerűsítésére? Párommal nem vagyunk házasok. Jelenleg az ő kis méretű kültelki házában élünk 4 kiskorú gyermekünkkel. Az 56 nm-es ház már kicsi számunkra és építeni szeretnénk rá még egy szintet, hogy a család minden tagjának legyen külön kis szobája és fürdőszobát, homlokzati szigetelést szeretnénk, valamint új tetőszerkezetet újítani a házon.

Ez számításunk szerint körülbelül 3,2 millió forint lenne. 1 millió forinttal rendelkezünk. Ha sikerülne támogatáshoz jutnunk, a fennmaradó összeget a párom havi keresetéből tennénk hozzá. Így körülbelül 8 hónap alatt elkészülnénk az építkezéssel. Jelenleg számomra a Magyar Államkincstár havonta 80 ezer forint gyest és családi pótlékot folyósít. Sem a párom, sem én még nem vettük igénybe az Állam által finanszírozott támogatásokat, ami ingatlanra vonatkozik.

Kaphatunk-e így bármilyen állami támogatást és mi az eljárási módja?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Zsanett

Kedves Zsanett!

Szocpolt sem a korszerűsítésnek minősülő szigeteléshez és tetőfelújításhoz, sem a meglévő lakás tetőtér-beépítéssel történő bővítéséhez nem lehet igénybe venni. Szocpoltámogatás a hatályos rendelkezések alapján teljesen új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető. Gyermekek után járó egy összegű állami támogatást korszerűsítéshez korábban sem lehetett igénybe venni. Lakásbővítés esetén ugyan elérhető volt a félszocpol, de ez a támogatási forma 2009. július 1-től megszűnt.

Az Ön által vázolt építési munkálatok finanszírozása lakáshitel igénybevételével történhet. Fedezetként lakóházat, hétvégi házat, nyaralót fogadnak el elsősorban a pénzintézetek, ezért egy esetleges hitelfelvétel esetén fontos lenne tudni, hogy párja külterületen lévő ingatlana milyen megnevezéssel szerepel a tulajdoni lapon. Ha a külterületi fekvés miatt gazdasági épületként van nyilvántartva a ház, akkor gondok lehetnek a banki finanszírozással. A legtöbb pénzintézet nem fogad el gazdasági épület megnevezésű ingatlant hitelfedezetként. Csupán pénzügyi partnereink egyike hitelez gazdasági épületként nyilvántartott lakóházat, de ekkor is csak egyedi bírálattal működhet a hitelfelvétel.

Lakóházként nyilvántartott ingatlan esetében van lehetőség államilag támogatott lakáshitel igénybevételére, ellenkező esetben egyedi engedély esetén is csak piaci kamatozású lakáskölcsön lehet elérhető. A hiteligényléshez párjának legalább a minimálbért elérő, hivatalosan igazolható fizetéssel kell rendelkeznie. A gyes és a családi pótlék az adós elsődleges jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

28 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Van egy saját tulajdonú lakásom, amit évek óta újítgatunk. Tavaly született meg a kisfiúnk. Az lenne a kérdésem, hogy igényelhetjük-e a Csokot tetőcsere céljából?
Köszönöm a választ.

Banki hitellel ellátott meglévő családi házunk van, garázzsal együtt 98 nm. Kérdésem az lenne, hogy így, hogy hitel van a házon, igénybe vehető-e szocpol külső hőszigetelésre. Egy 10 hónapos gyermekünk van. Egyáltalán befolyásolja-e a banki hitel a szocpol igénylését. Ha ez nem vehető igénybe, akkor létezik-e olyan, hogy kedvezményes állami támogatás a ház külső hőszigetelésére.
Legyenek szívesek tanácsot adni, hogy kihez tudnánk fordulni ez ügyben.
Köszönöm válaszukat!
Péter

Tetőfelújításra lehet-e igényelni? 2 gyerek van. Ingatlan 30-15 millió forint értékű.

Tisztelt szakértő úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy 100 m2-es házunk és lehetséges lenne igénybe venni a szocpolt 2 gyerekre? Például korszerűsítésre, központi fűtés, külső szigetelés, nyílászárok kicserélése.

Van két gyerekünk, az egyik 3 éves lesz, a másik 5 hónapos. A házunkra hitelt vettünk föl, hogy fel tudjuk újítani és a tetőteret be tudjuk fejezni. A költségvetésbe már nem fért bele a tetőfelújítás illetve a ház körbe szigetelése.
Érdeklődni szeretnénk, hogy az új szocpolt ilyesmire meg lehet-e igényelni, vagy csak és kizárólag bővítésre?
Várjuk válaszukat.
Köszönettel:
Szabina és Janika

Most vásárolt felújításra szoruló házamhoz milyen állami támogatást vehetek igénybe?

Örökölt lakásban élünk (1/2 tulajdonjoggal) 4 gyermekemmel. Tetőt szeretném lecserélni és azt szeretném tudni, hogy ez megvalósítható-e szocpolból.
Válaszukat előre is köszönöm.

Szeretném kérdezni, hogy második gyermek utáni szocpolból fel lehet-e újítani a tetőt vagy venni kell-e fel hozzá valami hitelt vagy megpályázni is elég?

Szeretném a lakásomat lakhatóvá tenni a kisfiam és az én számomra, ezért szeretném a szocpolt felvenni. Szeretném tudni mi a teendő és mi az eljárás, hogy sikerüljön.
Szíveskedjenek válaszolni.
Köszönöm.
Tisztelettel.
Tímea

Üdv!
Ha mindenre azt mondják, hogy nem adják a szocpolt, akkor mire adják? Hogy lehet igénybe venni?

Szocpol támogatás feltételei! Korhatár, lakásfelújításra mekkora összeg igényelhető? Gyermekenkénti igényelhető összeg?

A kérdésem a következő: két gyerekre kihasználtam a szocpolt lakás vásárlásra, a harmadik gyerekre pedik szeretném kihasználni a tetőtér felújítására.
Mit kell tennem, hogy meg tudjam valósítani?

Egy gyerekre mennyi szocpol jár? Adja-e tetőcserére? Mivel már az első gyerekemre igénybe vettem, csak a másodikra nem. A másik kérdésem, a testvérem nevében kérdezném meg, mivel neki nincs internet.Testvéremnek 3 gyermeke van, egyedül neveli a gyerekeket és még bent van mind a három gyereknek a szocpolja. Azt szeretném kérdezni, neki nem lehetne-e a szocpolt lakástörlesztésbe fektetni?
Előre is köszönöm segítségét és megértését. Üdvözlettel, Erika

Érdeklődni szeretnék, lehet-e igénybe venni a szocpolt lakásfelújításra! Van 2 gyermekem, a szüleimnél lakunk, és erre a házra szeretném felújításra felvenni, mert saját lakást nem tudok venni.
Mik a lehetőségeim?