Üdvözlöm.

Én arról szeretnék érdeklődni, hogy a szocpol igénybe vehető-e lakásbővítésre úgy, mint régen? Azaz, hogy külön bejáratú teljes lakásrész építéséhez, konyha, fürdő, hálószoba.

Ha igénybe vehető, akkor ez megoldható-e nem csak tetőtér, vagy új szint ráépítéssel, hanem aláépítéssel? Ez tudom, hogy így furán hangzik, de mi a pince (szuterén) szintet szeretnénk beépíteni. A belmagasság a teljes területen 200 cm lenne. A szint már a ház építésekor aláépült, de csak zöldség, bor tárolásra használták, pucér kőfallal rendelkező helység.

Válaszát előre is köszönöm.
Hajni

Kedves Hajni!

A lakásbővítéshez igényelhető szocpol újbóli bevezetésére sajnos nem került sor a vonatkozó törvény 2012. január 1-vel történő hatályba lépésével. Lakásépítési támogatás jelenleg csak új ház építéséhez vagy újépítésű lakás vásárlásához kérhető. A kormányrendelet értelmében új lakás építése a tetőtérben illetve emeletráépítéssel is megvalósulhat, de a pince, illetve szuterén részből történő lakrész kialakításához nem igényelhető a támogatás.

Az Önök által elvégezni kívánt munkálatokhoz jelzáloghitelt igényelhetnek. A jelenleg elérhető hitelkonstrukciókról készséggel tájékoztatjuk Önöket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltését követően.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Férjemmel 4 gyermeket nevelünk, akik 1, 3, 5 és 13 évesek. Jelenleg egy 60 nm-es kétszobás, lakáshitellel terhelt házban lakunk, amelyet szeretnénk legalább 1 szobával bővíteni. Én 35, a férjem 48 éves. Igénybe tudjuk-e venni a félszocpolt, vagy nem?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Illetékesek!
Mi hárman élünk egy 1,5 szobás házban, vidéken. Szeretnénk még egy gyermeket vállalni. Ezért a lakást toldani szeretnénk. A fél szobát egy teljes értékű szobává és még kb. 6 m2-t a nappalihoz. Összesen 10-11m2 lenne a bővítés. Lehetséges-e így a szocpol igénylése?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Emese

Üdvözlöm!
A következő a helyzetünk: Élettársi kapcsolatban élek, 1 közös és 1 fogadott gyerekkel. A párom nagynénjénél lakunk, 1,5 szobában 5-en.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e erre a lakásra, bővítés céljából szocpolt igényelni?
Ha igen, hogyan, mi a menete, és ha nem, mit kell tennem, hogy megkapjuk?
A válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: László

Tisztelt szociálpolitikai osztály!
Három gyermekemet egyedül nevelem és bővíteni szeretnénk a már meglévő ingatlanunkat és szeretnénk tudni mikor lép törvénybe a bővítésre is járó szocpol támogatás?
Tisztelettel: Éva

Harmadik gyermekünkre, aki 2012. júniusban fog megszületni, igényelhetünk-e szocpol kedvezményt, ha egy szobával szeretnénk bővíteni a meglévő családi házunkat?

A szüleimnél lakok, az ő házukhoz szeretnék hozzáépíteni, bővíteni a gyerekeknek. Ha ez a lehetőség nem működik milyen lehetőségeim vannak? Szeretném igénybe venni és hogy lehet elintézni? Elvált vagyok, 3 gyermekem van, anyasági és családi pótlék és egy gyermekem után árvaságit kapok, ez a jövedelmem.
Vagy esetleg egy olcsóbb lakást vásárolnék.

Kérdésem a következő!
5-en lakunk egy vidéki házban, amelynek alapterülete 56 m2. 3 gyermek van, a gyerekek 10,5 9 és 7 évesek, iskolások. A férjem közalkalmazott. 1,5 szobánk van, és bővítésre felvehetjük-e, ha van lakáshitelünk, amit rendesen törlesztünk? A ház kicsi nekünk és szeretnénk legalább két szobával bővíteni. Van erre lehetőségünk?

Tisztelt Szakértő!
Édesapám tulajdonában lévő 80 m2-es családi házban élünk két kisgyermekünkkel. Férjem 40, én 36 éves vagyok. Lakáskorszerűsítésre, esetlegesen bővítésre ebben az esetben mi jogosultak lennénk? Egyedüli gyermek vagyok, az ingatlant édesapám halála után én öröklöm.
Üdvözlettel,
Ildikó