Tisztelt Szakértő!
Harmadik gyermekünket várva lapos tetős házunk bővítéséhez szeretnénk szocpolt igénybe venni. Sátortetős ráépítést engedélyez a helyi építési rendelet, kb. 2,5 szobával bővülne a saját tulajdonú (jelenleg 60 nm-es) házunk. Ilyen típusú ráépítés esetén lehetséges a szocpol felvétele?
Üdvözlettel.
Barbara

Kedves Barbara!

Meglévő lakóház lakószobával történő bővítéséhez a szocpol sajnos nem igényelhető 2012-ben.

A vonatkozó törvény szerint csak új lakás építéséhez kérhető a támogatás. Új lakásnak minősül ugyan az is, amikor a lakhatás feltételeinek a vonatkozó jogszabályi követelmények szerint megfelelő lakóegység - amely elkészültét követően használatbavételi engedély köteles - emeletráépítéssel valósul meg, ám véleményünk szerint az Önök esetében nem erről van szó. Az új lakószobák ugyanis önmagukban nem alkotnak lakóegységet.

Házuk bővítési munkálatainak finanszírozásához piaci kamatozású lakáshitelt igényelhetnek, melyek legkedvezőbb részleteit megtekintheti hitelkalkulátorunkkkal.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Építeni szeretnénk anyósoméknak a családi házuk tetejére egy szintet. Külön bejárattal és külön víz, villany stb., tejes mértékben különálló házrész lenne. Közös gyerekünk még nincs, de szeretnénk. Nekem van egy 11 éves gyermekem, akit nem én nevelek. És az érdekelne, hogy jogosultak vagyunk-e szocpolra az építkezéshez?
Köszönettel.
Gábor

Tiszteletem!

Azt szeretném tudni, mi számít új lakóegységnek? (Régi házunkat szeretnénk bővíteni.)
Köszönettel.

Tisztelt Szakértők!
Nekünk kertes családi házunk van, amin hitel volt, de sikerült végtörlesztenünk, ezáltal a nevünkre került az ingatlan. Házasok vagyunk 34 évesek, 2 gyermekünk van és szeretnénk tetőteret építtetni a házunkra. A kérdésem az lenne, hogy ezekkel a feltételekkel kaphatnánk-e szocpolt? Vagy már teljesen kizáró ok a saját tulajdonú ház?
Válaszukat előre is köszönöm
Beáta

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék,hogy meglévő lakásomon a nyílászárókat szeretném korszerűsíteni, mert nagyon rosszak a régiek és műanyagra szeretném cseréltetni. És a fűtésemet is szeretném lecseréltetni (korszerűsíteni). A kérdésem, hogy ilyen fajta dolgokhoz jár-e 2012-ben a szocpol?
Köszönöm szépen segítségét!

Szeretnék érdeklődni, hogy emeletráépítésre felvehető-e valamilyen formában a szocpol? 50 nm-es ház teljes emeletráépítéséről (bővítéséről) lenne szó, de az ingatlan továbbra is egy lakóingatlan maradna.
Köszönöm.
Szilvi

Tisztelt Szakértő!
2011-ben vásároltuk és cseréltük jelenlegi ingatlanunkat. 3 gyermeket nevelünk. Felújításra illetve hitelkiváltásra fel tudjuk használni a szocpolt? (előző lakásunk 60 m2 volt, ez 100 m2; felújítás során 20 m2-tel növekedne a terület, átalakítással).
Ebben az ingatlanban 50-50%-os tulajdonrészünk van a férjemmel.

Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék, hogy van egy meglévő házunk (jelenleg 65 m2-es, 2 szoba van benne), amelyre emeletet szeretnénk építeni. Az emeleten 3 szoba, és egy fürdőszoba WC-vel kapna helyet (a terveket már engedélyezték). 2 gyerekünk van, 40 év alatti házaspár vagyunk.
Igénybe vehetünk-e szocpolt, vagy félszocpolt? A házban a férjemmel együtt 50% tulajdonrészünk van, illetve van egy másik ingatlan, amiben a tulajdonrészem szintén 50%.
Válaszát előre is köszönöm.